Willem II haalt eerste aanwinst uit Duitsland: ‘Ik houd van de speelwijze hier’

Vrijdag, 31 mei 2019 om

Willem II heeft de eerste aanwinst voor het seizoen 2019/20 binnen. De Tilburgers maken vrijdag via de officiële kanalen melding van de komst van Mats Köhlert, een 21-jarige vleugelaanvaller die afkomstig is van Hamburger SV. De Duitse buitenspeler is een driejarig contract overeengekomen met de Tricolores.

De door HSV opgeleide Köhlert staat voor zijn eerste avontuur buiten de eigen landsgrenzen. Willem II kan een zeer gemotiveerde aankoop verwachten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Ik houd van de Nederlandse speelwijze. Die ligt me denk ik zeer goed”, stelt de Duitser in een reactie op de website van zijn nieuwe werkgever.

“Mats is een type speler die goed in ons systeem past”, concludeert technisch directeur Joris Mathijsen. “Hij kan op beide vleugels uit de voeten en heeft een passeeractie in huis. Daarnaast heeft hij een prettige persoonlijkheid. We hebben hem voor drie jaar vastgelegd en geven hem daarmee de ruimte zich door te ontwikkelen.”

Köhlert doorliep de jeugdopleiding van die Rothosen en maakte in maart zijn debuut in de hoofdmacht van de voormalig Europa Cup I-winnaar. Daarna volgden nog drie optredens in het eerste elftal. HSV liep uiteindelijk promotie naar de Bundesliga mis, waarna de jonge aanvaller te horen kreeg dat hij mocht uitzien naar een andere club.


Poll

Een goede aanwinst voor Willem II?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door domineedirksen)

Willem II haalt interessante aankopen de laatste tijd. Was bijzonder verrast door die twee Grieken bijvoorbeeld. Meestal falen buitenlandse jonge vleugelspelers. Weet een ingewijde of dit door Mathijssen of een ander specifiek komt? (een bepaalde scout ofzo..)

31 mei 2019 om 12:50

Mathijssen kijkt veel rond op de Duitse markt aangezien die daar zelf heeft gespeeld, ook bij HSV natuurlijk dus daar zal deze speler wel vandaan komen. Ook hebben we redelijk wat Duitsers in ons. Dichtbij dus hebben weinig tijd nodig om aan te passen en zijn over het algemeen harde werkers!

31 mei 2019 om 12:54

Ah, hij heeft daar natuurlijk een link mee, true. Desalniettemin knap dat hij ook daadwerkelijk de goeie spelers haalt... Isak, Crowley, maar ook die 2 Grieken dus, Anita, maar ook Llonch.. Vanuit Polen gehaald! Erg verrassend en leuk beleid!

31 mei 2019 om 13:28

Ik vind dat echt een slechte ontwikkeling. Ik vind dat clubs uit het linkerrijtje zich wat meer mogen richten op talenten van eigen bodem inplaats van buitenlanders te halen. Natuurlijk wordt een toptalent weggepikt uit de opleiding door Ajax of PSV maar aan de andere kant krijgen ze vaak jeugdspelers die te licht zinn voor Ajax of PSV terug. De Nederlandse competitie moet niet de Turkse achterna door derderangs buitenlanders te halen

31 mei 2019 om 14:11

Wat een slechte vergelijking zeg. Dus als je jonge jongens van 20/21 weghaalt uit het buitenland is dat een slechte ontwikkeling. In Turkije halen ze spelers die op het eind van hun carrière zitten en alleen qua naam groot zijn. Maar we moeten het wel doen met de afdankertjes van PSV en Ajax. En jullie willen dat het concurrentie verschil kleiner wordt. Die afdankertjes van PSV en Ajax zijn vaak ook lang niet goed genoeg, dat hebben we nu ook wel gezien. Even wat recente voorbeelden alleen bij Willem II: De Sa, Ligeon, Zivkovic, Dankerlui.. allemaal niet het niveau wat je wil nastreven. Dit zijn gewoon jongens die je voor meerdere jaren vast kan leggen i.p.v. alleen maar te huren en dergelijke. Als je dan wel een keer, een goede Nederlandse speler opleid dan zijn Ajax en PSV er als de kippen bij om hem voor een schijntje op te halen, maar wel klagen dat ze niet genoeg weerstand krijgen. Overigens staan er bij Willem II vaak net zoveel Nederlanders in de basis als bij Ajax en PSV.

31 mei 2019 om 14:59

@Paedrovasquez, probleem is dat die nederlandse talenten niet voor Willem II willen spelen. We proberen altijd eerst een enderlands talent te halen maar die spelen veel liever voor meer geld bij de beloftes dan bij ons. En dus zoeken we over de grens. Nederlandse talenten willen niet investeren in hun toekomst en willem II kan met een begroting van 12mln geen selectie houden met Nederlandse spelers wat kan meedoen voor het linkerrijtje. Die zijn te duur. Mooi voorbeeld is justin lonwijk. Jongen heeft in onze jeugdopleiding gezeten en komt nota bene uit Tilburg. Ging naar PSV en mocht nu transfervrij vertrekken. Hij kon ook naar ons maar Utrecht kan hogere salarissen betalen dus gaat ie daar naar toe. Deels door ons opgeleid, komt uit Tilburg en zijn familie zijn nota bene Willem II supporters.

1 juni 2019 om 13:50

Hier staat precies de reden waarom Willem II in het buitenland shopt.https://www.tilbo.com/willem-ii-wil-na-komst-kohlert-doorpakken/

31 mei 2019 om 12:50

De grootste reden dat spelers nu groeien en zuch laten zien: Streppel is weg. Hij bleek zich overal mee te bemoeien (intern) tot ongenoegen van het bestuur. En meneer zag het ook niet direct zitten in ene Frenkie de Jong. Blik dat Streppel weg is

31 mei 2019 om 12:55

Streppel was voor mij een reden om Willem II niet te volgen. Gewoon flauw, pitloos voetbal. Echt niks aan. Koster vind ik echt een leuke trainer, probeert altijd mooi te voetballen en past mijns inziens goed bij Willem II

Goed dat we nu al bezig zijn met volgend seizoen. Dit is sowieso weer een connectie van Matthijssen met HSV. Duitse spelers zijn vaak harde werkers en zo staat die ook bekend als ik de verhalen van anderen heb gehoord. Kan op beide vleugels spelen!

31 mei 2019 om 12:59

Voorbereiding nieuw seizoen begint 30 juni. Gewoon op tijd om nu al spelers te hebben voor over een maand.

Lekker bezig Willem II. Nu nog een goede vervanger voor Isak.

31 mei 2019 om 17:16

Als jullie hem dan even kopen en aan ons verhuren of Dolberg dan hebben we een waardige vervanger. Nee zonder gekheid Isak en ook Sol is niet zomaar te vervangen. In principe hebben we al een spits voor volgend jaar genaamd Pavlidis. Denk dat ze voor een reserve spits gaan nu tenzij zich een buitenkansje voor doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3527
4.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. HeerkensVerdediger163
S. HolménVerdediger160
J. PetersVerdediger160
Pol LlonchMiddenvelder161
M. KöhlertAanvaller164
D. SaddikiMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren