Sparta-supporter valt van tribune tijdens opstootje op Het Kasteel

Zondag, 26 mei 2019 om 07:18Robin Bruggeman • Laatste update: 08:18

Een supporter is zaterdagavond lelijk ten val gekomen tijdens een schermutseling na afloop van de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en De Graafschap in de Keuken Kampioen Play-Offs. De thuisploeg ging door een late penalty van Youssef El Jebli met 1-2 onderuit en enkele supporters van Sparta wilden daarop verhaal halen bij meegereisde fans van de Superboeren.

Stewards van Sparta en De Graafschap en politieagenten hebben daarop een poging gedaan om de groepen uit elkaar te halen. De Rotterdamse club meldt via de officiële kanalen dat een supporter van de thuisspelende club in het aansluitende 'duw- en trekwerk' uit balans raakte en van de hoofdtribune af viel.

De fan is na zijn val meteen naar het ziekenhuis vervoerd, waar letsel aan de enkel is geconstateerd. Sparta laat weten dat de directie van de club inmiddels een bezoek heeft gebracht aan de gewonde fan en dat er een onderzoek ingesteld zal worden naar de toedracht. De return tegen De Graafschap staat voor aankomende dinsdag op het programma in Doetinchem.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Natuurlijke selectie at work dames en heren... “Verhaal halen”, je wordt toch niet goed van die kneuzen op de tribunes. De clubs zouden eens hard tegen dit soort gasten op moeten treden, gewoon allemaal uit het stadion weren.

Ze komen zogezegd “sfeer maken”, want dat is heel belangrijk als je een voetbalwedstrijd komt bekijken, en zetten hun club daarna lachend te kijk door als gekken te gaan vechten of dingen te gooien. Triest volkje vind ik het.

Verhaal halen bij de fans omdat de tegenstander scoort. De logica van de gemiddelde voetbalhooligan. Van mij mogen ze voor deze lui de elektronische halsbanden inzetten.

Haha ‘verhaal halen’ omdat de tegenstander een doelpunt maakt. Hoe triest. Deze mensen gaan echt niet naar het stadion voor de wedstrijd. Die zoeken voornamelijk een excuus om te vechten.

Moge duidelijk zijn dat die vallende ster niet 'toevallig' daar stond dus die toedracht onderzoeken hoeft niet.

Zelfs bij "het keurige Sparta" dit soort onzin.
Ik word een beetje moedeloos van dit soort berichten.

Ik zat gisteravond op het Kasteel bij de wedstrijd tegen De Graafschap. En heb van het voorval amper iets meegekregen. Los van het feit dat de nederlaag van Sparta onterecht en hoogst onverdiend was, was het een vermakelijk duel waarbij ook de Graafschap aanhang een positieve bijdrage aan de sfeer op het Kasteel leverde. Ik verbaas me wel over de berichten op dit forum waarbij geprobeerd wordt het gedrag van maniakale Ajax-relschoppers te vergoeilijken. Onder het motto: Zie je wel, ook ergens anders weten supporters zich niet altijd te gedragen. Mijn conclusie: De misdragingen van Ajax-fans op de Toekomst richting de familie van Feyenoord-spelers en begeleiding staan in geen enkele verhouding tot wat er b.v. gisteren op Spangen gebeurde.

De incidenten stapelen zich snel op. De laatste maanden gaat het lekker op de Nederlandse velden. Gisteren was het op de toekomst raak (Ajax heeft als club dit kunnen zien aankomen. Ze hebben gefaald), maar hoe lang geleden was het dat fans in Oss bij de kleedkamers stonden? Een spoor van vandalisme in Amsterdam in de groen gele kleuren met als toetje het bekladden van een historisch monument wat ons moet herinneren aan de holocaust. Een eventuele kampioenswedstrijd die niet kan doorgaan omdat fans uit Enschede dreigen naar Amsterdam te komen voor een "feestje". Een wedstrijd tussen de Feyenoord amateurs en Swift waar mensen uit Rotterdam naar de hoofdstad komen om te rellen. Nu dit incident.

Serieus fans. Het geweld is overal te vinden en te veel mensen gebruiken incidenten om hun boosheid te uitten zonder dat men in de eigen spiegel kijkt. Tijd dat alle clubs samen gaan kijken hoe men het geweld kan verkleinen. Ik verwacht dan ook dat de politiek eens serieus in actie komt om wetten te maken die er voor kunnen zorgen dat mensen met stadionverboden ook echt buiten het stadion blijven. Echt, ga er maar van uit dat je overal naar binnen komt met zo een straf.

Apart verhaal. Dus de directie van Sparta gaat even kijken hoe het met een hooligan gaat? Komt er een beetje op neer dat als ik ga knokken en van de tribune val dat VD Zar me even komt opzoeken in het ziekenhuis?

Ik heb persoonlijk zoiets van: "heb je dit niet aanjezelf te danken?". Wat doet zo'n 'supporter' daar? Wellicht een vooroordeel maar drank en/of drugs kunnen zomaar een rol hebben gespeeld. Neemt niet weg dat ik blij ben dat het zo afgelopen is. Als hij zijn nek breekt wordt het een heel ander verhaal.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller189
M. PintoVerdediger170
M. HeylenVerdediger170
A. AuassarMiddenvelder170
S. MijnansMiddenvelder172
D. DuarteMiddenvelder164
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

Nederland
2 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren