Willem van Hanegem: ‘Om één moment van CL-finale moest ik hardop lachen’

Maandag, 3 juni 2019 om

Willem van Hanegem had meer verwacht van de Champions League-finale tussen Tottenham Hotspur en Liverpool (0-2), ook al wist hij naar eigen zeggen van tevoren dat grote finales nooit leuk zijn om naar te kijken. “Ik kan me voorstellen dat de spelers van Ajax zaterdag toch even moesten slikken toen ze Spurs zagen spelen”, stelt de trainer in ruste maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Om één moment van de finale tussen Liverpool en Spurs moest ik hardop lachen”, verzekert Van Hanegem. Hij doelt op het moment dat Jürgen Klopp tussen zijn spelers stond en één van die voetballers hem de beker in zijn handen wilde duwen. “Klopp maakte van die gebaren dat de trofee voor de spelers was, niet voor de trainer. Hij duwde de beker weg. Wat een toneelspel”, verzucht de voormalog Oranje-international.

“Even daarvoor had ik hem het hele veld over zien gaan en het is dat ze het stadion in Madrid wilden sluiten, anders had hij nu nog voor dat vak staan juichen. Daar was van bescheidenheid niets te merken.” Van Hanegem stelt dat Klopp blij mag zijn, maar hij houdt niet van ‘dat overdreven gedoe’. “Al die assistenten van hem ook, met onze Pepijn Lijnders voorop. Altijd maar in beeld willen. Ik hoop dat die jongens niet gaan denken dat ze onmisbaar zijn, want hun rol is echt te verwaarlozen.”

Van Hanegem had in de finale wat meer tactische ideeën van Mauricio Pochettino verwacht. “Dele Alli was met afstand de slechtste speler op het veld, maar hij mocht gewoon heel erg lang blijven staan. Lucas Moura kwam echt te laat binnen de lijnen, bovendien bleek uit alles dat Harry Kane gewoon fysiek niet klaar was om te spelen. En Fernando Llorente mag dan niet mijn type speler zijn, hij heeft wel bewezen dat hij iets teweeg kan brengen als hij in het veld komt. Breng hem dan wat eerder in een wedstrijd.”Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Willem weet er weer een lekker negatief stuk iver te maken. Dat hij niet van "overdreven" gedoe houdt mogen anderen dat ook niet. was gewoon oprechte emotie van mij op, de man heeft al meerdere finales verloren en als je hem dan eindelijk wint en ook nog eens de CL, mag je van mij gewoon als.een idioot her stadion rondlopen.

3 juni 2019 om 06:46

Ja hij spreekt zich over dit soort randzaken altijd negatief uit. Daarom vind ik het ook nooit leuk als hij aanschuift bij TV programma's. Alleen maar negatief over dingen of hij reageert meteen: 'Ja dat zei ik toch net' of 'ja, dus? '. Als ie dan begint over voetbaltechnische dingen heeft hij vind ik gelijk. Ik had ook het idee dat Llorente meer zou brengen, en dat hij te lang gewacht heeft met Lucas.

3 juni 2019 om 16:01

Inderdaad leuke analyses , vroeger was hij wat losser op tv. Nu is het zo'n bromsnor eerste klas.

Willem maakt regelmatig de denkfout dat hij zijn eigen normen projecteert op anderen. Zo ook nu weer. Laat die mensen lekker feesten, ook al vind je het zelf wat theatraal.

3 juni 2019 om 06:44

Waarom is het een fout als je je eigen normen projecteert op anderen? Stel dat je eigen normen van een hoog niveau zijn (ik zeg hiermee niet dat daarvan in casu sprake is), dan is dat juist een goed ding. Je kan zeggen dat jij vindt dat Van Hanegem het hier anders ziet dan jij, maar je eigen normen bij anderen verwachten hoeft niet per definitie fout te zijn.

3 juni 2019 om 06:54

Ben ik het vaak mee eens, zolang het over het voetbal zelf gaat. Dan vind ik Willems strenge normen een verademing ten opzichte van de meute die in polonaise achter de voetballers aanloopt. Hier gaat het echter over de manier waarop succes beleefd wordt. Dat mag toch iedereen zelf bepalen? Het een is niet beter dan het andere.

3 juni 2019 om 06:55

Kyke66 wat bedoel je met normen van een hoog niveau? Wie bepaald of normen van een hoog niveau zijn? Je bepaald zelf je normen en waarde die je belangrijk vind. Hoe weet willen dat de assistenten van klopp niet belangrijk zijn? Omdat hij zelf trainer is geweest? Hij heeft gewoon weer een oude zeur reactie hier wat echt onzin is.

3 juni 2019 om 07:20

@HijNiet!, dat klopt wel. Een ieder mag zelf bepalen hoe hij of zij iets beleeft. Ik reageerde op de algemeenheid van "eigen normen projecteren op anderen". Ik vind Van Hanegem altijd eerlijk zijn mening geven en beschouw dat als een verademing ten opzichte van de vaak standaard antwoorden cq reacties.

3 juni 2019 om 07:22

Kyle, definieer normen van een hoog niveau eens? Zeer subjectieve term namelijk en afhankelijk van zoveel factoren

3 juni 2019 om 07:28

@JK, ik denk dat er veel algemene normen zijn waar de meeste mensen het wel over eens zijn: niet liegen, niet stelen, niet bewust anderen kwetsen, en ga zo maar door. Ik heb het over die normen.

Edit: in Nederland verwachten we ook dat nieuwkomers zich aanpassen aan bepaalde normen van ons, zoals respect hebben voor vrouwen en homoseksuelen.

3 juni 2019 om 11:58

@hijniet!

daar hebben wel meer mensen last van hoor, dat ze hun normen projecteren op anderen. ga maar eens een Depay of Justin Kluivert topic bekijken op VZ

Willem maakt regelmatig de denkfout dat hij zijn eigen normen projecteert op anderen. Zo ook nu weer. Laat die mensen lekker feesten, ook al vind je het zelf wat theatraal.

Ik begrijp Willem wel inzake Klopp, maar dan zijn ze er toch echt nog wel veel erger. Verder vind ik dat hij de rol van een trainer soms wel erg veel bagatelliseert. Denk dat de invloed per trainer verschilt. Klopp is wel iemand die duidelijk zijn handschrift onder een ploeg kan zetten. Bij Pochettino zie ik dat bijvoorbeeld niet zo.

Zou best kunnen dat deze assistenten meer te doen hebben dan vroeger. Beetje apart om daar een mening over te hebben terwijl hij er geen inzicht in heeft.

Volledig eens, hij stond met de medaille uitreiking namelijk als eerste vooraan en op het podium dus het was honderd procent fake dat ie de beker wegduwde hij werd zich ineens weer even bewust van de camera's.

3 juni 2019 om 08:34

Als coach hoor je vooraan te lopen bij de medailleuitreiking. Dat gebeurt bij elke finale. Bovendien stond hij op het moment dat de beker getoond werd gewoon achter de spelers.

van Hanegem moet eens stoppen om overal kritiek op te hebben

Liverpool haalde natuurlijk voor Klopp al elk jaar de Cl-finale en plaatste zich keer op keer voor het toernooi... Willem heeft best kijk op het spelletje, maar zijn column van vandaag slaat nergens op.

Willem, als mensen een heel seizoen hebben gewerkt aan een prestatie , laat ze dan in hun waarde en laat ze het vieren zoals zij het willen. Gaan strijken met de eer bij Fc Den Bosch en niet het hele seizoen doen, is veel slechter!!!

Wat Klopp of zjn assistenten ook doen ze worden toch wel gefilmd maar dat betekent niet dat ze de aandacht opeisen. En achteraf weet ik ook altijd wat de verliezend coach beter had kunnen doen. Ik blijf toch regelmatig lezen hoe onze Willem verder verzuurt en verzuurt. Hij is al jaren een parodie op zichzelf. Kan ik wel om lachen.

Alsjeblieft zeg hou toch op... Als er 1 coach is die gewoon lekker zichzelf is en niet de aandacht opeist a la Mourinho dan is het Klopp wel. Dit zien de Liverpool fans ook en dat is juist waarom hij zo populair is. Zou hem momenteel voor geen goud willen ruilen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

281 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Sporting Portugal houdt er serieus rekening mee dat Bruno Fernandes deze zomer geen transfer gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren