Oranje Leeuwinnen: ‘In de sauna herkend worden is vrij ongemakkelijk’

Zaterdag, 1 juni 2019 om 17:26Justus Dingemanse • Laatste update: 17:40

Op vrijdag 7 juni trapt het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk af. Als Europees kampioen hebben de Oranje Leeuwinnen natuurlijk goede hoop op een mooie prestatie. Voetbalzone ging voor vertrek nog snel even langs bij vijf van de voetbalsters in het Olympisch Stadion waar ze hun nieuwe voetbalschoen, de PUMA One 5.1 Trailblazer, in ontvangst namen. Daar vertelden ze onder meer over de ongemakken die hun bekendheid met zich meebrengt.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Poll

Denk je dat de Oranje Leeuwinnen het WK gaan winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door almachtig)

Kom op zeg? Wat is dit voor een interview? Over sjans, hoe ze eruitzien, elkaar buiten voetbal omzien... Als dit de standaard was voor elk interview met mannen, dat is prima, maar wat is dit voor hokjesgedrag?

Welkom in 2019. Klasse VZ.

31 mei 2019 om 15:21

Nu weet ik wel dat ik veel concurrentie heb als het gaat om Danielle. Binnenkort dus maar eens een liefdesbrief sturen...

31 mei 2019 om 15:28

Veel bezoekers vinden het leuk de persoon achter de speler of speelster te leren kennen aan de hand van lichtere onderwerpen. Doen we ook gewoon bij de mannen hoor, bijvoorbeeld in onze rubrieken Doorzagen of Vragen staat Vrij. Welkom in 2019 Simpatico.

31 mei 2019 om 23:32

Haha Justus ik heb je nog nooit met kwijlende mondhoeken en starende oogjes bij mannen zien staan om ze de prijs voor knapste spelers man te geven. Ook in het topic doorzagen en vragen staat vrij wordt niet continu gevraagd naar de vrouwelijke aandacht die spelers krijgen, of de nadruk gelegd op hun looks.

1 juni 2019 om 02:14

Toont vooral aan wat voor amateur je bent Justus, of je werkgever natuurlijk
En dan heb ik het over de 'journalistiek' die je bedrijft. Als jullie hier werken als entertainmentbedrijf gaat het vrij goed, maar je kan niet zomaar zeggen dat 'bezoekers het leuk vinden om te zien wie erachter de persoon zit'. In het algemeen wat Voetbalzone ook niet probeert uit te stralen.

Wat nu gebeurt: schrijven (of nu dus filmen) naar de bezoekers toe en wat jij denkt dat ze willen. Vraag dan meteen of de dames naakt gaan

Nee, nog een tandje serieuzer: je bent een vriendelijke nieuwe jongen binnen de journalistiek, maar als je kwalitatievere filmpjes wil maken, ben je dan iets bewuster van de maatschappij waarin je leeft.

1 juni 2019 om 09:58

Noem ons zoals je wilt, maar wij pretenderen nergens een zwaar journalistiek medium te zijn. Onze bedrijfsvoering is gericht op het zo goed mogelijk bedienen van onze bezoekers en daarmee zijn we het grootste voetbalmerk van Nederland geworden: afgelopen maand 5,7 miljoen unieke, overwegend mannelijke, gebruikers.

Onze positionering is juist expres gericht op voetbal én alles om voetbal heen wat onze bezoekers graag lezen of kijken. Dat meten we de hele dag door en is juist de reden waardoor we zo groot zijn geworden. Ons streven is ook niet om overdreven politiek correct zijn, dat is de gemiddelde voetballiefhebber immers ook niet. Diezelfde bezoeker heeft specifieke interesses die een stuk beter passen bij bijvoorbeeld FHM dan pak 'em beet de Cosmopolitan of Linda. Dat is evident.

Wat betreft dit specifieke item: ik heb het toevallig niet gemaakt, maar had dat prima kunnen doen. Het betreft een luchtig item op verzoek van Puma en dat is precies wat het geworden is. Je mag dan zo'n honderd duimpjes hebben waaruit je wellicht afleidt dat jouw mening breed gedragen wordt, maar dat is slechts een fractie van de tienduizenden mensen die het artikel bewust hebben aangeklikt. Daarnaast begrijpen wij nooit zo goed het beklag van mensen over het gebrek aan 'voetbalinhoud' bij een artikel waar boven staat: 'in de sauna herkend worden is vrij ongemakkelijk’. We publiceren drie á vier gratis stukken per uur, daar zitten genoeg inhoudelijke koppen bij. Ironisch genoeg zijn dat overigens doorgaans niet de stukken die het best scoren, maar dat terzijde.

Wat betreft Wags: dat is zeker een van de fijnere facetten van mijn werkzaamheden. Gezien de ruim miljoen kijkers van alleen al de aflevering van Mikky op de verschillende kanalen, hebben wij geconcludeerd dat ik niet de enige ben die we er een plezier mee doen. Sterker nog: het is bij uitstek een van de meest succesvolle formats op Voetbalzone. Ik blijf het opvallend vinden dat doorgaans dezelfde bezoekers een uitgebreide klaagzang achterlaten. Ze kijken dus wel steeds trouw en dragen daarmee (onbedoeld) bij aan het succes en het vervolg dat er aan gegeven wordt. Maar goed, je af en toe vreselijk opwinden vanachter je toetsenbord kan zo nu en dan ook heerlijk zijn natuurlijk.

Samenvattend drijft VZ op vraag en aanbod. Mannenvoetbal is kern, maar vrouwenvoetbal, esports, Wags en andere zaken passeren af en toe de revue wanneer ons publiek daar (objectief gemeten) behoefte aan heeft. Indien dat niet (meer) zo is, verdwijnen ze weer. Dat is onze (agile) filosofie. Alle publicaties rond randzaken omschrijven we intussen zeer duidelijk zodat niemand 'toevallig' bij dit type content terechtkomt en er tegen zijn wil in mee geconfronteerd wordt. Kortom: het is slechts een fractie van ons aanbod en als je er geen behoefte aan hebt, scroll dan vooral even verder.

Tot slot: doorgaans mengen wij ons niet in het debat, maar we zijn ook van mening dat het soms goed is onze trouwe bezoekers uit te leggen waarom wij bepaalde keuzes maken. Dit was een poging daartoe. Iedere andere visie respecteren we.

1 juni 2019 om 13:06

Hallo Justusjoost

Wellicht is het een optie om Damesvoetbal een apart podium te geven? dus een aparte website? Dit hoor hier niet thuis lijkt me, ook amateurvoetbal wordt hier niet genoemd dus lijkt me alle reden toe om die splitsing ook de maken en ik denk dat je de meerderheid van de bezoekers een plezier doet. Neem Uefa of Tennisbonden als voorbeeld. WTA Tennis staat ook apart tov Heren tennis.

1 juni 2019 om 13:12

Maar dat is niet helemaal waar, Xajacfa. Ik zie juist af en toe wat achtergrond verhalen langskomen van mensen waar je het niet van verwacht. Een amateurvoetballer die geëmigreerd is naar een ver warm land en daar nu een celebrity is geworden. Veel artikelen hier gaan niet per se over diepgaande voetbaljournalistiek en scoops wat betreft ontwikkelingen in het mondiale voetbal. Dat is prima, ik lees ze vaak met redelijk veel plezier, juist omdat het dingen en personen zijn die wat minder in het oog springen. Of er een aparte vrouwenvoetbalzone.nl moet komen is niet aan mij om te bepalen, maar ik snap zelf heel goed dat er, naast de aandacht voor de wedstrijden van de Leuwinnen, ook dit soort achtergrond artikelen zijn over voetbalvrouwen.

1 juni 2019 om 13:48

5,7 miljoen unieke bezoekers in de maand, overwegend man? Hahahahahaah geloof je het zelf? Dus laten we zeggen, 5,5 miljoen mannelijke bezoekers. NL heeft ongeveer 8,5miljoen mannen. Dat wil zeggen dat meer dan 1 op 2 mannen afgelopen maand jullie site heeft bezocht? Geloof je het zelf echt serieus?

edit: Ik heb je reactie aangegeven voor het verspreiden van onjuistheden.

1 juni 2019 om 14:33

@maradungatje hoewel ik zelf ook dit soort artikelen niet op VZ vind horen passen, geloof ik best dat er 5.7m bezoekers waren. Je hebt natuurlijk ook gigantisch veel Vlamingen die op vz zitten, en ik denk dat VZ veruit de meest bezochte voetbalsite is door Nederlanders/Vlamingen die in het buitenland zitten. Lijkt me niet dat Justus met neppe cijfers zou komen. Hoop het niet in ieder geval.

1 juni 2019 om 14:43

Inderdaad je hoeft niet te lezen of te kijken als het je niet interesseert. Ik vind dat alles omtrent het voetbal hier thuis hoort. Ik denk dat de meeste mannen niet alleen voor het voetbal naar t vrouwen voetbal kijken 😉 en dat is andersom ook het geval.

Mis nog net de discussies over tenues en dat soort dingen.

1 juni 2019 om 15:24

Het zijn de cijfers van Google Analytics. Het succes van Ajax lag er mede aan ten grondslag. Op LinkedIn kun je de data bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn.

1 juni 2019 om 16:03

5.7 miljoen kan ik best geloven. Dat zal wel wereldwijd gebruik zijn,

1 juni 2019 om 16:13

Hallo XAJAcfa,

We plaatsen zo’n 20.000 tot 30.000 berichten per jaar. Als er daarvan vijftig over vrouwenvoetbal gaan is het veel, dus een hele eigen website is wellicht wat overdreven. Zo’n 99% van onze berichtgeving gaat over (inter)nationaal mannenvoetbal. Omdat een groot deel van ons publiek het leuk vindt af en toe iets te lezen over de Oranje Leeuwinnen, esports, WAGs of amateurvoetbal (Kelderklasse) behandelen we zo nu en dan wat hoogte- en dieptepunten. Sommige mensen vinden dat niet relevant en dat is prima. Die kunnen er gewoon voorbij scrollen. Wij vinden dat een uitstapje hier en daar goed past in ons totale aanbod van Voetbalzone.

1 juni 2019 om 18:42

Zo'n slap lulverhaal en dan niet eens de moeite nemen om een live topic over de uitzwaaiwedstrjjd van de dames (die overigens live wordt uitgezonden op Veronica) online te gooien. Het is jullie niet bepaald om het voetbal te doen...

1 juni 2019 om 22:00

Als jij thuis een keer via de vaste lijn een keer de site bekijkt, onderweg nog een keer via 4G op je telefoon en vanaf de desktop op je werkplek nog een keertje, ben je in je eentje waarschijnlijk al 3 “unieke bezoekers”

2 juni 2019 om 16:50

Het is heel simpel Justus, je kunt een simpele ziel zijn en domweg doen wat je op korte termijn het meeste oplevert, namelijk kwijlende mannetjes bedienen. Of je kunt een voorbeeldfunctie uitdragen in een maatschappij die aan het veranderen is en waar de vrouw opnieuw haar plek aan het veroveren is. Ik vind het prima dat jij onderdeel uitmaakt van het groepje conservatieve witte mannen die vrouwen in hokjes blijven plaatsen, maar je argumenten waarom, die zijn te simpel voor woorden. Als Journalist of blogger of wat dan ook, heb je ook gewoon een bepaalde verantwoordelijkheid. Wat jij doet is je verschuilen achter de menigte in plaats van er gewoon voor uitkomen dat je het wel interessant vindt om je een beetje tussen mooie dames te begeven.

31 mei 2019 om 16:41

Een Hans Kraaij Jr. stelde ook aan Donny van de Beek pas geleden nog de vraag of hij al verkering had met miss Nijkerkerveen. Gebeurt ook wel bij het mannenvoetbal alleen ligt het natuurlijk eraan wie de interviewer is en in welke setting. Ik denk dat VZ ook vast nog wel met serieuzere interviews komt maar om hier al gelijk over te zeuren vind ik echt onzin.
Dat Jackie Groenen niet de meeste sjans heeft begrijp ik dan weer helemaal niets van..

31 mei 2019 om 23:34

Gelijk over te zeuren? Dit is al het weet ik niet hoeveelste vrouwen topic dat over uiterlijk van vrouwen gaat. Het eerste professionele diepteinterview met een vrouw op deze site moet ik nog zien, maar de WAG topics waar niemand om vraagt behalve meneer Dingemans, die vliegen je om de oren.

1 juni 2019 om 14:35

Dan lees je ze toch lekker niet Shorty? Snap je nou zelf niet door hier te kijken en te reageren er juist meer van dit soort berichten zullen verschijnen?

2 juni 2019 om 16:46

Ik snap het allemaal prima Maykel, maar dit is een forum en ik mag mijn onvrede met de toon van vrouwenberichten best uiten. Als ik dat in een ander topic doe, dan ben ik off topic en wordt mijn reactie verwijderd. Hopelijk begrijp je dus mijn dilemma.

Ik denk niet dat iemand Sherida in de sauna wil tegenkomen 😅

Geen live topic omtrent de uitzwaaiwedstrijd Nederland - Australië die momenteel bezig is, wel dit totaal nietszeggende topic. Ja, jullie laten zien dat jullie het vrouwenvoetbal beschouwen als serieuze topsport...

Way to go voetbalzone, het is 2019 en weet je wat? De meeste mensen hebben onderhand wel door dat vrouwen toch wel iets meer in hun mars hebben dat alleen uiterlijke schoonheid. Behandel ze dan ook gewoon als sporters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden

Nederland
2 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren