Bas Dost kan de absurditeit nu nog meer inzien: ‘Het was niet gezond’

Zondag, 26 mei 2019 om

Bas Dost gaat met een tevreden gevoel op vakantie. De spits won zaterdag met Sporting Portugal de Taça de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van Portugal, door FC Porto met penalty's te verslaan. Dat deed Sporting ondanks een gemiste strafschop van Dost. "Natuurlijk stoort dat me. Maar uiteindelijk boeit dat niet meer als je hebt gewonnen", zegt de Nederlander tegenover het Algemeen Dagblad.

Een jaar geleden speelde Dost ook al de Portugese bekerfinale, die toen met 1-2 verloren werd van Aves. De aanvaller speelde dat duel met een tulband, nadat hij een paar dagen eerder in elkaar was geslagen door hooligans van zijn eigen werkgever. "Wat er vorig jaar gebeurde, was echt een absurde situatie", aldus Dost. "Als team hebben we toen echter besloten dat we die wedstrijd toch gingen spelen. Na die tijd heb wel eens gedacht: ik weet niet of dat een goede keuze was."

De spits betreurt dat hij de finale tegen Aves heeft gespeeld. "Het was niet gezond dat ik toen gespeeld heb, maar die finale moet je vergeten. Ik weet daar ook bijna niets meer van", vertelt Dost, die ook zaterdag aan vorig jaar moest denken. "In de wedstrijd zelf niet, maar vlak voor het begin en daarna wel. Bij de ceremonie na afloop wordt de verliezer als eerste naar voren gehaald. Ik weet nog wel hoe wij daar vorig jaar liepen. Des te mooier dat we nu gewonnen hebben."

Dost vindt dat hij dit seizoen individueel minder goed heeft gepresteerd dan in zijn voorgaande jaren bij Sporting. "In mijn eerste twee seizoenen heb ik belachelijk veel goals gemaakt", zegt de 29-jarige aanvalsleider, die een jaar geleden bedankte voor het Nederlands elftal. "Ik vind het niet zo erg om een keer niet de held te zijn. Door blessures was dit van mijn drie seizoenen bij Sporting de minste. Maar ik heb wel twee prijzen gewonnen. Ik ga met een prima gevoel de vakantie in."Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door hangover96)

Toch mooi dat ieder mens verschillend is. Hij bedankt voor het Nederlands elftal omdat die geen basisplaats krijgt, ik zou bij wijze van spreken alleen al de reis maken naar het Nederlands elftal om de ballen op te pompen en de wedstrijd vanaf de bank te kijken. Iedereen zijn keus, al blijf ik het wel jammer vinden dat die heeft bedankt. Niet omdat ik denk dat die het Nederlands elftal sterker maakt, maar meer om het principe dat die geen trek heeft in het Nederlands elftal.

26 mei 2019 om 22:50

Volledig met je eens! Als topsporter is het het hoogst haalbare en eervolle moment om je land te vertegenwoordigen en daar heeft hij gewoon geen trek in. Mocht hij zich ook nog beschikbaar stellen (wat ik niet verwacht) dan hoop ik dat Koeman, nee de KNVB, hem dan ook nooit meer uitnodigt. Hadden ze bij Argentinië ook met die kleine man moeten doen trouwens!

26 mei 2019 om 22:54

Denk eerlijk gezegd dat dat wel meevalt. Als je publiekelijk geroemd wordt als profvoetballer, en een van de sterren bent in je land, kan ik me wel voorstellen dat dat het afwijzen van een oproep een stuk makkelijker maakt.

26 mei 2019 om 23:25

Als je ziet hoe hij bij Oranje is behandeld is het terecht dat hij bedankt heeft. Gewoon een echte kerel die Dost.

27 mei 2019 om 00:00

Hij heeft niet bedankt omdat hij geen basisplaats kreeg, maar vanwege zijn frustratie dat het maar niet wilde lukken bij Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Actuele wedstrijden

71 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren