‘PEC Zwolle wil vervanger Ehizibue bij Feyenoord weghalen’

Woensdag, 29 mei 2019 om 16:14Robin Bruggeman

PEC Zwolle laat het niet bij de komst van John Stegeman als nieuwe trainer. RTV Oost weet woensdag te melden dat er ook spelersgebied het nodige staat te gebeuren. Technisch manager Gerard Nijkamp praat met SC Cambuur over een mogelijke transfer van Xavier Mous. De door Ajax opgeleide doelman heeft net zijn eerste seizoen in Leeuwarden achter de rug.

Mous, die in Friesland een verbintenis heeft tot medio 2020, staat naar verluidt ook in de belangstelling van FC Emmen. Trainer Dick Lukkien zoekt naar een opvolger van Kjell Scherpen, die zijn loopbaan vervolgt bij Ajax. De zoektocht van PEC naar een nieuwe sluitpost is noodzakelijk, want Mickey van der Hart tekende vorige week een contract bij Lech Poznán en Diederik Boer zette onlangs een punt achter zijn carrière.

Nijkamp kijkt samen met Stegeman ook naar versterkingen voor de defensie. Kingsley Ehizibue staat voor zijn laatste contractjaar in Zwolle, maar een tussentijdse transfer wordt steeds aannemelijker. De vleugelverdediger praat namelijk met 1. FC Köln over een overstap richting de naar de Bundesliga gepromoveerde club. Bart Nieuwkoop is zijn beoogde opvolger bij PEC. Nijkamp noemt de verdediger van Feyenoord, wiens contract nog een jaar doorloopt, een ‘interessante optie’ voor de Zwollenaren.


Poll

Denk jij dat Feyenoord bereid is om afscheid te nemen van Bart Nieuwkoop?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door hijniet!)

Heeft me nog niet weten te overtuigen, maar zou op zich iets kunnen zijn. Feyenoorders die meer kunnen vertellen?

29 mei 2019 om 16:22

Is gewoon een goede back met veel aanvallend vermogen. Alleen verdedigend heeft hij soms zijn momenten. Snap niet dat feyenoord hier afscheid van neemt

29 mei 2019 om 16:25

Opzich een redelijke back maar best wisselvallig. Ook is hij heel blessuregevoelig en dat heeft hem geremd in zijn ontwikkeling.

29 mei 2019 om 17:18

Type Kingsley. Draaft veel langs de lijn, soms heel gevaarlijk, soms in zijn enthousiasme oogt het wat dommig. Verdedigend wat onbesuisd.
Ik zie nog steeds wel potentie in hem. Van mij hoeft hij niet weg bij Feyenoord.

Mooie transfer voor Nieuwkoop die ik wel z’n minuten gun bij een mooie/nieuwe club. Sympathieke gozer en geeft altijd alles als hij speelt. Vind het persoonlijk een goede back-up, maar komt voor de basis simpelweg tekort in mijn ogen. Vooral verdedigend is hij niet sterk en bovendien toch behoorlijk blessuregevoelig (waardoor hij zich ook niet verder heeft kunnen ontwikkelen). Zeker met nog een jaar contract op zak is het wel logisch als hij nu nog zou vertrekken.

Weet alleen niet of kunstgras met zijn (spier)blessures wel zo’n goede combinatie is. Geertruida – eigenlijk centrale verdediger of tegenwoordig zelfs verdedigende middenvelder) zou eigenlijk makkelijk de 2e keus kunnen zijn op die plek en anders biedt dit een mooie kans voor Denzel Hall.

Janmaat moet volgend jaar natuurlijk de eerste keuze op die positie zijn, als hij wordt gekocht. Zou Nieuwkoop graag als back up houden.
Anders mag van mij Hall ook worden doorgeschoven. Durft Feyenoord dit niet, kan je Klaiber er ook nog bij halen wellicht.

29 mei 2019 om 16:40

Ik denk niet dat Klaiber echt een vooruitgang is.

29 mei 2019 om 17:17

Als back up wel. Denk dat Klaiber namelijk beter is dan Nieuwkoop. Maar het is zonde van het geld, dus hou Nieuwkoop liever als back up.

29 mei 2019 om 16:42

Klaiber is echt een hele matige back. Feyenoord heeft daarnaast het geld niet om zomaar even een back-up speler weg te kopen bij Utrecht. Zou St Juste behouden als centrale verdediger en bij een blessure hem als rechtsback laten spelen. Janmaat zou wel echt een goede aankoop zijn van Feyenoord. Nog steeds een uitstekende speler, die zowel verdedigend als aanvallend goed is.

29 mei 2019 om 17:15

@Magistra

Daar heb je gelijk in. Heb ook liever Nieuwkoop als back up of anders Hall vanuit de jeugd.

Maar Feyenoord kennende..
St Juste is idd ook een goeie optie als back up, maar dan moeten er wel genoeg centrale verdedigers van niveau aanwezig zijn, naast St Juste zelf.

29 mei 2019 om 18:20

Please nee, weer zo'n oude speler terughalen waar geen marge in zit. Je helpt jezelf op die manier naar de klote. Waarom koopt elke topteam in de wereld het liefst jong in? Feyenoord is één van de weinige clubs die liever oude spelers terughaalt. Ik blijf het zo stom en irritant vinden. Ga eens scouten, daar moet Feyenoord in investeren. Liever dat dan miljoenen voor een oude speler met een hoog salaris. Dan speel ik liever met talent want een kans op de eredivisie maakt Feyenoord toch niet de aankomende jaren.

29 mei 2019 om 18:59

Met enkele ervaren spelers kan je anders wel het niveau opkrikken en talenten veel meer houvast bieden. Of denk je dat Tadic en Blind als oudere oud-spelers geen waarde hebben? Janmaat is een uitstekende back en dat hebben wij zeker nodig.

29 mei 2019 om 19:49

Blind en Tadic kan je onmogelijk vergelijken met zulke CV's in het voetbal. Janmaat heeft geen waarde, Blind wel. Het is niet zo dat oude spelers geen waarde hebben, maar wel de oude spelers die Feyenoord haalt.

29 mei 2019 om 19:57

Kuyt, elia, vpersie, el ahmadi... allen ervaring op het hoogste niveau. Janmaat idem. Laat maar komen zou ik zeggen.

29 mei 2019 om 22:00

@Etihad
Wat was die fantastische CV van Tadic dan, gewoon uit nieuwsgierigheid.

29 mei 2019 om 22:15

@ Ijsmuts

Je benoemt nu alle succesverhalen, één seizoen hebben ze er voor gezorgd dat we kampioen zijn geworden (geweldig natuurlijk) maar eenzijdige argumenten aanleveren is natuurlijk niet eerlijk.

29 mei 2019 om 22:17

Southampton en nu één jaar Ajax is al indrukwekkender dan een oude back van Newcastle en Watford. Fantastisch heb ik overigens nergens benoemd, vind ze niet vergelijkbaar.

Komt voor Feyenoord vooralsnog te kort, prima voor de middenmoot.

Overigens lijkt Mous mij wel een hele fijne aankoop. Speelde echt goed in de play-offs

Hij leek destijds gezien te worden als opvolger van Karsdorp en eerlijk is eerlijk: ik vond dat toentertijd nog niet zo'n slechte optie. De keren dat hij in het kampioensjaar Karsdorp verving deed hij dat zeer verdienstelijk. Echter kwamen zijn tekortkomingen pas echt aan het licht toen hij gedurende een langere periode basisspeler was. Kansen genoeg gekregen, helaas te licht bevonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. EchteldUnknown
D. BajselmaniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

5 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren