‘Houding van Messi bemoeilijkt transfer van Griezmann naar Barcelona’

Maandag, 3 juni 2019 om

Antoine Griezmann maakte onlangs wereldkundig dat hij Atlético Madrid komende zomer zal verlaten. Het leek er sterk op dat Barcelona aan de haal zou gaan met de Franse aanvaller, maar RMC Sports schrijft dat een transfer naar de Catalanen momenteel nog heel ver weg is. Een van de redenen voor de moeizame onderhandelingen is volgens het Franse medium de houding van Lionel Messi.

De Argentijnse sterspeler van Barcelona heeft naar verluidt aan de clubleiding laten weten dat hij geen voorstander is van de komst van Griezmann. Messi is door het afgelopen seizoen niet overtuigd geraakt van de Fransman. De aanvoerder van Barcelona heeft tevens nog vers in het geheugen hoe Griezmann vorige zomer met de nodige bombarie bekendmaakte dat hij niet naar Catalonië zou trekken, maar bij Atlético zou blijven. Als het aan Messi ligt, haalt Barcelona komende zomer Neymar terug. Het is echter niet aannemelijk dat Paris Saint-Germain wil meewerken aan een terugkeer van de Braziliaan.

De houding van Messi versterkt de interne twijfels bij Barcelona over Griezmann. Voorlopig heeft de club nog geen akkoord bereikt met de Fransman over zijn contractvoorwaarden, terwijl ook een overeenstemming met Atlético nog heel ver weg is. Los Colchoneros zijn pissig door de handelswijze van Barcelona en tonen zich daardoor een weinig meegaande onderhandelingspartner. Met deze houding zet de club uit Madrid naar verluidt een fors bedrag op het spel, daar de afkoopclausule van Griezmann vanaf 1 juli lager zal worden.

Momenteel is de Fransman nog voor een gelimiteerd bedrag van 200 miljoen euro op te pikken in de Spaanse hoofdstad, maar vanaf 1 juli bedraagt deze afkoopclausule 120 miljoen. Toch is Atlético niet bereid om te onderhandelen met Barcelona, dat nog wel optimistisch is over de komst van Griezmann. De aanvaller is momenteel op pad met de Franse nationale ploeg en wacht volgens RMC Sports in alle rust een doorbraak in de onderhandelingen af.


Poll

Zie jij Antoine Griezmann naar Barcelona vertrekken?


Gerelateerd

71 reacties (laatste reactie door rubje)

Je laat je als club toch niet gijzelen door een speler. Op de transferlijst zetten deze Messi, vraagprijs 300 mil. Je komt niet vooruit met dit soort spelers.

3 juni 2019 om 15:33

En dan gaat barcelona vierdes worden en in de groepsfase cl uitgeschakeld worden denk dat barca daar absoluut geen zin in heeft en messi boven alles zet.

3 juni 2019 om 15:36

Het verhaaltje Messi houdt ook een keer op hea.. Barcelona kan niet blijven bouwen op Messi net als Real dat niet kon blijven doen op Ronaldo.

3 juni 2019 om 15:43

In die competitie van hun kunnen ze echt wel winnen zonder Messi. Ze worden vast niet uitgeschakeld in de groepsfase. Met Messi komen ook ze maar een paar rondes verder.

3 juni 2019 om 16:13

Had real beter wel kunnen doen. Kijk maar hoe het afgelopen seizoen gegaan is.

3 juni 2019 om 18:29

@mikepsv040

en kijk hoe hard real madrid is afgegaan zonder ronaldo.

Het opbouwen van een nieuw madrid heb je echt niet in een seizoen gedaan

3 juni 2019 om 15:33

ik kan me er wel iets bij voorstellen. Vind Griezmann ook niet echt een Barcelona speler.

3 juni 2019 om 15:37

Ik hoop juist dat dit waar is, Barca heeft een behoefte aan een echte spits zoals Lacazette, Jovic, Jesus of Werner die Suarez kan opvolgen. Griezmann is een schaduwspits net als Messi die ook op de vleugels kan, maar als enige spits valt hij zwaar door de mand

3 juni 2019 om 15:47

Auba lijkt me ook een goede spits, speelde samen met dembele erg sterk bij bvb. Auba zijn favoriete club is helaas Real.

3 juni 2019 om 15:49

Hoe kan je weten dat hij daar zwaar door de mand valt als hij daar nu nog niet speelt? Heeft bovendien altijd in een verdedigend elftal gespeeld, bij Barcelona zal hij veel meer aanvoer krijgen.

3 juni 2019 om 16:38

Effe de beste speler aller tijden te koop zetten terwijl die nog met afstand de beste speler is op dit moment...
En gijzelen ook niet overdrijven eh man ik weet niet of ik dit serieus moet nemen eigenlijk.

Messi wou afgelopen seizoen Griezmann er al graag bij , maar toen wou die bij Atleti blijven.
En nu toch ineens weer o zo graag naar Barca te willen vind ik goedkoop van Griezmann dus is Messi zijn reactie meer dan terecht.

3 juni 2019 om 18:27

laten wij totaal vergeten dat meneer griezman vorig jaar een documantaire had gemaakt dat hij barca had afgewezen.

En letterlijk alle schuld puur op messi gooien.

3 juni 2019 om 18:28

Je komt niet vooruit met dit soort spelers (Als Messi). Quote van de dag.

3 juni 2019 om 20:29

Ik ben dan toch niet de enige die het zag

Het is voor dit soort mensen dat de media met deze onzin komen tussen de seizoenen, maar deze quote was toch van een heel speciaal niveau.

Overigens zie ik als Barcelonafan Griezman niet graag komen.

4 juni 2019 om 01:02

Heren heren rustig aan. Dat een journalist bij Bla Bla Sports stukje een interview van wat misschien wel een betrokkene belicht is het geen waarheid. Geloof niet alles, niet dat ik weet hoe het zit of überhaupt een mening hierover heb... maar damn😄

Ik juich zijn komst echt toe. Zou denk ik goed passen bij Barcelona als nummer 9 en kan daarnaast op meerdere posities uit de voeten. Kan Suarez er eindelijk eens af en toe naast gezet worden en heb je bij rust van Messi een uitstekende vervanger voor die positie. Zo snel mogelijk afronden.

Griezmann is van hetzelfde niveau als Suarez en denk dat hij het niet gaat waar maken bij een club als Barcelona. Suarez is de beste vriend van Messi dat zou ook wel een grote rol spelen. Ze kunnen beter voor Maxi Gomez gaan die is ook een stuk goedkoper.

3 juni 2019 om 16:09

Suárez heeft het toch ook waargemaakt.... dus als ze van hetzelfde niveau zijn dan moet dat toch geen probleem zijn. Echter ben ik persoonlijk gewoon geen fan van de persoon Griezmann. Van mij hoeft hij dan ook echt niet naar Barça te komen, en daarom begrijp ik Messi wel, mocht het waar zijn

Geen wonder dat Messi bakken met geld verdient.die gozer hoort bij de beste twee spelers van de wereld en heeft nog voldoende tijd over om de rol van technisch directeur op zich te nemen. Waren alle spelers maar zo getalenteerd!

Wat voor sekte is het daar in Barca joh. O wee als iemand niet naar de club wil komen.

3 juni 2019 om 16:13

Te bizar een speler groter maken dan de club ( als dit waar is ) club is voor eeuwig ( als er fatsoenlijk beleid wordt gevoerd ) en een speler is gewoon passage en ja ook Messi is een simpele passage die is gekomen en zal gaan. Ben benieuwd

3 juni 2019 om 16:32

Als je kijkt hoe Grieann nu zielig in een hoekje zit te huilen omdat hij vaarwel heeft gezegd zonder dat er zekerheid is dat hij naar Barca kan. Hij heeft vorig jaar zichzelf in de vinger gesneden door hoe hij er een soap van maakte. Ik snap heel goed dat veel spelers nu denken: succes kerel, na je mindere seizoen. You had your chance and you blew it. Dan geef ik nog liever Neymar een 2e kans, want die gaat het team en wellicht Coutinho zeker weten beter maken. Kan Griezmann lekker na PSG met misschien Dembele. Beste zou zijn als ze Sane of Rashford proberen te halen. Jonge en talentvolle linksbuiten.

Bayern is wel een mooie club voor Griezman, of een club als Arsenal, Chelsea

Neymar naar Barcelona, Griezman naar PSG. Klaar.

3 juni 2019 om 15:55

Dat zou geweldig zijn maar hoe Neymar weg ging word niet vergeven. Misschien kunnen ze Coutinho in de transfer betrekken.

3 juni 2019 om 16:34

Als je Neymar kunt halen moet je juist Coutinho halen. Die willen juist samen spelen. Of ze gaan beiden bij PSG spelen of bij Barca. Ze zijn allebei ontevreden over hun huidige situatie, alleen is de kans op internatiobaal succes bij Barca dan wel groter.

Ik lees vaker dit soort onzinberichten dat Messi invloed uitoefent op het transferbeleid. Maar ik geloof hier helemaal niks van. Als ik de media moet geloven dan staat Messi zelfs hoger in het bestuur dan Bartomeu. Hij gaat ook over de financieën, de aan-en verkopen, de renovatieplannen etc.

Met alle respect naar Messi, het is een fantastische voetballer. Maar men moet niet overdrijven. Het blijft een speler/boegbeeld van de club en niets meer dan dat.

3 juni 2019 om 15:57

Hey leukste is dat hier paar leeghoofden het geloven ook. Messi is helemaal niet het type die zich bezig houdt met randzaken. Heeft ie vaak genoeg gezegd ook. Komt lekker trainen en een wedstrijd spelen en gaat dan lekker weer terug naar zijn dame en kinderen. Waarom zou je ook als je zo'n mooie vrouw hebt je bezig houden met de tranfers

3 juni 2019 om 16:26

Inderdaad. Over Ronaldo wordt hetzelfde gezegd. Vaak lees je hier nieuwsberichten in de trant van ''ronaldo heeft bij het bestuur aangeklopt op het aantrekken van die en die speler''.

Waar ze deze onzin vandaan halen is mij ook een vraag. Maar pretty sure dat een club die zich beïnvloeden door de wensen van een speler aantoont geen ruggengraat te bezitten.

3 juni 2019 om 16:36

Je wilt niet weten wat Messi allemaal in zijn contract heeft staan. Er zijn veel voorwaarden waardoor hij veel inzeg heeft en de bedragen laten ook wel zien dat de club alles maar dan ook echt alles doet om hem tevreden te houden. Zijn invloed rijkt zelfs tot het aanstellen van trainers zoals tata martino.

3 juni 2019 om 20:18

Ik wil het eigenlijk wel weten. Heb je een linkje naar de voorwaarden? Copy paste is ook goed

3 juni 2019 om 20:33

En daar gaan we weer.. TataMartino en Messi hadden elkaar nog nooit gezien, gesproken en kenden elkaar niet. Ja ‘kennen’ net zoals jij en ik Messi ‘kennen’. Maar wat een onzin weer. Jammer dat dit soort leugens gewoon kunnen worden verspreid op een forum en men het dan voor waarheid aanneemt.

3 juni 2019 om 22:13

https://www.telegraaf.nl/sport/1504756/messi-gratis-weg-bij-barca-bij-onafhankelijkheid-catalonie
Zo'n dingetjes. Maar niet alle contracten lekken, dus zal moeilijk te bewijzen zijn. Onderhandelingen duren niet zo lang voor een nieuw contract als het alleen om salarisgeld gaat

3 juni 2019 om 22:23

Messi heeft gezegd dat hij hem een goede coach vond bij Paraguay en (langdurig speler) Newell's Old Boys (de jeugdliefde van Messi). Hij zegt dat het besluit bij Rosell lag en dat zal niemand ontkennen, maar je kunt wel afvragen hoe ze in hemelsnaam bij Martino kwamen aangezien ze bij alle andere coaches echt in een filosofie denken van mensen die iets met de club hebben. Leugen of waarheid is discutabel, maar dat de mening van Messi een zwaardere factor heeft lijkt me wel duidelijk en logisch.

Messi is zo te zien bang dat boezemvriend suarez gebankd zal worden On: ik betwijfel of dit waar is maar ik vind dat griezmann gewoon een versterking is en zijn komst is belangrijk aangezien de aanval te beperkt is momenteel. Suarez is over zijn top heen. Coutinho is een drama op LW en dembélé is nog te blessuregevoelig... Ik zou een aankoop als sané of jovic toejuichen aangezien je dan met meerdere formaties kan spelen

3 juni 2019 om 16:37

Jovic wordt lastig, maar Sane is zeker een onverwachte interessante ontwikkeling deze zomer.

Ik begin toch echt te twijfelen of dit waar is. Eerst dacht ik van: waarom zou een speler, of het nou Messi is of niet, zoveel invloed op transfers en het aanstellen van trainers hebben? Maar hoe vaker ik het zie hoe meer ik erin ga geloven en hoe meer ik dan denk dat Messi best een kwal is. Hoe goed je ook bent, je bent een speler van een club en geen bestuurder o.I.d. Ja Messi heeft Barca enorm veel gebracht, maar het is nog steeds de club die hoort te beslissen over zulke zaken als die van Griezmann, niet Messi.

3 juni 2019 om 16:08

Waarom zou een speler als Messi niet een stem mogen hebben in de spelers die gehaald worden of de trainer die wordt aangesteld?
Het zou ook niet eens alleen de stem van Messi hoeven te zijn, maar misschien zijn er wel meer spelers binnen de selectie die vraagtekens hebben bij het aantrekken van Griezman.
Maar als bijv. ook Pique, Busquets, Alba, Roberto allemaal niet echt zin hebben in Griezman of een bepaalde trainer dan geef je daar toch gewoon gehoord aan? Tov die spelers is de trainer gewoon een passant, de spelers en de trainer moeten het met elkaar doen. Als je dan een splitsing krijgt binnen de selectie door een speler of trainer kun je de CL finale zeker vergeten.
De club zal de eindbeslissing nemen en is verantwoordelijk, ook als ze de komst van een speler doordrukken en daardoor de harmony/hiërarchie van de selectie verstoord wordt.

3 juni 2019 om 21:02

Er zit een verschil tussen het hebben van een stem en hoe de berichten omtrent Messi worden vertoont. In die berichten lijkt het namelijk dat hij de doorslaggevende factor o.I.d. is. Natuurlijk heeft de spelersgroep een stem en mogen de hij mening uiten. Mij is het meer te doen dat, mochten de berichte kloppen, het lijkt alsof Messi dingen beslist en dat vind ik juist het aparte aan alles.

4 juni 2019 om 09:29

Het is maar hoe je het wil uitleggen... Sommige dingen kom je als supporter niet snel achter.
Misschien dat Messi tegen het bestuur zegt: als Griezmann komt dan vetrek ik.. Ja dan kan ik de ophef begrijpen tegen messi.
Het kan ook zijn dat Messi zegt: Ik raad jullie ten zeerste af Griezmann te kopen, hij past niet in de groep of onze speelstijl. Als het bestuur dan beslist om hem niet te kopen er er intern iemand dan lekt dat het door Messi komt dat de griezmann niet komt.... Dan is het allemaal wel erg opgeblazen.

3 juni 2019 om 16:43

Messi en de voorgaande grote namen waren aan een systeem gewend van spelen. Als je teveel spelers haalt die daar niet in meedraaien dan maak je je eigen spel kapot. Dat zal de sleutel zijn tot goedkeuring of afkeer. Zlatan was een ego en wilde niet in dienst spelen, dat werkte niet bij o.a. Guardiola die teambelang boven alles stelt. Anders zou Sane ook niet op de markt komen. En Messi weet ook veel van het spelletje en waarschijnlijk ook aan wat voor spelers Barca behoefte heeft. En ik denk dat Griezmann nu meer een verbreding dan verdieping van de selectie is. Niet DE nr 9 die ze nodig hebben en al helemaal niet de linkeraanvaller waar nu Coutinho geslachtofferd wordt.

Ten eerste geloof ik nooit dat Messi bepaalt wie er al dan niet wordt aangetrokken. Misschien vraagt het bestuur naar zijn mening, maar lijkt mij onwaarschijnlijk dat hij het transferbeleid voor zijn rekening neemt.

Dat ter zijde. Ik zie Griezmann liever niet komen naar Camp Nou. Is ook niet meer van de jongsten en het blijft een 'gok' of hij zijn draai weet te vinden (kijk maar naar het verhaal van Coutinho).
Ik blijf hopen op een terugkeer van Neymar. Hij is weliswaar ook geen jong veulen meer, maar hij heeft zich uiteraard al bewezen bij de Catalanen. Kleine kanttekening is wel dat ik het zou betreuren moest Dembele hiervoor plaats moeten ruimen.

We gaan het zien wat er te gebeuren staat. Er is in elk geval nood aan een frisse wind (eigenlijk trainer inclusief). Hopelijk slachtofferen ze Umtiti niet en weten ze hem te behouden. Voor mij is het gedroomde centrale duo Umtiti - De Ligt. Al zal Pique nog wel een paar seizoentjes de voorkeur krijgen alvorens hij de schoenen aan de wilgen hangt.

3 juni 2019 om 15:57

Ik denk dat ze er alles aandoen om Messi blij te houden, die heeft echt een grote invloed op de inkomende transfers.

3 juni 2019 om 16:36

Zoals ik al zei zal hij inderdaad zijn zegje hebben. Maar dat hebben Pique, Busquets en voordien een Iniesta ook. Het bestuur zal misschien enkele namen voorleggen en om een mening vragen, maar het lijkt me onmogelijk dat Messi (of iemand anders van die langst dienende) bepaalt wie er al dan niet komt.

3 juni 2019 om 16:45

Misschien toch de Ligt en Ajax overtuigen om hem nog een jaartje te stallen en dan over te nemen (of a la Mbappe). Scheelt een gemiste kans en dat geeft ruimte om het financieel rond te krijgen samen met een aanvallende aankoop dit jaar. En Matthijs mag nog een jaartje volop spelen. Win-win-win.

3 juni 2019 om 17:43

Lijkt mij ook een ideale constructie om eerlijk te zijn.
Matthijs lijkt mij al wel klaar voor het grote werk, maar ik zie Barcelona Pique er nog niet uitzetten dit seizoen. Wat mij betreft speelt die nog een jaartje (was dit jaar eigenlijk zeer sterk, in tegenstelling tot de voorbije jaren). Daarna lekker Pique het presidentschap laten opnemen en De Ligt in de basis droppen.

Ik vind het grappig dat mensen Barcelona voorstellen spelers van het kaliber Auba of Lacazette aan te trekken. Griezmann zelf is van een paar niveau's hoger dan die twee. Barcelona moet gewoon een aantal dure spelers qua transfersom en salaris verkopen: Coutinho, Rakitic, Umtiti en Suarez. Dat is al misschien plus minus 200 miljoen euro. Daar moet je Neymar en de Ligt voor terug halen. Hij heeft ons op een hele vieze achterbakse manier verlaten maar Neymar samen met Messi was een monster en de laatste keer dat we de treble wonnen.

Moet je voorstellen een aanval met Neymar, Messi en Dembele. Water tanden.

3 juni 2019 om 18:33

neymar en messi inderdaad watertanden maar als je met neymar en messi speelt heb je wel een pure nummer 9 nodig om optimaal te functioneren denk ik.

Neymar en messi vallen vaak weg vanuit de spits posities, een luis suarez houd dan de lijn heel erg hoog waardoor er wat ruimte valt tussen middenveld en verdediging waar messi en neymar dan weer tot hun kracht komen

Ik denk eigenlijk dat dit gewoon waar is Suarez gaat moven als Griezzie komt dat wilt Messi niet dus die gaat dit dwarsbomen

En terecht. Vorig jaar heeft Messi hem persoonlijk aangemoedigd om te komen. Toen wilde hij idd met een hoop tralala bekend maken toch te blijven. Als je dan na een jaar je oude club afdankt door te zeggen dat je na een minder jaar toch weg gaat, dan is het karma dat je nu tussen wal en het schip terecht komt. Daarbij is zijn vorm van afgelopen seizoen ook een goede reden om er nog eens goed over na te denken als Barca zijnde.

3 juni 2019 om 16:59

@romano Vorm? Griezmann was juist heel beslissend dit jaar? Was idd tegen Juventus spoorloos. maar wat kan hij doen als hij zijn team zo onder druk staat?

Ik zie het nog wel gebeuren dat Neymar terugkeert naar naar Barça en dat Griezmann naar Paris Saint-Germain gaat om met zijn maatje Mbappe de voorhoede te vormen.

3 juni 2019 om 18:21

Zou perfecte deal zijn voor alle partijen xD Atletico heeft jaren zonder hun sterspeler nieuwe spitsen en aanvallers voortgebracht en dat zullen ze ongeacht weer gaan proberen te flikken.

3 juni 2019 om 19:28

Zeker waar, het mooie aan Atletico is dat ze niet de beste spelers kopen, maar zelf haar spelers opleid. Als er een ster wordt verkocht, weten ze toch vaak een sterke vervanger ervoor terug te ahlen. Zie bijvoorbeeld Torres met zijn transfer naar Liverpool destijds.komt nog eens bij dat Atleti nu financieel veel slagkrachtiger is dan een paar jaar terug. Ik zou het liefst Luka Jovic & David Neres ervoor terug komen. Mocht Jovic naar de andere club uit Madrid gaan, zie ik Maxi Gomez ook wel als geschikte spits. Met Lemar en Neres op de flanken en Jovic als pure afmaker staat er een prima aanval.

Middenveld is met Saul, Koke en Rodri ook goed bezet. Mocht de laatst genoemde vertrekken, hebben we ook altijd Partey nog.

Voor achterin zie Upamecano &telles graag komen.

3 juni 2019 om 19:46

Jap, wat Dat betreft doen ze qua beleid het niet verkeerd zoals je het zelf zegt.

alsof een Frans medium weet wat daar zich afspeelt. Wat een minkukels hierboven zegt. Het is letterlijk nooit bewezen dat Messi dit zou doen. Het zijn gewoon allemaal roddels om leeghoofden als hierboven te feeden die Ronaldo in hun bilnaadje kruipen. De meeste onsympathieke speler in de top 10. Rolt bij elke scheet en vind zichzelf belangrijker dan elke speler maar dan ook. Messi daarentegen is altijd humble. Praat nooit negatief over medespelers of de trainer.
Dat er hier mensen zijn die Franse roddels geloven zijn echt allemaal net zo slim als Rapper Sjors

Als dit waar is ben ik nog meer fan van Messi, Griezmann is niets meer dan een wisselvallige speler die soms piekt maar de voor de rest niet het niveau is wat Barcelona moet nastreven

Even voor mijn eigen duidelijkheid.. Vorig jaar was er ook sprake van deze transfer en toen was Messi er niet op tegen toch?

Is dit gewoon weer zo een vies stukje riool journalistiek?

STiekem hoop ik dat dit waar is en dat Messi bezig is met Neymar terug te halen hahaah. Natte dromen.

Desondanks dat dit puur speculatie.
Is het toch niet gek dat de selectie van barca tegen de komst van griezman is.

Die gozer heeft zitten flirten met barca afgelopen jaar en daarna maakt hij een documantair dat hij niet gaat komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

184 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 0 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Barcelona moet vrezen voor onderzoek van Spaanse voetbalbond

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft bij de presentatie van Antoine Griezmann in het Camp Nou gereageerd op de aantijgingen van Atlético Madrid. De Madrilenen zijn het niet eens met de gang...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Sporting Portugal houdt er serieus rekening mee dat Bruno Fernandes deze zomer geen transfer gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren