Valencia stunt en onttroont Barcelona na vijf jaar als bekerwinnaar

Zaterdag, 25 mei 2019 om

Barcelona heeft de Copa del Rey zaterdagavond aan Valencia moeten laten. De ploeg van Ernesto Valverde verloor verrassenderwijs met 1-2 en daarom kent het bekertoernooi voor het eerst sinds 2014 een andere winnaar dan Barcelona. Valencia won de prijs in 2008 voor het laatst en heeft de Copa del Rey nu acht keer gewonnen. Bij Barcelona stond Jasper Cillessen onder de lat; het was mogelijk zijn laatste wedstrijd in dienst van de grootmacht.

De jacht op de vierde dubbel in vijf seizoenen bleek al gauw een zwaardere opgave dan vooraf gehoopt. In de vijfde minuut was Clément Lenglet niet bij de les en nam Kévin Gameiro de bal over, alvorens Rodrigo te bedienen. Hij liet Cillessen kansloos, maar Gerard Piqué haalde zijn inzet ternauwernood weg op de lijn. Halverwege de eerste helft was het Gameiro zelf die de score opende. José Gayá ontving een lange bal en bediende Gameiro, die Jordi Alba het bos in stuurde en snoeihard langs Cillessen schoot.

Het werd nog erger voor Barça. Na ruim een halfuur werd Carlos Soler door Dani Perejo weggestuurd aan de rechterflank, was hij Alba te snel af en bracht hij de bal voor bij Rodrigo, die van dichtbij de 0-2 tegen de touwen kopte. Voor het eerst sinds 1952 kreeg Barcelona twee doelpunten om de oren in de finale van de Copa del Rey; ook destijds was Valencia de tegenstander en toen won Barcelona nog met 4-2. Barcelona gaf zich ook ditmaal niet gewonnen en kwam dichtbij via Lionel Messi, maar doelman Jaume Domènech strekte zich volledig en met succes.

Drie minuten na de rust liet Gonçalo Guedes na om de finale al voortijdig te beslissen: Cillessen zag een poeier van de Portugees net naast het doel zeilen. Aan de overzijde trof Messi vervolgens de paal na een briljante passeerbeweging met de buitenkant van de linkervoet. Twintig minuten voor tijd mikte Gerard Piqué maar net naast, voordat Messi alsnog voor de aansluitingstreffer zorgde in de rebound na een kopbal van Lenglet. Voor het eerst op de avond liet het thuispubliek zich gelden, in de hoop op een comeback, maar Valencia hield stand in de slotfase en pakte voor het eerst in elf jaar de Copa del Rey.

Marcelino: 'We hebben er altijd in geloofd'
Meer video's

Poll

Verdiende Valencia de overwinning op Barcelona?


Gerelateerd

130 reacties (laatste reactie door bochherief)

Nou Valverde heeeel erg bedankt nou wegwezen. Als hij niet ontslagen wordt verbrand ik al mijn barca spullen incl me shirt

25 mei 2019 om 22:58

Wat een heerlijke game van Valencia! Verdient gewonnen en wat winst ook. Van harte gefeliciteerd Valencianen!!

25 mei 2019 om 23:01

Als amsterdammer en fan van Cruijf heb ik natuurlijk Ajac in me hart maar genoot ik altijd al van Barça. Als je met mensen als valverde Barca topvoetbal wilt laten spelen dan klopt er iets niet

25 mei 2019 om 23:02

Valencia verdiende hier gewoon te winnen, erg matige pot en in mijn optiek alles behalve in de Cruijff filosofie

25 mei 2019 om 23:03

Gun het Valencia overigens van harte van die hebben WEL alles op alles gezet

25 mei 2019 om 23:48

Geloof me het klinkt misschien raar. Maar ik als Barca fan ben gewoon blij voor Valencia en vind het goed dat ze de finale hebben gewonnen. Hopelijk worden ze daar wakker om die lafaard van een trainer eruit te gooien.

25 mei 2019 om 23:53

Die gaan ook echt wel op zoek naar een nieuwe trainer overal op sociale media lees je Valverde out en iedereen weet wat de koppen in de kranten morgen/maandag worden

25 mei 2019 om 23:55

Sowieso goed om te doen 😂😂.

26 mei 2019 om 01:08

Sorry als jij je spullen van de je club gaat verbranden vanwege een trainer die je wilt zien vertrekken, dan is het niet best. Elke club heeft goede en minder goede tijden, dat hoort bij voetbal. Maar spullen verbanden van de club waarvan jij zegt fan te zijn, is meer het bewijs dat je fan bent van hun succes en niet van de club zelf.

26 mei 2019 om 01:31

Ga maar lekker verbranden. Valverde wordt absoluut niet ontslagen.
Dat zou debiel zijn.

26 mei 2019 om 02:51

Als hij wordt ontslagen zou het toch terecht zijn? Twee jaar achter elkaar op abnormale wijze uitgeschakeld in de CL. En in de competitie geen fatsoenlijke tegenstand

26 mei 2019 om 10:25

alsof het Valverde zijn schuld is. 1 keer niet de triple en hij moet meteen weg? Valencia is gewoon een heel goed team, waar Barca over 1 wedstrijd van kan verliezen. Valencia stond voor de winterstop bijna laatste. Fantastisch hoe die zich herpakt hebben dit seizoen zeg!!

hoop dat valverde wordt ontslagen en xavi wordt aangesteld. dan kunnen we zien hoe "goed" xavi is, die wordt opgehemeld door fans, en zelf louter arrogante comments vanuit qatar plaatst. laat xavi maar komen met zn 0 ervaring.

25 mei 2019 om 23:15

Wie zegt dat het of xavi of valverde is? Barca kan echt wel een andere trainer aantrekken

25 mei 2019 om 23:18

lees veel animo voor xavi onder barca fans, die geloven in een 2e guardiola. zelf staat hij er ook voor open, zo heb ik sterk de indruk.

25 mei 2019 om 23:21

Guardiola had ook weinig ervaring (wel bij barca b natuurlijk). Dus er zijn zeker overeenkomsten... In gedachten altijd al een verlengstuk van de trainer geweest in het veld.

25 mei 2019 om 23:47

Denk dat xavi te verstandig is om nu in te stappen. Zonder ooit maar ook een team te hebben getraind.

26 mei 2019 om 08:07

Xavi heeft tenminste Barça dna en heeft dus veel meer spel visie.

26 mei 2019 om 00:57

Xavi heeft al aangegeven dat hij niet de coach zal worden van Barcelona de komende 2 jaar. Hij is net gestopt met voetballen en gaat eerst de jeugd trainen bij Barcelona voordat hij coach wordt bij Barcelona. Het wordt overigens eerder tijd dat dat het verdedigende blok wordt vervangen/nieuwe inspiratie krijgt (aankopen zoals De Jong, De Ligt) ook de backs vielen me erg tegen vandaag en in de omschakeling was er telkens geen rest verdediging.

Al met al begon Barcelona ijzersterk maar als je dan ziet hoe Valencia de zeeën van ruimte benutte ondanks dat ze amper de bal hadden is dat toch heel knap. Het was hoe dan ook een troostprijs na de uitschakeling in de CL. Al had ik graag gezien dat ze deze prijs ook nog mee zouden pikken.

Tijd voor nieuw elan in de ploeg door jonge spelers op te gaan stellen, De Jong, laat Couthino volgend jaar ook beter spelen als die op het middenveld wordt neergezet. En de vernieuwing van de selectie is toch al behoorlijk (nu doorpakken door De Ligt aan te trekken) en een goede back up voor zowel Alba als een echte diepe spits aub.

Allereerst gefeliciteerd Valencia! Messi kan niet alles alleen beslissen. Als Valverde nu nog mag blijven eet ik mijn schoen op, maar dat zal wel. Iedereen staat achter hem.

26 mei 2019 om 00:32

Zometeen heb je geen schoen meer over. Laatst heb je er ook al 1 gegeten toen Liverpool een remontada fixte tegen Barca. En nou ga je er weer opeten. Bartomeu heeft zijn steun aan Valverde openlijk gegeven, dus ik denk dat hij nig een jaar aanblijft.

26 mei 2019 om 10:30

Ligt eraan of Melissa een man of vrouw, aangezien meeste vrouwen veel schoenen hebben. Goede manier om van je oude schoenen af te komen. Aangezien ik denk dat er weinig veranderd. Verder vind ik dat men wel iets milder mag zijn, het is niet normaal dat een ploeg zolang domineert, dat is iets unieks. Daar komt ooit een einde aan. Kijk naar Man u onder SAF. Men mag soms wel een beetje realisistischer zijn.

26 mei 2019 om 11:16

Barcelona is de laatste paar jaren kampioen van Spanje, maar ze domineren echt niet in Europa hoor. Ze hebben al een tijdje geen CL meer gewonnen hoor. En je zegt het goed onder SAF!! Maar wat er hier met Barca gebeurt is gewoon resultaat van een falend bestuur. Dat een trainer als Valverde voor de ploeg staat en dat hij zo een anti-barca voetbal neerzet is een schande. Met zo een prachtige team, zo voetballen, pff. Zet Klopp of Pep voor de groep en Barca gaat weer domineren.

Wat slecht! Barcelona zonder Messi wordt echt een middenmotor 🤷🏻‍♂️

25 mei 2019 om 22:59

klopt, net als real moeite heeft met de periode post-ronaldo. beter verkoop je hem om jezelf op die situatie voor te bereiden, daarnaast kun je ook flink cashen op dit moment. vanuit zakelijk oogpunt de beste beslissing. je zal er een keer aan moeten geloven.

25 mei 2019 om 23:36

Dus omdat de periode na het vertrek van Messi moeilijk wordt, verkoop je hem beter nu al? Slaat natuurlijk nergens op. Deze man heeft nog 2 a 3 goede jaren in zich en daar moet Barcelona het maximum uit trachten te puren want met hun dramatische beleid zou het wel eens kunnen dat ze daarna enkele magere jaren zullen kennen.
En laat ons eens de denkoefening doen. Stel even -puur hypothetisch- dat ze deze zomer nog 200 miljoen voor Messi kunnen vangen (wat me erg veel lijkt, ik denk eerder aan 100, maximaal 150) dan nog zal Barcelona weer een stap achteruit zetten want zijn vervanger zal nooit even goed zijn en de andere Europese topclubs zullen weten dat Barca veel geld heeft en de hoofdprijs eisen voor hun spelers, net zoals Barca na het vertrek van Neymar mocht ondervinden. En zoals de Engelse clubs ook vaak mogen ondervinden. Als men weet dat je geld hebt, wordt de speler nog veel duurder. Daarnaast is het transferbeleid van Barca ook dramatisch dus het zou me niet verbazen mochten ze die miljoenen uitgeven aan een nieuwe flop. Daar sta je dan, 3 stappen achteruit gezet, en geen Messi meer die zijn falende bestuur, trainer en ploegmaats kan redden. Pas op, Messi heeft ook een aantal tekortkomingen (zeker zijn luiheid), maar hem verkopen is natuurlijk niet de oplossing. Dat slaat nergens op. Dat ze eerst eens beginnen met een toptrainer als Klopp of Pep aan te stellen (iemand met tactische bagage, charisma, winnaarsmentaliteit, een offensieve filosofie en aandacht voor de jeugd) en geef hem inspraak of zelfs carte blanche op het gebied van transfers.

25 mei 2019 om 23:53

messi is te dominant in de kleedkamer, de reden dat alba en busquets mogen schutteren wekelijks is messi. de reden dat martino werd aangesteld is messi. je kan echt meer dan 150 vangen, ik denk dat je richting de 300 kunt denken.

ook een toptrainer kan het niet veel beter doen dan valverde. bijna elke trainer is met deze groep kampioen geworden.

26 mei 2019 om 00:03

Los van al het andere - welke club gaat 300 aan transfersom betalen? Om hem te verleiden zal je ook minimaal 100 miljoen aan salaris moeten betalen want dat bedrag vangt hij jaarlijks bij Barca aan salaris en premies. Wellicht vraagt hij nog een stuk meer want voor een loonsverhoging van een paar procentjes zie ik hem niet uit Barcelona vertrekken. En dan nog tekengeld etc.. Er is helemaal niemand die dat kan betalen. Ja City als ze de halve ploeg verkopen, dat gaan ze natuurlijk ook niet doen.

26 mei 2019 om 00:25

@ bocherief Wow.

Hoop dat jij trainer wordt van barca.
( een trainer die zijn beste spelers eruit gooit).
Klikt als een andere variant van valverde

26 mei 2019 om 00:34

Bon Jovi, dat gaat echt niemand met een beetje verstand betalen. Over een maandje wordt hij 32 en ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar het is dan wel een gegeven dat voetballers rond die leeftijd mee pijntjes beginnen te voelen en net wat vaker een blessure krijgen. Ook een Messi krijgt daarmee te maken en natuurlijk hoop je als liefhebber dat het voorlopig nog niet gaat gebeuren, maar uiteindelijk is ook Messi een mens. Tuurlijk is Barca vrij om er een prijskaartje aan te hangen, maar ik zou het gek vinden (al zou een club het geld hebben) als ze hem daadwerkelijk zouden kopen, dat zou redelijk onverstandig zijn. Wat wel verstandig is is hem lekker tot het einde van zijn carriere te laten ballen bij Barca, daar zit hij in een systeem waarbij het op hem afgesteld is. Bij een andere club ligt de kans op afbreuk een stuk hoger, en dat verdiend hij niet en moeten ze ook zeker niet willen. Bovendien lijkt het mij ook wel dat ze hem nog wel kunnen gebruiken na zijn voetbalcarriere, een betere vertegenwoordiger van een vlub kun je niet hebben.

26 mei 2019 om 00:40

messi blijft na zijn carriere echt niet in de voetballerij, alles aan die jongen zegt dat hij niet geinteresseerd is in de zaken rondom het voetbal. die trekt zich terug in de argentijnse bergen of in barcelona om met zn familie te genieten.

en er zijn zeker clubs die messi willen hebben en heus wel bereid zijn 250+ te betalen. denk alleen niet dat messi zelf weg zal willen.

26 mei 2019 om 00:55

Het is gewoon jammer dat zo’n trainer het verknald voor een speler als Messi. Die jongen moet nog 1x de CL pakken. Als je topscorer van je team, de competitie, de CL en alle competities bent, en je wint alleen La Liga... dan kom je als team tekort of is je tactiek niet goed genoeg. De Jong op het middenveld is goed, De Ligt erbij zou al helemaal top zijn. En nou nog min. één topaanvaller, dan doe je weer mee

26 mei 2019 om 01:20

@droppie,

ik denk zelf ook niet dat iemand 200 of 300 zou betalen. Daarom schrijf ik erbij 'puur hypothetisch'. Mocht hij op de markt komen (wat volgens mij uitgesloten is maar speculeren is wel eens leuk) dan zou er toch wel (minstens) een club zo'n 100 miljoen willen dokken volgens mij. Juve deed het ook voor een 33-jarige Ronaldo.

Jij maakt in mijn ogen de misrekening om alleen naar zijn bijdrage/waarde op het veld te kijken. Als je deze zomer Messi haalt, is dat natuurlijk de stunt van de eeuw. Nog los van het sportieve luik zal shirtverkoop, sponsordeals, binding van jonge fans, waarde van de club... een ongekende boost krijgen. Je haalt naast een goede voetballer (ook al is het dan maar voor 2 a 3 jaar) ook een wereldberoemd uithangbord binnen dus zo'n bedrag lijkt me niet onrealistisch.

Wat een kansen voor Valencia! Leuke pot, niveau niet best. Ook erg leuk voor Valencia om weer eens een prijs te pakken. Voor Barca goed om rustig te zoeken naar vervangers in de voorhoede

Gefeliciteerd Valencia-supporters! Op basis van de eerste helft waarin jullie met 200 procent inzet en hoog drukzettend voetbal lieten zien er vol voor te willen gaan echt volledig terecht. 2e Helft iets sterker Barca aangezien Valencia achteruit ging lopen, maar Barca was gewoon niet bij machten met hun verdedigende tactiek aanvallend veel te bereiken. Messi toch weer de spelers waar alles van moet komen, gaat een spannende zomer worden en ben benieuwd wat er nog allemaal gehaald gaat worden. Fb/instagram staat al weken vol met berichten als #valverdeout en dergelijken, maar zolang het bestuur hun kop in het zand blijft steken zal die gewoon nog blijven. Ook in Februari net voordat zijn contract werd verlengd was iedereen het er al over eens dat dit gewoon niet het voetbal is waar Barcelona voor staat.

Amunt Valencia. Thuisfront ook weer blij. Eerlijk is eerlijk het is ze gegund.

Oprotten Valverde. Helemaal gehad met je laffe midtable mentaliteit. Niemand behalve Messi probeerde die wedstrijd te winnen. En oja Coutinho mag ook de koffers pakken. Heeft vgm niet eens een ziel meer. Wat triest zeg!

25 mei 2019 om 23:00

Vond dat Piqué, Malcom en Vidal ook wel strijd leverden. Met name in de tweede helft.

25 mei 2019 om 23:06

Klopt ik wou ze er nog bijzetten maar kon helaas niet editen. Pique en Malcom probeerden het idd ook nog. Vidal ook redelijk.

25 mei 2019 om 23:21

Staat die elf voor elf jaar oud? Even online op een platform iemand beledigen omdat hij het volgens jou niet goed doet, erg laag.

25 mei 2019 om 23:50

Dit team heeft vers bloed nodig. Heel goed dat Frenkie komt. Precies op tijd zo te zien. De Ligt mag ook komen en een aanvaller en misschien het aller belangrijkste een trainer met ballen en geen angsthaasje

26 mei 2019 om 02:11

Vers bloed is het probleem echt niet hoor, zitten meer dan genoeg nieuwe spelers bij deze selectie. Of denk je dat Artur, Lenglet, Semedo, Vidal, Coutinho, Malcolm en Alena al jaren in het eerste van Barca meedraaien?

Prachtig om die blijdschap te zien bij alle Valencia fans. Het is jullie gegund! Gefeliciteerd. Dit seizoen is geëindigd in een mineur. 3 weken geleden was ik zo blij met de toekomstige treble in mijn achterhoofd. Nu druipen we af met alleen de titel. Valverde moet zsm weg.

Valverde out! Meer hoef ik niet te zeggen. Wat een schande is het spel dit seizoen. Onbegrijpelijke keuzes maakt die man ook met zijn Sergi Roberto terwijl je gewoon Malcom op de bank hebt. Als ik Malcom was had ik het wel geweten hoor.

25 mei 2019 om 23:47

malcom stelt zwaar teleur als die speelt

26 mei 2019 om 00:28

Ja dat is best logisch met zo weinig vertrouwen en wedstrijdritme. Als zelfs de rechtsback hoger in de pikorde staat..

26 mei 2019 om 01:54

Dan is de rechtsback blijkbaar nog beter dan hem. Is een miskoop. Hadden ze nooit moeten halen

26 mei 2019 om 02:38

Waarom dat rechtsback(Roberto) nog mag starten en spelen is toc wel een raadsel die jongen is letterlijk de zwakste schakel van de ploeg, wrs omdat hij een Catalaan is mag ie zo vaak spelen

Vamos Los Che! Geweldig resultaat voor deze prachtige club

Alle Barca spelers: rot allemaal op man. Mensen die zeggen: alles moet van Messi komen. Reinste onzin. Spelers als Rakitic, Alba en Busquets zoeken systematisch Messi op, terwijl hij dikwijls in een mindere positie staat en andere jongens eigenlijk vrij staan. Dit team is achterlijk, oud en een en al vriendjespolitiek. Geen chemistry of wat dan ook. Trieste bedoening.

25 mei 2019 om 23:02

en daarom moet je afscheid nemen van messi. vriendjespolitiek inderdaad, de toekomst van barca is zonder messi, harde feiten. zal in het begin zwaar worden, maar barca komt er altijd bovenop.

25 mei 2019 om 23:07

Bochherief hoevaak ga je dit nog zeggen? Onder zowat elk artikel van Barcelona ben je stemmen aan het verzamelijk voor het vertrek van Messi.

25 mei 2019 om 23:40

Haha begin je hier alweer over? Betaalt Ronaldo jou? Gekkerd

26 mei 2019 om 00:28

@bochherief Zei ik ook tijdens dit seizoen, maar iedereen verketterde mij. Blij dat je er ook zo over denkt.

25 mei 2019 om 23:15

Eens

Cillissen slechtse keeper die barca ooit heeft gehad .

25 mei 2019 om 23:01

En waar slaat deze reactie dan op?

25 mei 2019 om 23:12

Gewoon goede reactie, tolerantie houd een keer op.

25 mei 2019 om 23:51

Rustu en Bonano waren bijvoorbeeld al veeeel slechter. Dus hou maar op

26 mei 2019 om 00:41

cillese kan in het rijtje rustu, bonnano, hesp, baia, busquets, valdes, pinto, terstegen. barca is de club van de b-keepers

26 mei 2019 om 01:55

Ben je voor real? Vroeg ik me af

26 mei 2019 om 02:30

Ter stegen in een rijtje van B-keepers haha. Waar hebben we het over joh, de Gea een C keeper zeker?

26 mei 2019 om 11:15

De Gea is een a keeper. Ben noch voor real noch voor Barça. Ben een kritische liefhebber

Barca weer heel matig! En je kan ook geen 70 wedstrijden per jaar van Messi verwachten dat die er 3 inschiet. Coutinho.. speelde die mee? Dat is echt 1 grote flop voor dat geld! De Ligt halen en Sané voor de neus van Bayern wegkapen, dat is wat Barca deze zomer moet doen.

Haha die laatste minuten.

Guedes had gewoon een hattrick kunnen maken. Bizar. Kerel mist gewoon een 1 op 1 kans, en daarna was het doel leeg, en nog schiet die hem naast. En daarna nog een 3 tegen 1 situatie. Man wat slecht gedaan allemaal.

Maar goed. Erg leuk voor Valencia dat ze de Copa winnen. Barca was toch wel droevig zonder spits. Vervelend seizoen alsnog met de bizarre CL uitschakeling tegen Liverpool, en ook nog is de Copa finale verloren. Terwijl iedereen in maart had gedacht, dat Barca wel de treble zou gaan pakken.

Valverde out?

25 mei 2019 om 23:15

Die kans dat hij één op één met Cilessen stond had hij inderdaad moeten afmaken, maar die gemiste kans in de slotfase kun je hem moeilijk kwalijk nemen aangezien hij nauwelijks nog kon lopen. Valencia heeft alles gegeven en dat is (gelukkig) beloond met deze mooie prijs.

25 mei 2019 om 23:29

Hahahah, ik vond ook echt bizar. Helaas speelt dit jaar Guedes niet naar verwachting, mede door blessures.

Terecht gewonnen Valencia. Ik ben er heel blij mee. Zoals al eerder aangegeven, was ik deze wedstrijd voor Valencia. Nu Valverde wegwezen.

Voor iederen die Valverde weg wil hebben , zelfs de allerbeste trainer krijgt dit Barcelona niet aan de praat. Busqets,alba,roberto,raktic,vidal en z enz zijn geen Barca materiaal.

25 mei 2019 om 23:12

Vind dat allemaal spelers die regelmatig goed spelen bij Barca, maar waar de meningen over kunnen verschillen Als je echter Busquets geen Barcamateriaal vindt dan ben je echt onwaarschijnlijk blind. Een van de beste verdedigende middenvelders aller tijden. Open youtube en kijk naar wat spelanalyses van m voordat je zo iets doms zegt

25 mei 2019 om 23:18

Begrijp ook niet waarom busquets steeds genoemd word. De eerste die eruit moet is valverde.

25 mei 2019 om 23:21

busquets is helemaal niet een van de beste dm's aller tijden. busquets was niet doorgebroken bij een andere club. ik kan zo pirlo, essien, makalele, kante, derossi opnoemen uit dezelfde lichting als busquets die beter waren.

25 mei 2019 om 23:21

Op youtube staan beelden die geweest zijn,het heden telt en niet het verleden , veel tegenstoten beginnen bij Busqets door zijn nochalente manier van spelen en daarna moet hij een overtreding maken om zijn eigen fout goed te maken maar Barca fans willen dat niet zien.

26 mei 2019 om 00:28

@ bocherief. Busquets was niet doorgebroken? Ik snap niet hoe jij al die geweldige spelers noemt en dan zegt dat busquets niet zo doorbreken. Of ken je al die andere spelers alleen van naam?

26 mei 2019 om 00:49

Bicherief Helemaal mee eens vwb je mening over Busqets (lees Mr Balletje Breed). Toen ik na de wedstrijd tegen Liverpool schreef dat Busqets de meest overschatte speler van dit moment is, werd mij meegedeeld dat ik er niet veel verstand van zou hebben. De beste man is samen met Alba de zwakste schakel bij Barca. Heeft totaal geen diepgang, kan niet temporiseren, weet niet wat diepgang is; het enige waar hij goed in is, is balletje breed of balletje terug aangevuld met de meeste balverliezen in zowat elke wedstrijd. Die Arthur is 4 klassen beter en aangezien Arthur tot dusver geen potten kan breken kun je nagaan hoe slecht Busi is. Ben het volledig met je eens dat Busi in een ander team nooit was doorgebroken. Niet dat ik de vergelijking met Xavi of Iniesta wil maken maar heb deze overschatte nietsnut nooit een steekpaas zien geven, laat staan een doelpunt. En dat voor een middenvelder. De zogenaamde kenners beweren telkens dat deze man de schakel van het alftal is; als dit werkelijk zo is dan heb ik idd geen verstand van dit spelletje.

26 mei 2019 om 00:57

caykerizespor, ik sluit me aan bij jouw onderbouwde mening. je laat precies zien waarom busquets overschat is. mij werd ook meegedeeld dat ik er geen verstand van heb, ook door een moderator notabene, die vervolgens een ban uitdeelt.
je moet van een klein groepje kritiekloos aanhanger zijn van balletjes breed spelers, anders heb je er zogenaamd geen verstand van.

iniesta was pas een echte middenvelder, zo ook modric, david silva etc. een middenvelder zorgt voor diepgang en doelpunten. het middenveld van barcelona scoort helemaal niets, het is slechts balletjes breed en alles op messi. straks met het vertrek van suarez en messi heb je een middenmoter als je niet oppast.

26 mei 2019 om 01:26

Dus nu moeten we het middenveld vullen met alleen maar aanvallende middenvelders? Hoe kan je nou van Busquets verwachten doelpunten te maken? Ik ga maar verder niet op je in want je kraamt 1 en al onzin uit onder deze post.

26 mei 2019 om 01:33

Niet alleen diepgang, hij kan ook niet koppen en heeft ook totaal geen snelheid. Loopt eerder iedereen voor de voeten dan dat hij een versterking moet zijn. Maar de beste man staat elke wedstrijd basis nota bene. Zelfs in het Spaanse team is hij basis, en niemand die hem op de bank zet. Blijkbaar zien deze trainers iets in hem wat wij nog moeten ontdekken. Iniesta, Xavi, Modric, Pirlo, Redondo, Zidane, Mattheus, Sneijder, Littbarski, De Bruyne, Sammer, Moller o.a. ;dit zijn of waren middenvelders om van te smullen. Daar mag Busi nog niet eens een handtekening aan vragen, laat staan zich middenvelder van het grote, machtige Barca noemen. En Inieste, waar moet je daar nou over zeggen: een genot om naar te kijken; masterclass voetballer die imo te weinig waardering heeft gekregen door niet minimaal 1 x de prijs van beste speler vd wereld te krijgen. Oh zo jammer dat we hem niet meer kunnen bewonderen, een speler waar je als liefhebber alleen al van zijn balbehandeling opgewonden raakte!

26 mei 2019 om 01:43

fcbdutch, als je goed leest dan zie je namen als pirlo, redondo voorbij komen, ik vul het aan met cambiasso, zanetti, derossi etc, spelers op de plek van busquets die een volwaardige middenvelder waren omdat ze meerdere facetten van het spelletje beheersten.

26 mei 2019 om 02:13

FCBDutch Weet jij wel wat een verdedigende MV is, voordat je andermans mening afserveert? Of ben je een na-prater van de zogenaamde voetbal kenners die nooit op niveau een balletje hebben getrapt? Of wil je de Johan Derksen Award ontvangen? Dus het komt erop neer, in jouw bewoording, dat een VMV alleen zijn verdedigende vaardigheden kan tonen op momenten dat de tegenstander de bal heeft? Dat hij aanvallend niets toe hoeft te voegen is niet belangrijk omdat hij niet daarvoor op het veld staat? Ik weet niet welke Barca jij kijkt maar die Busi van jou speelt op de nr 10 positie in een 433 systeem zoals jouw cluppie speelt waar dus iets meer wordt gevraagd dan een balletje tegenhouden. En al helemaal bij een aanvallend ingesteld team als die van jou. Overigens, ik heb Busi in bijna alle wedstrijden die hij tot dusver speelde nooit een veelbelovend aanval zien stoppen zonder een overtreding te maken. Jij dus wel blijkbaar want iets anders kan het niet zijn. Niet dat je het zult snappen maar ik zal het je anders uitleggen: In een 433 systeem bestaat de VMV niet, evt wel in een 442 systeem met 2 centrale middenvelders waarvan 1 aanvallend is ingesteld en de andere verdedigend. Snap je het nog?

26 mei 2019 om 03:07

Overigens zou ik je willen adviseren om de wedstrijd van vanavond over te kijken en dan met name op Parejo, waar ik overigens groot fan van ben, te letten. Dan pas zul je beseffen hoe het spelletje op die positie gespeeld dient te worden.

Een barca fan in hart en nieren maar ik ben oprecht blij dat Barca verliest en Valverde weggaat. Valencia dik en dik verdiend gewoon, laffe klote spel van Barca word steeds vaker afgestraft eindelijk

Gefeliciteerd Valencia!! Verdient gewonnen. En wat Valverde betreft als hij den echt vent is neemt hij afscheid als trainer.

25 mei 2019 om 23:03

Een echte*

Gefeliciteerd Valencia, was billen knijpen de laatste 20 min. maar gelukkig liep het goed af, Barcelona moet echt flink gaan investeren want zonder Messi is dat team niet veel beter dan een middenmoot in de PD.

Als je kijkt hoe dramatisch roberto, coutinho en busquets speelden wil je bijna je ogen eruit prikken. Dit leek tweede helft bijna nog goed te komen. Het was voornamelijk Barcelona, maar een geweldig Valencia weet Messi aardig goed te dekken.

Ik ben niet gewend naar finale te kijken wat Barcelona verliest. Dat gebeurt niet vaak in de copa, maar Valencia speelde prima eerste helft met efficiënt voetbal. Barcelona moet nieuwe coach zoeken.

Wat een seizoen met treble leek te eindigen wordt een seizoen enkel de landstitel tegen een verdwaalde real Madrid en dramatische atletico.

Kan niet wachten op nieuwe coach eerlijk gezegd en een nieuwe spits.


Gefeliciteerd real en Valencia fans. Geniet ervan .

26 mei 2019 om 00:05

Hoezo Real fans? Leuk dat ze hebben verloren maar Real heeft dit seizoen niks gepakt dus kan niet bepaald blij zijn.

26 mei 2019 om 12:44

Zat real fans die dit als een overwinning zien. Vraag maar na zou ik zeggen. Iets met rivaliteit ofzo.

26 mei 2019 om 13:48

Dat zal wel kloppen maar toch, Barca heeft in alles een beter seizoen gehad dan Real. Wij moesten het doen met debacle achter debacle. Vind die copa een mooie prijs en tuurlijk is het leuk dat Barca hem niet pakt maarja zie dit niet als overwinning. Wel leuk voor Valencia natuurlijk en gewoon terecht.

Het is Valencia meer dan gegund, wat een matige pot van Barça zeg en Valencia profiteerde hier uitstekend van

1-2 Voetbalzone,nou Valverde pak je biezen maar want dit seizoen is toch uitgelopen op een teleurstelling na Liverpool uit in de Champions League !

Ben blij dat er niet gewonnen is. Ik hoop dat Valverde de eer aan zichzelf houdt en gewoon ontslag neemt. Malcolm, mijn uiterste respect voor jou, na een seizoen waar je nooit kansen hebt gekregen ( Coutinho die barslecht speelt krijgt zelfs de voorkeur) heb je toch een zeer goeie 2de helft gespeeld. Ik hoop dat dit dan de kentering is, want om eerlijk te zijn, Barca speelt afschuwelijk voetbal sinds Neymar weg is. Er zit geen idee achter en alles moet via Messi komen, op deze manier hoeft het niet meer voor ons supporters. Benieuwd wat er deze zomer gaat gebeuren. Visca Barca!

Valverde out! Ook al gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren. Moest ook vandaag allemaal weer van Messi komen. Al twee seizoenen lang redt hij Valverde. De oude spelers en het bestuur moeten gewoon inzien dat je met Valverde gewoon niet verder komt, hoe goed de relatie ook zou zijn. Weg met die laffe coach!

2 man op niveau, Pique en Messi, dan kan je nooit een finale winnen. Malcom en Vidal goed ingevallen, de anderen 1 voor 1 zwaar onder niveau. Proficiat aan Valencia, ze hebben er met zijn allen enorm voor gestreden!

Dat gezegd zijnde, het is tijd voor een frisse wind bij Barcelona. Valverde moet de eer aan zichzelf houden en opstappen. Hij heeft het vertrek van Neymar zeer goed opgevangen, alle respect daarvoor, maar na 2 jaar is het voetbal blijven stilstaan en het spelniveau is vaak ondermaats. Gevestigde namen zoals Rakitic, Busquets, Roberto, Alba en Suarez zitten veel te comfortabel op hun vaste stek. Tijd voor verandering en naar mijn mening zou Setien daar wel de man voor kunnen zijn, hij is beschikbaar nu en lijkt mij de ideale kandidaat om het voetbal van Barcelona opnieuw een impuls te geven. We zullen het zien, maar ik verwacht teleurgesteld achter te blijven eerlijk gezegd.

26 mei 2019 om 07:16

Helemaal met je eens! Er zit echt wel kwaliteit in deze selectie maar met deze trainer gaat er absoluut geen groei inzitten.

Leuk voor Valencia, mooie club en gun het ze van harte. Gefeliciteerd! Prima dat het seizoen nu voorbij is, er moet nog het een en ander gebeuren in de zomer. Hopelijk vertrekt Valverde en trekt de club een trainer aan die er een ander spelbeeld op nahoudt. Ik zou Quique Setién graag zien komen.

Dit barcelona is echt te afhankelijk van Messi zodra Suarez niet mee doet. Sergi Roberto vind ik ronduit zwak, Lenglet en jordi alba zagen er ook niet goed uit vandaag. Komt nog is bij dat Coutinho geen schim meer is van wat die geweest was.

Prachtig om zo'n ultra-mooie en toch ook vrij grote club als Valencia weer eens een prijs zien te winnen! Hopelijk kunnen ze hierop door bouwen en de gevestigde orde in Spanje het zoals vanouds (als tussen 1999 en 2007) weer structureel moeilijk maken.

En dit wou ik ook nog even kwijt: Dani Parejo is de beste middenvelder op de Europese velden dit seizoen. Thumbs up als je het ermee eens bent want alleen de echte voetbalkenners onder ons delen deze mening. Wat een klassebak en wat een held. Degradeerde de gehele middenveld van Barcelona tot schooljongetjes.

25 mei 2019 om 23:50

'en dit wou ik ook nog even kwijt: Dani Parejo is de beste middenvelder op de Europese velden dit seizoen. Thumbs up als je het ermee eens bent want alleen de echte voetbalkenners onder ons delen deze mening...' aldus de Guaporta van de Aldi.

Tenenkrommende arrogantie. Is een goede middenvelder maar er valt zeker over te discussiëren wie de beste was, voor mij was dat Bernardo Silva.

Gefeliciteerd Valencia fans jullie hebben het verdiend! Hahah wie zag de kop van Bartomeu der net? Ik moest een partij lachen. Maar effe serieus nu moet die Valverde echt gaan. Als hij nog steeds een coach is dan is het een schande. Ik verwacht dat hij morgenochtend weg is...

Een blamage erbij voor Busquets na psg roma liverpool is het vanavond vooral te verwijten aan Busquets , barca heeft dringend een coach nodig met balls die toont wie er de baas is , haalt Arthur er af rakitic eraf , Busquets slechtste man op het veld blijft staan ,toont aan dat de coach faalt , volgend jaar busquets op de bank ! Valverde bedankt voor de bewezen diensten , Barça een coach nodig die op tafel slaat en sterren op hun plaats durft zetten want voetballen kan een Barça speler !

Ik weet dat hier vooral Barca fans zijn maar wat een opluchting. Barca wint op supercups na alles in Spanje de laatste jaren. Dit seizoen heeft Valencia eigenlijk moeten winnen in het camp nou maar Messi was weer eens in vorm. Maar Valencia heeft dit echt verdiend na die sterke 2e seizoenshelft en het aanblijven van spelers als Parejo en Gaya die al lang naar grotere clubs konden.

Valverde neemt de wedstrijd niet serieus door cillisen op te stellen. Die kan er geen hout van.

Ik ben blij voor Valencia, die club snakte naar succes. En ze moeten echt weer meedoen bovenaan vind ik. Hopelijk is dit het begin van weer iets moois daar. En Valverde, ik ben hem echt dankbaar voor alles wat ie gedaan heeft. Maar de Roma en Liverpool wedstrijden hebben zijn zwakheden getoond. Dit is Barca, niet Inter of Chelsea met alle respect. Je moet meer lef tonen. Als hij dat komend seizoen laat zien, fine by me. Dan mag ie blijven. Maar ik vertrouw het niet meer.

25 mei 2019 om 23:16

Geef je hem echt nog 1 seizoen de kans om zich te bewijzen...

26 mei 2019 om 00:18

Nee ik niet. Maar ik weet vrijwel zeker dat hij nog een kans krijgt van het bestuur. Hij heeft de club twee keer kampioen gemaakt op rij (nu ja, hij niet echt maar je snapt wel wat ik bedoel). Ik zie ook graag een nieuwe coach met de Barca filosofie, maar ik wil gewoon niet naief denken.

25 mei 2019 om 23:58

Valverde faalt gewoon vaak op belangrijke afspraken. Roma leek een incident. Toen kwam echter Liverpool, en nu weer Valencia. Dat zijn niet eens toppers zoals City, Bayern of Psg. (liverpool is natuurlijk wel een topper maar in de 4-0 op Anfield speelden ze met Origi en Shaqiri voorin omdat Firmino en Salah geblesseerd waren, dat kan je moeilijk een topaanval noemen).

Ik pleit er vaak voor om coaches tijd te geven en niet mee te gaan in de waan van de dag, maar met deze kapitein aan het roer zal het schip alleen maar verder zinken.

26 mei 2019 om 00:21

@BonJovi Ik ook, ik geef ook graaf trainers de kans om zich in te werken. Maar halverwege dit seizoen zag ik echt dat het niet veel beter was dan vorig jaar. En in de return tegen mijn schoonbroer zei ik al grappend dat Barca weer een gevalletje Roma gaat meemaken. Wat had ik graag die woorden ingenomen nu. Het zal niet beteren, maar wat kan het bestuur dat schelen he?

Valencia dik verdient. Valverde eruit! En neem Couthino aub met je mee. En vol voor Sane gaan aub!! Helemaal geen dreiging meer vanuit linkse sinds Neymar weg is.

Prachtige beelden! Dit is voetbal op zn allermooist!

Typisch Nederlands om dan een foto van Cillisen te gebruiken, terwijl Valencia de beker wint.

Als barca fan ben ik blij dag hier verloren is. Hoe meer kans op ontslag van valverde hoe beter.

Parejo masterclass tot zijn blessure, als het aan Valverde had geleden was deze man 2 jaar geleden al naar Camp Nou verhuist om de leider te worden op het middenveld. Messi zal logischerwijs verkozen gaan worden tot speler v/h jaar in Spanje, maar Parejo zou ook zeker niet misstaan.

Valencia snakte naar nieuw succes en heeft dat tijdens haar 100-jarig bestaan dan eindelijk weer gekregen. Van strijd tegen degradatie naar een top 4 klassering, halve-finale EL en winst in de Copa. Het vertrouwen in Marcelino door het bestuur is maximaal beloond en men kan zodoende alsnog terugkijken op een geslaagd seizoen.

Geeft nu wel een extra zure nasmaak dat de finale nou net in het weekend viel dat ik zelf niet kon afreizen naar Sevilla, maar dat mag de pret niet drukken. Amunt Valencia!

Dus kampioen, halve finale CL en finale beker. Sorry maar dan heb je toch gewoon een redelijk seizoen gedraaid. Bijvoorbeeld beter gedaan dan een PSG of (logisch) Real. Verwachten fans elk jaar een triple? Het spel van Pep komt niet meer terug in Nou camp, tenzij Pep terug komt. Het bestuur van Barca heeft dat ook door, nu de supporters nog

26 mei 2019 om 00:15

Niet mee eens het gaat niet om de prijzen maar om de manier waarop. Met een pak en beet bosz zouden ze al beter voetbal spelen dan met Valverde

26 mei 2019 om 00:21

Maar Bosz kennende zonder prijzen. Is dat dan beter ? Ik weet niet hoor...

Ee stop is bij elke barca artikel over jullie zogenaamd Cruijff filosofie man. Als hij voetbal bedacht damnn. Messi blijft beste speler klaar, wat een heerlijk acties weer zeg. Snel vergeten dit seizoen, valverde ontslaan en volgend seizoen treple.

Wat een geweldenaar is die Parejo toch! Een rasechte technicus met een briljant spelinzicht (neefje van Fransesco Totti imo). Hij is helaas van een uitstervend ras qua style. Heb het nooit begrepen waarom hij nooit is opgepikt door de grotere clubs; hebben ze al die tijd zitten te slapen zou je denken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4887 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
Jordi AlbaVerdediger362
M. ter StegenDoelman350
PiquéVerdediger354
Sergio BusquetsMiddenvelder350
Philippe CoutinhoMiddenvelder345
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Dani ParejoMiddenvelder369
K. GameiroAanvaller336
RodrigoAanvaller338
Santi MinaAanvaller307
NetoDoelman340
Rubén SobrinoAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Valencia.

282 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Robben zet Ajax en PSV in wachtkamer en neemt de tijd voor volgende stap

Arjen Robben staat mogelijk voor zijn laatste klus als profvoetballer. De 35-jarige vleugelaanvaller heeft Bayern München met een transfervrije status verlaten en weegt zijn opties zorgvuldig af. Robben is al met...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren