‘Ik verdien het om bij Chelsea te blijven, maar mijn mening is niet genoeg’

Donderdag, 30 mei 2019 om

Maurizio Sarri sloot zijn eerste seizoen bij Chelsea af met een derde plek in de Premier League en woensdagavond kwam daar dankzij een 4-1 overwinning op Arsenal ook nog de winst van de Europa League bij. De Italiaanse trainer kreeg de afgelopen maanden echter wel te maken met veel kritiek en eigenaar Roman Abramovich zou al hebben besloten afscheid te willen nemen van de Italiaan, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een overstap naar Juventus. Sarri zelf lijkt volgend seizoen echter ook voor de groep te willen staan in Londen.

“Ik moet met de club in gesprek om zeker te weten wat ik voor Chelsea kan doen en wat Chelsea voor mij kan doen. Ik houd van de Premier League en ik heb geluk dat ik bij een club als Chelsea mag werken, maar na afloop van een seizoen moet je wel met elkaar om de tafel om de zaken te bespreken. Naar mijn mening verdien ik het om bij Chelsea te blijven, maar mijn mening is niet genoeg”, reageerde hij na de gewonnen finale bij de BBC.

“Ik sta hier nog twee jaar onder contract. Op dit moment praten we over niets”, was zijn reactie nadat de geruchten over een verhuizing naar Turijn ter sprake kwamen. “Ik ben erg, erg blij en ik denk dat deze prijs enorm belangrijk is voor de club. De eerste helft was moeilijk, het was wedstrijd 64 van het seizoen en het was heet, het was fysiek zwaar om te spelen. Ik vond dat we alleen maar bezig waren met managen van het resultaat. Ik heb mijn spelers daarom om meer moed gevraagd, ook al betekende dat dat we konden verliezen”, ging hij verder over de eindstrijd.

David Luiz was eveneens opgetogen over het resultaat en had mooie woorden over voor zijn trainer: “We hebben het moeilijk gehad, maar we hebben daar goed op gereageerd en we hebben dit seizoen veel geleerd. We hebben het seizoen goed afgesloten met een prijs. Het is mijn derde Europese prijs met Chelsea, de club gelooft in mijn spel. Sarri is een geweldige kerel, een goede coach en hij verdient dit. De manager heeft het uitstekend gedaan. Ik weet verder niets van de geruchten, het is nu tijd om over deze trofee te praten.”


Poll

Denk jij dat Maurizio Sarri volgend seizoen nog voor de groep staat bij Chelsea?


Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door yoericfc)

Een derde plek en de winst gisteren is echt wel verdienstelijk. Alleen had ik bijvoorbeeld verwacht dat hij kepa na het incident paar een maand ofzo niet zou opstellen of dat hij bijvoorbeeld na de ruzie op training van paar dagen geleden actio zou nemen. Je moet als trainer erg sterk in je schoenen staan want er lopen echt wel vedettjes rond.

30 mei 2019 om 09:38

Dit is gewoon een Italiaan met hevig temperament. Dit is zijn manier van coachen.

30 mei 2019 om 14:17

Het siert hem juist dat hij zichzelf niet DE man voelt daar. Een Mourinho had Kepa allang eruit geflikkerd vanwege zijn eigen ego, maar hij is uiteindelijk toch een hele belangrijke schakel. Nee doe mij maar nog een jaar Sarri erbij heb genoten van deze Italiaan dit jaar. We spelen weer leuk voetbal hij heeft echt een team neergezet.

Ik ben heel erg benieuwd wat het gaat worden bij Chelsea. Omdat ze een jaar niks kunnen kopen. Oude garde is echt slecht geworden. Cahill weg, William met zn ziel onder zn armen, Kovacic en Hazard naar Real. Volgend jaar een renoveringsjaar. Jeugd/verhuurde spelers proberen in te werken, en de oude garde die de concurrentie hoog houdt. Hopelijk wordt je daarmee 4e en kan je het jaar daarna CL in

30 mei 2019 om 12:06

Kova is gehuurd voor 2 jaar dacht ik ^^

Het spel was niet altijd even daverend, maar een ontslag zou echt heel onverdiend zijn. Dan blijf je je coach ieder jaar maar ontslaan en Abrahamovic is het bakken met geld betalen aan oprotpremies ook wel zat denk ik. Qua resultaten echt het maximale eruit gehaald. En volgend jaar moet maar gezien worden als een transitiejaar, want ik denk niet dat top 4 behaald gaat worden zonder versterkingen.

Dit klopt 100%. Sarri is na Mourinho de manager die het meeste aantal wedstrijden won in zijn eerste seizoen. Hij is Spurs, Arsenal en United voor gebleven in de competitie en heeft twee finales behaald waar hij de belangrijkste van heeft gewonnen! Daarbij lijkt hij dus toch bereid om Hudson-Odoi en Loftus-Cheeck te willen gebruiken en dat is waar de helft van de kritiek vandaan kwam.

Sarri verdient het om pijnloos het transferverbod af te wachten en dan te mogen investeren in Zijn Chelsea. Ik hoop dat Petr Cech dat geduld mag houden en hem ook daarin kan steunen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Coach, 60 jaar
SeizoenClub
2019- Juventus
2018-2019 Chelsea
2015-2018 Napoli
2012-2015 Empoli
2011-2011 Sorrento
Laatste voetbalnieuws

Ronaldo bezorgt jonge fan dag van zijn leven: ‘Dan is het geen overtreding'

Cristiano Ronaldo heeft een jonge voetbalsupporter zondagmiddag de dag van zijn leven bezorgd. Bij het treffen tussen Juventus en Tottenham Hotspur (2-3) in Singapore bestormde het jongetje het veld. Normaal gesproken...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren