Kraay snapt niets van interesse Bosz: ‘Leuk voor Eredivisie-subtopper’

Vrijdag, 31 mei 2019 om

Daley Sinkgraven werkte in het verleden al succesvol samen met Peter Bosz bij Ajax en deze zomer zou het weleens van een hereniging tussen de twee kunnen komen. Nederlandse en Duitse media maakten onlangs voor het eerst melding van de interesse van Bayer Leverkusen in de linksback annex middenvelder en die Werkself zouden Sinkgraven nog altijd op de korrel hebben.

Hans Kraay jr. heeft echter zijn twijfels over de kwaliteiten van Sinkgraven: “Daar snap ik helemaal niets van”, reageert hij bij FOX Sports op de interesse van Bosz in zijn voormalige pupil. Ook de redenatie dat de trainer in Amsterdam intensief met Sinkgraven heeft samengewerkt en weet wat hij kan verwachten, doet Kraay niet van gedachten veranderen.

“Ik heb Bosz hoog zitten, maar dat wil niet zeggen dat alles wat hij doet goed is. Ik denk dat hij van de 100 ballen er 82 terugspeelt. Ik vind het een hartstikke aardige jongen en een behoorlijke back, maar die gaat Leverkusen niet beter maken”, is hij stellig over Sinkgraven, die nog tot medio volgend jaar vastligt in de Johan Cruijff ArenA. “Ik zie het helemaal niet voor me. Het lijkt me een uitstekende back voor een subtopper in de Eredivisie.”

Ajax haalde de 23-jarige Sinkgraven in de zomer van 2015 als middenvelder voor zeven miljoen euro op bij sc Heerenveen, maar de voormalig international van Jong Oranje speelde zijn beste wedstrijden namens de Amsterdammers op de linksbackpositie. In het seizoen dat Ajax onder leiding van Bosz de finale van de Europa League haalde was hij een vaste waarde linksachterin. In de afgelopen twee jaar kwam hij, mede door aanhoudend blessureleed, slechts dertien keer in actie voor zijn club in de Eredivisie.


Poll

Ben jij het eens met Hans Kraay jr.?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door magistra)

Ben benieuwd wat Bosz zijn plan met Sinkgraven is, ja, hij zal waarschijnlijk als linksback spelen dan maar blijft interessant om te zien hoe hij het in wilt vullen. Lijkt me mooie stap, bij Ajax niet echt nodig meer, trainer die hem wilt en mooie club voor Sinkgraven. Hopelijk komt dat rond.

31 mei 2019 om 11:57

Ja hier komt Ajax echt super goed weg. Ajax heeft helemaal geen plan meer met hem en vangt toch gewoon 5-7 miljoen. Je mag wel van een mazzeltje spreken hier.

31 mei 2019 om 12:05

Dit wordt gewoon een vriendendienstje. Bosz steekt waarschijnlijk een x- percentage in zijn eigen zak. Kan geen andere reden verzinnen

31 mei 2019 om 12:16

Zo da's duister, ben bang dat Bosz echt denkt dat dit een goed idee is. Was altijd big fan van Sinkgraven. Al was ik het met je eens geweest als het ieder ander persoon was geweest : p

31 mei 2019 om 14:47

Martin Jol deed dat soort dingen maar Bosz roept al jaren dat Sinkgraven op linksback een van de beste kan worden. Die gelooft gewoon in hem.

31 mei 2019 om 12:29

DIe jongen kan natuurlijk fantastisch voetballen. Ik zie hem wel slagen bij Leverkussen en dan lachen ze zich kapot daar in Duitsland.

Ik denk nog steeds dat sinkgraven een diamant is. Een speler die bij een stabiele subtopper kan slagen. Als je puur kijkt naar de kwaliteiten die hij mist dan zie je dat het dingen zijn waar gewerkt aan kan worden. Kijk je naar zijn eigen dan zijn er maar weinig voetballers gelukkig genoeg om met zijn talent geboren te worden. Ik hoop dat hij blessure vrij kan blijven en zich kan ontwikkelen.

Edit: een ruwe diamant

31 mei 2019 om 15:09

Voor een linksback mist hij echter te veel dingen in mijn ogen. Te weinig agressiviteit, fysiek kracht, maar hij is bijvoorbeeld ook niet snel. Natuurlijk is het een goede voetballer, maar ik denk dat hij uiteindelijk te veel mist om echt in de subtop van Europa te voetballen.

Ik denk dat Kraay gelijk heeft want ik zie ook niet de bijzondere kwaliteiten van Sinkgraven . Verdedigend niet super sterk , fysiek wat magertjes ; geen snelle rush , ook geen bijzondere voorzet . Positioneel en in het combinatiespel wel goed. Hij verraste me wel positief met zijn invalbeurt in Turijn. Das niet makkelijk om in zo een wedstrijd na 10 minuten er in te moeten komen. Maar goed , Wij zien hem niet op de training dus wellicht ziet Bosz daardoor iets wat wij niet zien.

31 mei 2019 om 12:26

Kraay zelf denkt ook altijd dat ie gelijk heeft. Maar Kraay heeft niet met Sinkgraven gewerkt. Bosz heeft Dolberg ook aan het schitteren gekregen. Ik heb Bosz dan ook wat hoger zitten dan Kraay. Sinkgraven is een speler die makkelijk wegdraait, goede passes heeft en het spel goed kan lezen. Als Bosz denkt dat hij het maximale uit Daley kan halen zou het weleens een goedkope geniale oplossing kunnen zijn. Zo niet dan is het een goedkope breedte speler.

31 mei 2019 om 13:09

Helemaal gelijk dat Bosz stukken beter kan beoordelen dan Kraay uiteraard. Ik hoop dan ook dat het doorgaat . Ik zie zelf niet een topper in hem , wel een leuke speler maar geen topper. Maar wellicht bewijst hij zich. Voor de breedte lijkt hij me wat te duur , denk dat Ajax voor hem toch 8 a 10 miljoen zal vragen ?

Maar niet vergeten dat bosz nu met 3 cv's speelt, dus heeft hij minder verdedigende taken. Maar als ze weer met 4 verdedigers gaan spelen kan het nog interesant worden met de talent van hem. Verdedigend moet hij wel inderdaad sterker worden maar met bosz geloof ik het wel.

Ben je een technisch begaafde middenvelder en relatief jong, maar komt je op die positie net tekort voor de top? Word linksback!

Delph, Zinchenko, Sinkgraven..

On: zolang Bosz er zit lijkt het me een perfecte stap voor Sinkgraven. Zoals hierboven vermeld; een ruwe diamant. Maar voor het niveau dat Ajax nastreeft, zeker nu, nog iets té ruw voor een 23-jarige. Bij Leverkusen is de 'must' om prijzen te winnen toch wat minder groot, ondanks dat zij normaliter van ongeveer eenzelfde niveau zijn als Ajax. Daar krijgt hij de tijd om er lekker in te groeien, zeker als Bosz er nog eventjes zit.

31 mei 2019 om 13:29

Haha juist, geldt overigens ook voor een hoop afgekeurde buitenspelers

31 mei 2019 om 13:31

Haha Valencia,Young,Moses allemaal rechtsback nu

31 mei 2019 om 14:32

Haha true. De beste van allemaal is Jorri Alba

Geweldige voetballer, echter soms iets te gemakzuchtig. Is dat laatste niet het geval (zie Juventus uit), dan heb je een zeer begaafde speler, die m.i. alleen maar beter wordt. Bosz is zo gek nog niet.

Goede Lb'ers zijn lastig te vinden. Ik denk niet dat Leverkusen dit niveau moet nastreven maar wie ben ik. Sinkgraven vond ik bij Heerenveen een prachtige middenvelder en vind het wel jammer dat, dat er niet is uitgekomen.

Als een trainer het in je ziet zitten kan dat een wereld van verschil zijn. Robertson was bij Hull niet meer dan een hard werkende jongen, nu is het de beste linksback van de PL onder Klopp. Puur omdat de trainer het wel zag. Hyppia is nog zo'n voorbeeld bij Liverpool, maar je hebt ook nog Delle Alli.

Ik doe het nu met een voorbeeld van mijn eigen club en PL, maar er zijn genoeg andere spelers die groot zijn geworden door de visie van een trainer.

Tegen juve vond ik hem goed spelen stond hij zijn mannetje en die andere wedstrijd dat hij als linksback/midden/buiten vond ik hem ook bijzonder goed, voor iemand die terugkomt van een blessure. ik geloof zelfs dat als Ajax hem rustig brengt, en jullie als supporters hem tijd gaan geven dat het best goed gaat uitpakken.zoals zoveel voetballers kan het zijn dat ook hij na een blessure sterker terugkomt,idem dito als veltman .is toch een mysterieus maar mooi fenomeen dat sterker terugkomen na een blessure, maar aan de andere kant kan het ook minder goed uitpakken,maar ik denk dat het goed zal uitpakken dus als ik jullie was maak een liedje voor hem en zing hem toe miss dat hij nog een jaartje blijft.

Een paar jaar geleden leek Sinkgraven één van de grootste talenten die Nederland had (er was ook nog niet veel anders) en de aankoop van Ajax was redelijk logisch.

Hij heeft het niet waar kunnen maken, al kwam dat grotendeels door enkele langdurende blessures. Bij Ajax zal die komend seizoen niet meer dan een bijrol spelen, zeker gezien er nu 2 Argentijnse goede backs zijn. Mij zou een stap naar idd een subtopper als bijv. AZ het beste zijn, om iig weer wedstrijdritme te krijgen. Hij is nu nog jong, er zit nog groei in.

Bayern Leverkusen zou ik op dit moment een niveau te hoog zien voor hem, maar aan de andere kant, Bosz heeft een jaar met hem gewerkt. Die zal absoluut weten of die jongen geschikt is én hem het vertrouwen geven om zijn cariere een reboot te geven.

Sinkgraven blijft gewoon lekker. Ik begrijp de kritiek die hij te verduren kreeg als linksback echt niet. Kijk de EL wedstrijd waarin hij geblesseerd raakte toen even terug en kijk hoe die speelde. Hij was fantastisch namelijk. Dat hij van de 100 ballen er 82 terugspeelt is beetje zelfde onzin verhaal als dat het met Blind was. En dat Kraay ergens helemaal niks van begrijpt, dat verbaast niemand iets toch? Die man begrijpt er sowieso niets van.

Kan kraay niet gewoon zijn kop houden Je hebt niks aan die loser Ik word zo moe van die man en dat populistise gezwam van em

31 mei 2019 om 13:31

Hij heeft hier toch gewoon een punt? Sinkgraven is toch niet van t niveau Leverkusen?

Volgens mij denken alleen ajaxieden dat hij een ongeslepen diamant is. Serieus deze man de top van europa halen? Geloof mij dat de mannen binnen Ajax dat anders ook gezien hadden en niet Nouassir op zijn plek gezet hadden. Mazraoui is nog niet eens goed genoeg voor de top en heeft meer potentie dan Daley.

Ik denk dat de kop ook accuraat was geweest als de zin stopte na 'niets'.

Bosz heeft al vaker aangegeven dat Sinkgraven als Back de absolute top kan bereiken. Ik denk dat hij gelijk heeft. Sinkgraven is als omgeturnde middenvelder goed aan de bal en heeft een heel goed aanvallend inzicht. Verdedigend is het wat lastiger maar de beste spelers op de back positie zijn vooral aanvallend indrukwekkend. Ik heb Bosz hoog zitten en ben zelf vanaf dag 1 al best wel een fan van Sinkgraven. Zijn onzekerheid van het begin bij Ajax is hij wel kwijt en ik zie hem alsnog slagen op het hoogste niveau. Vergeet niet dat de wedstrijden die hij na zijn blessure heeft gespeeld heel erg goed waren inclusief C.l. Bosz weet echt wel wat er in zit bij die jongen of zal hij er ineens niks meer van snappen. Kraay is natuurlijk een aanfluiting als analist/kenner.

Hans Kraay Jr vroeger weleens zien voetballen? Dan weet je precies waarom hij zulke belachelijke dingen zegt. Het was zelf nl. een notoire (voor)schopper. Meer niet!

Hij zal geen echte kansen krijgen in Amsterdam denk ik, mensen zullen mij ook voor gek verklaren, maar ik blijf het een goede voetballer vinden met een mooie techniek. Misschien geen niveau van Leverkussen, maar het is geen koekenbakker, blessures gooien vaak roet in t eten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayer Leverkusen

Stand
Actuele wedstrijden

66 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 9 0 0 0
2017/2018 Ajax 4 0 0 0
2016/2017 Ajax 24 1 3 0
2015/2016 Ajax 16 0 1 0
2014/2015 Ajax 10 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Transfer in de maak na akkoord tussen Ajax en Willem II’

Ché Nunnely gaat volgens de dinsdageditie van De Telegraaf ‘zo goed als zeker’ aan de slag bij Willem II. Volgens het dagblad heeft de club uit Tilburg een akkoord met Ajax...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Dani Alves wil na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain graag terugkeren bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren