PSG krijgt flinke trap na: ‘Hier maken ze me het leven makkelijker’

Maandag, 27 mei 2019 om

Unai Emery kan woensdag voor de vierde keer in zijn loopbaan de Europa League winnen. De manager van Arsenal, die eerder met Sevilla driemaal de beste was in het clubtoernooi, neemt het deze week in Baku op tegen Chelsea. Emery geniet bij Arsenal, vooral omdat hij bij Paris Saint-Germain hele andere werkomstandigheden was gewend, zo vertelt hij aan El Mundo.

“Hier bij Arsenal maken ze leven makkelijker voor mij. Arsenal is een hele grote club, maar is tegelijkertijd ook hecht. Er heerst veel liefde. Iedereen is ook bereid om te helpen. Respect is het eerste woord dat in mij opkomt”, aldus Emery, die een voorbeeld geeft uit zijn tijd in Parijs om het verschil tussen Arsenal en PSG aan te duiden.

“Toen ik bij PSG arriveerde, probeerde ik Frans te spreken. Het sarcastische antwoord was dan dat ik het niet goed sprak. In Londen gebruik ik heel simpel Engels en iedereen lacht naar mij. Ze bedanken me voor het feit dat ik het probeer”, vervolgt de Spanjaard, die het gevoel heeft dat hij bij Arsenal de tijd krijgt om aan zijn selectie te schaven.

“Bij Arsenal heb ik het gevoel, voor de allereerste keer, dat ik iets aan het opbouwen ben. Dat ik win om iets op te bouwen in plaats van om te overleven. Ik voel de respect, zelfs als we verliezen. Ik wil wel graag zien dat de nederlagen meer pijn doen, want zo word je competitiever. Ik wil dat mensen langer dan twee uren balen van een verlies.”


Poll

Wie wint de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Dat is een verschil in opvatting in de cultuur. Zelf kom ik vaak in frankrijk en tegenwoordig is mijn frans meer dan prima. Maar destijds sprak ik aardig gebrekkig Frans. Toen ik eens met een meneer een gesprekje begon over een Appel werd ik ook raar aangekeken. Feit dat ik mij best deed, deed daar voor die meneer op leeftijd weinig aan af. Voor fransen zelf staan ze torenhoog boven de andere volkeren. Eenieder die de taal niet vloeiend spreekt word in de nek aangekeken en is een buitenstaander.

In Engeland zijn ze wat dat betreft veel opener. Nederlanders gaan ook snel over op een andere taal wanneer de gesprekspartner het nederlands slecht machtig is. Als moet ik zeggen dat de jeugd in Frankrijk het Engels steeds beter onder de knie krijgt. Ik kwam laatst een groep schoolkinderen van rond de 10 tegen in een hotel. Die kinderen konden prima in het engels overweg. Er is dus zeer zeker licht aan het eind van de franse tunnel. het kost alleen wat tijd.

27 mei 2019 om 14:57

Datzelfde probleem heeft Spanje jaren gehad. Ook daar spreken velen inmiddels goed Engels, zeker de jeugd die nu rond de 12-16 jaar is. Echter heb ik net Fransen altijd, en je ziet dat ook in Belgie bij het nationale elftal, dat ze gewoon te arrogant en te verdomd zijn om een andere taal te leren en te spreken. Het Belgische team, niet alleen bij de voetbal, spreekt over het algemeen Frans met elkaar. Walloniers spreken amper tot geen Nederlands, maar ze verwachten wel dat de Vlamingen Frans praten. Zulke mensen heb ik een enorme pesthekel aan en zeker als zij zelf in een ander land zijn en zichzelf dan niet verstaanbaar kunnen maken. Zitten ze je raar aan te kijken en vragen ze bijna letterlijk: waarom begrijp je mij niet?

27 mei 2019 om 16:09

IK begrijp Romanempire ergens wel. Zelfs in de ardenne word er soms lastig gedaan over taal, wat ik niet begrijp aangezien er in dat gebied in de zomer een boel geld te verdienen is. Voorbeeld hiervan is een tapas-tentje in Dinant in Belgie. De eigenaresse is Nederlands uit Maastricht en de eigenaar een Waal. De dochter spreekt enkel Frans. In plaats van dat de moeder die Nederlands Preekt naar ons tafeltje kwam om de bestelling op te nemen stuurde ze lachend haar dochter die het zeer ongemakkelijk vond en ons niet begreep. Er volgden wat onaardige opmerking van moeder tot ik plots in het Frans begon. Toen werd er ingedimt en werden we plots vriendelijk geholpen. Maar de manier hoe daar bij binnenkomst over ons gesproken werd lusten de honden geen brood van. Daar straalde zeer zeker een bepaalde arrogantie vanaf. Opmerkelijk want wij brengen voor zon restaurant toch geld in het laatje? En dan zet je je klanten openlijk voor schut en plein public van de andere klanten.

Ik kan nog wel 16 voorbeelden geven van dit soort dingen die ik heb meegemaakt maar ik kan er ook wel 16 geven van goede, warme mensen die ik in die regio ben tegengekomen. Toen ik eens met een lekke band in dezelfde regio stond met wielrennen ging een Waal op de fiets naar zijn woning om een reserveband en een pomp te regelen. Na een uur was hij pas terug maar hij fikste het wel. Hij had zelfs koffie meegenomen. Het is dus net hoe je bent en wie je treft.

27 mei 2019 om 17:17

Ik zat 2 weken op een camping in de Ardennen, mijzelf met pijn en moeite verstaanbaar gemaakt in het plaatselijke winkeltje in gebrekkig Frans en Engels, om er op de een na laatste dag achter te komen dat die kut eigenaar ook gewoon Nederlands praatte

Leuk voorbeeld. Om maar even gelijk iedereen over een kamp te scheren: Fransen zijn ook gewoon in het meredeel een enorm moeilijk volk voor buitenlanders. Logisch dat dit zich vertaald naar de club culturen.

ON: Mooi om te zien dat emery het gevoel heeft aan. Het zou tof zijn om a la Liverpool Arsenal jaar in jaar oud te zien groeien. Echter moet Unai dan wel gesteund worden en investeren. Alles valt en staat een beetje bij de EL finale en de evetuele CL plaatsing lijkt mij. Verder snap ik niet dat Unai Ozil haat en beetje van alles in life de schuld geeft. Nu helpt Ozils houding niet maar indien je 2 lopers achter hem zet en backs, vleugelspeler + capabele spitsen geeft hij makkelijk 25-30 assists. Emery zal het wel beter zien maar voor mij worden zijn kwaliteiten aan het beign van september duidelijk. Als hij weer met mustafi etc aan het seizoen begint is het over en uit voor arsenal en zou ik als fan zijnde het stadion in de fik steken na al die jaren vn mismanagement

27 mei 2019 om 15:34

Denk dat je zelf al het antwoord geeft waarom hij geen fan van Ozil is. Hij moet het hele elftal aanpassen om hem goed te kunnen laten spelen. Een speler die verdedigend zeer weinig doet kun je eigenlijk helemaal niet gebruiken in de Premier League.

27 mei 2019 om 15:44

Ik denk niet dat hij Ozil haat hoor. Maar met het materiaal dat Arsenal nu heeft kun je Ozil niet goed laten spelen. Het gaat nu wel beter in de 3412 opstelling, maar om nou een elftal te gaan bouwen om Ozil vind ik nu niet nodig. Zou eerder kijken naar een elftal om Lacazette Torreira en Guendouzi heen.

27 mei 2019 om 16:49

@blackmamba

Özil heeft nu al drie jaar lang de 10 assists niet eens gehaald, laat staan 25-30. In zijn 6 jaar bij Arsenal heeft hij één keer meer dan 10 assists gegeven, in het jaar dat Arsenal 2e werd, 4 jaar terug nu. Ik snap werkelijk niet waar je het vandaan haalt dat hij er dan volgend jaar zomaar 30 zou kunnen geven. Sommige mensen blijven gewoon te lang vasthouden aan oude verwachtingen, dat is ook waarom Arsenal de laatste jaren zo is afgegleden als je het mij vraagt. Je kan Özil denk ik beter verkopen, misschien dat een Turkse topclub er nog wat voor geeft, in plaats van het hele team op hem aan te passen. Verder denk ik dat Arsenal alleen nog kan aanhaken bij de top als ze inderdaad gewoon heel veel geld gaan investeren. Liverpool is ook niet langzaam aan beter geworden door niets uit te geven, maar door hele, hele goede aankopen te doen zoals Mané, Salah, Firmino, Robertson, Alisson, van Dijk, Fabinho etc.

Arsenal is in sommige dingen ook gewoon een aparte club. Een klein voorbeeld: We hadden tot vorig jaar al 33 jaar dezelfde man die de kleding verzorgde, en hij is vorig jaar met pensioen gegaan om opgevolgd te worden door zijn zoon. Hij was dus al kitmanager voor onder andere de Premier League begon, voordat spelers als Ozil geboren waren, en voordat bijvoorbeeld Bergkamp zijn professionele debuut gemaakt heeft. En hij heeft er ook altijd op toegezien dat alle spelers bij Arsenal dezelfde soort mouwen draagt. Dus of allemaal lang, of allemaal kort. Gewoon een kleine leuke traditie.

Het nadeel bij Arsenal is wel dat je soms te veel tijd krijgt. Bij veel clubs wordt je afgeschreven, bij Arsenal kan je een 9e kans krijgen. Daar moeten ze aan de ene kant harder in worden, aan de andere kant heeft het ook zo zijn vruchten afgeworpen. Koscielny was in zijn eerste seizoen niet best, maar daarna heeft hij toch laten zien bij de betere verdedigers in de PL te horen.

27 mei 2019 om 14:50

Je hoort bij Arsenal vaak het tegenovergestelde. Dat oud-spelers er vaak niet terugkeren en naar andere clubs vertrekken om daar trainer te worden in de vorm van Vieira, Bergkamp en Cech als laatste.

27 mei 2019 om 15:49

Ja en nee. Bij Cech is het logisch dat hij niet blijft, hij is een clubicoon van Chelsea, niet van Arsenal, dan is het logisch dat hij terug gaat naar Chelsea. Van Bronkhorst is ook oud-speler van Arsenal, maar die zit nu ook bij Feyenoord. Wat logisch is, hij is daar manager, bij Arsenal zou hij dat niet zijn. Net zoals Vieira, die nu manager is bij Nice, bij Arsenal was hij op dit moment nog niet zover gekomen. Wat niet uitsluit dat ze in de toekomst bij Arsenal gaan werken trouwens, maar dat geheel terzijde.

Verder heb je op dit moment Ljungberg, Pires, Bould, Garry, Mertesacker, Keown, Grimandi, Brady, en Rice die actief zijn binnen de club, en in het verleden had je ook nog Henry, Adams, Dixon als mensen in de jeugdopleiding. Je kan nou eenmaal niet al je oud-spelers houden.

Ach ze zijn al iets verder dan vroegah. Een jaar of 15 geleden was ik in Parijs en vroeg ik de dame achter het metro ticket loket om "one ticket". Ze keek me aan met een chagrijnige vragende blik. Daarop zei ik "une ticket?" waarop ze me het kaartje gaf.

Je hebt maar een product, trut.

27 mei 2019 om 17:27

Ik vroeg 15 jaar geleden in Spanje ooit eens om een 'chicken burger', en het mooie blondje achter de kassa van de Macdonald keek me aan alsof ik om een alien vroeg. Wist totaal niet waar het over ging.

Ben jarenlang in Frankrijk geweest, en vind het persoonlijk lieve mensen. Vooral in het zuiden dan. Parijs is inderdaad een strontstad vergeleken met Montpellier, Lyon, Bordeaux, Nice, Monaco, enz. En de vrouwen daar zijn de heetste van Europa.

27 mei 2019 om 18:21

Dat probleem heb ik ook eens ervaren in Spanje, wilde 12 kipnuggets bestellen. Eindigde met mn dronken bakkes met 3 tassen vol kipburgers slenterend door de straten van Lloret. Het lijkt wel alsof we alleen in Nederland waarde hechten aan het verstaanbaar maken van onszelf in zo veel mogelijk wereldtalen. In die zin dan toch best voor al die Latijnse talensprekers die de Noord-Europese voetbalwereld binnenstappen met al die gekke Germaanse talen, das best een pittige kluif.

27 mei 2019 om 20:22

Hahaha, zalig verhaal. Hebben ze gesmaakt uiteindelijk?

Tja dat zijn de fransen. Super arrogant volk die hun taal en cultuur beter vinden dan de rest. Als je geen perfect frans spreekt doen ze nieteens hun best om je te begrijpen. Tegenwoordig als iemand mij in het Frans aanspreekt om iets te vragen reageer ik in het Engels of Spaans, laat hun maar een andere taal leren

27 mei 2019 om 15:44

Nou ja, Franse wijn kan ook weinig tegenop. OT: Kan me Emery's gevoel best voorstellen. De beste man heeft eindelijk een project voorhanden waar hij het team, maar ook zichzelf, kan laten groeien. Bij PSG was dat niet zo, daar moest je er per se meteen staan, en als je de CL niet won dan werd je meteen ontslagen.

27 mei 2019 om 17:33

Noem mij een volk dat niet arrogante groepen heeft? Britten, Duitsers, Spanjaarden, Italianen, Turken, Marokkanen.

27 mei 2019 om 18:04

Ik vind Spanjaarden zeker niet arrogant. Als ze merken dat Spaans niet je eerste taal is praten ze langzamer en Helpen ze je begrijpen. Mijn volk de Argentijnen daarin tegen zijn wel super arrogant geef ik toe haha

Mooi om te zien dat Emery het volle vertrouwen van de club krijgt. Hopelijk weet Arsenal CL voetbal te halen om zo wat goede spelers op te halen. Er moet in ieder geval geïnvesteerd worden in de defensie, want dat is op dit moment gatenkaas. Ook moet er nog wat fysieke geweld bij op het middenveld. Als Arsenal zijnde zou ik voor gaan voor Konate, Upamecano en Thierney voor achterin en Ndombele voor op het middenveld. Özil moet ook het volle vertrouwen krijgen, want hij kan je zo ruim 20 assists per seizoen bezorgen. Opstelling: 3-4-1-2 doel: Leno verdediging: Konate - Holding - Upamecano middenveld: Thierney - Toreirra - Ndombele - Bellerin aanval: Özil (nummer 10) - Lacazette - Aubameyang. Bank vullen met jeugdspelers als Reiss Nelson, Emile Smith-Rowe en Mainland-Niles. Als dit team in vorm is kunnen ze zo een gooi naar de titel doen...

27 mei 2019 om 16:37

Naar de titel? Haha dat is denk ik wel een beetje overdreven. Maar je noemt vier nieuwe spelers, weet je of Arsenal middelen heeft om deze zomer flink in de selectie te investeren? Voor zover ik weet genereren ze weinig transferinkomsten.

27 mei 2019 om 16:44

Wist je dat Arsenal op de vijfde plek staat van rijkste voetbalclubs ter wereld? Ze hebben geld als water, alleen geeft Kroenke dat liever niet uit.

27 mei 2019 om 16:51

En verwacht je dat dit komende zomer anders is?

27 mei 2019 om 16:53

Nog een andere opmerking trouwens, over het volle vertrouwen geven aan Özil die '20 assists' zou gaan geven. Dat werd hierboven ook al gezegd, maar daar snap ik niks van. Özil heeft in zijn 6 seizoenen bij Arsenal maar in één seizoen meer dan 10 assists gegeven (19). Dat was een exceptioneel jaar waarin Arsenal 2e werd, en dat is vier jaar geleden. In de laatste drie jaar is hij niet eens aan de 10 assists gekomen, op basis waarvan verwacht je dat hij er komend jaar 20 gaat geven als hij het vertrouwen krijgt? Is dat niet een beetje onrealistisch?

27 mei 2019 om 17:36

Alle hoop voor een mooi seizoen voor Arsenal ook weer de grond ingeboord. Bedankt weer😜

27 mei 2019 om 18:18

Haha dat ging ook gemakkelijk. Misschien moet je dan het verwachtingspatroon een beetje bijstellen, een advies dat je wel aan veel Arsenal-fans kan geven trouwens.

De Franse cultuur is inderdaad erg chauvinistisch, al vanaf het lagere onderwijs wordt het erin gestampt dat Frankrijk het middelpunt van Europa is. Andere talen en culturen worden als minderwaardig beschouwd. Door de globalisering is dit een klein beetje aan het veranderen bij de jeugd, maar bij de oudere bevolking zorgt dit er juist voor dat zij zich nog geslotener opstellen naar andere culturen.

Prachtig land, maar zeer moeilijk in de omgang!

Los van deze anekdotes over de Franse taal enzo, ik blijf Emery een tactisch uitstekende trainer vinden, hij heeft een heel veelzijdige grabbelbak aan opstellingen van defensief/controlerend tot flitsend aanvallend combinatievoetbal tot keihard vechtvoetbal en is ook niet te beroerd om de boel compleet om te gooien als het niet lekker loopt. Dat was hij bij Sevilla, waar hij Klopp's Liverpool in de EL finale na een rampzalige eerste helft na de thee ineens helemaal overhoop speelde, bij PSG heb ik wedstrijden gezien die qua snelheid en combinaties de vergelijking met Pep's Barca wel aankonden, en ook bij Arsenal haalt hij regelmatig echt serieus goed voetbal uit deze spelersgroep. Aan de andere kant, de wisselvalligheid zit er zeker ook ingebakken, bij al die ploegen.

Alsnog is t altijd interessant om te zien wat hij nou weer uit de hoge hoed trekt.

Persoonlijk voel ik me altijd helemaal thuis in Parijs, elk jaar ga ik er wel heen. Als er een plek in Europa waar ik zou willen wonen als ik niet in Amsterdam zou wonen zou dat absoluut Parijs zijn.

Maar waar werd hij uitgelachen dan? Bij PSG zelf of in Parijs? Het eerste zou ik wel vreemd vinden met zoveel buitenlanders,

27 mei 2019 om 15:43

Ik denk op persconferenties bijvoorbeeld. En misschien op de club ook wel een beetje, maar dat lijkt mij minder waarschijnlijk. Al met al natuurlijk een niet zulke goede gang van zaken.

27 mei 2019 om 15:53

Fransen zijn nogal moeilijk in hun taal. Als je Frans met een accent spreekt, of met heel veel moeite, dan wordt je in Frankrijk met de nek aangekeken. Terwijl Britten veel minder moeite hebben met mensen die niet zo heel goed Engels praten. Om een of andere reden hebben Franse mensen gewoon moeite met mensen die hun taal niet zo perfect uit hun strot krijgen als zij zelf, terwijl Fransen die een andere taal moeten spreken gewoon een grap zijn.

"Ik wil dat mensen langer dan twee uren balen van een verlies."

Dan moet je flink wat veranderen in de selectie, want 90 procent hebben niet genoeg talent en hebben ook niet de juiste mentaliteit.

Sommigen die dan wel genoeg talent hebben, zijn liever bezig met Fortnite dan met voetbal.

Ben benieuwd wat Emery bij Arsenal voor elkaar krijgt. Wat verwachten de Arsenal-volgers op de transfermarkt? Ik zag dat ze in verband werden gebracht met Umtiti, dat zou een sterke deal zijn voor Arsenal. Als ze niet gaan uitgeven deze zomer zie ik het eerlijk gezegd niet rooskleurig voor ze in. De verdediging is niet geweldig en ook flink aan het verouderen. Ramsey en Welbeck gaan weg (transfervrij nota bene) en Özil wordt ook 31 en steeds minder. Eigenlijk vind ik alleen de keeper Leno, Torreira en Lacazette en Aubameyang spelers waarmee je kan aankomen in de Engelse top. Misschien Bellerin en Colasinas.
Arsenal-volgers?

27 mei 2019 om 18:38

Ik verwacht niks. Veel geruchten en uiteindelijk twee half gebakken spelers waar zelfs Everton voor zou bedanken. Umtiti is te mooi voor woorden. Kolasinac (zo lastig is het niet) is defensief te slap. Bellerin is goed genoeg, zonder twijfel.

Op dat gebied hebben Fransen veel weg van Amerikanen. Veel invloed op de wereld gehad en overal geweest in landen en daar hun taal achtergelaten. Denken dat iedereen zomaar die taal spreekt, haha. Tuurlijk niet. Maar het zijn best wel toffe mensen hoor. Nederlanders zijn gewoon geen krak in het Frans en dat is niet erg. Als ik een Hollander Frans hoor spreken is dat best wel grappig. Een Spanjaard heeft nu eenmaal een accent als hij Frans spreekt, kan hij niet aan doen. Maar respecteer iemand als hij je taal probeert te spreken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

5 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Arsenal
2013-2016 Sevilla
2012-2012 Spartak Moskou
2008-2012 Valencia

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren