Johan Derksen snapt niets van Feyenoord: ‘Het is lachwekkend’

Maandag, 27 mei 2019 om

Sjaak Troost volgt Martin van Geel op als technisch directeur van Feyenoord, zo werd vrijdag officieel naar buiten gebracht door de clubleiding. Troost diende als speler nooit een andere club en was na zijn actieve loopbaan in verschillende functies verbonden aan de Rotterdamse club. Johan Derksen snapt niets van de aanstelling van de oud-verdediger. “Het is lachwekkend”, zegt hij maandagavond in Veronica Inside.

“Hij heeft een achtergrond op de commerciële afdeling van Feyenoord. Hij ging vervolgens op eigen benen verder en dat is niet goed afgelopen. Toen is hij teruggekomen in Rotterdam-Zuid. Dus dat heeft allemaal niks geholpen”, vervolgt Derksen zijn uithaal richting de opvolger van Van Geel. “Troost is niet lastig, maar hij begrijpt niks van de functie. Hij overschat het. Troost denkt dat zaakwaarnemers hem ook wel bellen. En mijn volgende vraag is: waarom staat Jan de Jong (algemeen directeur Feyenoord, red.) dit toe? Feyenoord staat een jaar stil. De Jong weet echt niet wat hij bij deze club moet. Wat heeft hij überhaupt in de voetballerij te zoeken?”

Martijn Krabbendam, clubwatcher van Voetbal International, gaat dieper in op de zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe technisch directeur. Onder meer Joris Mathijsen (Willem II), Jordy Zuidam (FC Utrecht) en Ferry de Haan (Excelsior) zeiden 'nee' tegen de functie in Rotterdam. “Het lag aan Feyenoord zelf. Kwalitatief valt het enorm tegen op de markt voor technisch directeuren. Daarom zijn er vijf kandidaten afgevallen.”

“Max Huiberts was bij AZ nog niet klaar, daarom wilde hij daar blijven. Dat was een serieuze optie”, verklapt de Feyenoord-volger. “Maar goed. Bij Feyenoord moet heel wat gebeuren. De selectie moet op de schop. De contracten van verschillende spelers lopen nog door, maar deze moet je juist verkopen. Feyenoord heeft geld nodig en nieuwe spelers met andere kwaliteiten. Jaap Stam wil daarom doorselecteren. De constructie die je nu hebt, kan niet.”


Poll

Denk je dat Sjaak Troost het goed gaat doen bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door frotank)

Lijkt me niet fijn instappen voor Stam, ben benieuwd of hij ook naar Feyenoord was gegaan als hij wist dat er dus 2 lichtgewichten achter hem stonden. Als de selectie nog zwakker word, waar het op lijkt met het vertrek van van Persie, en berghuis en Vilhena waarschijnlijk, dan kan een club als AZ of Vitesse zomaar Feyenoord van de 3e plek stoten.

27 mei 2019 om 22:21

Vilhena en Berghuis zullen ook niet gratis vertrekken. Dat geld kan wellicht weer goed gebruikt worden om de selectie waar nodig te versterken.

27 mei 2019 om 22:51

@daannl, hoeveel zullen ze opleveren samen? De transferwaarde van Berghuis wordt volgens mij geschat op 12 miljoen, dus zeg 15. En dan 10/12 voor Vilhena? Hoe lang duurt zijn contract nog? Hoe dan ook, Feyenoord zal creatief moeten scouten en ik hoop dat het ze zal lukken.

27 mei 2019 om 23:09

Nou, als PSV hem wil zal het bij 10 blijven. Vilhena zal rond de 5 zitten, kan wellicht worden vervangen door Fer. En zoals Krabbemdam al aangaf, er is heel weinig geld. Grootste bonus is misschien wel St. Juste, daar was Russische interesse voor (Zenit).

28 mei 2019 om 00:23

Die Russische iinteresses kennen we. Spelers van Feyenoord leveren opgeteld 15 mil op, helaas. Wordt teren op jeugd

28 mei 2019 om 00:31

Vilhena's waarde wordt rond de 12 miljoen geschat met meerdere geïnteresseerde. Het uiteindelijke bedrag zal wel een stuk hoger liggen dan 5 miljoen. PSV bepaalt de waarde van Berghuis niet, dus ook die 10 slaat nergens op.

28 mei 2019 om 07:30

Dat was het voor Frank De Boer bij Ajax ook niet (4 kampioenschappen), dus daar hou ik me maar aan vast.

Arme jaap, waar is hij aan begonnen. Zo denk je bij een grote club binnen te komen, zo gebruik je gullits uitspraak "ik ben niet te benijden". Valt weinig eer voor hem te behalen

28 mei 2019 om 00:43

Dit gaat volgend jaar ook geen succes worden lijkt me. We moeten ook niet ten koste van alles mee willen strijden om de prijzen. Dat beleid werd de afgelopen jaren gevoerd. Dan verkopen we Jorgensen niet voor 17 miljoen want we kunnen niemand halen van hetzelfde niveau. Puntje bij paaltje mocht Jorgensen (na een slechte reeks) banken ten kosten van afzwaaiend veteraan vpersie.
Clasie was welkom als huurling en kreeg onbeperkt het vertrouwen (goed of slecht, er was regelmatig aanleiding om te wisselen). De komst van Martina was ook volledig op de korte termijn gericht. Het langdurig niet opstellen van Kokcu was voor de lange termijn erg ongunstig (keurig dat vgeel dat contract heeft weten te verlengen).
Accepteer dat nr 1 en 2 momenteel te ver voorop liggen. Richt je op de lange termijn en zorg voor goed voetbal, een hoog niveau aan trainingen en een trainer die spelers en een team ook echt tactisch iets kan bijbrengen. Met enkele spelers die verdere groeipotentie hebben. En accepteer dat het af en toe fout gaat.... want dat hoort bij jong grut. Maar fout ging het ook met de ervaren jongens dit jaar.
De grote vraag is natuurlijk... heeft Stam daar wel zin in? Die komt niet naar Feyenoord om in de luwte 3e te worden. Die gaat voor het hoogst haalbare.
Ben benieuwd.

"hij overschat het. "

Dat blijkt niet echt uit de context.

Wel helemaal eens over De Jong; Het is leuk dat ie fan was van Feyenoord etc, maar de functie van Algemeen Directeur vraagt iets meer. Ook hier zal wel gelden: "niet je oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt".

Ik hoop dat de nieuwe schoenen luisteren naar de naam "eenhoorn"

27 mei 2019 om 23:11

Eenhoorn denkt er, jammer genoeg voor Feyenoord, precies zo over als Max Huiberts. Komt nog eens bij dat Eenhoorn helemaal niet zo staat te trappelen om bij Feyenoord te gaan werken as dat de Feyenoord fans denken.

het wanbeleid van Van Geel kon echt niet meer dus dat hij moest vertrekken vond ik volkomen logisch. wat ik me alleen afvraag is waarom ze pas al deze Td's na Van Geel zijn vertrek zijn gaan benaderen. je had toch al kunnen polsen of ze interesse hadden voordat Van Geel vertrok?

27 mei 2019 om 22:35

persoonlijk denk ik dat dit zgn,wanbeleid onderdeel is van ons te hoge verwachtingspatroon,
Sjaak Troost lijkt me slim genoeg om dat verwachtingspatroon op nuchtere wijze te temperen.
Plek 3 is DE plek waar Feyenoord hoort. wellicht dat Stam met een beetje mazzel over 2 jaar een groep kan samenstellen die ietsje dichter richting PSV kan komen...maar PSV zit natuurlijk ook niet stil.

27 mei 2019 om 23:32

Als ik Feyenoord was zou ik gewoon langzaam aan de toekomst gaan bouwen op een duurzame manier. Dus geen dure oudjes meer opnemen maar alles op jonge jongens richten die vervolgens een transfer kunnen maken. Dat geld wegzetten en nieuwe jongens zoeken en dan langzaam omhoog.

Heel belangrijk is wel dat dit concept wordt gecommuniceerd naar de supporters. Als je iets wilt moet je echt bouwen. Ajax heeft gebouwd, az bouwt momenteel ook(geven weinig uit ondanks de jaarlijkse uitgaande transfers) en Feyenoord zal dit ook moeten gaan doen.

28 mei 2019 om 00:25

@elnino; een paar 'oudjes' er tussen is wel erg wenselijk. Dat er jonge spelers minuten moeten gaan maken is zeker duidelijk. Al te lang kozen de td en de trainer voor succes op korte termijn.

28 mei 2019 om 00:51

@ijsmuts

ik ben het zeker met je eens maar in principe lopen er nog voldoende ervaren spelers in dit Feyenoord. spelers als Botteghin, Vd Heijden, Toornstra en Jorgensen hebben allemaal veel ervaring. ik zou dan spelers als Kokcu en Burger de kans geven en je zou eventueel een gokje kunnen wagen met de transfervrije Maher die wel wat met een bal kan en ook ervaring heeft. bovendien zal hij niet zo een hoog salaris hoeven op te strijken als spelers als een Fer bv die in Engeland gewend is veel te verdienen

28 mei 2019 om 01:47

Je loopt al een jaar lang vGeel af te kraken omdat die Ayoub transfervrij haalt (jouw argumentatie was tekengeld en salaris en dus toch duur) maar Maher is het gokje wel waard? Btje selectief nietwaar? Met alle respect voor bottghin, vdHeijden en Toornstra... dat moeten niet de dragers van je team zijn qua ervaring. Ajax deed dat jarenlang met Schone, wiens top op de eredivisie ligt. Nu spelers als blind en tadic vd partij zijn zie je wat ervaring uit buitenlandse competities mee kan brengen (el ahmadi, elia, vpersie en kuyt eerder idem).

28 mei 2019 om 02:22

Volgens mij bedoelt Japie dat Maher minder geld zal kosten dan Fer. Die verdient in Engeland ongetwijfeld veel meer dan Maher bij AZ deed. Dat gezegd hebbende, Schöne heeft voor veel balans in het elftal gezorgd. Het ging pas lopen toen hij op de juiste plek op het middenveld ging spelen. Niet alle oudere spelers zijn nutteloos.

Ze hadden steeds over de uitspraak van Troost dat zaakwaarnemers hem wel bellen. Ik heb dat gemist, maar dit is wel een beetje rare uitspraak dan. Je moet nooit afgaan op wat je wordt aangeboden, want dat zijn alle spelers die ze nergens kwijt kunnen. Ik hoop maar Stam en Kuijt de beoordelingen doen en Troost alleen de onderhandelingen.

Troost hebben ze gewoon naar voren gehaald. Een kind van de club , krijgt daarom misschien net wat meer krediet bij de achterban. Is geen lastige vent die zal wel doen wat er hem gezegd wordt.

28 mei 2019 om 00:23

Als Troost zo in elkaar zat, dan had vgeel er nog gezeten... want het is juist Troost geweest die ervoor gezorgd heeft dat vgeel is vertrokken... door fel tegen de zittende mensen in te gaan.

28 mei 2019 om 03:03

Dan kan je wel zeggen dat hij als weinigen zijn verantwoordelijk pakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Technisch directeur
28 fans
59 jaar
Laatste voetbalnieuws

‘Geen grap, Feyenoord verkocht me nadat ik de hoogste boete ooit had betaald’

Jean-Paul Boëtius keerde in de zomer van 2017 terug bij jeugdliefde Feyenoord, maar een groot succes werd zijn rentree in De Kuip niet. De buitenspeler vertrok een jaar later zelfs alweer...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren