Nigel de Jong uit serieuze twijfels: ‘Dit zegt genoeg, zijn lichaamstaal’

Donderdag, 30 mei 2019 om

Arsenal verloor woensdagavond in de finale van de Europa League met 4-1 van Chelsea, waar de ploeg van Unai Emery het seizoen in mineur afsluit. Mesut Özil wilde dolgraag het Europese toernooi winnen, maar kon het verschil niet maken namens the Gunners, zag ook Nigel de Jong. De middenvelder van Al Ahli stelt vast dat Özil opnieuw tegenviel.

“Dit zegt genoeg, zijn lichaamstaal, ook na de wedstrijd. Hoe hij daar in de dug-out zit en misschien wel denkt: wat is mijn volgende stap? Wat doe ik hier nog? Wat ging er mis in de wedstrijd?”, zegt De Jong als analist bij beIN Sports. De routinier geniet wel van de voetbalkwaliteiten van Özil. “Je geeft hem toch altijd wel het voordeel van de twijfel.”

De 81-voudig Oranje-international betwijfelt of de dertigjarige Duitser altijd de juiste mentaliteit heeft. “Je vraagt je af: wil hij daar echt wel zijn? Wil hij wel écht winnen? Natuurlijk is hij een ongelooflijk getalenteerde voetballer, dat weten we allemaal. Maar nu weer... Het was weer zo'n dag waarop het niet gebeurde voor hem en zijn collega's.”

De finale van de Europa League in Baku werd mede dankzij Eden Hazard een prooi voor Chelsea. De Belgische vleugelaanvaller scoorde twee keer en produceerde ook nog een assist. De andere doelpuntenmakers namens the Blues waren Olivier Giroud en Pedro. Namens Arsenal kon alleen Alex Iwobi het net vinden in de eindstrijd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Mentaal lijkt Özil niet het optimale er uit te kunnen halen. Heeft jarenlang op talent goed gepresteerd, maar ik denk dat zijn carrière er wel zo'n beetje op zit. Misschien lekker afbouwen in Turkije of de zandbak?

30 mei 2019 om 12:28

Ozil moet gewoon van club veranderen en terug het plezier vinden maar Arsenal is dom geweest door hem dat grote contract te geven. Dan kun je beter blijven zitten of wat aanmodderen, net zoals Bale.

30 mei 2019 om 12:40

Dat Ozil toen naar Arsenal ging was mooi van hem, Hij geloofde erin. Maar ik snap dat die na al die jaren misschien wel denkt van ja had ik maar een andere stap gezet want Arsenal is amper beter geworden in al die jaren

30 mei 2019 om 12:54

Om beter te worden hebben ze grote spelers zoals oa Ozil gehaald. Als die dan jaar in jaar uit veel te weinig brengt, ja dan wordt je niet beter. Als grootverdiener kun je moeilijk gaan zitten wachten tot het beter wordt, je moet het zelf beter maken.

30 mei 2019 om 13:02

Dat gaat moeilijk in je eentje, hij staat daar om de aanvallers aan te sturen, als zij hopeloos falen wat moet Ozil dan doen?

30 mei 2019 om 13:46

Ik had het over zijn verlenging vorig jaar. Onmogelijk om nu iets te doen.

30 mei 2019 om 13:56

Wat een onzin. Toen Giroud met ozil speelde, lag het aan Giroud. Kwamen er grote namen als Lacazette en Auba bij, ligt het weer aan hen. De enige constante factor is Ozil en die brengt constant te weinig. In je eentje kan het niet nee, maar hij kan wel meer dan ie bij Arsenal 9/10 wedstrijden laat zien.

Hij krijgt al jaren het voordeel van de twijfel. Presteert al jaren niets in de grote wedstrijden. Kan het elftal niet dragen.

30 mei 2019 om 12:25

Dat vind ik makkelijk gezegd. Het hele team presteert al jaren niks in grote wedstrijden en de enige die er de schuld van krijgt is ozil. Ozil is geen speler die een elftal draagt. En als Arsenal in de loop der jaren een topwedstrijd ruim wint (thuis tegen Liverpool, man united, Chelsea en spurs) is iedereen stil. Waar ozil in die wedstrijden veel invloed in had.

30 mei 2019 om 12:48

Wanneer waren die wedstrijden dan? Want dat zijn 4 wedstrijden over de laatste 3(?) seizoenen? En ozil krijgt de schuld, omdat dat in potentie dd beste speler van arsenal is. Hij krijgt de schuld omdat die hulpeloos verloren en totaal ongeinteresseert op het veld rondwandelt. Er lopen zat spelers bij arsenal die minder zijn en ook dramatisch spelen, maar daar lijkt het iig nog of het ze iets boeit of er is gewoon geen verwachting van deze gasten. Gisteren kregen naast ozil, nog wel een paar spelers er flink van langs trouwens.

30 mei 2019 om 12:50

Dus omdat hij ‘ongeïnteresseerd lijkt’ waar hij weinig aan kan doen. Als ik kijk wat voor niveau de rest van het team is zou ik ook zo hulpeloos kijken. Als Barcelona slecht speelt laat Messi toch ook meteen zijn hoofd naar beneden zakken?

30 mei 2019 om 12:45

Dat deed ie nergens, maar in dienst van een speler spelen kan die wel. Ronaldo was maar wat blij met hem.

Ben ik de enige die het raar vindt dat ze Nigel de Jong hiervoor uitnodigen?

30 mei 2019 om 12:29

Toch lang in Engeland gespeeld, kampioen geworden, WK finalist. Best een leuk lijstje hoor met leuke clubs

30 mei 2019 om 13:07

Zij moeten het doen met Nigel de Jong. Wij met Kees Kwakman, John de Wolf en Arnold Bruggink. Ik zou het wel weten.

30 mei 2019 om 13:40

Heeft toch bij de kampioen van Engeland gespeeld, dus heeft wel wat aanzien

30 mei 2019 om 14:39

Tegenwoordig is bijna elke ex-speler analist bij 1 of ander voetbalzender. Dus zo raar is dat niet

Onrealistisch natuurlijk maar wat ik zou Özil graag in een Ajax shirt zien spelen.

30 mei 2019 om 12:35

Bedankt voor deze mededeling! Ozil lijkt me overigens niks voor Ajax. Daar wordt verwacht van een middenvelder dat hij meters maakt. Dat heb ik ozil nog nooit zien doen

30 mei 2019 om 12:37

Ozil maakt best wel veel meters hoor. Je ziet hem vaak genoeg lange sprints trekken.

30 mei 2019 om 12:38

Dan heb je nog nooit goed gekeken.

30 mei 2019 om 12:43

Als je zelf gevoetbald heb dan weet je hoe frustrerend het soms kan zijn als je speelt met een paar mensen waarvan je denkt jezus wat ben ben jij slecht. Dat gaat er na een tijdje wel in je hoofd zitten. Hij is het gewoon kwijt na al die teleurstellingen

30 mei 2019 om 12:48

Ja is zeker zo Juventuspuglia. Maar denk dat veel ploeggenoten dit ook over Ozil denken.

30 mei 2019 om 12:54

Ozil is tenminste iemand die erg goed kan voetballen. Het grootste gedeelte van dat team kan dat niet. Dus dat denk ik niet.

30 mei 2019 om 12:59

juist ja. Zijn ploeggenoten verwachten dat Ozil het team op sleeptouw neemt omdat hij goed kan voetballen. Als hij dan in 24 BPL wedstrijden maar bij 7 goals betrokken is, kan ik me goed voorstellen dat zijn teamgenoten behoorlijk in de bek gekakt voelen door Ozil

Toen Ozil en Sanchez de PL aan gort speelden en een paar FA Cups wonnen, liep Ozil er net zo bij als nu. Toen hoorde je er niemand over. Gezeik altijd over zijn lichaamstaal.

30 mei 2019 om 12:59

Dat is niet helemaal waar. Sterker nog, ik heb net even wat oude artikelen opgezocht in het jaar dat Özil assistkoning was van de PL, en daar reageer notabene jijzelf op mensen die twijfels over hem hebben. Dus ook toen hoorde je het al. En je kan toch niet ontkennen dat als het niet loopt dat je dan misschien maar wat extra meters moet maken? Hij kan een voorbeeld nemen aan Hakim Ziyech. Dat is ook een sierlijke speler maar die loopt zichzelf helemaal scheel. Die kritiek op Özil is er altijd geweest.

"gezeik altijd over zijn lichaamstaal."

Ja, dat komt misschien ook door hoe hij van het veld afloopt elke keer. Lekker verongelijkt. Dat werkt ook niet mee.

30 mei 2019 om 13:58

Ik doel dan ook op analisten, niet op de mensen hier op vz.

Mesut ozil krijgt altijd de hoogste lof als die tegen een laagvlieger een keer excelleert “zie je wel, die jongen is echt zo verschrikkelijk goed”. Maar hoevaak gebeurd dat nou in een seizoen? Hoevaak legt hij in belangrijke wedstrijd een wereldpot op de mat. Dat is in een seizoen op één hand te tellen en dan houd je nog genoeg vingers over om pils te bestellen. Ik snap het voordeel van de twijfel al jaren niet meer. Dat die geweldig kan voetballen is wel duidelijk, maar dat hij een team op het moment supreme niet bij de hand kan nemen is ook al jaren duidelijk. Dan ben je dus geen wereldtop. Ik vergelijk hem in dat oozicht met een caresma of ben arfa. Ronduit geniaal is een mogelijkheid, maar het elke pot maar weer afwachten of het eruit komt. Vaak kan je na 5 a 10 minuten al zien of je hem moet laten staan of beter eruit kan halen.

Niemand begrijpt het , behalve ik? Nou, vooruit dan maar: Ozil is een uitzonderlijk talent, begnadigd voetballer maar ook een volgevreten multimiljonair , iemand zonder weerstand, zonder discipline en regelmaat. Ozil had een begeleider nodig, een P.A. die hem dagelijks coacht en adviseert , iemand die hem vasthield met beide handjes.....helaas, Ozil is verpest, zn vrienden, zn ouders, zn belangenbehartigers...iedereen profiteerde van Ozils geld, status, roem. Ozil nam verkeerde beslissingen, louche zakelijke overeenkomsten, discussies en publieke valse aanvallen naar collegas vwb rascisme, steunbetuigingen aan Erdogan, aftreden als Duits international en focus op kleding, lifestyle en fortnite.... Ozil wie? Vergane glorie!

30 mei 2019 om 12:59

Nog nooit zoveel onzin gelezen, zet Ozil achter een wereldspits en hij is weer de oude Ozil, Lacazette en Auba waren gister dramatisch dat speelt ook een rol waarom hij zo slecht presteerde, als je een spits met een logische en goede loopactie hebt voor Ozil weet hij vaak een pass te geven die gelijk voor dreiging zorgt, wat heeft racisme, Erdogan, Fortnite, Kleding en aftreden als Duits international hier mee te maken?

30 mei 2019 om 13:24

OW my God...... je begrijpt het niet! zijn werk, zijn passie, zijn leven is niet meer voetbal maar andere zaken zijn belangrijker voor hem geworden. Dat moeten we respecteren maar hij heeft dus niet meer de drive en focus wat resulteert in matige prestaties en slechte resultaten. Van keyplayer tot Benchwatcher....ik zou kreisliga met vrienden gaan spelen als ik hem was.

30 mei 2019 om 14:05

Ga jij met je geloofwaardigheid even verder verkondigen dat Tuchel de nieuwe coach van Bayern wordt. Zelfverklaard orakel.

30 mei 2019 om 14:15

On topic blijven anders riskeer je 1 dag ban.

Ik roep al jaren dat Ozil een mooi weer voetballer is. En denkt dingen af te kunnen op 70%. Waardoor die niet het maximale uit zijn carrière haalt. Arsenal fans verklaarde mij altijd voor gek nadat ie een paar maanden goed had gespeeld. Blijkt maar weer dat ze verblind waren door de aantal goede passes die die per wedstrijd gaf. Maar als Ozil voor de sport zou leven en vol gas zou bikkelen elke wedstrijd dan was het 1 van de beste 10 van de afgelopen 20 jaar geweest. Nu is die dat absoluut niet.

Geloof het of niet ik denk dat ozil perfect bij juventus zou passen

Van Wenger kon je tenminste nog zeggen dat hij met stijl ten onder ging. Aanvallend en attractief voetbal gespeeld voor twee decennia. Wenger heeft met beperkte middelen ervoor gezorgd dat Arsenal wereldwijd een reputatie heeft opgebouwd en geliefd wordt. Emery kan het niet voortzetten, simpelweg omdat hij een mindere trainer is. Emery heeft een veel hoger budget nodig, om hetzelfde resultaat en voetbal van Wenger te bereiken. De Arsenal fans zullen er wel bewust van worden dat de resultaten die Wenger heeft gehaald sinds clubs als Chelsea , City, PSG met bakken geld gingen strooien, eigenlijk een topprestatie van hem was (enkele uitzonderingen daar gelaten)

Echt een van de meest overschatte spelers in het huidige voetbal als je het mij vraagt. Bij Real Madrid en even daarvoor in Duitsland was hij heel goed en gaf hij enorm veel assists. Maar hij was ook weer niet zo goed dat Real hem niet wilde laten gaan. Met Arsenal doe je dan gewoon een stap terug. Daar heeft hij één seizoen het niveau van Real gehaald, en heeft hij 5 seizoenen ronduit matig gespeeld, met een bijzonder laag rendement voor een speler voor zijn positie. Inmiddels is hij bijna 31, het is al jaren bekend dat hij een mooi-weer voetballer is die niet thuisgeeft in de toppers, hij wordt steeds minder met dit jaar als dieptepunt maar n-o-g s-t-e-e-d-s zijn er mensen die voor volgend jaar wonderen van hem verwachten. Gisteren zag ik nog Arsenal fans postten dat ze het elftal op hem moet afstemmen en dat hij dan volgend jaar 30 assists zal geven... ongelooflijk. Ik zou hem verkopen aan Fenerbahce of Galatasaray oid, hopen dat je er nog 15 miljoen voor kan krijgen.

Hij wilt niet winnen, anders had hij geen dikke contract ondertekend bij Arsenal om daar te kunnen chillen. Vergelijkbaar met andere voetballers die naar dd MLS of China trekken voor een dikker salaris, maar Özil wou en kon in Londen blijven. Als Arsenal het niet deed, maar Crystal Palace wel, dan was hij daar naar toe gegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Chelsea94
11.Arsenal91
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Dani CeballosMiddenvelder60
B. LenoKeeper60
G. XhakaMiddenvelder60
P. AubameyangAanvaller61
E. NketiahAanvaller61
BellerínVerdediger60
N. PépéAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1183 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Arsenal 0 0 0 0
2019/2020 Arsenal 18 1 1 0
2018/2019 Arsenal 24 5 2 0
2017/2018 Arsenal 26 4 4 0
2016/2017 Arsenal 33 8 2 0
Laatste voetbalnieuws

Terwijl Mesut Özil de show steelt op Twitter, haalt Erkut Sögüt genadeloos uit

De situatie van Mesut Özil blijft de gemoederen bezighouden in Engeland. Dinsdag werd duidelijk dat de middenvelder ontbreekt op de spelerslijsten van Arsenal voor de Europa League en de Premier League,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren