Tottenham likt wonden: 'Het is onmogelijk je op zo'n moment voor te bereiden'

Zondag, 2 juni 2019 om

Tottenham Hotspur likt de wonden na de verloren Champions League-finale van zaterdagavond tegen Liverpool (0-2). Manager Mauricio Pochettino toont zich na afloop een groot verliezer, maar baalt evenwel van de manier waarop Tottenham zich het kaas van het brood liet eten door Liverpool.

De Londenaren liepen al na twee minuten voetballen achter de feiten aan, na een benutte strafschop van Mohamed Salah. "Het is helaas onmogelijk om je op zo'n moment voor te bereiden. Op voorhand verwacht je niet dat je na een minuut al achter staat", treurt Pochettino na afloop voor de camera van BT Sport. "Dat maakte het een mentaal zware finale, die voor ons ging om leren en ervaring opdoen."

Uiteindelijk gingen the Spurs met 0-2 onderuit, na ook nog een laat doelpunt van Divock Origi. "Ik ben trots op de manier waarop mijn team gevochten heeft. We gingen op zoek naar de gelijkmaker en in de tweede helft hebben we goed gespeeld", vervolgt de Argentijnse oefenmeester. "Na de 1-0 hebben we meteen ons strijdplan gewijzigd. Dat is lastig voor de spelers, maar ik ben trots op mijn spelers en op de fans."

Pochettino besluit met de felicitaties voor Liverpool. "De lat ligt enorm hoog op dit niveau en vandaag was het niet genoeg wat we lieten zien. Dat is jammer, maar een finale wil je altijd opnieuw meemaken. Ik hoop dat we weer gaan bouwen en zo snel mogelijk weer in de finale van de Champions League staan."Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door nederland79)

Het is indrukwekkend wat Spurs dit seizoen heeft gepresteerd zonder ook maar een euro te hebben uitgegeven op de transfermarkt! Ik hoop oprecht dat ze wederom een stap kunnen zetten en de aansluiting vinden bij LFC en City.

2 juni 2019 om 00:41

Ik hoop het absoluut niet. Ze hebben inderdaad geweldig gepresteerd, maar op wat een manier. Met wat een voetbal zeg.. Tegen City hadden ze er van mij al uit mogen en misschien wel moeten vliegen.
Dit resultaatgerichte countervoetbal hoef ik absoluut niet in de top te zien en al helemaal niet op terugkerende basis. Ik hoop op een periode waarin aanvallende teams weer domineren, op de wijze waarop Ajax dit seizoen speelde. Hopelijk heeft hun spel en prestatie tot inspiratie voor andere ploegen gediend.

2 juni 2019 om 08:03

@fcb_catalunya

niet mee eens. tegen Ajax hebben ze in de tweede helft steeds volledig gedomineerd en kwam Ajax er niet meer aan te pas.

tegen City hebben ze idd op de counter gespeeld maar dat was omdat ze er voetballend niet meer uitkwamen tegen een City dat constant in balbezit was. het kan een keer gebeuren dat je gewoon een tegenstander hebt die veel sterker is en dan kom je niet echt meer aan voetballen meer toe. dat is dan geen keuze die je maakt om zo te spelen, maar gewoon het kwaliteitsverschil

2 juni 2019 om 08:21

Poeh... Vooral de tweede goal tegen Ajax vond ik erg gelukkig. Verder vond ik ze niet domineren met mooi voetbal, maar erg op basis van wilskracht. Het was niet alsof de ene mooie combinatie de andere opvolgde en Ajax voetballes kreeg. Mijn punt is inderdaad wel dat ik liever City door had zien gaan. Je hebt een punt met dat het soms geen keuze is, maar ik zie dan dus liever het team wat ertoe in staat is je tot verdedigen te dwingen in de volgende ronde - Spurs straalt voor mij gewoon geen mooi voetbal uit.

2 juni 2019 om 09:03

@fcb_catalunya

de 2e goal gelukkig? Lucas Moura staat daar tussen een kluts van verdedigers, kapt nog even rustig een paar man uit en plaatst hem beheerst in de hoek. dat was gewoon een staaltje individuele klasse. ik weet niet meer bij welke goal dat was maar die actie waar Alli Frenkie De Jong het bos in stuurde met een onverwachte kapactie terwijl hij op volle snelheid was vond ik echt heel mooi

dat kan. Spurs speelt geen tici taca ofzo maar ik vind niet dat ze anti voetbal spelen. ze spelen gewoon heel direct maar vaak wel gewoon aanvallend. tegen Dortmund bv hebben ze echt heel goed voetbal laten zien

2 juni 2019 om 09:08

Nee Japie, je verhaal klopt maar zeer beperkt.
Tegen City werden ze volledig weggetikt, tegen Ajax werden ze in eigen huis vooral in de eerste helft helemaal weggetikt. In Amsterdam werden ze de eerste helft weggetikt. In de tweede helpen de Ligt, Blind en Schöne ze weer in het zadel bij de 2-1 en 2-2. Daarna hebben ze inderdaad 20 gedomineerd. Is wat weinig toch lijkt me.
Gisteren hadden ze helemaal niets te vertellen tegen Liverpool. Ze zijn terecht niet de winnaar en hadden er al veel en veel eerder afgemoeten.

2 juni 2019 om 09:09

Tuurlijk. Er zaten mooie acties tussen, ik vind Spurs ook geenszins koekenbakkers. Maar Lucas speelde de wedstrijd van zijn leven, dit was een incident. Ik vind hem geen consistente factor of Europese top. Alli evenmin, een momentenvoetballer met inderdaad, hele mooie momenten soms. Dortmund is inderdaad een goede tegenstander voor Spurs. Op dat niveau schat ik ze in en daar mogen ze ook lekker blijven. Iedere ploeg die ze boven dat niveau treffen, maakt ze een counterploeg.

2 juni 2019 om 09:33

@jaakke

ik vond Ajax in dat tweeluik met de Spurs niet aantoonbaar beter spelen iig dus dat ze door gingen vond ik niet onterecht ofzo.

tegen City waren ze wat fortuinlijk maar aan de andere kant kreeg City ook een onterechte penalty mee die ze niet benutten, waar Spurs de fouten van City wel wist af te straffen. dat het voetbal van de Spurs in die twee wedstrijden niet heel goed was ben ik wel met je eens, maar ik heb ze ook tegen Barca gezien en toen vond ik ze echt niet slecht spelen

2 juni 2019 om 09:52

Tegen Barca dan de tweede wedstrijd in de poulefase bezoel je? Want in de eerste wedstrijd speelde Barca ze helemaal zoek. In die tweede wedstrijd was Spurs redelijk, maar dan moet je ook in je achterhoofd houden dat ze tegen Barca B/jeugd speelden.

2 juni 2019 om 10:06

Tegen Barca? Die wedstrijd in Camp Nou toen Barca al door was en alle wissels hun ding mochten doen? Of bedoel je die wedstrijd in Engeland die Barca op 80% met 3x aanzetten won en Spurs wegvaagde..

2 juni 2019 om 10:16

@jackyboy10 @fcb_ctalunya

dat is zo inderdaad maar dat de Spurs onterecht de finale haalde vind ik niet. ze hebben niet de minste tegenstanders gehad en hebben ook een paar keer hele belangrijke spelers moeten missen en toch zijn ze zover gekomen. ze hebben ook gewoon gevoetbald op de wedstrijden tegen City na dus ik vind niet dat ze er onterecht stonden gisteren

2 juni 2019 om 12:51

@japiekrekel, nee, het is ook niet onterecht dat Spurs uiteindelijk doorgingen, ze winnen zonder discutabele beslissingen, dus terecht door. Alleen als je alles bij elkaar optelt was het fifty fifty. Ajax steeds de eerste helft de betere Spurs de tweede helft.

2 juni 2019 om 01:05

Het is indrukwekkend hoe ver ze gekomen zijn maar wat n waardeloos voetbal zonder idee. Best triest. Maar ja city en Ajax eigen schuld dat ze het niet afstraffen

2 juni 2019 om 01:41

Ze waren vanavond gewoon de betere, daarnaast Ajax 2 wedstrijden de 2e helft finaal terug gedrongen... ik zeg dit als Ajacied en weet dat Liverpool de gun factor heeft, maar ik zie 10x liever het verfijnde van Son, Eriksen en Ally dan die renpaarden als Henderson, Keita, Fabinho Milner en het is dat Wijnaldum een Nederlander is, maar die komt qua techniek ook niet in de buurt van eriksen, dus hoezo waardeloos voetbal?

2 juni 2019 om 08:00

Shenkie, laten we eerlijk zijn zo fantastisch is eriksen nou ook weer niet. Hij kan een verfijnde techniek hebben maar heb hem de hele cl niet op een goede wedstrijd kunnen betrappen.

2 juni 2019 om 09:47

Ik gun Liverpool net zo veel of weinig als Tottenham. Heb met beide ploegen niet. Dat terug dringen van Ajax gebeurde met lange ballen, veel power en enthousiasme. Prima En legaal maar heeft niks met goed voetbal te maken. Tegen city hebben ze uitstekend geprofiteerd van blunders maar ook weer geen goed voetbal laten zien. Dat is ook geen verplichting maar wel erg karig voor n cl finalist

2 juni 2019 om 09:54

Waarom zou er maar 1 manier de ‘juiste’ manier van voetballen zijn? Zodra je een tactiek hebt waarmee je wint, is die tactiek goed. Wat een geneuzel hier dat ze niet mooi voetbal speelde. Wat boeit dat. Waarom zouden de spurs het zichzelf moeilijk maken door bijvoorbeeld per se te willen tikken als ze Ajax eenvoudig met wat meer kracht snelheid en fysiek klein kunnen houden. Wie zou zichzelf dan in de voet schieten en zoiets niet doen?

3 juni 2019 om 08:32

t hoeft geen mooi voetbal te zijn, maar het is wel makkelijk als je een plan hebt en het kunt uitvoeren.
Het plan van tottenham is, gooi de bal er in en hopelijk valt ie een keer goed.

Heb je geluk dan win je, heb je pech dan verlies je.

Lijkt me een beetje vrij karig voor een groep multimiljonairs die elke dag met hun sport bezig zijn om beter te worden.
Dan is het wel handig als je af en toe een één-tweetje of een passeer actie kunt laten zien. Dat zou moeten lukken met al hun trainingsuren.

Blijft ontzettend jammer dat Lucas Moura de wedstrijd van zijn leven speelde. Schoot alles wat hij aanraakte in goud. Vind hem zelf al het hele seizoen niet best. Ook deze wedstrijd een paar slappe balletjes.

2 juni 2019 om 01:41

Vond hem juist goed elke keer als hij mocht spelen voor ons dit seizoen. Vooral al speelden we met Son en Moura voorin. Ben ook bang dat Son meer een spits geworden is en daar veel efficiënter is met zijn loopacties en afmaken. Kane laten starten was in mijn optiek niet eerlijk naar hem toe en ook een foute keuze.

2 juni 2019 om 02:10

Was de eerste maanden ook erg goed daarom won hij de POTM award in Augustus. Alleen daarna vond ik hem gewoon tegenvallen. Hier en daar niet veel meer gezien. Maar dat was met Kane inderdaad. Zonder Kane is hij een stuk beter en dat geldt ook voor Son.

2 juni 2019 om 03:02

Bedacht ik me ook al. Kane is een spits die erin kleunt en zijn goaltjes meepikt, maar tegen Van Dijk dit seizoen is dat vrij kansloos. Zo zagen we Lewandowski ook al verzuipen tegen hem, om over de PL spitsen nog maar te zwijgen. Met snelle behendige spelers heeft ie het veel lastiger, dan rent hij achteruit en is het vaak toch Matip die als eerste instapt. Ik denk dat Van Dijk liever Alli en Kane zag staan dan Moura en Son.

2 juni 2019 om 02:07

Dit soort dingen moet je altijd in perspectief plaatsen. De tweede goal was een gift van de kluts en chaos (en Schone, die de bal voor Onana weg tikt, of hij daar nou wat aan kon doen of niet), derde goal was een perfecte steekpas van Dele, nadat volgens mij Magallan ongelukkig weg was gegleden (daardoor kwamen ze er nog door). De eerste goal was wel goed afgemaakt. Tja, soms gaat dat gewoon zo. Bij Barcelona zullen ze zich afvragen hoe ze door Wijnaldum gesloopt konden worden, die nog geen CL goal had gemaakt dit seizoen en als centrale middenvelder sowieso niet zo veel scoort.

2 juni 2019 om 04:20

Now bracht juist precies wat beide teams misten.

2 juni 2019 om 04:50

Wat vind je van dat Poche hem geen basisplek geeft terwijl Moura hen toch naar de finale heeft geloodst en dat beloon je met een plek op de bank. Daar waar Klopp een Wijnaldum wel basis liet staan na zijn weergaloze invalbeurt tegen Barca. En wat betreft Kane, die had totaal geen wedstrijdritme en dat in zo'n belangrijke match.

2 juni 2019 om 05:56

Precies dat! Hij zal wel gedacht hebben wat doe ik op de bank. En Kane ja Kane transfer uitgesteld denk ik

2 juni 2019 om 08:59

Wat Valentijn Driessen over Moura zei was dan ook helemaal zo gek niet eigenlijk, ondanks dat het achteraf wel zo werd gebracht.

Schandalige finale ! Eentje om snel te vergeten. En dat die Pochettino Sissoko op 6 heeft staan. Eriksen kan daar beter staan die heeft toch geen gif, kan ie het spel verdelen. Die Alli is een zwaar overschatte speler. Ondanks Ajax, echt een Champions league finale die gespeeld werd door ‘niet’ kampioenen.

2 juni 2019 om 01:44

Eriksen heeft die vrijheid nodig maar hij is erg matig dit seizoen. Alli is sinds zijn nieuwe contract (een lange tijd terug) al ondermaats, die moet gewoon meer gepusht worden want soms zie je wel dat hij heel goed kan zijn. Voor de rest afschuwelijke finale natuurlijk. Niks te verliezen na die penalty en dan zo spelen ook.

2 juni 2019 om 03:02

Grotere ‘pushes’ dan PL en CL en ook nog spelen om de prijzen zijn zeer schaars gappie.

2 juni 2019 om 02:51

Jammer dat je dan Sissoko als "zondebok" kiest. Is toch wel een bijzonder goede en ondergewaardeerde voetballer

2 juni 2019 om 03:00

Sissoko is niet de zondebok, Pochettino faalt dat ie hem daar neerzet !

2 juni 2019 om 04:21

Huh maar ondanks z'n onhandige moment in de eerste minuut was hij toch gewoon de beste middenvelder bij Spurs? Als in minst slechte..

Ik ben geen tacticus, maar wat ik oprecht niet snapte is dat pochettino niet starte met moura ipv kane. Voor zover ik me kan herinneren van de wedstrijd Nederland - Duitsland was dat van dijk het moeilijk had met de snelheid van sane en gnarby. Als hij moura en son in de spits had gezet hadden ze misschien meer kans gehad ondanks dat ik van dijk en matip echt goed vond spelen.

Het geluk raakt een keer op. Natuurlijk had Ajax in deze finale moeten staan, maar die hebben de bijna zekere finaleplaats op een heel knullige manier weggegeven, dus shit happens sometimes. Maar Spurs hadden vanaf de groepsfase CL al een paar keer eerder kunnen/moeten sneuvelen. Nu hadden ze pech omdat in de eerste minuut een onterechte penalty aan Liverpool werd toegekend - mede gefaciliteerd door een Nederlandse Var. Een beetje wraak, zou je denken;-). Wel is Liverpool, ondanks deze weinig verheffende finale, de verdiende eindwinnaar. Maar o o, wat jammer dat het geen Ajax - Liverpool was...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

3 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Arsenal heeft een nieuwe poging gedaan om Wilfried Zaha los te weken bij Crystal Palace. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren