PSV wil transfer opvangen en denkt aan ‘banneling’ van Willem II

Maandag, 3 juni 2019 om

Kristofer Kristinsson staat in de belangstelling van PSV. De twintigjarige aanvaller speelt sinds medio 2016 voor Willem II, maar gaat de Tilburgers aankomende zomer transfervrij verlaten. PSV gaat Kristinsson mogelijk naar Eindhoven proberen te halen. Men zal hem dan voorlopig bij Jong PSV plaatsen.

Het Eindhovens Dagblad maakt maandag melding van de interesse van PSV, terwijl zaakwaarnemer Magnus Magnusson ook aan het Brabants Dagblad de belangstelling heeft bevestigd. Kristinsson heeft echter 'meerdere ijzers in het vuur', zo klinkt het. Het is onbekend welke clubs Kristinsson nog meer op de radar hebben staan.

Kristinsson wist geen overeenstemming met Willem II te bereiken over een nieuw contract, waardoor hij de laatste weken werd verbannen en geen deel meer uitmaakte van de eerste selectie. De aanvaller kan bij de beloften van PSV de vervanger worden van Lennerd Daneels. De buitenspeler vertrok afgelopen week naar RKC Waalwijk, aangezien de Belg geen perspectief meer zag bij PSV.

Naast Daneels lijkt ook Maximiliano Romero te verkassen. De spits is volgens het Eindhovens Dagblad via zaakwaarnemer Roly Zarate benaderd door zijn ex-club Vélez Sarsfield. De Argentijnse club wil de aanvaller graag huren, maar er is nog geen sprake van een officieel bod op Romero, die tot medio 2023 vastligt in het Philips Stadion.

Van Bommel: 'Mooi dat andere clubs belangstelling hebben in onze spelers'
Meer video's

Poll

Een goede zet van PSV?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door robby)

Jongen heeft op zich wel talent maar zegt ook wel veel dat hij bij Jong Willem II nooit echt iets heeft gepresteerd en ook in het 1ste nooit goed genoeg was. Dan ga je het bij PSV ook niet redden lijkt me. Willem II wilde overigens wel door met deze speler dus potentie heeft hij wel. Banneling klinkt ook wel best heftig terwijl het vrij logisch is dat als een speler niet wil verlengen en hij nog maar een paar maanden op zn contract heeft dat zijn plek in de selectie overgenomen wordt door een speler die wel toekomst heeft bij Willem II..

4 juni 2019 om 12:25

Daar komt bij dat hij nog helemaal niet het niveau van het eerste heeft. Maar mocht af en toe invallen zodat hij ervaring op doet op een hoger niveau. Maar lijkt me logisch dat dat niet meer gebeurt als je besluit te vertrekken.

Had het begin van het seizoen een paar Fraaie invalbeurten maar toen hij in de basis mocht beginnen faalde hij. Lijkt me absoluut geen materiaal voor PSV 1. Voor jong PSV uiteraard wel een versterking , maar PSV zal toch geen spelers kopen speciaal voor jong PSV ?

3 juni 2019 om 11:01

Doen ze al een tijdje. Om de balans tussen jonge spelers en wat meer ervaren jongens op peil te houden. Niet dat deze jongen daar nou het toonbeeld van is maar dat is wel het idee. Zoals ze vorig jaar Marlin Frey haalden. Bovendien wordt het op de flanken bij Jong PSV wel dun als Gakpo, Malen en ook Aboukhlal gaan doorschuiven naar PSV 1 en niet meer in aanmerking komen voor jong.

3 juni 2019 om 11:07

Oh ,vreemd beleid. Dan loopt Daar een speler die welliswaar het team iets beter maakt , maar nooit zal doorstromen naar PSV selectie. Dan neemt hij daar de plek in van een jonger talent die wellicht wel die potentie heeft . En dat laatste is toch het doel van PSV ...dacht ik

3 juni 2019 om 11:18

Nouja hij loopt dus juist niemand in de weg, dat is dus het doel. Aangezien Aboukhlal en Gakpo bij PSV 1 aansluiten en er blijkbaar niemand uit de o19 die positie kan opvullen zal er toch iemand moeten komen.

3 juni 2019 om 11:32

Tsja als ze echt niemand hebben. Ik vind dat niet het doel van Jong PSV om spelers aan te kopen die nooit de sprong naar de selectie kunnen maken. Dan maar een 16 jarig talent of zo op die plek; ze zullen toch wel ergens buitenspelen in de jeugdelftallen hebben

3 juni 2019 om 11:35

Ja, maar daar heeft de rest van de selectie dan weer niks aan. De ontwikkeling van spelers staat natuurlijk voorop maar de jongens met potentie hebben natuurlijk ook wel de rest van het team nodig om uit te kunnen blinken. Als je de gaten op gaat vullen met jongens van 16 die eigenlijk ook niet goed genoeg zijn schieten ze daar ook niks mee op.

3 juni 2019 om 11:53

Jongens van 16? In -19 spelen Sidibé, Horvath, Thomas die op de vleugels kunnen en 18 zijn. In Jong heb je nog Verreth en Catic. Aboukhlal zal ook volgend seioen nog veel minuten in Jong maken denk ik. Zo'n Kristensson is echt niet nodig.

3 juni 2019 om 11:59

Bij wijze van he haha. Ik zal ook niet beweren dat dit een goede aankoop voor jong is hoor, daarvoor ken ik hem ook niet. Maar dit soort jongens worden wel met het oog daarop gehaald. Al zie ik nu wel dat ie pas 20 is.

3 juni 2019 om 13:15

"dan loopt Daar een speler die welliswaar het team iets beter maakt , maar nooit zal doorstromen naar PSV selectie. Dan neemt hij daar de plek in van een jonger talent die wellicht wel die potentie heeft"

Zo'n gek beleid is dat niet.

Voorbeeldje: een paar jaar geleden heeft PSV Erik Quekel van FC Den Bosch voor een half jaar gehuurd. PSV had geen enkele goede spits rondlopen die al klaar was voor Jong PSV en dat was slecht voor de ontwikkeling van de vleugelspitsen en de nummer 10. Dat was dus gewoon een investering in de spelers die om hem heen stonden.

3 juni 2019 om 13:36

Ja snap het , de talenten hebben natuurlijk wel een team nodig om in te functioneren . Kan me echter niet voorstellen dat PSV nergens in de jeugd een beetje talentvolle vleugel aanvaller heeft. Ken de jeugddetenties van PSV niet ; maar volgens Benzema zijn die er dus wel ...

https://www.bd.nl/willem-ii/willem-ii-er-kristinss...
Voor Jong PSV dus, precies wat ik dacht....

PSV gebruikt dat Jong PSV in mijn ogen iets te vaak voor "gokjes" . Spelers van andere clubs halen en maar hopen dat alles goed komt. Dit terwijl een Jong team in mijn ogen vooral voor doorstroom naar het eerste moet zijn. Dit type jongens staat toch alleen maar spelers van je eigen jeugdopleiding in de weg. Dit motiveert die jongens ook niet lijkt mij.

3 juni 2019 om 12:04

Ik vind het apart dat jij vindt dat Jong PSV gebruikt wordt voor gokjes. Jongens als Frey en deze Kristinsson zijn eigenlijk geeneens gokjes maar pure opvulling van de selectie. Daarnaast zijn ze jong en transfervrij dus je kan er eigenlijk niets op verliezen.

Komend seizoen komt Justin de Haas over van Jong AZ wat gewoon een jeugdinternational is die ook naar grote, buitenlandse ploegen kon. Buitenlandse jongens zoals Rigo, Laursen of Mauro lopen ook al een tijdje rond op de Herdgang en zijn absoluut niet op de gok gehaald. Echter is het bij 90% van de spelers zo dat ze nooit het gewenste niveau van het eerste elftal zullen halen en daardoor niet slagen.

Hieronder de selectie van Jong Psv, waarbij op Frey na alleen maar jongens spelen die al een hele tijd bij PSV zitten. Aboukhlal is ook redelijk recent maar heeft zijn debuut al gemaakt in PSV 1.

Selectie Jong PSV 2018/2019

Van Osch (bij PSV sinds 2012)
Van de Meulenhof (bij PSV sinds 2015)
Roulaux (bij PSV sinds 2013)

Soulas (bij PSV sinds 2016)
Daverveld (bij PSV sinds 2008)
Theunissen (bij PSV sinds 2014)
Teze (bij PSV sinds 2007)
Wallenburg (bij PSV sinds 2007)

Frey (bij PSV sinds 2018) -- opvulling of gok
Sadilek (bij PSV sinds 2015)
Hattu (bij PSV sinds 2011)
Schoonbrood (bij PSV sinds 2007)
Kun (bij PSV sinds 2011)
Lonwijk (bij PSV sinds 2010)

Gakpo (bij PSV sinds 2007)
Verreth (bij PSV sinds 2007)
Daneels (bij PSV sinds 2011
Aboukhlal (bij PSV sinds 2017)
Catic (bij PSV sinds 2010)
Piroe (bij PSV sinds 2015).

3 juni 2019 om 12:13

Ten aller eerste. Dank je wel dat je zoveel tijd en moeite hebt genomen voor je post. Dat waardeer ik ten zeerste.mijn beeld is ook enigszins bijgesteld moet ik zeggen. Toch mag er van mij wel wat meer doorstroom komen. Die Piroe had ik meer vlieguren in het eerste gegeven. (die was je al bijna kwijt aan het buitenland)

3 juni 2019 om 12:22

Fijne reactie, dank!

Laat ik ook stellen dat deze jongen van mij niet per se hoeft te komen, net zoals dat ik Frey niet noodzakelijk vond. Zoals Benzema hierboven aangeeft loopt er in PSV onder 19 genoeg potentieel rond en het moet ook absoluut niet ten koste gaan van eigen jeugd. Echter blijft het zo dat zulke jongens praktisch gratis zijn en voor hetzelfde geld nog van waarde zijn ook.

Wat betreft Piroe ben ik het met je eens en in dat opzicht zou het goed zijn voor PSV als Luuk de Jong een transfer maakt. Ben erg benieuwd wat hij kan brengen.

Puur als opvulling voor Jong PSV natuurlijk. PSV heeft hetzelfde gedaan met Marlon Frey en voor de 'onder 23 regel' met Erik Quekel (leuk feitje voor een voetbalquiz) en Jamie Watt.

Er zal simpelweg geã£â«valueerd zijn over de doorstroming van jongens als Piroe, Aboukhlal, Gakpo naar PSV 1 en hoe de jongens van PSV onder 19 ervoor staan. Als zij nog te licht zijn worden zulke jongens interessant en kunnen de jongere jongens langzaam wennen aan de zwaardere belasting in de Keuken Kampioen Divisie.

3 juni 2019 om 15:04

In het licht van het halen van dit soort transfervrije 'krachten' die nooit voor PSV 1 in aanmerking zullen komen klopt dat. Maar in de praktijk vind ik dat PSV - zelfs na de ontwikkeling van Sadilek, Rosario en Malen - nog steeds te behoudend is in het doorstromen en doorselecteren. Piroe en Aboukhlal staan lang niet zo op het vizier van Van Bommel als ik zou willen. En dat het behouden van Luuk de Jong ook dit jaar weer topprioriteit is voor PSV is eveneens een blijk van conservatisme, gebrek aan durf. Als De Jong blijft en Van Bommel weer zijn vertrouwde balletje-breed-controleurs opstelt, kun je er donder op zeggen dat Lammers komend seizoen de tweede viool speelt en PSV zijn belofte op perspectief richting Joel Piroe niet nakomt en de spits zichzelf opnieuw terugvindt in Jong Psv. Belachelijk genoeg krijgt ook Maxi Romero waarschijnlijk geen kans in de voorbereiding en zal hij worden verhuurd - nog belachelijker - aan een club buiten de Eredivisie! In plaats van een mooie concurrentiestrijd tussen Gakpo en Abouklal, ziet PSV meer heil in een bijna 28-jarige, egocentrische Feyenoord-speler die nauwelijks buiten de Eredivisie ervaring opdeed en ook tegenwoordig nog steeds schittert in wisselvalligheid. Je kunt er donder op zeggen dat PSV volgend jaar met middelmaat als Viergever, Van Drongelen, Hendrix, Luuk de Jong en Steven Berghuis aan het seizoen begint. Als dát het remedie tegen een Ajax-hegemonie moet worden, lachen ze zich - terecht - de ballen uit de broek in Amsterdam!

John de Jong is weer lekker bezig om B-materiaal op te halen bij diverse clubs. Ik maak mij dan ook zorgen over zijn kwaliteiten als TD. Vraag me af of hij all middenvelders en verdedigers heeft bekeken als versterkingen voor het eerste elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ZoetDoelman340
D. DumfriesVerdediger344
AngeliñoVerdediger341
N. ViergeverVerdediger343
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
12.VVV-Venlo41-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. CrowleyMiddenvelder345
Pol LlonchMiddenvelder301
D. SaddikiMiddenvelder211
R. TapiaMiddenvelder161
M. VrousaiMiddenvelder164
D. DankerluiVerdediger323
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Jong PSV 11 3 0 0
2018/2019 PSV 1 0 0 0
2017/2018 Velez Sarsfield 10 4 0 0
2016/2017 Velez Sarsfield 19 2 0 0
2016 Velez Sarsfield 11 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Eindhovens Dagblad verwacht spoedig witte rook omtrent Romero

PSV betaalde Vélez Sarsfield anderhalf jaar geleden ruim tien miljoen euro voor Maximiliano Romero, maar de twintigjarige spits is er nog niet in geslaagd om een onuitwisbare indruk achter te laten...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Éver Banega staat voor een overstap naar Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren