KNVB helpt PSV en verplaatst duel met Ajax om Johan Cruijff Schaal

Dinsdag, 28 mei 2019 om

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is door de KNVB een dag vervroegd. De voetbalbond is tot dit besluit gekomen doordat PSV rond de Nederlandse Supercup in actie moet komen in de tweede voorronde van de Champions League. Om de Eindhovenaren een zo gunstig mogelijke voorbereiding te gunnen, wordt de wedstrijd tegen Ajax een dag naar voren gehaald.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal stond op zondag 28 juli op het programma, maar zal nu op zaterdag 27 juli om 18.00 uur worden afgewerkt. Het duel tussen Ajax en PSV wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA, het stadion van de landskampioen. PSV mag volgens de KNVB 4.500 toeschouwers meenemen naar Amsterdam.

“Bij de keuze om de wedstrijd een dag te vervroegen is het sportieve belang doorslaggevend geweest. Geanticipeerd is op een mogelijk vertrek van PSV op de zondagochtend na de wedstrijd richting een Europese bestemming. De Eindhovenaren komen dinsdag 23 of woensdag 24 juli en dinsdag 30 of woensdag 31 juli uit in de tweede voorronde van de Champions League”, laat de KNVB weten op de website.

De selectie van Mark van Bommel komt op 17 juli in actie in een oefenduel met VfL Wolfsburg. Op 23 of 24 juli volgt de tweede voorronde van de Champions League. Na het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal volgt op 30 of 31 juli de return in de voorronde. In het weekend van 2, 3 en 4 augustus gaat de Eredivisie weer van start. In de weken die daarop volgen worden de derde voorronde en play-offs van de Champions League gespeeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

146 reacties (laatste reactie door -yannick-)

"psv mag volgens de Knvb 4.5000 toeschouwers meenemen naar Amsterdam."

Zo, zeg. We worden ook aan alle kanten geholpen door de Knvb, die Arena is weer zoals vanouds van ons!

Die schaal kan mij gestolen worden, zeker dit jaar. Die voorrondes zijn van enorm belang en het gaan ontzettend lastig worden. Benieuwd naar de loting.

28 mei 2019 om 13:32

En maar zeuren.. Je speelt uit, omdat Ajax zowel de Titel pakt en de beker. Ajax in hun eigen stadion dus logisch toch? Wees blij dat de wedstrijd vervroegd is, zal PSV nodig hebben in de voorronde’s van de CL.

28 mei 2019 om 13:39

Ja dus? Dat Ajax de dubbel pakt betekent niet dat ze het recht hebben om supporters van PSV te weren. PSV heeft vorig seizoen ook de helft van het stadion aan Feyenoord gegeven en dat lijkt mij niet meer dan normaal voor een wedstrijd op "neutraal terrein".

28 mei 2019 om 13:43

@Andres13, sinds wanneer is de JC Arena niet meer Ajax haar thuisstadion? Lijkt me niet dat het op neutraal terrein gespeeld word..

28 mei 2019 om 13:45

@est-1913. Misschien had ik dan begrepen dat je het niet bedoelde om te zeuren maar enigszins sarcastisch was omdat de schaal je niet uitmaakt.

28 mei 2019 om 13:48

Het staat ook tussen aanhallingstekens omdat ik ermee bedoel dat het een neutrale wedstrijd is

28 mei 2019 om 13:50

Ik denk vooral dat je nog steeds niet doorhebt dat er '4.5000' (vijfenveertigduizend) in mijn reactie staat, omdat dat getal in het onbewerkte artikel stond. Daarmee zou PSV zowat de hele Arena mogen vullen.

28 mei 2019 om 15:35

@andres: ik dacht al wel dat het onzin was maar ik heb het even opgezocht en feyenoord mocht 5k mensen meenemen vorig jaar. Dus dat men " de helft van het stadion aan Feyenoord heeft gegeven" is complete onzin.

Wel fijn dat je zaken niet als feit presenteert, die het niet zijn

28 mei 2019 om 14:05

In de Arena worden bij de Joha Cruyff schaal toch heel veel jeugdteam uitgenodigd door de Knvb? Die zijn echt niet perse voor Ajax, die kunnen et zo goed voor PSV zijn.

Voorrondes zijn erg belangrijk, daarom is het ook fijn dat de Knvb mee denkt en PSV aan een extra rustdag helpt.

28 mei 2019 om 14:22

Oh, ik heb geen probleem met die 4.500 kaarten die wij krijgen. Ik denk om eerlijk te zijn ook niet dat er veel meer animo is voor die wedstrijd. Het ging mij meer om de fout in het artikel. Er stond dat er 4.5000 kaarten voor PSV toeschouwers waren.

28 mei 2019 om 16:13

Aan Ajax kant zal de vraag ook beperkt zijn, de Johan Cruyff schaal leeft nou eenmaal niet erg terwijl Ajax en PSV in die periode ook de voorrondes CL spelen. Denk dat de meeste fans daar de voorkeur aan zullen geven.

28 mei 2019 om 14:06

Ik zou blij zijn met de wedstrijd om de schaal, je kan zo vroeg in het seizoen maar beter zo veel mogelijk serieuze wedstrijden spelen. Helpt enorm bij het krijgen van een ritme

Neee dit kan echt niet! Wat een competitievervalsing! Die Knvb moet ook altijd Psv de helpende hand bieden en doet niks voor andere clubs in Nederland!... Of zal het nu meevallen met dit soort reacties?

28 mei 2019 om 13:30

Ik kan alleen voor mezelf spreken natuurlijk, maar ik heb steeds gezegd dat dit een goede zaak was en dat ik hoopte dat dit vanaf volgend seizoen ook voor PSV werd gedaan. Hoe je het ook wendt of keert PSV en Ajax zijn belangrijk voor de eredivisie op dit moment en beide clubs moeten in Europa worden geholpen door de KNVB.

28 mei 2019 om 17:33

Ach ja. Dit is in 't verleden toch ook al voor PSV gedaan? Dus hoeze hoopte. Kijk, dat een hele competitieronde is verplaatst, dat is uitzonderlijk. Maar er zijn wel vaker wedstrijden verplaatst van clubs.

29 mei 2019 om 00:53

Psver absoluut waar, erg begripvol opgesteld dat heb ik gelezen. Ik hoop dat jullie ook geholpen worden door de Knvb, laten we weer Europees knallen maar dan met jullie en Feyenoord aan onze zijde.

28 mei 2019 om 13:33

Ditmaal is het tenminste ver van tevoren gecommuniceerd.

28 mei 2019 om 13:36

"of zal het nu meevallen met dit soort reacties?"

Denk het wel, want de afspraak was nou eenmaal dat wedstrijden maximaal 24 uur verplaatst mogen worden.

28 mei 2019 om 13:36

hahahahaha ik geniet hier zo van he. PSV moet nu alle clubs financieel tegemoet komen vind ik hoor

28 mei 2019 om 16:11

Klopt, want ook nu hebben "alle clubs" last van deze wijziging, net zoals toen er een hele speelronde met anderhalve week werd verplaatst. Zeer vergelijkbare situaties inderdaad.

Heerlijk, dat kuddevolk hier op VZ.

28 mei 2019 om 16:50

kuddevolk van 'ik reageer emotioneel en serieus op sarcastische berichten'?

Ja inderdaad, heerlijk dat kuddevolk hier op VZ

28 mei 2019 om 17:23

Kuddevolk van 'ik praat mee met de rest om likes te scoren zonder zelf na te denken'.

Emotioneel en serieus, ja? Google anders even wat sarcasme betekent, want mijn reactie bevatte meer sarcasme dan die van jou. Enige verschil is dat mijn sarcasme gebaseerd is op feiten en die van jou op een misplaatste gevoel van betweterigheid. Met de zin "ik geniet hier zo van he" laat je jezelf wel heel makkelijk in de kaart kijken. Maar goed, zal vast sarcasme zijn, toch?

Het feit dat je niet inhoudelijk op mijn "emotionele en serieuze" reactie durft in te gaan zegt ook alles. Heerlijk, dat kuddevolk hier op VZ.

28 mei 2019 om 17:41

Maar hoezo mag hij er niet van genieten en wat, als hij dat al niet mag, heeft het in hemelsnaam met kuddevolk te maken? Zo gek altijd. Als meerdere mensen dezelfde mening hebben of een gevoel bij iets, dan is het kuddevolk? Hoe werkt dat? Dus als iedereen van mening is dat Doutzen Kroes er best goed uitziet, is die mening van een kuddevolk? Ik moest ook gniffelen toen ik dit bericht las. Vooral omdat er vaak over de KNJB wordt gesproken. Dit is allang aangetoond dat dit niet zo is. Als je het dan inderdaad over kuddevolk hebt, dan zijn het wel mensen die dit zeggen, want dan is het gewoon niet de waarheid. Ik vind de grap van Le Papillon best aardig. Natuurlijk snapt hij dat er nu niet zoveel clubs worden benadeeld en een financiële vergoeding onzin is. Dat is juist de grap en het sarcasme. In mijn ogen een prima grap. Ik had hem zelf kunnen maken. Gewoon mooi dat men nu ook ziet dat PSV écht niet wordt achtergesteld. Geen enkele club trouwens. Ik ga echt uit van neutraliteit bij de KNVB.

28 mei 2019 om 18:06

Nee, jij snapt zijn reactie niet. En die van mij trouwens ook niet.

Met zijn grap reageert hij cynisch op clubs en supporters die kritiek leverde nadat Ajax werd geholpen door de Knvb. De kritiek ging om het feit dat alle clubs benadeeld werden om Ajax te helpen, en daarom vonden sommigen (enigszins terecht) dat de clubs daar een compensatie voor moesten krijgen. In deze situatie worden niet alle clubs benadeeld, alleen Ajax en PSV merken iets van deze wijziging. Zoals ik al eerder heb aangegeven zijn dit dus twee totaal verschillende situaties.

Zoals je hierboven kunt lezen staat deze hele forum vol met Ajacieden die totaal niet begrijpen waar alle kritiek destijds op gebaseerd was. Zij denken dat de kritiek ging om het feit dat Ajax de enige club is die werd geholpen door de Knvb, maar daar ging het dus helemaal niet om. Het ging vooral om het aantal benadeelde clubs, de manier waarop het werd gecommuniceerd en het aantal dagen waarmee de wedstrijden werden verplaatst. Allemaal heel anders dan hoe het nu geregeld is door de Knvb.

Nu denken ze dat ze de criticasters hun ongelijk hebben bewezen en elke reactie, inclusief die van Papillon, komt eigenlijk gewoon neer op "kijk ons eens gelijk hebben". (waar zou die anders van moeten genieten?) Feitelijk gezien is er echter nog helemaal niets bewezen, en heeft iedereen die destijds kritiek had nog steeds recht van spreken.

Je vergelijking met Doutzen gaat hier dus niet op. Het uiterlijk van Doutzen is subjectief en iedereen kan daar een eigen mening over hebben. Hier gaat het echter niet om het hebben van een mening, maar simpelweg om het hebben van verkeerde informatie. De mensen waar ik naar refereer doen massaal uitspraken op basis van verkeerde informatie, niet op basis van een mening. Kuddevolk dus.

29 mei 2019 om 07:40

Yannick. Je begrijpt zijn reactie dus écht niet. Het was een grap van hem, niet serieus. Dat je er serieus op ingaat, is jammer.

29 mei 2019 om 18:16

Haha, tis goed met je. Eerst sla je de plank volledig mis met je loze aannames en nadat ik het je uitleg ben ik ineens degene die het niet snapt? Wat een grappenmaker.

Met deze twee uitspraken uit je vorige reactie heb je al bewezen dat jij zijn reactie niet begrijpt, en die van mij al helemaal niet:

"natuurlijk snapt hij dat er nu niet zoveel clubs worden benadeeld en een financiele vergoeding onzin is."

"gewoon mooi dat men nu ook ziet dat PSV echt niet wordt achtergesteld. Geen enkele club trouwens. Ik ga echt uit van neutraliteit bij de Knvb."

Lees de tweede en derde alinea van mijn vorige reactie nog eens terug. Daar omschrijf ik precies de gebruikelijke misvatting die jij en de rest van het kuddevolk hier op dit forum demonstreren. De neutraliteit van de Knvb heeft hier nooit iets mee te maken gehad en ook of PSV wel of niet wordt achtergesteld is totaal niet relevant.

De clubs en supporters (met name van de kleinere clubs) vroegen destijds om een financiele vergoeding en dat was volledig terecht, aangezien zij toen geheel onverwachts schade opliepen om 1 club te helpen. Met alle sarcastische en cynische opmerkingen die je hier leest, drijft het kuddevolk nu de spot met de mensen die destijds volledig terechte kritiek hadden en bagatelliseren ze de situatie door net te doen alsof dit een vergelijkbare situatie is, terwijl dat overduidelijk niet het geval is.

Dus nee, niet "gewoon mooi dat men nu ook ziet dat PSV niet wordt achtergesteld", want daar ging het helemaal niet om. Met deze opmerking doe je precies hetzelfde als wat Papillon en de rest van het kuddevolk doet: je bagatelliseert de situatie door net te doen alsof de Knvb het nu ineens recht heeft gezet met dit besluit, terwijl de betrokken clubs er destijds nog altijd veel meer last van hebben gehad dan Ajax en PSV nu. Dus nogmaals, voor de zoveelste keer: dit zijn twee totaal verschillende, onvergelijkbare situaties.

Maar goed, beetje zinloos om jou dat hier nu nog een keer uit te leggen, want dit ga je waarschijnlijk toch nooit begrijpen. Ik heb al genoeg tijd verspild aan die eerste uitleg waar je blijkbaar ook al 0,0 van hebt begrepen. Ook heb ik jou 1 simpele vraag gesteld die jij niet kon beantwoorden. Dat zegt ook al genoeg.

Gniffel lekker verder om een grap die je niet eens snapt.

29 mei 2019 om 21:33

@OZ81 Begrijp je dat mensen ook gewoon een punt kunnen proberen te maken met een sarcastische opmerking? Dat iets een grap of sarcasme is, wilt niet zeggen dat er niks mee bedoeld wordt. Iedereen kan zien dat het sarcastisch is, maar het punt dat hij met zijn opmerking probeert te maken, slaat gewoon nergens op. Dat geldt overigens voor bijna alle sarcastische reacties onder dit artikel. Lees de andere reacties even door, en dan wordt al heel snel duidelijk waarom al het sarcasme in dit geval zo krom en misplaatst is. Het wordt namelijk door heel veel mensen uitgelegd.

28 mei 2019 om 13:45

sowieso competitievervalsing dat er maar 4500 supporters mee mogen!

28 mei 2019 om 13:49

Gewoon vrij normaal bij zulke wedstrijden. KNVB beker was 12.000 om 12.000 in een stadion waar 45.000 mensen in kunnen. EL finale is 6000 om 6000 in een stadion waar 70.000 mensen in kunnen. Grootste gedeelte van die kaarten gaat naar sponsoren, genodigden en amateurclubs.

28 mei 2019 om 16:15

Sowieso geen competitie vervalsing want de Johan Cruyff schaal is geen competitie maar een enkele wedstrijd.

Aangezien het bij zowel PSV als bij Ajax totaal niet leeft denk ik dat 4.500 kaarten meer dan genoeg zullen zijn, de vraag zal echt niet hoger zijn. De Knvb zal het stadion wel weer proberen te vullen met jeugdteams ofzo.

28 mei 2019 om 13:48

Het valt zeker mee met dit soort reacties, omdat al bekend is geworden dat de Knvb vanaf dit seizoen meer rekening gaat houden met Europese verplichtingen. Dus niet alleen voor Ajax of Psv, maar voor alle ploegen die Europees spelen.

28 mei 2019 om 13:50

Wat een kinderachtige reactie die inhoudelijk ook nog niet juist is. (In dit geval wordt de wedstrijd nog gewoon in hetzelfde weekend gespeeld, hetgeen bij de wedstrijden van Ajax niet het geval was). Blijkbaar heb je er werkelijk niets van begrepen. Onzin ook om deze wedstrijd te verplaatsen aangezien de wedstrijd er toch niets toe doet en net zo goed niet gespeeld kan worden.

28 mei 2019 om 13:51

Dan ben je kampioen geworden heb je de beker gewonnnen en heb je een topprestatie in de CL geleverd waar het grootste deel van Nederland van genoten heeft. Wat blijf jou bij? Die 5 mensen die moeilijk deden. Word volwassen en geniet van de mooie dingen in het leven zo zuur zijn is nergens voor nodig

28 mei 2019 om 13:53

🤢🤢 wordt er bijna misselijk van. Ten eerste kinderachtig, ten tweede hebben deze 2 situaties compleet niks met elkaar te maken en ten derde is het eigenlijk al te veel energie gevraagd om überhaupt te reageren hierop..

28 mei 2019 om 13:53

Volgens mij was het punt eerder dat meerdere clubs en hun supporters werden benadeeld werden met als toppunt dat er hele competitierondes werden verplaatst (ook doordeweeks) en dan ook nog tegen de gemaakte afspraken in. Daarnaast werden de wedstrijden niet een dag naar voren of achter geschoven, maar hele weken, ook als de tegenstander daar fel op tegen was.

Ik zie persoonlijk, en ik denk niemand, een probleem in het verplaatsen van een wedstrijd van zondag naar zaterdag. Dus in deze situatie wordt er verder niemand benadeeld.

28 mei 2019 om 14:17

Precies! In tegenstelling tot bij de 12 wedstrijden van ajax werd iedereen de dupe.

28 mei 2019 om 14:47

De Knvb heeft zichzelf in de voet geschoten. De wedstrijd Moest namelijk verplaatst worden omdat er 48 uur rust voor een Europese wedstrijd noodzakelijk was. (zie reglement) Daarnaast waren er barweinig andere opties beschikbaar omdat je met de bekerfinale en de playoffs te maken had. Dan begin jij over gemaakte afspraken, maar de Eufa staat gewoon boven de Knvb. De wedstrijden zijn dan ook verplaatst door gemakzucht vanuit de Knvb (lees; er komt toch geen Nederlandse club in de halve finale Cl), er is dus helemaal niemand bevoordeeld of benadeeld in dit geval.

28 mei 2019 om 13:54

dat had je kunnen verwachten dat de druk nu bij de Knvb wordt neergelegd, om wedstrijden te gaan verplaatsen i.b.v. clubs die in de CL voorrondes uit gaan komen

28 mei 2019 om 14:00

Ik hoop het, PSV supporters moeten niet zo janken, en dat zeg ik als Psver.

Daarnaast blijkt uit dat soort reacties alleen maar dat ze het standpunt van hun eigen club niet eens begrijpen. PSV is namelijk nooit tegen het verplaatsen van wedstrijden geweest, ze hadden alleen moeite dat er was afgesproken dat dit in overleg met de rest van de clubs zou gebeuren en dat deze afspraak niet na werd gekomen.

Als je daar dan iets van zegt (even voor de duidelijkheid over de gang van zaken van de Knvb) krijg je meteen een lading stront over je heen vanuit kamp Ajax want ze zijn meteen op hun teentjes getrapt want PSV is anti Ajax huil huil huil (wat feitelijk niks met de opmerking van PSV maken had) maar ach het zij zo,. Ik ben er inmiddels wel aan gewent dat alles zo verdraait wordt dat PSV constant loopt de klagen over alles met Ajax heeft te maken terwijl dat feitelijk gewoon onjuist. is.

PSV heeft in het verleden ook bij de Knvb aangeklopt met dit soort verzoeken rondom CL echter werd het toen naar de prullenbak verwezen en hoorde je er verder niet over. Dat de Knvb het afgelopen jaar heeft besloten nu wel te doen is alleen maar goed, en je ziet nu dus dat ze het bij PSV ook doen, moeten we uiteindelijk alleen maar blij om zijn.

28 mei 2019 om 16:27

Die zogenaamde moeite zou alleen legitiem zijn geweest als psv er direct betrokkene bij was. Even ter hetinnering, het psv gemopper ging om Ajax-zwolle. Dat had geen enkele impact op het speelschema of de belasting van Psv. Het gezeur was overduidelijk alleen omdat psv dacht dat er daardoor mindér kans op puntverlies van Ajax was, alle goekope smoezen achteraf ten spijt.

28 mei 2019 om 17:15

Nee Jakke, PSV deed dat omdat zij zich als een van de grootste Bvo's in NL zich genoodzaakt voelde hier hun beklag over te voeren. Deze afspraak was immers ook met PSV gemaakt los van dat ze er niet direct bij betrokken waren.

Ik snap dat kamp Ajax zonder naar de uitleg van Toon Gerbands te luisteren dit als 'ánti Ajax'' klagen kan interpreteren maar nogmaals als je naar de onderbouwing had geluisterd dan had je niet van deze onzin hoeven verkondigen.

28 mei 2019 om 14:03

Hahaha dacht precies hetzelfde... zal van Bommel nu ook pissig zijn?

28 mei 2019 om 15:28

Ja, bij Ajax is een hele speelronde verschoven en dat is nu bij PSV niet het geval!!

28 mei 2019 om 20:08

Die gehele ronde een dag terughalen was geen optie want dat was voor de organisatie in diverse gemeentes te kort dag... die ajb niet alsnog huilie huilie en kleinzerig de regel is dat er een bepaald aantal uur tussen 2 wedstrijden moet zitten en toen dit niet met terugschuiven van een dag was te regelen heeft de KNVB juist gehanderld de UEFA wilde ook niet een dag doorschuiven dus kon het GEWOON niet anders!

28 mei 2019 om 14:58

Heeft de voorzitter van PEC Zwolle al geklaagd?

28 mei 2019 om 15:59

@InkeMontana goedkoop likes scoren en men valt er nog voor ook ... aangezien de situatie TOTAAL maar dan TOTAAL niet hetzelfde is. Dit is ruim van tevoren zonder dat anderen er LAST van hebben, in het het geval van Ajax zat iedereen met de gebakken peren en werd het ook nog eens opgelegd door de KNVB. Daarbij was het groepje klagers vrij klein dus ook hier sla je de plank mis. Dit is pas Calimero-gedrag, bovendien viel die kritiek van met name Zwolle gewoon te begrijpen.

28 mei 2019 om 17:16

Dit staat toch compleet los van de competitie??? Of worden hier ook complete speelrondes omgedraaid.?

Belachelijk! Kan toch niet dit! Moet de KNVB dan met elk team rekening gaan houden!? Doen ze alleen voor PSV!

What!? Slaat nergens op. Moeten we hier rekening mee houden? Ze willen toch champions league spelen? Moet je ook meerdere potten kunnen spelen per week! Nee geintje uiteraard. Geheel terecht. En blij dat de KNVB eindelijk voorziet hierin.

28 mei 2019 om 14:27

De KNVB heeft hier altijd al in voorzien. Wedstrijden een dag opschuiven deed de KNVB (en alle andere landen in Europa) altijd al als er Europese wedstrijden gespeeld werden, voor iedereen. Dat was de normaalste zaak van de wereld en niemand praatte erover. Sinds dat hele PEC-incident en de speelronde die werd uitgesteld, wat wel uniek was en daardoor voor een hoop commotie zorgde, ziet VZ hun kans schoon om alle sensatie van destijds nog een beetje uit te melken door elke kleine wijziging in het speelschema nu ontzettend groot uit te lichten alsof het iets revolutionairs en wereldschokkends is. Dat deden ze ook toen Ajax een dag eerder moest spelen door die heenwedstrijd in de halve finale CL, en ook de wedstrijd van Spurs die een dag eerder gespeeld werd was ineens voorpaginanieuws. Zo makkelijk is het dus om mensen nieuws aan te smeren dat eigenlijk helemaal geen nieuws is. Alles voor de clicks en reacties. De wijzigingen voor alle Nederlandse clubs in verband met de groepsfase van de Europese toernooien zullen dit jaar ook voor het eerst als breaking news gebracht worden, terwijl ook dat iets is wat elk jaar wordt gedaan.

28 mei 2019 om 14:47

Dikke BS! Ajax en PSV hebben vaak zat op zondag om kwart voor 5 gespeeld voor een Europees duel

28 mei 2019 om 14:51

Voetbalzone maakt er in dit geval geen sensatie van. Dat de JC schaal wordt verplaatst is gewoon nieuws en dat Voetbalzone daarover bericht is normaal.

28 mei 2019 om 15:00

Een Europa League-wedstrijd misschien. Dat is op donderdag, dus daar zitten 3 hele rustdagen tussen. Dat het kan, wil niet zeggen dat er ook per se geschoven moet worden voor elke Europese speelronde. Echter heeft er nooit een CL-spelende Eredivisie club op zondag gespeeld. Voorbeelden die het tegendeel bewijzen zijn van harte welkom.

Zeker een goed besluit, hoop natuurlijk dat we ze pakken in de JC Schaal, maar PSV moet naar de groepsfase. Het zou heel mooi zijn als juist 2 jaar achter elkaar 2 Nlse clubs in de CL zitten

28 mei 2019 om 14:05

Liever Europa league kunnen ze meer punten pakken voor Nederland aangezien PSV wss in pot 4 terecht komt.

28 mei 2019 om 14:09

Niks mis met ambitie, CL geeft bonuspunten een 3e in de poule is best te doen

28 mei 2019 om 14:12

die 4 bonuspunten zijn te verwaarlozen als je gewoon 1e in de poule van de Europa league wordt met minimaal 12 punten pak je veel meer punten. En de kans is groot dat PSV 3 sterkere tegenstanders in de poule krijgt dus die 3e plek is niet prima te doen met de huidige opzet van de champions league

28 mei 2019 om 17:27

CL betekent ook geld, oftewel een sterker team dat zodoende steeds meer punten kan pakken als de investeringen goed gedaan worden. Het is vooral te hopen dat Feyenoord, AZ en Vitesse/utrecht het niet weer keihard verkloten.

Psv mag 45000 toeschouwers meenemen ? Dat lijkt me wat oneerlijk verdeeld.

PSV word ook altijd geholpen als om dit soort belangrijke wedstrijden voor de prijzen gaat he.

"psv mag volgens de Knvb 4.5000 toeschouwers meenemen naar Amsterdam"
Dat zijn er dan wel weer veel. Zijn er ook nog kaarten voor Ajacieden?

OT: Logisch om rekening te houden met de voorbereiding van PSV op de voorronde CL. Is toch wel van heel groot belang dat PSV daar optimaal kan presteren. Heeft heel Nederland wat aan.

Ironisch. Moet geen probleem zijn uiteraard. Wel veel fouten in het artikel: Data en aantal bezoekers.

Lijkt me een prima beslissing, zeg ik als Ajacied. Maar ik vermoed dat er een aantal azijnpissers hier wel weer wat van zullen vinden.

KNJB toch??? Zo zie je maar dat iedereen zoveel mogelijk geholpen word om een zo goed mogelijke wedstrijd te spelen in Europa.

28 mei 2019 om 13:28

Lol anders speelden ze zondag en dinsdag en dat kan sowiezo nooit.

28 mei 2019 om 13:30

Klopt maar als het om Ajax gaat dan blijven mensen mekkeren. Mooi om te zien dat de KNVB alle clubs wil helpen. Kunnen we dat Ajax wordt altijd geholpen verhaal in de prullenbak gooien.

28 mei 2019 om 13:32

Is toch niet ons probleem, maar die van psv? Waarom zou de rest daarvoor moeten uitwijken? .

28 mei 2019 om 13:45

De rest. Het gaat hier om een op zichzelf staande wedstrijd die dan ook nog op een belachelijk tijdstip geprogrammeerd is. De kans is namelijk vrij groot dat één van de twee deelnemende clubs voorrondewedstrijden zal moeten spelen.

28 mei 2019 om 15:21

De kans is niet vrij groot dat een van de twee deelnemende clubs voorronde moet spelen rond de tijd dat deze wedstrijd geprogrammeerd stond, voor het eerst sinds 2005 is dezelfde ploeg zowel winnaar van de beker als de eredivisie. Als de bekerwinnaar (niet psv, dat wisten we dit jaar al ruim op tijd) europa zou ingaan zouden deze moeten spelen in augustus voor hun voorronde. Alleen omdat Ajax dus de beker heeft gewonnen is deze beloning doorgeschoven. Hierdoor is de JC schaal wedstrijd tussen PSV en Ajax, en heeft PSV dus last van hun kwalificatie.. tsja de kans is namelijk nihil dat er een van de 2 deelnemende clubs rond die tijd voorrondewedstrijden zal moeten spelen. Dat terzijde.

Verder vind ik het wel mooi dat er constant gezwaaid wordt naar het feit dat bij ajax de hele speelronde verzet moest worden, dit kwam gewoon door de regels van de Knvb, want ook hier kan je het probleem hebben dat er op zowel zondag als dinsdag gespeeld moet worden. Dat is de reden dat de wedstrijd nu al bij voorbaat verzet wordt. Dat er nu alleen geen onzin is als koningsdag, de laatste speelronde die op het zelfde moment gespeeld moet worden en zo voort, kan het wel een dag verzet worden, en hoeft dus niet een hele speelronde verzet te worden, anders was dat bij ajax ook gebeurt. Maar goed ik voel nogal een hoog gehalte van frustratie vanuit de PSV hoek, alhoewel de meeste ajax fans hier met een knipoog op reageren in de trent van vervalsing en zo voort. Gewoon kopiëren en plakken van het topic van ajax destijds..

Helemaal terecht! Laten we elke club in NL het zo fijn mogelijk maken bij het toewerken naar Europese wedstrijden!

Kijk sprookje dat alleen ajax geholpen wordt is ook de wereld uit. Goed werk knvb

Die Johan Cruyff schaal is toch dan ook weer totaal niet handig gepland zo tussen twee voorronde wedstrijden in? Stel je moet woensdag en dinsdag voetballen, dan zit je toch niet op die zaterdagse wedstrijd te wachten. Deze wedstrijd is dus nu al niet serieus te nemen omdat psv daar gewoon met tweede garnituur gaat spelen.

4500 PSV fans maar? Lijkt me erg weinig aangezien het een finale is. Beide teams zouden ongeveer evenveel supporters mee moeten kunnen nemen

28 mei 2019 om 13:38

45000 staat er toch? Maar zonder dollen veel kaarten zullen bij de KNVB zelf zitten en verkocht/weggegeven worden. EL finale heeft ook 'maar' 6000 Chelsea kaarten en 6000 Arsenal kaarten in een Stadion van 70.000 wat betekend dat er zo'n 58.000 plekken voor de UEFA zijn. Die zullen dan verkocht worden of weggegeven worden aan sponsors, etc.

28 mei 2019 om 14:00

Maar het is dan wel evenredige verdeeld. Weet jij toevallig hoeveel kaarten aan Ajax zijn vrijgegeven of is dat gewoon het overige gedeelte?

28 mei 2019 om 14:09

Geen idee. Ik neem aan van wel. Maar sinds de opzet van de JC schaal is veranderd (stadion van kampioen) krijgt de thuisclub wellicht meer kaarten. Geen idee. Neem aan dat het wel evenredig verdeeld wordt.

28 mei 2019 om 13:55

4500 vind ik schappelijk. Animo vanuit Eindhoven zal niet zo groot zijn, denk dat PSV er zo'n 2000 afneemt

28 mei 2019 om 14:08

@nouryalmis

Ajax zal waarschijnlijk hetzelfde aantal kaarten krijgen. De rest is voor de Knvb, die verdelen er een hoop onder jeugdteams en dergelijke.

28 mei 2019 om 14:39

Nee, sinds vorig jaar ius het een officiele thuiswedstrijd voor de landskampioen.

28 mei 2019 om 16:09

Ben bang dat we dan een lege Arena gaan zien, mensen zijn nog op vakantie en de Johan Cruyff schaal leeft niet echt onder supporters.

28 mei 2019 om 14:41

Uhh nee, want dit is gewoon een uitwedstrijd en niet op neutraal terrein. Vorig jaar kreeg Feyenoord in Eindhoven initieel ook maar 2500 kaarten wat uiteindelijk werd opgeschroefd naar 5000+ omdat er genoeg lege vakken vanuit PSV waren. En het jaar ervoor kreeg Vitesse er slechts 1200 in de Kuip wat nog tot een staking leidde

Lekker belangrijk die JC-schaal. PSV moet maar gewoon met een volledig B-team gaan spelen en zich focussen op de voorronde van de CL.

Nou Knvb wat fijn dat jullie rekening houden met Psv. Had dat maar een paar jaar eerder gedaan. Had misschien ook nog geholpen in de CL. Het zou eigenlijk ook wel gek zijn als de Knvb nu geen rekening zou houden met Psv. Ze kunnen niet anders na het echec van afgelopen seizoen. Dus deze borstklopperij kan maar beter achterwege worden gelaten. Ook fijn dat PSV een paar supporters mag meenemen. Ik was namelijk bang dat er maar 100 kaarten zouden zijn. Ook hier weer dikke hulde Knvb Voor mijn part skipt PSV deze veredelde oefenwedstrijd maar. Groetjes van een provinciale zuurpruim.

28 mei 2019 om 15:26

Jezus man, dat je van iets positiefs toch weer iets negatiefs kan maken.
Het is ook nooit goed he, Het is toch juist goed wat de Knvb hier doet, en van die kaarten het is een thuiswedstrijd voor Ajax dus niet zo raar.

Wat een onzin. Wedstrijd van niets. Laat PSV gewoon met een combinatieteam van jong PSV en PSV onder 19 spelen. Het is overigens een op zichzelf staande wedstrijd. Heeft dus niets met competitievervalsing te maken. 😃

Die JC-schaal is maar een hinderlijke onderbreking van de voorbereiding. Hopelijk komt Van Bommel met een RKC-opstelling aanzetten, alles moet gezet worden op het bereiken van de CL, wat echt een wereldprestatie zou zijn kijkend naar het huidige team en de verwachte mutaties

Kijk,

Goede zaak dat er nu gelukkig ook ruimte is om PSV tegemoet te komen en een gunstigere uitgangspositie te verschaffen. Wat mij betreft hadden ze PSV nog meer ruimte gegeven.

Mooi. Alleen maar goed voor PSV en uiteindelijk (hopelijk) ook goed voor Nederland qua punten die behaald kúnnen worden!

Wat een geluk voor Ajax.. nu kan PSV mee betalen aan het gras wat Ajax had moeten schenken.

Wel een beetje hypocriet van een aantal Ajacieden hierboven om gelijk de vergelijking met afgelopen seizoen te maken .. appels en peren. Dit betreft een wijziging die ruim op tijd is aangekondigd, gooit geen programma in de war en heeft geen invloed op andere clubs. Prima beslissing in ieder geval.

Ook treurig om te lezen dat PSV blijkbaar maar 4500 kaarten krijgt voor de JC Schaal. Snap dat het niet verantwoord is om de tickets 50/50 te verdelen, maar zo is er van een 'neutrale omgeving' natuurlijk geen sprake, het is zo gewoon een verkapte thuiswedstrijd voor Ajax.

28 mei 2019 om 15:34

Ja wat bij Ajax hadden ze dit ruim van te voren kunnen doen, man man wat een niveau.

Wat me werkelijk stoort is dat veel mensen denken dat dit afgelopen seizoen alleen maar gebeurd is omdat het Ajax was, natuurlijk!! Mocht het PSV geweest zijn was het net zo goed gebeurd.

En dan nog iets waarschijnlijk hoeft het bij PSV niet veel aangepast te worden omdat zijn merendeel van hun wedstrijden spelen op zaterdagavond.

Man man de bekrompenheid hier soms zeg.......

28 mei 2019 om 15:40

Het gaat me niet om Ajax of PSV die al dan niet wordt voorgetrokken, maar om de totaal verschillende situaties die zich hebben voorgedaan. De verplaatsing van de wedstrijden van Ajax heeft natuurlijk veel gedoe opgeleverd voor een aantal clubs, waar ze begrijpelijk niet erg blij mee waren. Je hoeft dit niet als aanval te zien op je club, ik vind dat Ajax daarin niets te verwijten valt. Hoop wel dat je begrijpt dat het gelijk halen van enkele mensen hierboven nergens op slaat

28 mei 2019 om 16:42

Nou moet ik zeggen dat ik voornamelijk sarcasme lees hierboven en geen serieus klagen t.a.v. Psv.

En de situatie is opzich niet verschillend want bij Ajax hadden ze het niet eerder kunnen doen dan wat ze gedaan hebben, nu weten ze al dat PSV die voorronde moet spelen en dus logisch dat ze het nu al aanpassen, maar dat was gewoon niet mogelijk bij de wedstrijden van Ajax.

BTW van wat ik begreep zijn er ook bij PSV voor de winterstop wedstrijden verplaats iv.m. met de CL, maar daar hoorde je niemand over.

En ja dat waren verplaatsingen binnen een weekend, en niet een verplaatsing van een hele ronde, maar ook hier was niets anders mogelijk.

29 mei 2019 om 14:56

Het is ook geen neutrale omgeving. De JC Schaal wordt gespeeld in het stadion van de kampioen, in dit geval dus bij Ajax. Bovendien krijgt PSV echt niet veel minder kaarten dan Ajax want het overgrote deel gaat naar Knvb, sponsors, een neutrale supporters.

Bovendien zal het mij verbazen als er uberhaupt 4500 Psv'ers afreizen naar Amsterdam voor deze pot, denk dat ze dat niet eens gaan halen. Zowel in Amsterdam en Eindhoven loopt het geen storm voor zo'n veredeld oefenpotje. Bovendien is het in de zomervakantie en speelt PSV een paar dagen later al CL voorrondes. Zie dan maar eens 5000 man op de been te krijgen, denk dat het niet gaat gebeuren, en die mening delen ook veel Psvers in dit topic.

Schandalig!!, moet Ajax weer de dupe worden omdat PSV zo veel rust wil hebben, pfff

Toch ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren als er meerdere ploegen europees overwinteren. Gaan we dan alles omgooien of weer een keer selectief zijn? Hoe je het wendt of keert heeft het gewoon invloed gehad op de competitie. Je speelt ineens thuis ipv uit, schorsingen, blessures. Het is altijd makkelijk praten als het in je eigen voordeel is, maar er zijn nog 17 andere ploegen. Als ik het mag geloven hadden clubs ook geen inspraak op dit besluit en als dat zo is kunnen we dan ook vanaf morgen alle kunstgras afschaffen?

28 mei 2019 om 15:52

Als meer clubs overwinteren, heeft de Knvb de punten binnen en is het belang om na de winterstop ook nog punten te pakken, minder groot.
zou wel goed zijn als een goed jaar wordt gekoppeld aan het afgelopen jaar.kan Nederland eens ruim binnen de eerste 10 terecht komen.

28 mei 2019 om 16:43

Onzin, de Knvb zal dan ook aanpassen, want elk punt dat NL haalt is belangrijk, gehaald door wie dan ook!

Blij dat de knvb stand houd en eindelijke hopelijk alle clubs te hulp schiet in Europa.

Zo is PSV ook weer een keer geholpen, fijn is het diplomatiek weer rechtgetrokken denken ze daar in Zeist.

Stopte ze maar eens met dit soort ongein en gewoon ballen. Ajax kreeg ook alle rust en vervolgens verprutsen ze het zelf. Geen garantie op succes dus.

Hopelijk maken ze nu eens duidelijke criteria wanneer ze iets gaan verplaatsen. Dan kan men de Knvb daaraan houden, dit is lukraak maar wat don wanneer het uitkomt.

28 mei 2019 om 16:48

Onzin, natuurlijk is meer rust geen garantie op succes, Feyenoord had nog geen wedstrijd gespeeld toen ze kansloos verloren van Trencin......

Maar als het een kleine kans geeft om door te komen moet je het gewoon doen, ongeacht welke club.
En de afspraken zijn duidelijk, daar is niet van afgeweken, ja er zullen altijd clubs zijn die er niet blij mee zijn. Maar dat hou je altijd.

29 mei 2019 om 11:46

Makkelijk praten voor een supporter van een club waarbij de dobbelsteen afgelopen seizoen continu goed is gevallen.

Ben je je ook bewust van de impact buiten de 11 selectiespelers van Ajax, zoals duizenden andere Nederlanders? De impact op werk en sociaal leven wanneer je ipv het weekend opeens door de weeks een uitwedstrijd hebt?

Al het aanpassen van de supporters die vervolgens laconiek door 11 spelers wordt verspeeld? Was dat het dan waard die kleine kans?

29 mei 2019 om 12:17

Ja het is het altijd waard die kleine kans, maar jou Ajax haat voert weer de boventoon. En je snapt er nog steeds niets van, dat is duidelijk!

Maar ik ga het niet nog eens uitleggen waarom die speelronde verplaats moest worden. Dat dat vervelend is voor supporters is zeker jammer maar het kon niet anders, maar dat lijk je niet te willen begrijpen.

Veel succes komend seizoen in Europa, jullie zullen het nodig hebben, ook alle hulp toegewenst van de Knvb, ik hoop dat het nodig gaat zijn.
Dat zou namelijk betekenen dat jullie weer eens mee mogen doen dit jaar.

Prima zaak natuurlijk, PSV moet zich goed kunnen voorbereiden op die hele belangrijke return. Win je die, dan ben je in ieder geval zeker van EL voetbal.

Voor Ajax fijn dat zich rustig kunnen voorbereiden richting de JC schaal die ditmaal hopelijk serieus wordt genomen en niet zoals onder De Boer bijna traditie was om hem te verliezen. Het is toch een prijs en het wordt hoog tijd dat we die JC Schaal, ondanks zijn lage status als prijs gaan winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez: ‘Ik had het niet gedaan als ik hem was geweest’

Het optreden van Bert van Marwijk in het programma Rondo van Ziggo Sport maakte tongen los. De 67-jarige oefenmeester nam het op voor zijn schoonzoon Mark van Bommel, die onlangs zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Juventus en Barcelona onderhandelen nog altijd over een ruildeal met Ivan Rakitic en Federico Bernardeschi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren