‘Mino Raiola drijft bestuur tot wanhoop en kost Matthijs de Ligt nóg een optie’

Vrijdag, 31 mei 2019 om

Manchester City heeft de interesse in Matthijs de Ligt op een laag pitje gezet. Volgens Goal hikt de regerend kampioen van de Premier League aan tegen de hoge salariseisen van de verdediger van Ajax. Het bestuur van de club ziet het niet zitten om zaken te doen met Mino Raiola, de belangenbehartiger van De Ligt, en kijkt voorlopig verder. Manchester City richt zich voornamelijk op verdedigers van Leicester City, zo klinkt het.

De werkgever van Josep Guardiola heeft al enige tijd belangstelling voor Harry Maguire, maar zijn prijskaartje kan een probleem vormen. "Hoewel de salariseisen van De Ligt die van de Engels international makkelijk overschaduwen, zouden beide deals in totaal ongeveer hetzelfde kunnen kosten", schrijft Goal. Dat heeft te maken met het prijskaartje dat Leicester City om de nek van Maguire heeft gehangen. Volgens sommige berichten kost Maguire omstreeks honderd miljoen euro.

Zodoende denkt Manchester City ook aan ploeggenoot Ben Chilwell. Naar verluidt heeft Leicester City in april laten weten dat de verdediger niet te koop is, maar is het standpunt van de club sindsdien veranderd. Toch hangt de mogelijke komst van Chilwell af van meerdere factoren. Niet alleen heeft Manchester City concurrentie van Atlético Madrid, ook zou een transfer pas plaatsvinden als Maguire inderdaad onhaalbaar blijkt, De Ligt kiest voor een andere club en Nicolás Otamendi zich niet bedenkt en tóch in Manchester blijft.

De Argentijn besloot aan het eind van vorig seizoen om deze zomer te vertrekken, om elders meer aan spelen toe te komen. Hij heeft de interesse gewekt van meerdere Europese clubs, maar Manchester City houdt er rekening mee dat Otamendi toch zou willen blijven nu Kompany definitief is vertrokken om speler-trainer te worden bij Anderlecht. Als de 31-jarige mandekker, wiens contract nog drie jaar doorloopt, er inderdaad voor kiest om te blijven, kan Manchester City zich richten op 'andere prioriteiten' om de transfermarkt.

Voor De Ligt blijven er voldoende opties over, al is Manchester City niet de enige club die is geschrokken van Raiola. Eerder werd al duidelijk dat Barcelona voorlopig niet wil voldoen aan de salariseisen van Raiola voor De Ligt en diens gewenste commissie voor zijn werkzaamheden. Donderdag werd De Ligt door Mundo Deportivo nog in verband gebracht met Real Madrid, terwijl ook de namen van Paris Saint-Germain en Manchester United veelvuldig de revue passeren.

Schoonvader De Ligt: 'De eerste keer had hij klamme handen van de zenuwen'
Meer video's

Poll

Zou Manchester City een goede optie zijn voor Matthijs de Ligt?


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Over 3 maanden weten we of Raiola zijn hand heeft overspeeld..

31 mei 2019 om 22:19

Blijft de ligt toch mooi. Zou ik als Ajax fan niet erg vinden. Ik verwacht zelf dat de ligt en Ziyech zeker gaan. Neres misc omdat hij nu wel op de top van z’n transferwaarde zit. Maar verder valt t wel mee. Als van deze jongens de ligt (of Ziyech) toch blijft ben ik alleen maar blij. Geld heeft Ajax toch genoeg. Ik zie liever goed voetbal dat succesvol is.

1 juni 2019 om 00:35

Kraterios AFC 0 zojuistBewerken Wat zou het toch heerlijk zijn als raiola zijn klant kwijt raakt, de ligt een extra jaar bij Ajax speelt, vervolgens een top transfer naar barca maakt, raiola rot op.

1 juni 2019 om 01:52

Vooropgesteld ik heb helemaal niets met Raiola. Eigenwijs en pafferig kereltje. Maar je moet hem wel nageven, dat hij voor zijn spelers met de mooiste clubs komt en hele vette contracten weet te regelen. En een slim iemand als De Ligt kiest er toch voor om ipv Hulshoff, Raiola zijn zaken te laten behartigen.... Dus Matthijs weet dat hij straks best goed terecht gaat komen alleen de onderhandelingen duren wat langer...

1 juni 2019 om 10:43

@fcbogarde

"vooropgesteld ik heb helemaal niets met Raiola. Eigenwijs en pafferig kereltje. Maar je moet hem wel nageven, dat hij voor zijn spelers met de mooiste clubs komt en hele vette contracten weet te regelen. En een slim iemand als De Ligt kiest er toch voor om ipv Hulshoff, Raiola zijn zaken te laten behartigen.... Dus Matthijs weet dat hij straks best goed terecht gaat komen alleen de onderhandelingen duren wat langer... "

Is natuurlijk niet zo. De Ligt heeft de clubs voor het uitzoeken en de voornaamste manier van die clubs om met elkaar te concurreren ligt in de salarissfeer. Dat betekent dat die clubs uit zichzelf al megasalarissen (moeten) bieden om het doelwit binnen te halen. Voor Frenkie de Jong gold exact hetzelfde. Die heeft Ali Dursun als zaakwaarnemer en die is verbonden aan het makelaarsbureau HCM Sports dat voornamelijk de belangen behartigt van minder bekende spelers. Dat neemt niet weg dat hij voor Frenkie een maximaal salaris van 16 miljoen heeft bedongen. Dat alleen Raiola daartoe in staat zou zijn, is dan ook niet meer dan een mythe.

Ik weet niet wat ik moet geloven van de berichten uit de media. Ik vind De Ligt een nuchtere en verstandige jongen.

Denk niet dat hij super veel eisen heeft. Belangrijkste zijn denk ik de speeltijd voor zijn ontwikkeling. Maar in de media lees ik alleen maar dat Matthijs te veel salaris eist.

Rare gang van zaken.

Zul je zien dat hij straks gewoon bij Ajax blijft, omdat niemand zaken wil doen met Raiola.

Vind sowieso dat je als 19-jarige niet veel moet eisen.
Hij heeft een hele carriã¨re voor zich. Het grote geld komt er wel. En ongeacht waar hij gaat spelen. Hij gaat sowieso 2-3x meer verdienen dan wat hij bij Ajax verdient. Prima toch lijkt mij ?

31 mei 2019 om 22:24

"hij heeft een hele carriere voor zich. Het grote geld komt er wel."

dat dachten meer voetballers totdat ze onverwachts zwaar geblesseerd raakten en hun carriere opeens voorbij was. als voetballer leef je vaak in het hier en nu en De Ligt wil blijkbaar financieel ook zoveel mogelijk uit zijn carriere halen. ik geef hem daar geen ongelijk in

31 mei 2019 om 23:29

Jepie kerkel,

Wat je zegt is bullshit,
Ik ken tot nu toe geen een speler die in de armoede is beland na dat zijn voetbal carrière moet verlaten voor een blussere.

Jij en ik moeten het doen met jaar salaris tussen 30.000 en 60000.
Terwijl deze gasten rond de 100.000 minimaal voor een week krijgen.

Een gemiddelde speler kan prima na 2 jaar voetballen al met pensioen.

Natuurlijk zal je niet leven als Ronaldo en Messi maar ook niet dat je naar voedselbank moet.

Bivendien na hun voetbal carrière kunnen nog steeds sponsoren hebben, baan als analist, trainer worden, etc.

31 mei 2019 om 23:59

@Danny-10

ik zeg niet dat ze in hongersnood komen ofzo maar die gasten hebben een voetbalcarriere van maximaal 15 jaar meestal en veel spelers willen in die tijd zoveel mogelijk geld binnen harken

1 juni 2019 om 00:02

Inderdaad man som ze maar eens op die ‘meer voetballers’, ik ken ze niet. bovendien, het is nog geen juni, er zijn nog drie maanden waarin de kans betrekkelijk klein is dat hij levenslang geblesseerd raakt en de kans betrekkelijk groot is dat hij een megacontract gaat tekenen waarmee hij definitief klaar is voor de rest van zijn leven. laten we eens zuinig doen en Frankie de Jong als maatstaf nemen zonder extras. Dan praten we over 5 jaar a 10 miljoen. Laat er de helft aan belasting afgaan, 25 miljoen salaris gegarandeerd, dan praten we nog niet over sponsorcontracten - 25 miljoen ook als hij in zijn eerste week een been verliest. Daar kun je prima zorgeloos van leven. Waar het hier over gaat is alles boven die 10 miljoen per jaar, want als er iets van klopt dan wil Raiola het onderste uit de kan. Japie je kan mij niet wijsmaken dat een frisse jongen als De Ligt op zijn 19e zijn droomclub zou afslaan omdat hij elders een paar miljoen meer kan krijgen. Dolberg zei ergensd dat hij De Ligt uitlacht omdat hij een jaar lang met zijn Adidasjes rondloopt. Het lijkt me een jongen die of hij in zijn carrière 20 of 80 miljoen verdient, het er in geen van beide gevallen doorheenjaagt. Grote vraag blijft vooralsnog waarom hij met Raiola in zee ging die inmiddels toch echt bekend staat om het belang van de speler uit het oog te verliezen, los van waar het financiën betreft. Maar zie Matthijs hem ook nog wel aan de kant schuiven, hij zal de eerste speler niet zijn die dat doet.

1 juni 2019 om 00:09

Is wel zwart wit gezien. Voorbeeld: Glenn Helder? Xpro in 2013: 3 op 5 voetballers in 5 jaar failliet. Niet iedereen verdient daarna nog "veel" geld..

1 juni 2019 om 00:12

"grote vraag blijft vooralsnog waarom hij met Raiola in zee ging die inmiddels toch echt bekend staat om het belang van de speler uit het oog te verliezen, los van waar het financien betreft."

wat denk je zelf? Raiola staat bekend om zijn keiharde onderhandelingen waarin hij vaak het onderste uit de kan haalt voor hem zelf maar natuurlijk ook voor zijn spelers. De Ligt wil gewoon flink cashen, anders ga je niet met Raiola in zee voor de onderhandelingen als je zelf al een andere zaakwaarnemer hebt werken voor je. verder is De Ligt blijkbaar minder snel tevreden als een Frenkie De Jong als het om een salaris gaat.

1 juni 2019 om 02:08

Nou dan help ik je bij deze uit je dromen. Andy van der Meijde Hij heeft zelfs een boek geschreven over zn carrière waarbij hij aangeeft dat op dit moment niet super breed heeft terwijl hij ook super veel verdiende. Wat veel mensen niet begrijpen is hoe hoger je inkomen is hoe meer je ook gaat uitgeven en probeert te investeren in iets. Daarnaast denkt elke idioot dat een investering gelijk staat aan directe rendement wat inkomsten zou genereren. Nou er bestaat nog altijd een risico factor. Daarnaast heeft Japie gewoon groot gelijk dus beter denk je zelf eens goed na voordat je mensen beticht voor bullshit als je het zelf uitkraamt

1 juni 2019 om 02:54

Je bent niet goed op hoogte kerel ! Er zijn zat ex voetballers die hun miljoenen er doorheen hebben gejaagd, velen zelfs. Als je 30 tot 60k per jaar pakt heb je ook de kosten die er bij horen. Of gaan we met een paar miljoen modaal leven ?

31 mei 2019 om 22:27

Is allemaal onzin joh. De ligt heeft allang aangegeven dat ie pas na de nation's league met clubs gaat praten. Alles wat je tot die tijd leest is geneuzel, zeker van buitenlandse tabloids

31 mei 2019 om 22:47

Inderdaad de soep wordt niet zo heet gegeten als dat die wordt opgediend. Dit soort berichten hebben we wel vaker zien passeren en achteraf gezien viel het dan wel mee.

31 mei 2019 om 23:29

Waarom wachten ga gewoon lekker naar Barcelona samen met je team genoot. Kan je alvast in alle rust een huis uitzoeken en alles. Maar ja wie ben ik.

31 mei 2019 om 22:28

Raiola = maffia hij onderdrukt zijn cliënten

31 mei 2019 om 22:48

Mocht hij echt zo slecht zijn , of mafia zo als jij dit beweerd , dan zouden die toekomstige klanten van hem dat al lang weten. Er zijn genoeg spelers die hem als zaakwaarnemer willen hebben , ook zo nuchtere gozer als de Ligt

Snap zelf niet waarom je als de ligt zijnde ( wereldpotentie) met raiola wil samenwerken... geld komt van zelf wel met zulke kwaliteiten.

Als ik heel eerlijk ben, zou ik als Barcelona supporter De Ligt nu niet meer erbij willen hebben. Het is graag of niet. Als een speler zo met Ajax om zou gaan, hoeft die van mij niet meer te komen.

31 mei 2019 om 22:28

totdat de ligt 3 succesvolle slidings erin zet en een kopgoal scoort, dan houden de supporters weer van hem.

31 mei 2019 om 22:45

Je hebt zeker een punt, maar ik vind het zo moeilijk te geloven dat De Ligt dit allemaal eist, die dikke italiaan wilt iedere club uitmelken en daar hebben clubs geen zin in. En de speler is hier de dupe van, word zo onderhand wel moe van die Raiola

31 mei 2019 om 22:53

Die dikke Italiaan werkt in opdracht van de Ligt,

31 mei 2019 om 23:03

die dikke Italiaan is toevallig een Nederlander maar dat maakt niet uit

1 juni 2019 om 03:00

Die dikke nederlander dan jonge zeurpiet

2 juni 2019 om 21:57

Hij heeft beide nationaliteiten, hij is dus toevallig allebei.

31 mei 2019 om 23:32

Ik ben het helemaal met je eens. Ga gewoon naar Barcelona. Salaris is goed het weer mooie omgeving. En dan kan je nu in alle rust alvast naar een huis zoeken. Maar dit gedoe slaat nergens op.

1 juni 2019 om 08:26

Je weet niet wat waar is van alle berichtgevingen. Wel ben ik het er mee eens dat al die speculaties veel te lang duren. Neem dan een voorbeeld aan Frenkie. Gewoon snelle actie en ook voor hemzelf veel meer rust.

volgens mij bepaald De Ligt zelf nog steeds wat hij wel of niet wil verdienen bij een club, dus waarom staat elke keer zijn zaakwaarnemer in de koptitels?

31 mei 2019 om 22:29

mino is groter dan voetbal, hij bepaalt wie wat verdient, het zegt genoeg dat een narcist als ibra knielt voor mino

31 mei 2019 om 22:32

Raiola heeft trucjes om meer geld eruit te slepen voor zijn cliënten, maar de clubs doen dat ook door hem weer zwart te maken openlijk in de pers. Onderschat de schimmige wereld van de voetbalmakelaardij/ clubs niet😏

31 mei 2019 om 22:42

Raiola probeert vooral zichzelf zoveel mogelijk de zakken te vullen met z’n absurde commissie eisen. Daarom kotsen de clubs hem uit.

1 juni 2019 om 00:06

@campnou84

om hem uiteindelijk wel dat geld te betalen vaak, dus geef hem eens ongelijk. zolang zijn spelers hem die vrijheid geven en clubs betalen het, snap ik wel dat Raiola het blijft proberen. wie wil er niet veel geld verdienen?

De Ligt gaat natuurlijk niet zomaar met hem in zee en gunt Raiola niet zomaar die commissie. die weet dat Raiola waarschijnlijk het salaris eruit sleept dat hij graag wil zien, want dat is waar Raiola als zaakwaarnemer om bekend staat. je kan veel over Raiola zeggen maar niet dat hij niet goed is in onderhandelen en het onderste uit de kan halen

1 juni 2019 om 08:28

Ik ben het er helemaal mee eens dat de clubs het zelf doen. Riola is net een klein kind en zo lang hij steeds zijn zin krijgt, gaat hij iedere keer een stapje verder.

31 mei 2019 om 22:34

Omdat iedereen wil geloven dat het de Ligt niet om het geld gaat. Dan kan je beter zijn zaakwaarnemer als geldwolf neer zetten dan de Ligt.

31 mei 2019 om 22:39

@aze/che 4 Ever

daar heb je een punt inderdaad. ideale schoonzoon De Ligt voetbalt voor de liefde van de voetbalsport en niet om rijk te worden

31 mei 2019 om 22:36

Gaat veelal over de hoge commissies die Raiola hanteert waarvoor clubs afhaken. Geloof dat hij 15 à 20% hanteert.

1 juni 2019 om 00:19

@FR_JC, bij Pogba was dat zelfs meer.

1 juni 2019 om 03:58

@kyle66

en wie is er dan de echte schuldige in het verhaal met United? Raiola die flink wil profiteren van zo een transfer of de United die hem in staat stelt ervan te profiteren door hem zo een dure commissie ook daadwerkelijk te betalen?

het is niet zo dat alleen Raiola goede voetballers in de aanbieding heeft, dus zo een club kan in dat geval ook naar andere spelers op zoek gaan als ze zo een commissie niet willen betalen. daarom vind ik dat deze clubs geen enkele reden tot klagen hebben, want ze werken er zelf namelijk aan mee op het moment dat ze zo een commissie aftikken

1 juni 2019 om 04:09

@fr_jc

volgens het artikel haken ze niet alleen af op de commissie voor Raiola maar ook op de salariseisen van De Ligt, dus dan zijn er twee schuldigen in het verhaal wat betreft het afketsen van zo een transfer

1 juni 2019 om 06:52

@Japie

We lezen het de laatste dagen vaker dat het over de salaris wensen gaat. Maar toch twijfel ik, bjj United zou hij 14mln kunnen verdienen. Bij Barca 16, zou de Ligt echt meer willen vraag ik me dan af? Of is het een optelsom bij clubs over zijn commissie, daar neig ik dan meer naar. Word een duur geheel zo om de Ligt vast te leggen. Voor het geld zou die naar PSG moeten gaan...

1 juni 2019 om 12:51

@fr_jc

beiden kunnen een factor spelen maar 1 ding is zeker. De Ligt is hier zelf bij en vind het blijkbaar allemaal prima, dus moeten we de fout dan bij Raiola leggen of bij De Ligt die deze man persoonlijk heeft aangesteld ondanks zijn reputatie en die blijkbaar gewoon achter de werkwijze van deze man staat?

31 mei 2019 om 22:55

Zodat er minimaal 50 mensen hier weer komen klagen over Raiola. Aan de Ligt kan het natuurlijk niet liggen. Zo nette, voorkomende sympathieke jongen.

Raiola in de titel = 100+ reacties

Kunnen clubs niet gaan zeggen dat ze niet willen onderhandelen met Raiola, die gast heeft altijd veelste hoge eisen en krijgt zelf ook behoorlijk wat geld binnen.als je hem gewoon overal een schorsing geeft ipv alleen in de Serie A dan zouden clubs er wel met De Ligt uit komen

31 mei 2019 om 22:38

Naar ik meen heeft de FIFA de schorsing overgenomen en is daarmee wereldwijd.

Moet die Maguire 100 miljoen kosten?! Nou dan had ik het wel geweten....

31 mei 2019 om 23:10

Aan die binnenlandse Engelse transfers zit echt een bizar prijskaartje, kijk bijvoorbeeld naar Stones..

Ik snap het eerlijk gezegd niet echt, als ik een beetje de verhalen op internet lees, gaat frenkie tussen de 12 en 16 miljoen per jaar verdienen bij Barça. En veel zeggen dat zij De Ligt hetzelfde salaris wouden bieden als frenkie. Ik snap dat iedereen goed wilt verdienen, maar als je 19 jaar bent en al zo een salaris kan krijgen heb je wat mij betreft niets te klagen. En dat elke topclub tegen de salariseisen van de ligt aanloopt, ik geloof niet alles, maar er zal vast wel ergens een kern van waarheid inzitten. Gezien het feit wie zijn zaakwaarnemer is.

31 mei 2019 om 23:15

Oké goed punt; wanneer verdien je genoeg? Maar trek nu eens de vergelijking met de banenwereld buiten het voetbal; jij kan bij het bedrijf naast je het dubbele verdienen voor hetzelfde werk in vergelijkbare omstandigheden (collega's, trainers etc.), dit is het geval bij de Ligt want alle topteams willen hem en de verschillen zijn verwaarloosbaar, normaal gesproken ga je dan toch naar een andere werkgever?

1 juni 2019 om 00:21

Het verschil bij De Ligt is natuurlijk niet het dubbele. Volgens de artikelen zou Barcelona hetzelfde hebben geboden als aan Frenkie (10 miljoen vast + bonussen) en United zou 14 vast hebben geboden. Dat is niet het dubbele maar maximaal 40 % meer.

1 juni 2019 om 08:47

4 miljoen per jaar vind ik gigantisch eerlijk gezegd

1 juni 2019 om 08:57

Is ook veel! Alleen is de kans groot bij Barcelona dat je dus die 16 mln gaat verdienen. 10 mln vast, 75k per wedstrijd, 50 per inval, miljoen bij een kampioenschap enz. Dus ja, moeilijke beslissing.

Ik zis hier iedereen Raiola afkatten, maar hij doet z'n werk gewoon goed. Het Maximale eruit halen voor zijn speler en hem zelf. De ligt is een fenomenaal talent en hij heeft een zekere machtspositie. Jullie vergeten met zn allen soms dat voetballen voor die jongens gwn een baan is die ze maar kort kunnen uitoefenen. Jullie romantiseren de boel soms teveel. Zijn club is Ajax en elke club daarna is gwn een werkgever. Hij gaat alleen weg voor het Maximale alle opties die die heeft zijn op het hoogste niveau. Het is niet alsof een van deze keuzes in de schotse competitie is. Elk van deze opties is een stap omhoog.

Waarschijnlijk als.ze het aan Raiola zelf vragen zal er een ander verhaal te voorschijn komen. Transfers het houd de voetbalwereld bezig , iedere periode weer het zelfde verhaal en iedere keer trappen de mensen er weer in. Maar ok de mensen willen graag lezen en horen wat ze willen lezen en horen en blijkbaar houd dit de supporters bezig

Is het misschien een idee om raiola aan de kant te zetten. Dit is volgens mij al de 4 keer dat een club hem niet wil door raiola

1 juni 2019 om 00:15

@marvinvoetbal

of door De Ligt zijn hoge salariseisen. omdat hij blond haar, blauwe ogen en appelwangetjes heeft wil dat niet zeggen dat hij financieel niet het onderste uit de kan wil halen. als het pakweg over over Justin Kluivert ging had iedereen dat salariseisen verhaal wel voor zoete koek aangenomen

Wat zou het toch heerlijk zijn als raiola zijn klant kwijt raakt, de ligt een extra jaar bij Ajax speelt, vervolgens een top transfer naar barca maakt, raiola rot op.

De Ligt is op dit moment Golden Boy, vaste international, captain van Ajax, bewezen Champions League niveau verdediger en nog steeds 19. Dit is de Mbappe van de verdedigers en clubs die hem willen hebben zullen op de een of andere manier moeten bewijzen dat ze vol voor hem gaan. De Ligt is hard op weg een legende te worden en daarvoor is zijn vervolgstap van immens belang. Je haalt hem voor de basis en anders niet. Bij Barca en City heb ik meer het gevoel dat hij als toekomstinvestering wordt gezien, maar die toekomst is nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder367
R. SterlingAanvaller3417
David SilvaMiddenvelder336
Ederson MoraesDoelman380
S. AgüeroAanvaller3321
İ. GündoğanMiddenvelder316
A. LaporteVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

117 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Éver Banega staat voor een overstap naar Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren