Bernd Leno is verbolgen en spreekt van ‘schandaal’: ‘Ik vind het echt sneu’

Maandag, 27 mei 2019 om

Bernd Leno is verbolgen dat zijn ploeggenoot Henrikh Mkhitaryan niet kan afreizen naar Azerbeidzjan. Arsenal speelt woensdag in Baku de Europa League-finale tegen Chelsea. The Gunners moeten het doen zonder de Armeniër, aangezien Arsenal het vanwege de slechte verhoudingen tussen Armenië en Azerbeidzjan onverantwoord vindt om de speler af te laten reizen.

“Het is schandalig dat hij niet kan spelen. Hij werkt het hele seizoen al heel hard en kan dan niet naar de finale vanwege politieke redenen. Ik vind het echt sneu voor hem”, zegt de doelman van Arsenal tegenover Kicker. Leno gaat ook in op het feit dat de finale lijkt uit te draaien op een debacle, aangezien relatief weinig supporters aanwezig zullen zijn in het stadion in Baku, vanwege onder meer de reistijd en de kosten.

Er wordt geopperd dat beide clubs uit Londen de finale moeten boycotten, maar dat kan volgens Leno niet. “De club wil deze prijs pakken. We willen ook naar de Champions League. Als Arsenal en Chelsea weigeren, dan worden ze waarschijnlijk verbannen door de UEFA. Dus boycotten gaat niet zo makkelijk”, aldus Leno, die ervan uitgaat dat Petr Cech, zoals wel vaker in de Europa League, onder de lat staat.

"Ik heb veel respect voor Petr. Hij verdient alle lof, maar het is ook duidelijk dat ik een sportman ben. Ik wil altijd spelen, zeker in een finale. De Europa League winnen zou mijn eerste grote titel betekenen. We willen dolgraag weer in de Champions League spelen. Het ritme van donderdag en zondag spelen is niet goed voor ons, omdat je in de competitie dan altijd puntverlies lijdt.”


Poll

Wie wint de Europa League?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door bon jovi)

Leno, leno. Dit is een eigen(!) keus van Mkhitaryan. Er zijn genoeg Armeense sporters naar Azerbeidzjan gegaan de afgelopen jaren. Dit is puur een politieke actie om Azerbeidzjan in een slecht daglicht te stellen. Jammer van Mikitharyan, want hij heeft een voorbeeldrol, en kon dit ook helemaal anders aangepakt hebben door juist daar naartoe te reizen en misschien een rol te spelen in een poging tot samenhorigheid. Ben bang dat het nooit goed gaat komen tussen de Turken en Armenen, en dat terwijl we duizenden jaren in vrede hebben geleefd, en veel dingen met elkaar in gemeen hebben (muziek, kleding etc).

27 mei 2019 om 13:49

Uhm, was er pas niet een Azerbeidzjaanse minister die juist aangaf dat hij op een lijst stond met mensen die niet welkom zijn in Azerbeidzjan, omdat ze in een bepaald gebied zijn geweest? Daarbij vertelde hij ook dat ie daar ondertussen af was gehaald vanwege deze finale.

27 mei 2019 om 13:52

Sterker nog, Azerbeidzjan heeft zelfs een uitzondering gemaakt. Hij zou eigenlijk op een zwarte lijst staan omdat hij in het verleden Nagorno-Karabakh, een bezet gebied in Azerbeidzjan, minstens Ãâ©ã£â©n keer heeft bezocht.
Dit is inderdaad Mkhitaryan zijn eigen keuze, maar Leno brengt het nu alsof hij het land niet in mag? (ã¢â‚¬å“het is schandalig dat hij niet kan spelen. Hij werkt het hele seizoen al heel hard en kan dan niet naar de finale vanwege politieke redenen."...)

27 mei 2019 om 14:09

Dat hij uberhaupt op zo'n lijst staat is achterlijk, het is geen terrorist.

27 mei 2019 om 14:16

Dat komt omdat Mhikitaryan, volgens de internationale wetgeving, een bezet gebied had bezocht (Karabach gebied). Het is niet zo dat elk Armeens persoon op die lijst staat. Mkhitaryan is ook alweer van die lijst afgehaald.

27 mei 2019 om 14:25

Ik zeg ook niet dat hij dat is en Azerbeidzjan ook niet? Hij heeft het echter wel bezocht en dan kom je nou eenmaal op een lijst.
Of ga jij mij vertellen dat we iedereen maar moeten geloven die Syrië bezocht heeft dat diegene geen terrorist is?
Je kan maar beter zulke lijsten hebben, anders is niemand zijn veiligheid gewaarborgd.
Maar zoals gezegd, hebben ze hem gematst en is hij daar van af gehaald. Het is Mhikitaryan zijn eigen keuze om niet te gaan.

27 mei 2019 om 14:36

Weten wij werkelijk of het zijn eigen keuze is, Isco24? Volgens mij staat het nergens zwart op wit, en speculeer je louter. Een paar dagen geleden was in een ander artikel al een vergelijkbare discussie.

Ik beschik over te weinig kennis over dit conflict om er dieper op in te gaan. Maar ik kan wel rationeel nadenken. Arsenal heeft ongetwijfeld overlegd met officiële instanties die over meer kennis en info beschikken dan de forumleden hier en blijkbaar was het uiteindelijke advies negatief. Ik kan me niet inbeelden dat Arsenal het goed keurt dat Mkhitaryan louter uit politieke beweegredenen niet afreist naar Azerbeidjan als er werkelijk geen enkel gevaar/probleem is. Dan laat hij de club keihard in de steek voor de belangrijkste wedstrijd in 3 of 4 jaren. Dit kan natuurlijk niet en dus verwacht ik dat men in dat geval zijn contract asap ontbindt (of hem minstens een monsterboete geeft), dus als ik morgen in de krant lees dat hij een vrije speler is, weet ik dat jullie gelijk hebben. Maar ik heb mijn twijfels.

27 mei 2019 om 14:52

@bon Jovi, precies. Iedereen doet alsof ze over alle informatie beschikken om over dit geval te kunnen oordelen. Die informatie is gewoon niet beschikbaar, dus al die speculatie kan wel achterwege gelaten worden.

27 mei 2019 om 14:56

Op z'n eigen twitteraccount heeft hij het volgende aangegeven:

Having considered all the current options, we had to take the tough decision for me not to travel with the squad to the #uel Final against #chelsea [...]

Tuurlijk zijn er veel vraagtekens, maar dit lijkt me vrij duidelijk.

27 mei 2019 om 15:49

Ieder zijn mening. Jij mag dat zo interpreteren. Ik interpreteer het echter anders. Ik zit niet op twitter maar als hij dit letterlijk heeft geschreven zoals jij citeert, wijst dit in mijn ogen helemaal niet naar jouw verhaal. Het was wat anders geweest als hij had geschreven "i had to take the tough decision".

Dan had ik al wat meer naar jouw verhaal geneigd. Nu komt het, op mij althans, meer als een beslissing in samenspraak met de club en officiële instanties over.

27 mei 2019 om 16:00

Het verbaasd me echt dat je als Gunner niet even de moeite heb genomen om zelf op de site van de club te kijken, maar wel mijn bericht in twijfel trekt omdat jij het zelf nog niet hebt gehoord. Dit komt van Arsenal.com: We have thoroughly explored all the options for Micki to be part of the squad but after discussing this with Micki and his family we have collectively agreed he will not be in our travelling party. We have written to Uefa expressing our deep concerns about this situation. Micki has been a key player in our run to the final so this is a big loss for us from a team perspective.

27 mei 2019 om 16:07

Voor alle duidelijkheid: ik trek jouw integriteit niet in twijfel. Ik wil je niet beledigen. Echter, er staan nu eenmaal gewoon veel onwaarheden op internet, en het zou kunnen dat je het niet van zijn twitter zelf, maar van een andere, onbetrouwbare bron hebt geciteerd.

27 mei 2019 om 22:31

Isco24, vergelijk je dit nu echt met iemand die naar Syrië gaat? Er is daar geen oorlog, even voor de duidelijkheid. Het is echter wel een regio die liever autonoom is of anders bij Armenië wil. Hij is daar dan ook heen geweest naar gedenkingen van slachtoffers van de oorlog en omgekomen Armeense soldaten. Maar hier is al meer dan 20 jaar geen oorlog meer. Het is dus heel idioot dat zo'n land mensen nog steeds op een zwarte lijst zet. Dat zou hetzelfde zijn als men nu iedereen die Barcelona bezoekt (Catalonië is toch een gebied dat autonomie wil) in Spanje op een zwarte lijst komt.

27 mei 2019 om 13:54

Is dat zo ja? Dat geeft wel een wat andere wending aan het hele verhaal.

Maar wat mij betreft staat niet Leno, Mkhitaryan, Azerbeidzjan of de clubs in een kwaad daglicht, maar de Uefa die dit meent te moeten organiseren in landen waarvan je weet dat er altijd wel politieke risico's zijn. Dan heb ik nog liever dat ze ervoor kiezen het gewoon ieder jaar op Wembley te houden, bij wijze van. Of bouw ergens centraal een stadion voor dit soort Europese finales. Maar dit is gewoon waanzin.

Er is maar éã©n schuldige en dat is de Uefa. Voor dit soort wedstrijden, onder zoveel aandacht en met zoveel meereizende fans (kun je toch enigszins vanuit gaan lijkt me en daarbij is de kans ook groot dat op z'n minst éã©n van de teams uit West-Europa komt) is het niet handig het in zo'n uithoek te houden. Alleen al puur geografisch gezien.

27 mei 2019 om 14:31

Ik ben persoonlijk van mening dat wanneer twee clubs uit hetzelfde land de finale halen de finale gewoon naar dat land verschoven moet worden. Voor de fans is dat goedkoper en zoveel mogelijk mensen kunnen op deze manier een stukje historie van hun eigen club meekrijgen.

Speelt nu bijvoorbeeld een Italiaanse club tegen een Engelse dan speel je de wedstrijd ergens in Frankrijk, Nederland of Belgie. Speelt er een Spaanse club tegen een Duitse dan speel je hem ergens tussen die twee landen. Maar een finale ergens in een uithoek van Europa spelen is voor niemand leuk en financieel te doen. De Uefa maakt mooie filmpjes tegen racisme of voor gelijkheid in de sport. Maar als een speler in de finale niet mee kan doen wegens politieke spanningen dan blijft het stil vanuit het Uefa kantoor. Dat vind ik best opmerkelijk.

Landen die politiek gezien in de clinch liggen met andere landen moeten sowieso geboycot worden. Feit dat Mhkitaryan daar nu niet welkom is is wat mij betreft al genoeg reden een streep door de finale in Baku te zetten. De Uefa maakt prachtige filmpjes tegen racisme en voor gelijkheid in de sport. Maar wanneer er dan een speler wordt buitengesloten blijft het angstvallig stil vanuit het Uefa-kantoor. Dat is best opvallend.

27 mei 2019 om 14:39

Ik lees in deze discussies constant over de vergelijking met andere sporten. Andere sporters gaan naar Azerbeidjan dus voor Mkhitaryan moet het ook kunnen. Neen, zo werkt dat natuurlijk niet. De vergelijking met andere sporters gaat niet op. Voetbalsupporters zijn een ras apart.

Ik heb het idee dat Mikhi de boel aan het opblazen is en zelf zijn politieke agenda uitvoert. Azerbeidzjan heeft toegezegd voor zijn veiligheid te zorgen. Dan moet je zo’n land ook wel kunnen vertrouwen en gewoon gaan dus.

27 mei 2019 om 15:00

jij denkt volgens mij wel erg zwart wit...

" Het ritme van donderdag en zondag spelen is niet goed voor ons, omdat je in de competitie dan altijd puntverlies lijdt"

wat een onzin...als je cl speelt, speel je vaak woensdag zaterdag omdat je de dinsdag erna weer moet.
Plus veel makkelijke tegenstanders in de EL poule, waardoor ze die wedstrijden met heel veel wissels spelen.
Als dit al een probleem is kun je beter echt stoppen.

Dat je liever CL wilt spelen is logisch, maar kom niet met zo'n kul reden.

27 mei 2019 om 13:52

Je kan het ook anders zien, het is ook moeilijk qua Motivatie voor sommige spelers om in de EL te spelen tegen mindere tegenstanders.

27 mei 2019 om 14:04

Als prof moet je jezelf met de ideale omstandigheden (rust) 100% kunnen opladen voor elke wedstrijd, daarvoor ben je dus prof en niet een voetballer van de plaatselijke vijfdeklasser.

27 mei 2019 om 14:06

@paztpak dat is prima...maar dat is dus geen reden om in de PL punten te verspelen zoals Leno hier zegt.

27 mei 2019 om 14:26

"als je CL speelt, speel je vaak woensdag zaterdag omdat je de dinsdag erna weer moet." Ironisch dat jij het over onzin hebt, en dan dit verkondigt.

Dit gebeurt zelden. In de groepsfase CL zijn er altijd minimaal 2 weken tussen de speeldagen. Dus je hebt nooit woensdag een match en dan de volgende dinsdag alweer een match. Bij de achtste finales waren er zelfs 3 weken tussen de matchen als ik het mij goed herinner. Pas in de kwartfinales en halve finales wordt er inderdaad 2 weken na elkaar een CL-wedstrijd gespeeld, maar dan nog spelen de helft van de ploegen eerst op dinsdag en dan op woensdag dus die hebben meer dan genoeg rust. De andere helft speelt op woensdag en inderdaad dan zaterdag en dan weer dinsdag. Maar dat is uitzonderlijk, en ook gewoon haalbaar. Immers, uiteindelijk zijn het meestal de beste teams die ver geraken in de nationale en internationale bekercompetities dus die hebben vaak een bredere kern en kunnen wat meer roteren.

Ik ben het er wel mee eens dat Leno overdrijft aangezien Arsenal in de EL ook veel heeft geroteerd en ze lang niet elke donderdag moesten spelen, dus de vermoeidheid zal wel meevallen. Maar wetenschappelijk onderzoek bewijst wel degelijk dat een speler nog niet helemaal gerecupereerd is als hij 3 dagen later alweer aan de bak moet en het risico op blessures wordt ook een stuk groter, zeker als meermaals voorvalt tijdens een drukke periode met bijvoorbeeld 4 wedstrijden in 10 dagen.

Maar jouw logica volg ik totaal niet, omdat je in de CL zelden woensdag zaterdag dinsdag speelt. Het zal wel eens gebeuren dat er woensdag (cl) zaterdag (competitie) en dinsdag (bijvoorbeeld een cupwedstrijd) gespeeld wordt, maar niet zoals jij het zegt.

27 mei 2019 om 14:36

laat ik mijn logica dan anders uitleggen:
Zolang je in de pl zit, europees speelt en nog in de fa en of league cup speelt, speel je 2 wedstrijden in de week.
Dus de ene keer zit er 3 dagen tussen en de andere keer 4.
Er zal weinig verschil zijn met CL spelen of EL.

27 mei 2019 om 14:55

Volgens mij heeft zelfs Man City, een club die in alle competities vrij ver geraakt is, 'maar' 61 wedstrijden gespeeld. Een seizoen duurt ongeveer een week of 40. Uiteindelijk valt dat dus wel mee, dat is dus een gemiddelde van ongeveer anderhalve wedstrijd per week.

Voor veel teams is dit nog veel minder omdat ze snel uitgeschakeld zijn, of zelfs helemaal geen Europees spelen. Ja, voor de topclubs die ver geraken in de knock-out toernooien zijn er af en toe drukke periodes waarin je inderdaad een week of 3 na elkaar 2 wedstrijden per week hebt, maar daar hebben ze dan toch ook gewoon een brede kern voor?

Zeker de Engelse ploegen moeten hier toch niet over klagen, vind ik. Geld genoeg voor een kern van 27 tot 29 man, wat ruim voldoende is om te roteren. In de Carabao en FA Cup kan je best wel eens met een B of zelfs C elftal spelen tegen Oxford United. Zelfs in de groepsfase van de CL kan dit.

Uiteindelijk is het voor ons Belgen en Nederlanders nog het lastigst, want zowel in de nationale competitie als in de Europa League moeten wij ons sterkste elftal opstellen. Arsenal en Chelsea walsen in de Europa League met een B-elftal nog over de tegenstand heen. Dus wat dat betreft ben ik het zeker wel met je eens. Leno overdrijft.

Oké, dus aan de ene kant lees ik berichten dat het eigenlijk wel mogelijk is dat Mkhitaryan Azerbeidzjan kan bezoeken en dat hij mogelijk een politieke agenda voert. Aan de andere kant lees ik weer berichten dat het niet kan omdat hij Karabach heeft bezocht en daardoor op een lijst staat. Dat is opzich best wel logisch aangezien je denk ik veel Europese landen ook niet zo simpel binnenkomt als je in de afgelopen jaren Syrië heb bezocht. Elke land heeft zo wel zijn eigen lijst en daar hebben we ons aan te houden. Maar om nu nou zo een paar dagen voor de finale een hele heisa te creëren omtrent deze finale, die al heel lang gepland staat en Arsenal zelfs nog eerder in het toernooi naar Azerbeidzjan is afgereisd.. waarom hoorden we toen niks? Ik vind het veel kwalijker dat het hele stadion straks vol gaat zitten met bobo’s ipv supporters dan dit verhaal met Mkhitaryan eerlijk gezegd.

Hoop dat Leno in de basis staat. Met alle respect naar Cech natuurlijk. Maar als hij volgend seizoen bij Chelsea een directeur functie krijgt lijkt het mij verstandig om hem niet op te stellen.

27 mei 2019 om 14:31

Als ik bij 1 man geen twijfels heb dat hij alles zal geven Arsenal, is het Petr Cech wel. Ook al gaat hij deze zomer bij Chelsea aan de slag, hij zal er echt wel alles aan doen om met een prijs afscheid te nemen.

Ik heb ook liever Leno, omdat ik hem een betere keeper vind dan Cech. Maar aan Cech's professionaliteit twijfel ik geen nanoseconde.

Het is natuurlijk ongelukkig dat zijn toekomstplannen al bekend gemaakt zijn. Stel dat hij speelt en een ongelofelijk blunder maakt -wat altijd kan gebeuren- zullen er kwatongen beweren dat hij zich expres liet verschalken. Dat lijkt mij wel een reden om Leno in doel te zetten, naast het feit dat hij ook gewoon de beste keeper is, moet Cech misschien wel beschermd worden tegen dergelijke scenario's.

27 mei 2019 om 15:08

Dat lijkt me ook verstandig! Want stel dat zoiets gebeurd zullen er weer complottheorieën bij worden gehaald en dat kun je beter voorkomen. Uiteraard is leno ook gewoon beter en belangrijker in zo’n belangrijke wedstrijd.

27 mei 2019 om 15:41

Maar wel lullig voor Cech die zijn laatste wedstrijd zou spelen. Hij heeft alle EL wedstrijden gespeeld en moet nu ineens de finale aan Leno laten? Zou getuigen van wantrouwen en disrespect

27 mei 2019 om 15:53

Ok, dat zie ik anders. Disrespect zie ik niet. Wantrouwen misschien wel, maar geen wantrouwen in zijn instelling en professionaliteit.

Wel wantrouwen in zijn capaciteiten want hij is nu eenmaal niet meer de keeper die hij ooit was, maar topsport is nu eenmaal een wereld waarin harde keuzes gemaakt moeten worden. Leno is de beste, en moet wat mij betreft dus ook spelen.

Daarnaast zou ik hem er ook gewoon naast zetten om hem te beschermen, zoals ik al aan gaf. Dat is dus verre van respectloos. Ik heb grote bewondering en veel respect voor Petr Cech, maar het is vooral lullig voor hem dat zijn toekomst nu al bekend is. Om complottheorieën te vermijden (wanneer hij een houdbare bal door laat of zo), speelt hij misschien beter niet.

27 mei 2019 om 16:44

Precies bon jovi. Het lijkt me het handigst als leno op doel staat. Ja Emile dat is zeker lullig. Maar de belangen van Arsenal om CL te halen gaan wel voor en zijn belangrijker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League

106 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Christopher Nkunku gaat definitief overstappen naar RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren