Vijftal volgt Royston Drenthe richting uitgang bij Sparta Rotterdam

Vrijdag, 31 mei 2019 om

Sparta Rotterdam neemt een zestal spelers niet mee naar de Eredivisie. Naast Royston Drenthe mogen ook Roy Kortsmit, Gregor Breinburg, Gilano Wijnaldum, Janne Saksela en Edouard Duplan uitzien naar een andere werkgever. De clubleiding van Sparta meldt vrijdag via de officiële kanalen dat de contracten van deze spelers niet worden verlengd.

“Voor alle zes de spelers geldt dat ze allemaal hun inbreng hebben gehad in de A-selectie afgelopen seizoen en we ook dankzij hun inzet zijn gepromoveerd naar de Eredivisie”, stelt technisch manager Henk van Stee in een verklaring op de clubsite. “Natuurlijk hadden deze spelers zelf wellicht ook meer inbreng willen hebben en anderzijds hadden wij wellicht nog meer verwacht van hen. In ieder geval willen wij ze alle zes van harte bedanken voor hun bijdrage en wensen wij ze veel succes toe!”

Drenthe speelde slechts een jaar op Het Kasteel en kreeg de laatste maanden steeds minder speeltijd van trainer Henk Fraser. Sparta gaat voorlopig wel door met Lars Veldwijk, aangezien de optie in zijn tot medio 2020 lopende contract afgelopen week werd gelicht. De boomlange aanvaller kwam afgelopen seizoen tot 24 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie en had daarmee een belangrijk aandeel in de promotie van de Rotterdammers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door arnavut1)

Hoeveel meer inbreng had dhr. van Stee van bijvoorbeeld Drenthe of Kortsmit verwacht? Hebben vrijwel alle wedstrijden gespeeld voor zover ik kan nagaan. Vreemde verklaring.

31 mei 2019 om 14:35

Drenthe heeft bijna alles gespeeld? Drenthe heeft de 2e seizoenshelft amper gespeeld

31 mei 2019 om 16:06

Volgens de officiële cijfers heeft hij 32 wedstrijden gespeeld, het meeste na Auassar, Veldwijk en Harroui. Dus ja, vrijwel alle wedstrijden.

Dit zijn toch allemaal top spelers voor sparta? Waar zijn ze in godsnaam mee bezig. Drenthe, duplan, kortsmit. Zijn allemaal top spelers voor sparta. Zeer zonde..

31 mei 2019 om 14:35

Het zijn zeker geen topspelers! Drenthe kon in de kkd al niet mee, Duplan al helemaal niet en Kortsmit heeft ook weinig laten zien + met Coremans hebben we een betere keeper in huis

31 mei 2019 om 14:42

Duplan is gewoon een prima speler ook voor de eredivisie en brengt enorm veel ervaring met zich mee.

31 mei 2019 om 14:49

Heb jij Duplan afgelopen seizoen gezien? Ik niet namelijk. In voorgaande jaren was hij prima voor Eredivisie, maar hij wordt ook een dagje ouder. Sparta188844 zal zeker meer wedstrijden hebben gezien.

Drenthe vind ik heel jammer overigens, die had ik het echt nog gegund.

31 mei 2019 om 14:43

Als je Wijnaldum een topspeler vind voor sparta dan heb je er geen verstand. Zeer beperkte speler die bij alle kleine clubs waar die heeft gespeeld gefaald heeft. Brengt helemaal niets

31 mei 2019 om 14:45

Gelukkig zegt hij ook niet dat wijnaldum goed is!

31 mei 2019 om 16:52

Dat valt wel mee hoor. Drenthe had in het begin zeker nog zijn waarde, maar begon steeds zwakker te spelen. Was ook regelmatig niet fit. Duplan kreeg amper kansen, maar als hij erin stond was niet veel (Helaas!). Kortsmit heeft zoveel geblunderd, het is gewoon klaar en uitgewerkt tussen hem en Sparta.

Vreemd om Kortsmit en Drenthe te laten gaan. Maar Sparta voert sowieso vreemd beleid. Die van der Stee is niet helemaal barkie in de bovenkamer volgens mij.

Ik sta vooral te kijken van Breinburg. Dat was 2-3 jaar geleden een prima Eredivisie middenvelder en werd nog bijna verkocht aan LA Galaxy. Misschien een goede speler voor Nac?

31 mei 2019 om 16:40

Breinburg heeft wat problemen in de privesfeer. Is vader geworden maar van zijn ex niet zijn vriendin en hij wil het kind niet erkennen ofzo

Jammer voor Drenthe leuke persoonlijkheid altijd die nog steeds leuk kan voetballen. Als Duplan stopt met voetballen hoop ik dat hij bij Utrecht de jeugd komt trainen heeft toch veel voor de club betekend en gaf altijd 200%

Vreemde beslissingen en beleid. Was al bang toen Van Der Stee werd aangesteld en zie nu dat langzaam mijn angsten gaan uitkomen.

Gelukkig heeft Royston 'Roya2Faces' nog een voorspoedige rapcarriére om op terug te vallen!

Breinburg zal een goede speler voor De Graafschap zijn. Ook Kortsmit is een goede keeper want Jurjus en Betrams keren terug naar hun oorspronkelijke team.

leuk al die reacties zo. Van dit zestal zal er bijna geen 1 echt wat toevoegen aan Sparta in de eredivisie voor de kkd zijn het bruikbare spelers.eerlijk is eerlijk dus ook logisch dat Van Stee ze gehaald heeft. Kortsmit zit al jaren bij Sparta en wil wat anders prima toch zo denkt Sparta ook. Sparta moet nu versterkingen halen en niet gaan kutten als voorgaande keren in de eredivisie met middelmaat.

Jammer voor Drenthe. Nu misschien een ander team zoeken in de JL. of top van de amateurs. Daar zijn de teams ook wel meestal beter dan de JL.

Ik vond Kortsmit altijd wel een goede doelman .....is die slechter als wat Sparta nu heeft?

31 mei 2019 om 21:42

Yep we hebben Coremans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Actuele wedstrijden

1 fan
Keeper, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren