Feyenoord-talent ongevoelig voor Turkse lokroep: ‘Daar ligt mijn top niet’

Vrijdag, 31 mei 2019 om

Orkun Kökcü luisterde zijn debuut voor Feyenoord afgelopen seizoen op met een doelpunt in het bekerduel met VV Gemert. Enkele maanden later volgde zijn eerste treffer in de Eredivisie en wel tegen FC Emmen (1-4 overwinning). Robin van Persie ontbrak in Drenthe, maar Kökcü vond het desondanks een grote eer dat hij enkele maanden met de oud-international van Oranje mocht samenwerken.

“Dat is wel een speler naar wie je opkeek toen ik elf jaar oud was”, stelt de achttienjarige middenvelder in gesprek met FunX. “Toen dacht ik wel: het is echt mooi dat ik met hem mee mag trainen.” Er zijn meer spelers die indruk maakten op de jonge Feyenoorder. “Tonny Vilhena, Jordy Clasie, Steven Berghuis... We zijn wel echt een vriendengroep met elkaar.”

Broer Ozan kan zich de vuurdoop in Emmen nog goed voor de geest halen. “Ik kreeg een bericht dat hij zich klaarmaakte om in te vallen. We reden op de snelweg en mijn neef zat achter het stuur. Ik zei: zet de auto aan de kant, we gaan de wedstrijd kijken.” Hij stuurde na de wedstrijd een selfie richting Orkun om de hilarische situatie op de snelweg te illustreren.

Kökcü weet van de recente belangstelling van clubs uit Turkije, maar blijft Feyenoord voorlopig trouw. Dit in tegenstelling tot zijn broer, die wel koos voor het Turkse avontuur. “Ik sprak er vaak met mijn moeder over en zij zei altijd: ‘Je gaat niet weg hoor’. Door de bedragen in het buitenland denken veel spelers dat ze gelijk hun hele familie kunnen onderhouden. Maar ik denk niet dat mijn top in Turkije ligt, misschien is het iets voor als ik dertig ben ofzo”, aldus de Feyenoord-middenvelder.

Stam: 'Bij Feyenoord moeten we wel reële doelen stellen'
Meer video's

Poll

Verwacht jij dat Orkun Kökcü komend seizoen een basisplaats in Feyenoord 1 verovert?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door primetime)

Ik als liefhebber van de turkse competitie zou hem ook niet liever zien komen omdat de enige spelers die in turkije zich verder kunnen ontwikkelen meestal ook de voetballers zijn die vanuit de club zelf komen dus gewoon uit de jeugs van een turkse club zelf. Ik denk dat hij zich in feyenoord beter zal ontwikkelen dan dat hij volgend seizoen ergens in turkije zou spelen. Weet iemand of hij zijn keuze betrefend interland al heeft bekend gemaakt ? Is hij al eens opgeroepen geweest voor een van beide landen ?

31 mei 2019 om 16:57

Het lijkt er op dat hij richting het Nederlands-elftal neigt.
Hij heeft voor bijna alle jeugdelftallen gespeeld.

Daarnaast, als hij het niveau aan kan denk ik dat er meer eer valt te behalen bij NL de komende 15 jaar dan bij Turkije. met alle respect natuurlijk!
Maar met spelers als de Ligt, de Jong en Bergwijn van allemaal +/- 20 is er best een goede kans op een heeeel sterk elftal

31 mei 2019 om 17:27

Zou je mij dan ook willen vertellen wie je op de bank gaat zetten voor kokcu? Ik denk namelijk dat hij beter voor Turkije kan kiezen voor zijn internationale ontwikkeling. Dus niet kiezen voor Turkse club maar wel als Nationale elftal.

31 mei 2019 om 17:32

Aangezien Kokcu een 10 is en Wijnaldum daar nu speelt en al bijna 30 is? mwahhhh doe eens een gok wat er dan kan gebeuren.

Ik zeg ook niet dat Kokcu binnen nu en 6 maanden in de basis moet staan in het Nederlands elftal!

Daarnaast, je hebt meer dan 3 goede middenvelders nodig.
je zou op den duur zelfs kunnen gaan spelen met:
De jong (6) Van de Beek (8) en Kokcu (10).
bijvoorbeeld..

31 mei 2019 om 17:51

Verwacht dat Unuvar of ihattaren uiteindelijk de 10 van Oranje gaat worden. Ik vind die 2 talentvoller dan kokcu.

31 mei 2019 om 18:04

Tja dan moeten zij ook voor Nederland kiezen, wat ik vooral bij Ihattaren niet verwacht.

31 mei 2019 om 20:16

Zou me niet verbazen als vd Beek voor de komende jaren de '10' van Oranje wordt.

31 mei 2019 om 20:52

Zou mij enorm verbazen

Los van het feit dat ik denk dat het plafond van deze jongen Véél hoger ligt dan de Turkse top-clubs.

vind ik het eveneens heeeeel belangrijk dat hij voor het Nederlands elftal zou kiezen.
(in de veronderstelling dat hij zich blijft ontwikkelen zoals hij nu doet natuurlijk)

Mede ook omdat dat een goed voorbeeld zou zijn qua intergratie.

Daarnaast heeft deze jongen iets wat ik in alle jaren als supporter van Feyenoord nog maar weinig gezien heb.
een waanzinnig inzicht.

Wijnaldum en Fer waren echte atleten bijvoorbeeld, spelers die vooral heel hard konden werken en bijna onvermoeibaar waren.

Kokcu heeft dat wat minder, maar heeft wat dat aan gaat wat meer weg van de Messi-stijl... hij wandelt een beetje maar creëert zo ontiegelijk veel gevaar.

31 mei 2019 om 17:26

Integratie? Heeft niks met integratie te maken. Voetballers nemen een keuze op basis van de kans die ze krijgen in het elftal en door welk land zij als eerst worden opgeroepen.

31 mei 2019 om 17:29

Mwahhh... ik denk niet dat het per definitie zo is dat er gekozen wordt voor het 1e land waarvoor opgeroepen wordt.

Ik bedoel ook meer dat het voor de Turkse jeugd die in Nederland geboren is misschien ook juist goed zou werken als er naast een Oer-kaaskop als Frenkie de Jong, ook een Orkun Kokcu in het Nederlands elftal speelt!

Dan hebben zij, binnen het Nederlands elftal ook een speler waar ze zich aan kunnen spiegelen.

Een beetje wat de Molukkers hadden met Gio en Landzaat, de Marokkanen met Boulahrouz. en eerder de Surinamers met spelers als Gullit.

31 mei 2019 om 18:44

Al staan er 5 surinamers in het Nederlands elftal. Vele zouden op een WK alsnog voor Brazilië juichen hahaha

31 mei 2019 om 19:08

Het is zo jammer dat de discussie zo krampachtig gevoerd moet worden maar begrijp wel wat je bedoelt. Een Turks-Nederlandse stervoetballer om van te genieten in het Nederlands elftal zou een prachtig voorbeeld zijn en behalve zorgen voor verbroedering het gelul rondom intergratie allemaal een beetje verzachten/verstommen. Misschien dat we dan wel een beetje verder komen met z'n allen.

31 mei 2019 om 17:43

Integratie ??? Grappig dat je dat aanhaalt.

31 mei 2019 om 18:37

Waarom is dat “grappig”?

31 mei 2019 om 19:18

Normaliter zou ik niet eens reageren hierop maar om jou even wat wijzer te maken zal ik dit wel even gaan doen. Wat heefr integratie in godsnaam te maken met voetbal. Betekend integratie voor jou dat als een speler zijn hele leven lang bij een bepaald land heeft gespeeld hij automatisch ook moet kiezen voor dat land ? Integratie heeft totaal niks te maken met voorkeuren. Integratie heeft te maken met de normen en waarden van een bepaald land/cultuur.

31 mei 2019 om 19:29

Natuurlijk draagt dat er wel aan bij. Een Turks-Nederlandse voetballer die voor Nederland kiest heeft invloed pp de algemene perceptie van Turks-Nederlandse jongens die tegen hem opkijken. Dat is vrij logisch.

1 juni 2019 om 01:20

Hij heeft gewoon een punt. Intergratie moet niet gezien worden als boewoord omdat het met politiek gevoelig punt te makem heeft. In duitsland zie je dat veel Turks-Duitse spelers voor Duitsland kiezen, met als voorbeelden özil en Gundogan. Verder is het psychologisch bewezen dat men meer affiniteit voor iets voelt als hun rolmodel (vaak gekozen ook om cultuur en binding) ook voor hetzelfde speelt.

Eerst maar eens zien of het wat wordt met deze Kokcu. Talent genoeg volgens mij, maar hadden dat er niet meer die onder (huur) contract stonden bij feyenoord? Slechts weinigen waren na Feyenoord echt top. Denk aan Van Persie, Kuyt en Wijnaldum. Clasie, Fer, Vilhena, Kongolo, Indi, Rio, Guidetti, Boetius zijn allemaal min of meer mislukt. Ze hebben in ieder geval nooit de verwachtingen waar kunnen maken. Geef deze Kokcu even de tijd en laat hem nog minimaal 2 jaar bij feyenoord blijven, dan zien we wel verder.

31 mei 2019 om 18:00

V Persie, Kuyt, Wijnaldum gefaald? Fer heeft jarenlang PL gespeeld, Kongolo, Indi en Clasie hebben ook PL gespeeld, Boetius doet het volgens mij ook aardig in de BL als '10' en Guidetti speelt al jarenlang in La Liga en heeft ook EL gespeeld met Celtic en Celta.

31 mei 2019 om 18:14

De zin 'denk aan van Persie, Kuyt en Wijnaldum' slaat op de spelers die wel echt top waren. Na Wijnaldum staat een punt. Vanaf Clasie staan de spelers die mislukt zijn. Clasie heeft een paar wedstrijden mogen spelen maar daar houd het ook wel op. Veelal voortijdig gewisseld onder Koeman en nadat Koeman wegging kwam hij er helemaal niet meer aan te pas. BMI is mislukt bij Porto en daarna gedegradeerd uit de PL. Fer vind ik ook niet gefaald, er was altijd wel een PL club die hem weer wilde oppikken. Had van Fer wel meer verwacht, net zoals ik had gedacht dat Vilhena verder zou zijn.

Kongolo en Vilhena vind ik (nog) niet mislukt

31 mei 2019 om 18:32

@ Primetime bedankt voor de toelichting! Het is misschien te voorbarig om te zeggen dat Vilhena en Kongolo mislukt zijn, maar ik moet zeggen dat ik hogere verwachtingen van hen had dan het niveau dat zij nu laten zien.

31 mei 2019 om 18:43

Ik had nooit verwacht dat Vilhena zo lang zou blijven. Net zoals Willems en van der Wiel. Denk dat ze alle 3 eigenlijk wel eerder naar het buitenland hadden gemoeten.

@franklampard08 Trouwens, wie is Rio eigenlijk. Ik denk dan aan Rio Ferdinand en Ryan Babel (bijnaam). Maar ken geen Rio bij Feyenoord

31 mei 2019 om 19:28

@primetime, gaat over ryo miachi als ik t goed schrijf. Was een huurling voor een half seizoen van Arsenal. Daarna nog een paar keer verhuurd en speelt nu als ik het goed heb bij st. Pauli

31 mei 2019 om 19:42

Ah zo als je huurlingen mee wil tellen dan heeft Nuri Sahin ook nog wel een behoorlijke carriere gehad.

1 juni 2019 om 01:22

De absolute top is natuurlijk sowieso voor weinig spelers weggelegt. Meeste van de genoemde spelers hebben een prima carriere in het buitenland (gehad).

31 mei 2019 om 18:48

@ FrankLampard08, Stefan de Vrij ben je vergeten. Die hoort ook in het rijtje Van Persie, Kuyt en Wijnaldum.

31 mei 2019 om 23:41

@ MT87 ik was De Vrij Inderdaad vergeten. Al vind ik hem wel de minste van het rijtje. Ik denk ook dat hij beter niet naar inter had kunnen gaan, maar naar een grote club. Hij heeft ook de pech in Oranje dat hij De Ligt en Van Dijk voor zich heeft. Misschien wordt/is hij ook voorbijgestreefd door Ake (heeft hij ook geen feyenoordverleden? ) .

1 juni 2019 om 00:28

Ja klopt, Ake ging op zijn 16e van Feyenoord naar Chelsea. Het is grappig dat 5 jaar geleden iedereen schreeuwde dat hij beter in Nederland kon blijven en wezen naar jongens als Vilhena, Boetius en Achahbar. Zelfs van Beek werd erbij gehaald. Hij kwam wat later aan speeltijd maar is veruit het verst nu van die groep

31 mei 2019 om 19:01

In hoeverre is Vilhena mislukt? Hij speelt nu nog bij Feyenoord met af en toe een invalbeurt bij Oranje. Afwachten waar hij komend seizoen beland, maar mislukt zou ik hem niet noemen.

Eveneens Boetius, was een lastpak, maar heeft zich aardig herpakt bij Mainz dit jaar,

31 mei 2019 om 21:12

Heb jij überhaupt weleens buitenlands voetbal gekeken. Kongolo mislukte bij Monaco, maar heeft bij Huddersfield wel uitstekend gespeeld (ze degraderen wel, maar miss dat Kongolo weggaat). Boëtius heeft dit seizoen een goed seizoen, maar bij Basel en Brugge was hij echt slecht. Fer heeft lang goed kunnen meedraaien in de Premier League. Guidetti was bij Celta goed totdat hij zijn plek verloor door de opkomst van Iago Aspas. Martins Indi is wel mislukt.

31 mei 2019 om 23:37

@ Lennart: Kongolo en Boetius werden op jonge leeftijd geselecteerd voor Oranje en verschillende kenners voorspelden hen een mooie toekomst. Dat ze het afgelopen seizoen redelijk tot goed hebben gevoetbald is waar, maar ze zijn niet zo goed geworden als voorspeld. Guidetti is gewoon mislukt hoor.

31 mei 2019 om 23:44

Guidetti is volledig gepasseerd omdat een andere speler opkwam die beter was, daar kan hij zelf niet zo veel aan doen. Kongolo en Boëtius zijn ook nog best jong. Kongolo zat ook bij de voorselectie van Oranje en hij had best mee kunnen gaan maar Koeman wil de Nations League afsluiten met een hechte groep zodat er meer vertrouwen is.

1 juni 2019 om 00:31

Ik denk dat Kongolo er niet zomaar bijkomt tenzij er een blessure is. van Aanholt, Blind en Ake doen het allen goed bij een betere club en Oranje. Sws zijn er veel minder wisselingen in de selecties achterin dan voorin. In de verdediging worden altijd wel dezelfden geselecteerd tenzij blessures.

Oké, even off topic. Ben benieuwd wat de rest hier over denkt. Volgend seizoen basis: Vermeer, Haps, botteghin, st Juste, Janmaat/Karsdorp, bazoer, ayoub, kokcu, Larsson, Jorgenson, Elia. In mijn ogen een prima basis voor de 3e plek. Met 7-8 jongens met evt restwaarde. Berghuis, vilhena en Tapia verkopen. Clasie terugsturen. Heb je op bank Toornstra, v beek, malacia, Nieuwkoop, sinesstera en een goede lichting jeugd. Bazoer in investeren. Genoeg potentie en nog maar 22. Hoe denkt de rest hier over?

31 mei 2019 om 17:26

Ik ben zelf nogsteeds wel fan van Bijlow.
jonge keepers maken fouten! en dat mag je ze best laten weten. maar ik zie wel talent in die jongen

Daarnaast is Vermeer wel een keeper bij wie een vrije trap 95% van de keren een goal is als die binnen de palen gericht wordt...
Dan gaat Kenneth altijd in standbeeld en na-kijk modus...vreselijk irritant

Ik zou zelf gaan voor:
Bijlow - Janmaat (3/4 mil) - St-juste - Botteghin - Haps - Fer - Toornstra - Kokcu - Berghuis - Jorgensen - Larsson

Vorm
Malacia
Geertuida
van Beek
Burger
Ayoub
El Bouchataoui
Sinisterra
Vente
Hansson

31 mei 2019 om 17:35

Eens met Stengun. Alleen die depresieve, kansen missende Deen die niet op kunstgras kan/wil spelen vervangen voor Jansen.

31 mei 2019 om 17:53

Bijlow zou ook niet misstaan inderdaad, dan moet je Vermeer laten gaan en is vorm goede optie. Berghuis is niet te houden denk ik.

31 mei 2019 om 17:31

Op basis waarvan Bazoer? Blinkt niet uit bij Utrecht en heeft in het verleden vaak problemen gemaakt. Liever Fer op die plek. Elia op rechts weet ik ook niet, maar ik weet ook niets beters. Het liefste zou ik Berghuis houden en Jorgensen verkopen aan iedereen die er in wil trappen en dan Jansen halen (las dat hij weg mag voor 3 miljoen). Derde zul je in alle gevallen wel worden inderdaad.

31 mei 2019 om 17:56

Bazoer heeft mijns inzien weer een stijgende lijn te pakken en heeft restwaarde en zoals je aangeeft 3e worden is het hoogst haalbare, kan je beter voor restwaarde gaan.

31 mei 2019 om 17:33

Op basis waarvan Bazoer? Blinkt niet uit bij Utrecht en heeft in het verleden vaak problemen gemaakt. Liever Fer op die plek. Elia op rechts weet ik ook niet, maar ik weet ook niets beters. Het liefste zou ik Berghuis houden en Jorgensen verkopen aan iedereen die er in wil trappen en dan Jansen halen (las dat hij weg mag voor 3 miljoen). Derde zul je in alle gevallen wel worden inderdaad.

31 mei 2019 om 21:20

Bazoer hoeft echt niet naar feyenoord te komen. Ze mogen wel proberen Boussaid te halen en dan nog ff uit te lenen. ik weet niet of Karsdorp te halen valt, maar Janmaat moet wel kunnen. Als je Malacia niet een kans gaat geven kun je hem beter uitlenen want ik denk dat hij echt veel wedstrijden nodig heeft. Köckü is zeker de basis waardig en Toornstra stand-in, Köckü heeft wel vaak kramp gehad in wedstrijden maar dat komt gewoon omdat hij geen wedstrijdritme heeft. Elia vind ik nu nog een goede speler, maar heeft wel veel last van blessures dus daar hebben we nog een extra speler voor nodig. Bijlow zou ik in de basis zetten en Vermeer Knvb Beker en Europa

Als hij slim is gaat ie zoals hij dat zelf zegt bij 30 jaar naar dat "B"voetballand. Lekker cashen. Voor het voetbal en zn ontwikkeling kan ie beter naar in NL blijven. Hoop dat ie wel wat werkende hersencellen heeft integendeel tot zijn broer.

ik zou kiezen voor deze opstelling:
bijlow
janmaat st juste geertruida malacia
tapia maher
kokcu
berghuis jorgensen larsson/hansson

31 mei 2019 om 21:24

maher hoeft echt niet te komen. I denk dat je ook wel een ervaren speler nodig hebt in het hart van de verdediging dus Geertruida kun je beter uitlenen

1 juni 2019 om 13:32

Klopt. Daarom botteghin naast st Juste. Botteghin is een van de sterkste mandekker in de eredivisie , verliest geen kopduel. Moet alleen wel iemand naast staan zoals st Juste.

Dat dachten we bij Oguzhan Özyakup ook die al heel vroeg bij Arsenal speelde Je moet voorzichtig zijn met zulke uitspraken. Als het helemaal niks wordt dan is de top van Turkije een prima plek om te verblijven. Met een megasalaris en een prachtige Istanbul en waarschijnlijk ieder seizoen CL of Europa League. Turkse supporters hebben een belangrijke invloed op hun clubs. Zulke uitspraken kunnen je over 8 jaar nog tegenwerken.

Met alle respect voor Feyenoord wat ik een prachtige club vindt, maar bij Feyenoord moet je week in week uit basis staan en dan nog goed voetbal leveren. De meeste jongens van Ajax hebben de luxe om zich op het hoogste toneel te bewijzen in Europa. En geloof me de top ga je niet halen als je bij Feyenoord tegen Emmen of Sittard schittert. De weg naar de top voor Orkun is er alleen als die een dragende spelers wordt bij Feyenoord en dan waarschijnlijk via een subtopper een paar jaar schitteren.

Kökçü en Burger moeten allebei heel veel gaan spelen bij Feyenoord. En Geertruida vind ik ook wel een verdedigend talent. Jaap Stam gaat denk ik wel de Ajax/PSV-filosofie toedienen bij Feyenoord. Veel investeren in de eigen jeugd. Want ze hebben talent zat bij Feyenoord. En die Kökçü is een speler die toe is aan de basiself.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ClasieMiddenvelder331
T. VilhenaMiddenvelder336
S. BerghuisAanvaller3312
J. ToornstraMiddenvelder328
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
J. van der HeijdenVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1656 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Robben zet Ajax en PSV in wachtkamer en neemt de tijd voor volgende stap

Arjen Robben staat mogelijk voor zijn laatste klus als profvoetballer. De 35-jarige vleugelaanvaller heeft Bayern München met een transfervrije status verlaten en weegt zijn opties zorgvuldig af. Robben is al met...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Éver Banega staat voor een overstap naar Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren