Van Gaal en Bosz kritisch op niveau finale: ‘Dan is Ajax heel wat anders’

Zondag, 2 juni 2019 om

Tottenham Hotspur en Liverpool hebben zaterdagavond niet kunnen imponeren tijdens de Champions League-finale. Louis van Gaal laat zondag bij De Tafel van Kees weten dat hij op voorhand had verwacht dat het duel niet van een hoog niveau zou zijn. Peter Bosz denkt dat het een leukere en betere wedstrijd was geweest als Ajax in de finale had gestaan.

“Ik denk dat een finale bijna nooit heel goed of mooi is”, aldus Van Gaal, die in 1995 met Ajax de Champions League won. “Ik had me er zelf op ingesteld dat het een minder mooie wedstrijd zou zijn. Het zijn natuurlijk twee teams die elkaar kennen, dus dan wordt het altijd een tactische strijd. Maar die strijd werd omver geworpen na 24 seconden. Na de 0-1 werd het voor Liverpool makkelijker. Zij konden daardoor de rust bewaren.”

Over het niveau was Van Gaal niet te spreken. “Dan is Ajax heel wat anders”, klinkt het. De finale in Madrid kon ook Bosz niet bekoren. “Voor ons was het leuker geweest als Ajax gespeeld had. Ajax zou beter gevoetbald hebben dan wat we gisteren hebben gezien.” Kenneth Perez herinnert Bosz aan de Europa League-finale van 2017, waarin Ajax ook niet goed speelde. “Dat klopt, twee jaar geleden was het net zo slecht. Maar dit Ajax is twee jaar verder, met veelal dezelfde jongens. In grote wedstrijden stond Ajax er altijd, dat hebben we gezien in bijvoorbeeld Turijn en Madrid.”

Ook Marco van Basten kon niet genieten van de finale. “Door de spanning werd er voorzichtiger gespeeld. Het is vreemd dat een scheidsrechter zo vroeg in de wedstrijd met zo’n situatie de wedstrijd bepaalt”, doelt hij op de strafschop voor Liverpool. “Hands? Het is maar net wat je wil zien. Is het aangeschoten? Hij kreeg de bal via zijn borst op zijn arm, dus zeg het maar. Maar ik vond Liverpool verreweg beter en het is volkomen terecht dat ze gewonnen hebben.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Wanneer Ajax De Ligt nog een extra jaartje kan behouden en Robben erbij haalt zijn ze gewoon een serieuze titelkandidaat. Zo simpel is het.

2 juni 2019 om 10:35

Daarvoor is behouden Ziyech wel een must en moet je hopen dat Marin niveau De Jong kan aantikken. Dan ben ik het met je eens.

2 juni 2019 om 10:38

1 keer goed presteren in de CL in 20 jaar maakt je geen titelkandidaat.

2 juni 2019 om 10:43

@arsenal890

"1 keer goed presteren in de CL in 20 jaar maakt je geen titelkandidaat".

Dat klopt, maar dat zegt hij ook niet. Goede spelers doen dat wel en daar heeft hij het over. Een beetje zure reactie dus.

2 juni 2019 om 10:45

Falcao zegt dat ‘als’ Ze de ligt houden en robben halen dat ze kandidaat zijn. Maar dat is gewoonweg niet zo.

2 juni 2019 om 14:04

Waarom is dat niet zo dan? Als die spelers zouden blijven die worden genoemd, dan is het gewoonweg mogelijk.

4 juni 2019 om 10:02

@arsenal890

"falcao zegt dat ‘als’ Ze de ligt houden en robben halen dat ze kandidaat zijn. Maar dat is gewoonweg niet zo".

In de eerste plaats is dat niet meer dan een aanname omdat Robben nog geen keuze heeft gemaakt en De Ligt nog steeds onder contract staat bij Ajax. En je moet ook niet net doen Robben of De Ligt de enige goede spelers in de wereld zijn. Robben heb ik sowieso al grote twijfels over omdat die dit seizoen vaker niet dan wel op het wedstrijdformulier heeft gestaan en inmiddels op zo een leeftijd is dat zijn blessuregevoeligheid alleen maar verder toe zal nemen. En dat gaat natuurlijk tegen je werken als volgend seizoen opnieuw tegen de 60 wedstrijden moet spelen. Zo een Januszai waar Ajax nu aan wordt gekoppeld, zou ik persoonlijk 100 keer liever zien komen dan Robben. Robben is dan weer interessanter omdat hij een Nederlander is en het de voorkeur verdient dat Ajax volgend seizoen niet helemaal uit een vreemdelingenlegioen zal komen te bestaan.

2 juni 2019 om 10:40

Ik denk dat plaatsing net als voorgaande jaren al een grote uitdaging gaat worden. Ajax heeft het werelds gedaan, maar tegen Benfica had het zomaar anders kunnen lopen.

2 juni 2019 om 10:42

En in München had ook ‘gewoon’ gewonnen kunnen worden. Was dat ook gebeurd, dan had je zelfs een punt meer gehad.

2 juni 2019 om 10:44

En in Amsterdam had je gewoon kunnen verliezen hoor. Je kan zeker wel spreken dat het niet tegen zat voor Ajax.

2 juni 2019 om 10:45

Zeker waar, maar als het over een serieuze titelkandidaat spreekt kijk je eerder naar de momenten waarop het niet tegen zat toch?

2 juni 2019 om 10:50

Ik zou eerst even naar de loting kijken en dan over kansen gaan praten. Liverpool kwam dit jaar uit pot 3. Dit jaar zal er ook een kans zijn om met twee uiteindelijke halve finalisten in de poule te komen.

2 juni 2019 om 10:52

Laat Ajax zich eerst maar kwalificeren. Dat is al lastig zat blijkt uit de voorgaande jaren.

2 juni 2019 om 11:08

Robben ben je mal? die speelt het halve seizoen bij voorbaat al niet door blessures plus loopt alleen maar andere spelers in de weg.

2 juni 2019 om 14:51

Dat is zeer subjectief en niet te voorspellen. De Jong is al vertrokken, terwijl De Ligt en Ziyech naar alle waarschijnlijkheid ook vertrekken. Zelfs als Robben naar Ajax zou komen, haal je een speler binnen die veelal geblesseerd en inmiddels ook duidelijk in verval is. Dan is het verder nog maar afwachten hoeveel er aan spelers van Ajax getrokken zal worden.

Ook is de druk vele malen hoger het aankomende seizoen, terwijl je met die drie spelers alleen al de hele dynamiek in de basiself verandert. De kans dat Ajax de groepsfase niet eens doorkomt is objectief gezien (veel) groter dan dat ze hetzelfde trucje nog een keer kunnen herhalen. Verder moeten ze de groepsfase maar eerst zien te halen.

2 juni 2019 om 21:24

Hahah grappig man. Ajax heeft meeste geluk gehad van elke club. Dat zullen jullie volgend jaar wel zien. WAnneer ze zoals altijd niks byzonders laten zien in Europa sinds 20 jaar geleden. Buiten 2 max 3 personen gaat niemand de top halen van Ajax.

Gaan we nou elke keer Ajax erbij halen dat die het beter hadden gedaan? Als Ajax dan 1-0 zou winnen dmv een penalty in een oerlelijke finale dan had het zeker niks uitgemaakt en was het weer allemaal top en tactisch... Schei uit. De finale was saai en niet vermakelijk maar dat is toch vaker zo? Ik snap niet waarom mensen altijd veel verwachten van finales, teams gaan nooit vrijuit omdat ze bang zijn om de deksel op de neus te krijgen. Liverpool heeft hem terecht gewonnen, hoe? Doet er niet toe.

2 juni 2019 om 10:35

De passie en het goede voetbal ontbraken ook. Het leek net alsof de echte wil er niet was, en alsof ze de bal niet meer dan drie keer achter elkaar naar elkaar konden spelen. We hebben meer saaie finales gehad, maar de spanning zat er dan nog op en er gebeurden nog technische hoogstandjes en we zagen goed (tactisch) voetbal. Dit was echt helemaal niks.

2 juni 2019 om 10:41

Dit was inderdaad bal naar voren peren en kijken wat er gebeurt. Heel armzalig maar om nou iedere keer te roepen dat team x het beter zou hebben gedaan dan team y slaat nergens op. Het zou nog steeds een finale zijn geweest waarin teams behoudend zouden gaan spelen en op resultaat.

2 juni 2019 om 10:49

vergeet niet dat het 30 graden was en de spelers hele lange seizoenen achter de rug hebben. Sommigen heb ook nog een WK gespeeld afgelopen zomer.

2 juni 2019 om 10:55

Het is ook een beetje lastig voetballen als je vanaf de derde minuut al voorstaat, zonder te weten hoe de verhoudingen in het veld zijn. Liverpool hoefde niet meer vol te gaan en Spurs konden het niet tegen vier verdedigers en drie inzakkende middenvelders. Aan gebrek aan passie zal het niet hebben gelegen hoor.

2 juni 2019 om 11:35

Waarom zou je keiharde passie alleen kunnen tonen door te blijven aanvallen als je al 1-0 voor staat? Tottenham was gewoon onmachtig en Liverpool verdient gewonnen.

2 juni 2019 om 10:37

De vier finales van Real Madrid waren ook niet even spectaculair, maar de spanning zat er goed op, spelers leken tot het uiterste te gaan en we zagen goed voetbal. Natuurlijk zullen ze wel tot het uiterste zijn gegaan, maar het had de schijn van niet.

2 juni 2019 om 10:45

De finales tegen Atletico waren ook slecht en van mij part kan die van vorig jaar er ook bij, dit jaar was het nog slechter maarja, dat is nou eenmaal zo, teams willen de prijs gewoon binnenhalen dus dan maakt het niet uit hoe ze dat doen.

2 juni 2019 om 10:58

Man wat was ik gespannen heel de avond. Wat je zag is dat Liverpool niet hoefde te gaan, ze konden heel behoudend spelen. Ze hadden achterlijk kunnen gaan aanvallen, wat voorheen het plan was, maar het was niet nodig.

2 juni 2019 om 11:51

Gespannen, voor twee Engelse clubs? Kom op zeg, het was bedroevend.

2 juni 2019 om 10:53

Echter, Ajax wint nagenoeg nooit zo terwijl Spurs al het gehele toernooi vrij pover veldspel op de mat legt. Het was gewoon niet om aan te gluren. Liverpool heeft veel prachtige wedstrijden gespeeld dus van hun kant kan dit een keer. Dat Spurs hier stond was vooral te danken aan veel strijdlust, de nodige mazzel en een grote opvlieging van Moura bij wie alles in éã©n helft in goud veranderde - out of nowhere.

Nu ga ik niet zeggen dat alleen Ajax het verdiend had want ook als City of Dortmund hier had gestaan was de finale leuker geweest hoogstwaarschijnlijk. Dat is waarover de analisten het hadden en het is gewoon niet meer dan logisch. Al die clubs voetballen gewoon enkele malen beter dan Tottenham Hotspur, al het gehele seizoen. Dan mag dat toch gewoon benoemd worden? Ik vond Spurs ook in de wedstrijden tegen Ajax vies tegenvallen, aangezien ik dacht dat zij al jaren erg leuk voetbal op de mat legden onder Pocchetino. Ik snap de lof voor laatstgenoemde dan ook niet zo. Wat Ten Hag met Ajax laat zien was vele malen knapper, zeker ook op Europees niveau. Heb het alleen over het veldspel he, want als je constant door zoveel strijd wint en de finale bereikt zoals Spurs deed met zo'n machtige comeback (wel Ajax z'n eigen schuld) verdien je het gewoon er te staan.

En dat de analisten alleen Ajax noemen is toch ook wel enigszins te begrijpen? Dat was de laatste horde voor Spurs en het zijn Nederlanders over een Nederlandse club.

2 juni 2019 om 11:00

Zou je ervoor tekenen om met afbraakvoetbal de CL te winnen of het WK? Ik heb dat tien keer liever dan er met prachtig voetbal uit te vliegen in de halve finale. Een Origi wordt de komende tijd wakker met de medaille in bezit. Neem je niet meer af, het prachtige jaar in PL is niks meer waard.

2 juni 2019 om 11:53

De afgunst spat er van af loenst. Probeer eens positief te zijn over de Nederlandse recordmeister!

2 juni 2019 om 12:04

Jaakke heeft niks het afgunst te maken. Ik heb gisteren alleen maar reactie over Ajax voorbij zien komen tijdens een wedstrijd van Liverpool Tottenham . Ajax was toch een vele beter finalist, dan had je een leukere finale gehad en bla bla. En dan ook je afsluitend de recordmeister man man. Ja dan mogen we idd niet kritisch zijn. Wat is dat toch met jullie supporters echt tenenkrommend.

2 juni 2019 om 12:10

@khal Drogo Heb je mijn reactie uberhaupt gelezen? En wat bedoel je met 'wat is dat toch met jullie supporters'? Vertel meer.

2 juni 2019 om 13:10

Klopt recordmeister niet, zowel in de eredivisie als Europa Kahl Drogo? Dan hoor ik dat graag van je hoor, want wat niet waar is wil ik best corrigeren.

Dat Ajax niet in die finale stond was terecht, ze hebben het inderdaad zelf laten liggen, een feit. Maar wat ook een feit is, is dat Ajax over de hele linie by far het mooiste voetbal heeft laten zien in de CL dit seizoen. Dan is een finale kijken zoals gisteren gewoon pure armoede! Dat constateert ook van Gaal en dat constateert ook Bosz en wordt ook zelfs door Dick Advocaat onderschreven. Alleen pure Ajaxhaters zullen dat met allerlei drogargumenten proberen van tafel te vegen.

2 juni 2019 om 14:59

@jaakke

Toch heeft hij wel een punt. Van Gaal haalt Ajax erbij terwijl ze "gewoon" uitgeschakeld zijn. Er is geen enkele garantie dat Ajax het beter had gedaan, want dit Liverpool is levensgevaarlijk. Bovendien kun je met de omstandigheden van gisteren niet verwachten dat het 90 minuten topvoetbal wordt. Dan is het jammer dat je het standpunt van Harryloenst helemaal niet probeert te begrijpen terwijl hij eigenlijk gewoon gelijk heeft.

Het blijft eeuwig zonde dat we op fysieke kracht, onvolwassenheid, een beetje pech en een gebrek aan diepgang (Neres geblesseerd) zijn uitgeschakeld in het toernooi. Van de vier helften heb je drie helften niks tot weinig te duchten en heb je zelf de beste kansen. Slechts één helft ben je echt de mindere partij, en heeft Spurs meer kansen en prikken ze er drie in. Het zal altijd een open wond blijven.

2 juni 2019 om 10:44

De voornaamste fout was denk ik overmoed. De 2-1 haf nooit mogen vallen , uit een counter omdat je beide centrale verdedigers bij een 3-0 voorsprong bij een corner mee naar voren gaan. Valt die 2-1 niet dan krijgt Tottenham niet eens de hoop. Maar goed misschien is dat ook het mooie van Ajax . Het blijft eeuwig zonde en het deed best pijn om deze finale te zien .

2 juni 2019 om 10:49

Ajax was 2x de 2e helft onderliggend of maximaal gelijkwaardig.

2 juni 2019 om 11:27

In Tottenham zakten ze in, maar ze kregen nog wel de grootstste kansen. Bijvoorbeeld die kans van Neres op de paal.

Mij bekroop hetzelfde gevoel. Niet omdat Ajax nou veel beter is dan Tottenham, maar door de spelopvatting. Tottenham heeft met pocchetino een goed tacticus, die helaas veel bezig is met neutraliseren van gevaar van de tegenstander.

Nou, Ajax was grote delen van de wedstrijd tegen Spurs, zowel uit als thuis, ook niet meer zo spectaculair als de wedstrijden ervoor. Al ben ik er wel van overtuigd dat zij de neutrale kijkers wel meer zouden vermaken als deze twee ploegen waar totaal niets lukte.

Mwah een finale is altijd anders. Tegen Man United speelde Ajax ook een draak van een wedstrijd. Liverpool haalde thuis tegen Barca ook een heel ander niveau. Spurs blijft een matige ploeg die m.i. door een hoge dosis geluk in de finale stonden.

2 juni 2019 om 10:46

Dat komt doordat United gewoon heel goed stond door Mourinho. Dit Ajax speelt overigens beter voetbal (zeker in verdedigend opzicht) en wilt ook altijd voetballen. Ik denk dat wanneer het Ajax - Liverpool was geweest dat het spel heel veel op en neer zou golven, omdat beide teams graag willen voetballen.

2 juni 2019 om 11:44

Ja zeker! Ajax lost alle problemen op. Als er hier ooit oorlog uitbreekt zetten we Ajax in, die hebben overal iets voor. Schei toch uit man. Finales zijn vrijwel altijd mindere wedstrijden.

2 juni 2019 om 13:19

Op voetbalgebied is het inderdaad dé nederlandse club die de oorlog in Europa wint, dat is al jaren zo Harry. De andere Nederlandse ploegen staan dan ook niet voor niets straatlengtes achter in de coã«fficientenlijst van de Uefa. Daarmee wil ik niets afdoen aan de prestaties van de andere club. Ook Ajax heeft mindere jaren, zoals als elke club, maar ze zijn gewoon de best presterende Nederlands club, zowel in Nederland als Europa. Hoe dat vervelend als vervent Ajaxhater voor jou ook is.

2 juni 2019 om 15:07

@jaakke

Dat hij niets met Ajax heeft is duidelijk te merken, maar jij doet eigenlijk precies het tegenovergestelde en dat vind ik net zo schrijnend. Waar hij elke kans aangrijpt om Ajax naar beneden te praten, grijp jij elke kans aan om te vertellen hoe geweldig Ajax wel niet is.

Dat is niet erg als dat binnen de perken blijft, maar als de objectiviteit ook het raam uit gaat, oogt het zeer kinderachtig en puberaal. Nu weet ik niet hoe oud jullie beiden zijn, maar kom beiden eens met berichten die ook daadwerkelijk een bijdrage hebben met betrekking tot dit topic in plaats van elkaar de vliegen af te vangen en elkaar te vertellen hoe ontzettend fout of goed je een club vind.

2 juni 2019 om 11:34

Toen won Ajax van de B-ploegen uit Europa. Daarnaast kan ik me herinneren dat ze in de uit duels gewoon zwak speelde en het voornamelijk moesten hebben van de sterke thuisduels. Iedereen zag het destijds ook als incident, want voor het eerst in decennia stond een Nederlandse ploeg in een Europese finale. Echter vind ik dat Ajax momenteel veel verder is. Ze hebben vrijwel alle duels verdienstelijk gespeeld tegen de absolute top van Europa. En als je het spel zag merkte je dat er ook een visie achter zit. Combinatiespel door middel van korte passes. Mocht Ajax gerichte aankopen doen dan zie ik ze wel a la Porto aanhaken bij de Europese subtop.

Wat een onzin, onder Bosz speelde Ajax ook mooi voetbal. In de finale was het niet om aan te gluren. Dan komen er andere zaken bij kijken.

2 juni 2019 om 10:42

Je kan moeilijk mooi voetbal spelen als het andere team de bus parkeert. Voor een leuke wedstrijd heb je twee teams nodig.

2 juni 2019 om 10:51

Mourinho parkeerde geen bus. Mourinho zette alleen Fellaini op het middenveld waardoor Ajax niet aan voetballen kwam. Toen het 2-0 stond hoefde United ook niet meer aan te vallen. Met een simpele oplossing was het hele spel van Ajax ontregeld. Dat heet niet busparkeren maar tactiek

2 juni 2019 om 10:55

@suarez7

er zijn toch wel vaker ploegen die de bus parkeren weg gespeeld door een aanvallende tegenstander? Ajax was die finale gewoon helaas niet in vorm

Onzinnige, kinderachtige vergelijkingen. Als Ajax dan zo zou hebben gespeeld zoals in de Kuip tegen Feyenoord, zouden ze na een half uur hebben gesmeekt om te wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Als Varane die bal in Amsterdam 3 centimeter lager had gekopt, hadden we het hier ook niet over hoeven hebben. Als, als, als: het telt allemaal niet en je kan op geen enkele wijze hard maken dat het anders zou zijn gelopen.

Van Gaal die weer eens achteraf aangeeft dat hij het op voorhand al had verwacht, dat is ook wel weer mooie humor.

2 juni 2019 om 10:45

Precies, als, als, als... Als PSV het een beetje beter gedaan had in de poulefase waren ze ook verder gekomen en hadden ze misschien ook de finale gehaald. Het is niet zo dus dan heeft het ook geen zin (meer) om daar verder over te discussiëren/fantaseren.

2 juni 2019 om 11:31

Ik snap wat jullie bedoelen, maar het is niet dat Ajax met goed voetbal in de poulfase eruit is geknikkerd. Ze hebben het op 15 seconde na gemist. Dan vind ik het nier zo gek dat ze, na zo’n belabberde wedstrijd naar de halve finalist gaan kijken. Helemaal, omdat Ajax wereldwijd de sensatie van dit jaar was.

Ik word hier ook altijd wel een beetje moe van.die "wij hadden het veel beter gedaan-mentaliteit". Zorg dan gewoon dat je geen 3-0 voorsprong weggeeft, dan had je gisteren recht van spreken gehad.

2 juni 2019 om 10:47

@ruudgeels

"ik word hier ook altijd wel een beetje moe van.die "wij hadden het veel beter gedaan-mentaliteit". Zorg dan gewoon dat je geen 3-0 voorsprong weggeeft, dan had je gisteren recht van spreken gehad. "

Volgens mij hebben Bosz en Van Gaal die uitspraken gedaan en die staan geen van beiden op de loonlijst bij Ajax. Je wordt dus moe om niets.

2 juni 2019 om 11:01

Herinner je advies aan mij gisteren ...
Geldt ook wat voor jou, 38

2 juni 2019 om 11:22

Supporters staan ook niet op de loonlijst. Die spreken echter gewoon over "wij", en terecht.

2 juni 2019 om 11:39

@njfromvol

"herinner je advies aan mij gisteren … Geldt ook wat voor jou, 38"

Geen idee waar je het over hebt, maar het zit je kennelijk behoorlijk dwars, Vol.

2 juni 2019 om 11:42

@bon Jovi

"supporters staan ook niet op de loonlijst. Die spreken echter gewoon over "wij", en terecht".

Touchez, ook al moet je niet alles zo letterlijk nemen. Supporters van Ajax spreken namens Ajax, Van Gaal en Bosz op persoonlijke titel.

Het is complete waanzin om te denken dat Ajax wel even een goede wedstrijd op de mat zou leggen.
Liverpool heeft dit seizoen het beste voetbal laten zien.

Bayern Munchen nota bene het groepshoofd uit de poule met Ajax werd kinderlijk eenvoudig opzij gezet.
Fc Porto (niveau redelijk vergelijkbaar met Benfica) werd compleet weg gespeeld.
FC Barcelona kwam in Camp Nou er grotendeels niet aan te pas, en won uiteindelijk zeer geflatteerd met 3-0., waarop Liverpool Barcelona thuis vernederde.
En uiteindelijk kon Spurs in de finale totaal geen vuist maken.

Liverpool speelde in de finale resultaat voetbal en ik geef ze geen ongelijk na die vroege 1-0

2 juni 2019 om 10:49

Ik wil niet beweren dat Ajax het beter had gedaan, want dat weet je toch niet.

Maar wat jij beweert is onzin. Je vergeet even voor het gemak dat Liverpool al zijn uitwedstrijden in de groepsfase heeft verloren, en compleet weggespeeld is door PSG. Ze konden zich ternauwernood in de laatste wedstrijd kwalificeren.

Voor mij was er dit jaar geen ploeg die er duidelijk bovenuit stak.

2 juni 2019 om 11:20

@andonis

Volgens mij won Liverpool thuis van PSG met 3-2 , en was dat ook niet onverdiend.
51 procent balbezit, 59 gevaarlijke aanvallen en 17 doelpogingen. Tegenover 49 procent balbezit , 21 gevaarlijke aanvallen en 9 doelpogingen van Psg

In Parijs won PSG met 2-1 maar werd Liverpool absoluut niet weg gespeeld zoals jij beweert. 53 procent Balbezit , 47 gevaarlijke aanvallen en 7 doelpogingen voor Liverpool. Tegenover 47 procent balbezit 28 gevaarlijke aanvallen en 12 doelpogingen van Psg.

Liverpool zat met PSG en Napoli in een lastige poule en het was inderdaad net genoeg om door te gaan. Maar in de knock-out fase zijn ze op de wedstrijd in Nou Camp na geen enkel moment in de problemen geweest

2 juni 2019 om 11:42

Heb je die wedstrijd gezien? Ik heb het vermoeden van niet. Liverpool werd overrompeld. Dat ze een penalty kregen in de laatste minuut van de eerste helft was leuk, maar ze hebben 1 keer op doel geschoten. Psg 8 keer. En thuis waren ze ook niet echt beter. Geen schande. Daarnaast vond ik Bayern in Liverpool beter spelen, maar speelde Liverpool een hele goede wedstrijd in Duitsland. Daarnaast, ook de wedstrijd in Napoli was zwak, en dat ze van rode ster Belgrado verliezen maakt jouw verhaal ook niet sterker.

Ik vind niet dat ze onterecht gewonnen hebben, maar het beeld wat jij schetst is ver van de werkelijkheid.

2 juni 2019 om 12:12

Ik zal niet ontkennen dat Liverpool het lastig had tegen PSG niet zo gek ook want PSG heeft veel voetballend kwaliteiten.
Echter vind jij dat Liverpool compleet is weggespeeld door PSG en daar ben ik het niet mee eens. En als antwoord op je vraag ja ik heb die wedstrijden ook gezien.
In de thuis wedstrijd was Liverpool beter in de uit wedstijd PSG kortom het was redelijk aan elkaar gewaagd , dat wijzen de statistieken ook uit.
Geen enkele ploeg kan altijd goed spelen ook Liverpool niet, dat heb ik ook nergens gezegd.
Maar uiteindelijk was Liverpool het meest stabiel en zijn ze nogmaals in de knock-out fase behalve in Camp Nou niet in de problemen geweest

2 juni 2019 om 15:36

Tot de finale heeft Liverpool in de cl zes keer gewonnen, vier keer verloren en een keer gelijk gespeeld. Dat zegt toch al genoeg. De goede wedstrijden zijn bij jouw duidelijk blijven hangen, maar het was niet overduidelijk beter dan andere topploegen.

2 juni 2019 om 16:13

Nee dat zegt vrij weinig , het is een toernooi en daarin ben je afhankelijk van de loting. Neem de poule van FC Porto die stelde dit seizoen erg weinig voor. Loot je vervolgens tegen Schalke of tegen Bayern dan is dat een wezenlijk verschil.
Liverpool heeft in de knock-out fase tegen 2 topploegen Bayern en Barcelona laten zien dat het duidelijk de betere ploeg was.
Dat de overige topploegen niet zo ver kwamen in het toernooi ligt hoofdzakelijk aan hun zelf met name PSG en City hebben het flink laten afweten.

2 juni 2019 om 17:36

Daar zijn we duidelijk niet over eens.

2 juni 2019 om 10:55

@fcdc1

"het is complete waanzin om te denken dat Ajax wel even een goede wedstrijd op de mat zou leggen. Liverpool heeft dit seizoen het beste voetbal laten zien".

"beste" is een subjectief begrip. Volgens de meeste "kenners" en liefhebbers heeft Ajax het meest aantrekkelijk voetbal van deze CL jaargang gespeeld. Dat wil niet zeggen dat het team dat ook in deze finale zou hebben gekund, omdat tegenstanders als Liverpool Ajax meestal niet liggen, maar het is vooral complete waanzin om helemaal uit te sluiten dat dat wel zou zijn gebeurd. Het is vooral complete waanzin omdat je dat op geen enkele manier hard kan maken, net zoals het omgekeerde het geval is. Ajax heeft de finale immers niet gehaald en dan is alles dat je er over kan zeggen als dat wel zou zijn gebeurd, niets meer dan pure speculatie. Net zo als de reacties van Bosz en Van Gaal dat zijn.

2 juni 2019 om 11:37

@scepticus38

Aantrekkelijk voetbal is heel wat anders dan het beste voetbal , de wedstrijd GAE -RKC (4-5) was aantrekkelijk maar kwalitatief niet goed.
De wedstrijd Ajax -Tottenham, was ook aantrekkelijk maar zeker van Ajax kant de tweede helft niet goed.
Daarom is Ajax over 180 minuten terecht uitgeschakeld door Tottenham en is het pure waanzin om te denken dat Ajax tegen een kwalitatief betere tegenstander wel even goede wedstrijd op de mat zal leggen.

3 juni 2019 om 09:40

@fcdc1

"daarom is Ajax over 180 minuten terecht uitgeschakeld door Tottenham en is het pure waanzin om te denken dat Ajax tegen een kwalitatief betere tegenstander wel even goede wedstrijd op de mat zal leggen'.

Dat heeft Ajax tegen Bayern, Real en Juventus ook gedaan. Hoeveel meer bewijs dat je uitspraak kant noch wal raakt, wil je nog hebben

3 juni 2019 om 20:21

Ha nee, Bayern, Real en Juve zijn kwalitatief niet gelijkwaardig aan Liverpool. Mocht je dat vinden dan heb je toch niet goed opgelet tijdens wedstrijden.

Ajax heeft zelf een voorsprong van 3-0 weg gegeven tegen de Spurs, over twee wedstrijden waarin Ajax ook niet goed speelde.

het was gisteren idd een slechte finale maar de laatste 2 leuke finales die ik heb gezien waren United tegen Bayern en Liverpool tegen AC Milan en dat lijkt inmiddels alweer een eeuwigheid terug. ik had er daarom op voorhand sowieso al niet veel van verwacht

Dit is echt het Nederlands voetbal in een notendop. Wij hadden op een veel mooiere manier verloren. Bla.bla.bla.

Zowat elke finale is ondermaats qua niveau vanwege de spanning.. 1995 was ook reteslecht. Maar ik heb er toen geen Ajacied over gehoord. En terecht.

Vond het 2 saaie finales met weinig voetbal maar goed sinds dat de social media ontploft is & met al die bling bling + geld is voetbal omzeep... heel spijtig. Mis de tijden wel van Ac milan wereldtop, een arsenal dat erg sterk was enz... dat was voetbal zonder show/duiken/social media/geld

“dat klopt, twee jaar geleden was het net zo slecht. Maar dit Ajax is twee jaar verder, met veelal dezelfde jongens." -- Allemaal leuk en aardig maar dat zegt natuurlijk niks. Liverpool is ook een jaar verder met dezelfde jongens en het spel werd er niet beter op.

Engelse ploegen kunnen veel meer intensiteit op de mat leggen dan Nederlandse en kunnen zo het idee dat de voetballende oplossing gezocht moet worden makkelijk ondermijnen

Ajax speelde in de EL ook grote clubs helemaal dol, en werd toen in de finale tactisch overklast door United. Ik zeg niet dat dit dit jaar ook was gebeurd. Maar het mentale aspect weegt ook mee. Zenuwen en de druk spelen een grote rol. Ook gisteren. Maar ik als Liverpoolfan ben er niet minder blij door. Ook Ik ergerde mij mateloos aan beide clubs. Liverpool hoefde niet na de snelle 0-1. En Tottenham creëerde niks. Maar dan ook echt helemaal niks. Behalve de laatste 10min 2/3 goede kansen de rest van de wedstrijd 0.0 grote kansen gehad.

Peter Bosz is zeker de finale van de EL vergeten toen hij trainer van Ajax was. Spel van Ajax was toen ook niet om aan te gluren. Dus misschien beter niets zeggen Peter Bosz !!!

2 juni 2019 om 12:45

Ajax van nu gaat het over en niet over het Ajax van toen onder Bosz

Als telt niet in het voetbal. Ajax heeft het thuis gewoon zelf verknald door de 2-0 niet over de streep te trekken. Het was een unieke kans die verprutst werd door domme fouten van Ten Hag, De Ligt, Blind, Onana, Schone, Magallan.

Het is zo zuur dat dit niet eenmalig is maar zo veel vaker gebeurt net zoals dat late doelpunt van Jon Dahl Tomasson voor Ac Milaan in 2003. En dit is nog veel erger, dat je dan Tottenham zo de finale ziet spelen. Ook die verloren EL-finale was extra pijnlijk omdat Manchester United het niet per se wilde winnen en als gevolg van de aanslagen werd het behalen van de Europese beker ook niet of nauwelijks gevierd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
393 fans
Coach, 68 jaar

In de wandelgangen

Maandag 19 augustus
Barcelona gaat wederom aankloppen bij Paris Saint-Germain voor Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren