Bij FC Twente ontslagen Marino Pusic vindt onderdak in Eredivisie

Dinsdag, 28 mei 2019 om 13:38Yanick Vos • Laatste update: 14:01

AZ heeft Marino Pusic aangesteld als assistent-trainer, zo maken de Alkmaarders bekend op hun website. De oefenmeester gaat in Noord-Holland fungeren als de assistent van Arne Slot, die per 1 juli de opvolger is van John van den Brom. Pusic promoveerde afgelopen seizoen als hoofdtrainer met FC Twente naar de Eredivisie, maar moest desondanks vertrekken bij de Tukkers.

Pusic zegt uit te kijken naar zijn nieuwe functie. "AZ is in mijn ogen een grote club die al jaren in de top van de Eredivisie presteert. Ik vind het een eer dat zo'n club mij benadert", laat de coach weten op de website van zijn nieuwe club. "AZ heeft een stabiele organisatie en een duidelijke visie. Ook het ambitieuze en innovatieve karakter van de club spreekt mij enorm aan."

Bij FC Twente was Pusic voor het eerst hoofdcoach van een club. Nu keert hij terug in de rol van assistent-trainer. "Het zal voor veel mensen verrassend zijn dat ik terugkeer in die functie", denkt Pusic, die eerder werkte voor NAC Breda en Kesla FK uit Azerbeidzjan. "Het gaat mij echter vooral om de kwaliteit van mensen waarmee ik kan werken en het takenpakket dat ik bij AZ krijg. Ik ben nieuwsgierig en gedreven om in juni aan de slag te gaan."

Max Huiberts is tevreden met de aanstelling van Pusic. "We zijn blij dat Marino zijn jawoord heeft gegeven aan AZ", zegt de directeur voetbalzaken van AZ. "Ons ideale profiel was een assistent met de nodige ervaring. Marino voldoet daaraan en heeft in het verleden laten zien goed in deze rol te kunnen functioneren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door sirius)

Succes Pusic. Had eerder verwacht dat hij hoofd trainer zou worden bij een KKD club.

De rol van assistent lijkt me gezien zijn tactisch inzicht ook beter te passen. Succes bij AZ Marino!

28 mei 2019 om 14:03

Hoe bedoel je? Is hij tactisch niet sterk of juist wel? Ik ken hem verder niet, maar het is goed dat AZ iemand binnen haalt met ervaring. Hopen dat het een succes word.

28 mei 2019 om 14:07

Er heeft bij Twente het hele jaar geen lijn ingezeten. We zijn gepromoveerd ondanks Pusic en er is niet voor niets afscheid genomen. Om het netjes te zeggen: nee, tactisch is hij niet echt sterk..

28 mei 2019 om 14:16

Wat kan hij dan wel goed? Pionnen neerzetten?

28 mei 2019 om 14:27

Het proces bewaken.. mensen managen.. charismatisch overkomen.. prima competenties voor een assistent. Helaas niet geschikt gebleken om een club volledig te leiden.

28 mei 2019 om 14:49

Dan lijkt het me een uitstekende keuze. Van den Brom is namelijk ook tactisch zwak maar omdat Slot daar juist weer goed in is was het een goede combinatie. Slim van AZ om een typische manager aan te trekken. Ik ben benieuwd.

28 mei 2019 om 17:54

Maar Jansen? Niemand speel goed voetbal in de kkd, ook Twente niet. Bijna alle wedstrijden zijn om te huilen... van alle teams. Dus dat bashen op Pusic word ik ook moe van.

28 mei 2019 om 18:45

@quillinho

De mensen die op Pusic bashen zijn wel zo'n beetje de enigste mensen die hem enigszins kunnen beoordelen. Zij hebben in de meeste gevallen (bijna) alle wedstrijden en in sommige gevallen ook trainingen gezien.

Als je in minstens 80 van de wedstrijden op tactisch gebied het onderspit delft, kun je niet stellen dat je tactisch een capabele coach hebt als titelfavoriet. Ik denk dan ook dat je alleen het functioneren van Pusic kunt beoordelen als je hem ook vaak hebt zien werken.

Ik ben benieuwd wat dit gaat worden.

Toch een bijzondere keuze. Ik dacht dat AZ voor een grote naam met veel ervaring als coach wilde gaan, maar dat was denk ik niet mogelijk dan. Aan de andere kant is Pusic denk ik wel goed in deze rol. Volgens mij is hij bij Twente lang assistent geweest dus misschien wel de perfecte man voor achter de coach. Ben onwijs benieuwd hoe Slot en Pusic het gaan doen.

28 mei 2019 om 14:28

Ik denk dat het een hele slimme keuze is. Met een Van Marwijk of een vergelijkbare grote naam ga je veel verwachtingen scheppen. Daarnaast moet je ook maar zien of een grote naam niet toch een beetje zelf de touwtjes in handen gaat nemen als het even niet werkt.

Pusic heeft nu 1,5 ervaring bij een club die goed moest presteren a la AZ. Slot daar in tegen schijnt heel veel technische en tactische kennis te bezitten. Met de ervaring van Pusic en het talent van Slot zit je hartstikke netjes denk ik

Ik ben in eerste instantie wat teleurgesteld omdat er toch een indruk was gegeven dat er een naam zo komen waar de spelers tegenop keken, iemand met ervaring in topwedstrijden. Ik ben wel blij dat er snel duidelijkheid is en hoop dat het ook voor een paar inkomende transfers gaat gelden.

Een mooie stap voor Pusic. De rol als assistent ligt hem erg goed. Zolang hij niet te veel op de voorgrond treedt is dit denk ik een prima man voor AZ en Slot. Pusic is wel een man die gauw een goede band opbouwt met jongens. Spelers zijn vaak weg van hem qua benadering, omgang e.d. Alleen moet Pusic niet op de voorgrond treden. Daar heeft hij wel eens een handje van. En dat kan gaan irriteren.

verrassende keuze. hij komt denk ik ook beter uit de verf als assistent zonder al te veel eindverantwoordelijkheden, dan als hoofdtrainer. als hoofdtrainer kan hij zijn gebrek aan tactische kennis niet meer verbloemen, en nu hoeft hij in ieder geval zelf niet de wissels te bedenken.

Marino Pusic vond ik eigenlijk altijd al geschikter als assistent coach dan als hoofdcoach. Prima dat een mooie club als AZ deze kans aan Pusic biedt . En dat Pusic deze kans met beide handen aangrijpt. Kortom, een win-win geval. Het zou mij niet verbazen dat FC Twente hem ook graag als assistent-coach had willen behouden. Maar dat Pusic dit om begrijpelijke redenen, toch wat lastig te accepteren vond. Marino, heel veel succes en voetbalplezier gewenst in Alkmaar!
Overigens klopt, voorzover mij bekend, de titel boven dit artikel niet. Marino Pusic is niet ontslagen bij FC Twente, maar door die club op non-actief gezet.

Mooie stap voor Pusic...als assistent trainer lijkt hij mij heel geschikt. Heeft dit financiële consequenties voor FCT?

28 mei 2019 om 17:01

Hij stond op non-actief. Dus er zal ongetwijfeld sprake zijn van wederzijdse opzegging waarbij Twente dus loon bespaard wordt, maar niet hoeft af te kopen. Pusic zal er zelf bij AZ ook niet slechter op worden dus hopelijk een win-win. Gun de man het beste, was ook altijd een zeer geschikte assistent. Mooie aanvulling hopelijk ook met Slot.

Erg goede set van Az
Denk dat deze man zeer capabel is om rust in een jonge groep te brengen.
Met zijn ervaring bij Twente in de heksenketel heeft hij aardig wat mee gemaakt.

Een logische keuze voor beide partijen. Pusic is tactisch bijzonder zwak, maar is wel iemand die spelers kan managen. In een rol als assistent kan ik me voorstellen dat Pusic goed uit de verf komt. Als hoofdtrainer is hij naar mijn mening echt te licht.

28 mei 2019 om 16:29

Klinkt als een van den brom kopie dus, Slot schijnt juist de tacticus te zijn...

Lijkt me een hele goede toevoeging voor de staf van AZ. Pusic heeft een bak aan ervaring en kan bovendien goed omgaan met verschillende spelers. Vraag me af hoe goed de tacticus Slot is, ik hoor over het algemeen wel goede verhalen van die man.

Perfect.

Dit is waarop ik hoopte toen ik hoorde dat hij op straat werd gezet. Yessss

Mooie stap voor hem, bij een relatief rustige club. Dat mag ook wel een keer zou je zeggen Ik vind dat bij bij Twente een hele goede prestatie heeft geleverd, ondanks dat de supporters het voetbal niet om aan te gluren vonden. De beste man werd voor het eerst hoofdtrainer in een wespennest, waarbij hij de gehele voorbereiding kon werken met een incomplete en misschien ook wel incompetente selectie.

28 mei 2019 om 17:03

Heb je opzich ook gelijk in. Kans is aanwezig dat Pusic bij ons ook minder lof heeft gekregen dan hij verdiende. Uiteindelijk denk ik echter wel dat het hoofdtrainerschap voorlopig nog te vroeg is. Als assistent was iedereen altijd lovend over hem, dus hoop dat hij weer plezier in zn werk mag krijgen bij een mooie en (ditmaal) rustige club.

28 mei 2019 om 17:33

Ik zie in hem ook niet een fantastische hoofdtrainer. Denk dat dit heel goed bij hem gaat passen en ben benieuwd naar AZ met deze 2 trainers!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger341
J. KarlssonAanvaller3211
C. StengsAanvaller307
D. KunstAanvaller00
M. BizotKeeper330
Elber EvoraKeeper00
A. KrulKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Nederland
1 fan
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren