Antoine Griezmann is er klaar mee: ‘Het is geen mening, maar een misdaad'

Zondag, 26 mei 2019 om

Antoine Griezmann is klaar met homofobie in de voetbalwereld. De 28-jarige aanvaller van Atlético Madrid, die los Colchoneros komende zomer na een jarenlange dienstverband gaat verlaten, siert de cover van het Franse tijdschrift TÊTU met daarop de titel: 'Homofobie in het voetbal, het is genoeg'.

"Homofobie is geen mening, maar een misdaad", aldus Griezmann in het tijdschrift. "Als een speler homofobe opmerkingen maakt op het veld, zou ik die wedstrijd staken omdat dit moet veranderen. Het klopt dat stadions niet bijzonder gastvrij zijn voor homoseksuelen, er zijn soms zelfs homofobe gezangen, maar in deze tijd is dat onaanvaardbaar."

De aanvaller steunt collegavoetballers die openlijk voor hun homoseksualiteit willen uitkomen. "Als een homoseksuele voetballer uit de kast wil komen, heeft hij misschien niet alle spelers van de Franse ploeg aan zijn zijde, maar mij zeker wel", zegt Griezmann. "Mensen bij clubs, de Franse voetbalbond en de Ligue 1 moeten dit onderwerp serieus nemen. Voetbal is een mooie sport, maar we moeten af van dat homofobe imago."

Het onderwerp gaat Griezmann persoonlijk aan het hart. "Sinds enkele weken ben ik een vader van twee. Het is aan ons, ouders, om onze kinderen groot te brengen in een minder homofobe en seksistische wereld", vertelt de Fransman, die blij is met zijn homoseksuele fans. "Hoe meer, hoe beter", lacht hij. "Ik vind die gedachte erg geruststellend."Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Mooie reactie, in deze tijd ondenkbaar dat het woord homo nog als scheldwoord wordt gebruikt!! Griezmann heeft bij mij punten gescoord met dit intervieuw!

Tijd dat meer voetballers hier open durven te spreken.

26 mei 2019 om 19:04

Eens. Maar vooral ook tijd dat (ex)voetballers op het hoogste niveau eens uit de kast gaan komen.

Top van Griezmann dat hij zich hier zo tegen uitspreekt. Als je ziet wat voor reacties er komen op de sociale media als bijvoorbeeld de Premier League een weekendje een regenboogvlag als profielplaatje doet, dan zie je pas echt hoeveel imbecielen het voetbal volgen..

Toevallig zijn het erg vaak de vredelievende gelovigen die zich hier schuldig aan maken. Het wordt echt tijd dat we die boeken op de plek zetten waar het hoort: naast Lord of the Rings en Harry Potter in het pad’ fantasie’. Het is te triest voor woorden dat deze waanzin nog steeds onderwezen wordt in de ontwikkelde wereld..

26 mei 2019 om 20:08

Pas maar op met je uitspraken over religie. Dat is tegenwoordig niet meer toegestaan en politiek geladen. Ik vind het heel dubieus dat de religies streng tegen homo's zijn, want in de tijd dat ze opkwamen (joden en christenen) was het niet perse raar om ook bepaalde dingen te doen bij mannen in het Romeinse Rijk. Met name de aristocratie zorgde ervoor dat er genoeg jonge mannen aanwezig waren tijdens feesten

Islam is daarentegen een ander verhaal. Latere tijd en volgens bepaalde theorieën een afstamming van het Jodendom. (heel veel connecties relateren het Jodendom en de Islam aan elkaar. Er bestaan theorieën waarin wordt beargumenteerd dat Mohammed een Joodse profeet is). Toentertijd dachten ze meer zwart wit. Je vind mannen leuk? Dat kan je afleren. Dat is ingespeeld door de duivel om het standaard proces te verstoren etc.

Dat religie eigenlijk tussen Harry Potter en Lord of the Rings moet ben ik het niet helemaal eens. Leg het dan onder het kopje geschiedenis, want het is daarvoor heel waardevol.

26 mei 2019 om 20:51

Waar hebben we de Odyssee liggen, daar kunnen ze ook altijd nog naast natuurlijk?! Ik blijf het schokkend vinden dat we anno 2019 nog steeds mensen om ons heen hebben die boeken serieus nemen en daar hun normen en waarden van af laten hangen. De ouders van een vriend van mij zijn Rooms-katholiek en ik heb weleens een discussie gehad met ze over mijn normen en waarden en waar die dan vandaan komen. Want als ze niet uit een twee duizend jaar oud boek komen, waar dan wel vandaan???

'waarom verkracht en moordt je niet gewoon de mensen die je wilt? Waarom zou je dat niet doen als je er toch geen verantwoording voor hoeft af te leggen?" Dat is een serieuze vraag die veel gelovigen mijn kant opslingeren. Het antwoord is simpel (en gestolen van Ricky Gervais): Ik moord en verkracht precies zoveel mensen als ik zelf wil. Niet en niemand. Ik zou dat nooit doen omdat ik graag een goed mens wil zijn. Daar heb ik geen kerel in een jurk met een boek in een gekke taal voor nodig..

27 mei 2019 om 01:07

Keurig naast de Ilias

De normen en waarden zijn dan ook anders dan de religieuze leefregels, dat begrijpen sommige mensen niet. Daarnaast ben je ook wel bijzonder als je letterlijk een boek nodig bent die zogenaamd de regels bepaald en als je die volgt ben je een goed mens (letterlijk: Je kan zo makkelijk om die regels heen de wereld wereld belazeren).

Helemaal met je eens.

Tja, ik ben geen homofoob maar maak ook soms grapjes over homo's. Mag dat dan nog wel? Verder is het natuurlijk een prima uitspraak. In de voetbalwereld heerst er echt een 'mannen' cultuur waar het simpelweg taboe is. Sommige mensen hebben echt het idee dat je zelf een keuze hebt als het gaat om seksuele geaardheid, het antwoord is gewoon nee. Leef en laat leven zou ik zeggen.

Het punt is tevens dat het waarschijnlijk niet eens heeft te maken met de teamgenoten, maar de bekrompen supporters daaromheen.

Vind het normaal een zeer vervelend ventje, die Griezmann, maar dit soort uitspraken kan je natuurlijk niets dan respect voor hebben. Een dolletje op en neer moet kunnen natuurlijk, maar er moet ergens een grens getrokken worden. Dit lijkt me een uitstekende plek

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Atlético Madrid

Stand
Actuele wedstrijden

183 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
2014/2015 Atlético Madrid 37 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Belletje Lionel Messi heeft mogelijk gevolgen voor Neymar en Griezmann’

Een transfer van Neymar naar Barcelona lijkt met de dag waarschijnlijker te worden, zo melden diverse Spaanse media, zoals El Mundo en Mundo Deportivo. Eerstgenoemde Spaanse krant meldt zelfs dat Lionel...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Dani Alves wil na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain graag terugkeren bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren