PEC Zwolle gaat akkoord en ziet Ehizibue naar Bundesliga gaan

Vrijdag, 31 mei 2019 om 17:30Yanick Vos • Laatste update: 17:53

Kingsley Ehizibue maakt de overstap van PEC Zwolle naar 1. FC Köln, zo maken beide clubs vrijdagmiddag kenbaar via de officiële kanalen. De 24-jarige rechtsback zet zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de Duitse promovendus. Nu de transfer rond is, heeft hij alsnog zijn gewenste transfer te pakken. Een halfjaar geleden weigerde Ehizibue op het laatste moment een overstap naar Genoa. Over de hoogte van de transfersom is vooralsnog niets bekend.

“Ik ben PEC Zwolle ontzettend dankbaar voor alles wat deze club voor mij betekend heeft. Hier heb ik mijn debuut in het profvoetbal mogen maken en mijn allereerste contract getekend”, zegt de vleugelverdediger op de clubwebsite van de Eredivisionist. “Ik voelde me altijd heel erg gesteund door alle mensen binnen de club en onze fantastische supporters. Mijn debuut tegen HHC Hardenberg zal ik nooit vergeten, net als mijn eerste doelpunt. Nu is het tijd om mijn grenzen te verleggen. Ik heb een goed gevoel bij mijn 1. FC Köln en zin in het nieuwe seizoen, maar zal PEC Zwolle ook zeker gaan missen. Eén ding is zeker; ik zal deze club voor altijd in mijn hart meedragen.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp betreurt het vertrek van de verdediger. “We raken met Kingsley Ehizibue niet alleen een geweldige speler kwijt, maar ook een prachtig mens. Vanaf dag één was Kingsley zeer betrokken bij onze club en ook erg geliefd bij de supporters. Met recht een jongen van de club. Maar ook jongens van de club hebben een doel voor ogen. Voor Kingsley gaat nu een nieuw avontuur beginnen in een prachtige competitie. Wij wensen hem dan ook heel veel succes in de Bundesliga bij 1. FC Köln.”

Nijkamp liet eerder deze week weten dat hij voor de vervanger vn Ehizibue rondkijkt in de Eredivisie. Bart Nieuwkoop is zijn beoogde opvolger bij PEC. Nijkamp noemt de verdediger van Feyenoord, wiens contract nog een jaar doorloopt, een ‘interessante optie’ voor de Zwollenaren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door savantazz)

Als er dan een speler mee zou moeten gaan met Stam, dan had het deze jongen moeten zijn.
Ontzettend jammer dat Feyenoord hem niet heeft aangetrokken.
Beter dan, wat werd gesuggereerd, Namli.

31 mei 2019 om 18:06

Inderdaad helaas had hij de keuze niet. Was een verbetering geweest t.o.v. Nieuwkoop.

31 mei 2019 om 18:18

Nee joh! Kingsley is echt niveau Nieuwkoop....en die zit al op het bankie.

31 mei 2019 om 23:04

Nee deze jongen hoef je echt niet......goed gedaan bij Pec, maar als SSC houder kreeg hij zo ongeveer de meeste kritiek gedurende het jaar. Wat hem 'goed' maakt is zijn werklust want dat zien mensen graag. Zeer beperkte speler, desalniettemin wens ik hem succes in de Bundesliga!

Goed, nu is het wachten op de volgende headline:
"pec Zwolle neemt back over van Feyenoord"

Ik zie Nieuwkoop wel als speler die prima mee kan op het niveau van Pec
Is niet goed genoeg om bij ons basis te spelen. was een nuttige back up

31 mei 2019 om 18:08

Ok, en wie haalt Feyenoord dan terug? Ik denk niemand e daarom denk ik ook niet dat Nieuwkoop weggaat.

31 mei 2019 om 18:21

Zal wel een jeugdspeler doorgeschoven worden. Of ze huren karsdorp. Zijn ze toch goed in Rotterdam.

31 mei 2019 om 18:34

Ik wil best een vinnige reactie geven op deze aantijging....

Maar zou zelf ook voor Janmaat gaan als Rb.
dussss tjah. toch weer een oude bekende he

Prima Back voor Zwolle maar meestal een enorm blind paard. Snapte nooit de hype rond hem bij PEC, was een leuke verkapte back. Maar verdedigen kon die niet en een aanvallend was het vooral rennen en heel af en toe een leuke voorzet gaf.
Maar ga je goed King je kunt je nog voldoende ontwikkelen.

31 mei 2019 om 18:12

Eens, maar hij heeft de fysieke kwaliteiten wel. Op deze leeftijd als je elke dag traint kan je het inzicht nog wel leren dus wie weet wordt het nog wat.

31 mei 2019 om 18:17

Inzicht leer je niet, dat heb je. Hij kan wel verdedigen leren of een voorzet geven.

Naar verluidt voor 1 miljoen, vind ik erg weinig voor één van de beste spelers van Zwolle...

31 mei 2019 om 20:18

Vind het vrij veel voor een speler met nog maar een jaarcontract bij een club die rechterrijtje speelt in de eredivisie. Tevens een kwalitatief matige Back.

31 mei 2019 om 20:40

Kan ik me niet voorstellen. Dat zou veel te weinig zijn voor een moderne back waar veel interesse is vanuit binnen buitenland die een half jaar geleden nog een deal voor 3+ miljoen voor was. Ik geloof niet dat ze hem voor een miljoen wegdoen, ik denk tussen de 2-3.

31 mei 2019 om 21:33

Ik lees op twittwr bij Forzapec, dat Zwolle 2 miljoen heeft gekregen.

Dit had ik toch niet verwacht.. Ik had eerder verwacht dat Feyenoord en PEC een ruildeal gingen maken. Ehzibue naar Rotterdam, Nieuwkoop naar Zwolle.. Maar hij dus de grote Bundesliga in.. Ik wens hem veel succes in Köln.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1. FC Köln

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. PawlakUnknown
T. HornKeeper
J. UrbigKeeper
J. CastropVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina 1. FC Köln.

4 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren