‘Een lichte provocatie, maar de Ajax-supporters reageerden heftig’

Zaterdag, 25 mei 2019 om

De mini-Klassieker tussen Ajax Onder-19 en Feyenoord Onder-19 werd zaterdagmiddag bij een 0-0 tussenstand definitief gestaakt, nadat er onrust ontstond op de tribunes. Verslaggever Frank Stout van RTV Rijnmond was aanwezig op De Toekomst en stelt dat 'het in één moment omsloeg'.

De onrust op de tribunes ontstond plotseling, nadat Feyenoord dicht bij doelpunt was geweest. Het team van trainer Dirk Kuyt wist de mogelijkheid niet te verzilveren, maar volgens onder meer RTV Rijnmond 'juichten de ouders al'. Wat volgde was een bestorming door de supporters van Ajax. "Twee mensen in het Feyenoord-vak maakten een gebaar naar de Ajacieden. Ze zwaaiden, een lichte provocatie", legt Stout uit, geciteerd door FR12.

"Maar de Ajax-supporters reageerden daar weer zo heftig op door met een mannetje of vijftig door de beveiliging heen te stormen richting het Feyenoord-vak. Het waren veel dames en oudere mannen. Dat was niet goed ingeschat door Ajax, als je het mij vraagt", is de verslaggever kritisch. Stout benadrukt dat er geen supporters van Feyenoord 'mee mochten' naar Amsterdam. "Maar wel ouders en begeleiders van de Feyenoord-spelers."

"Het was een totaal onveilige situatie. Ik ben bang dat de Mini-Klassiekers in de toekomst helemaal niet meer met publiek gespeeld kunnen worden", besluit Stout. Ajax en Feyenoord waren net een halfuur bezig aan hun kampioenswedstrijd. Feyenoord ging vooraf in de kampioenspoule na 13 duels aan kop met 26 punten; Ajax volgde met 25 punten. De mini-Klassieker betrof de laatste competitiewedstrijd van het seizoen en zou dus de uiteindelijke kampioen gaan opleveren. Of en wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend.

Feyenoord bevestigt via de officiële kanalen dat 'meegereisde familieleden van Feyenoord-spelers werden belaagd' "De spelers en stafleden van beide ploegen zijn bij het tijdelijke stilleggen allemaal naar binnen gegaan. Binnen werd door Feyenoord vastgesteld dat de veiligheid van spelers, familieleden van spelers en andere genodigden van Feyenoord niet gewaarborgd kon worden. Daarop werd besloten om de wedstrijd definitief te staken. Alle aanwezige betrokkenen van Feyenoord hebben uiteindelijk veilig en ongedeerd het sportpark kunnen verlaten", zo schrijft de Rotterdamse club.

Highlights: Sparta O19 - Ajax O19
Meer video's


Gerelateerd

215 reacties (laatste reactie door voetbalfan!)

Is juichen tegenwoordig al provoceren

25 mei 2019 om 17:49

Ach, dat is de huidige maatschappij, alles wordt als persoonlijk of provocerend gezien. Ik hoop dat Ajax harde maatregelen neemt, twee weken geleden nog bier gooien naar de burgemeester van de stad. Echt om van te huilen, en waar het gedrag vandaan komt vraag ik mij altijd af.

25 mei 2019 om 18:06

Dit gaat natuurlijk nergens over. Dat De burgemeester een reactie kreeg was voor de hand liggend (de manier waarop natuurlijk niet). Vuurwerk afkeuren terwijl dat altijd prima gaat, met als gevolg dat de politie met waterkonnen kinderen en invaliden neer spuiten, dan vraag je om een reactie.

25 mei 2019 om 18:26

De inzet van waterkanonnen was het gevolg van overtreding van het vuurwerkverbod, niet andersom..

25 mei 2019 om 18:32

Ajax maatregelen? Ze lieten al die hooligans gewoon toe. Ze doen er al jaren niets aan.

25 mei 2019 om 20:03

het betrof veel dames en oudere mannen.

gaan we om een stelletje dames en oude mannetjes een complete wedstrijd stil leggen ? het moet niet gekker worden. dit gaat idd nergens meer over.

25 mei 2019 om 20:32

???

Lijkt me een goed idee als een 50tal gekken "dames en oudere mannen" aanvallen. Ik mag toch hopen dat je het artikel verkeerd gelezen hebt.

25 mei 2019 om 21:57

Vuurwerk is verboden, dat wisten ze, toch doen ze het. Je moet je maar eens leren gedragen als voetbal supporter.

25 mei 2019 om 17:51

Precies. Ik kan me eigenlijk niet eens voorstellen dat "supporters" in andere landen ouders en kinderen aanvallen. Zelfs niet engeland of oost europa. Als Ajax fan snap ik volledig waarom er geen uitsupporters zijn tijdens klassiekers. Opdonderen met die idioten.

25 mei 2019 om 18:19

Uhh... omdat de THUIS club idioten op de tribune heeft maar geen UIT supporters toelaten!? De wereld op zijn kop...

25 mei 2019 om 18:32

Lezen ajb. Ik doelde op die specifieke groep ajax "supporters" die ouders en kinderen aanvallen, dat zijn idioten. Zulk volk heb je natuurlijk ook bij feyenoord, maar in dit geval hebben we het over de tokkies uit amsterdam ipv tokkies uit rotterdam. 1 pot nat.

25 mei 2019 om 18:37

@chrizzzzpizzzz, Ik hoorde dat de Feyenoordsupporters babies en puppies aan het knuffelen waren, en dat de harde kern van Ajax die vervolgens allemaal hebben doodgeslagen!

25 mei 2019 om 20:47

Je probeert het als een dooddoener hier te posten, maar ik zie die doorgesnoven gekken er nog voor aan ook.

25 mei 2019 om 18:00

Het zwaaien wordt in de tekst volgens mij gezien als provocatie. Overigens probeer ik niks goed te praten hoor, voor dat mensen dat door mijn naam denken

25 mei 2019 om 19:29

Volgens mij niet. Staat toch echt twee personen licht provocerende (vraag me af hoe je dat doet, beetje zwanger kan ook niet) richting ajax. Niet de hele groep. Maakt de reactie trouwens niet minder gestoord ofzo. Is alleen iets minder slim van die twee personen, het is niet zo alsof de supporters groepen gemoedelijk met elkaar omgaan, itt veel van de spelers van beide clubs.

25 mei 2019 om 18:02

Inderdaad, wat een schandalige titel! Provocerend waren eerder de kreten die gezongen werden door de Ajax “familieleden”... :homo’s lopen hand in hand, het zijn maar kut kakkerlakken... Ajax heeft echt verzaakt, alleen familie en vrienden zouden aanwezig zijn.. je gaat mij niet vertellen dat dit vrienden en familieleden waren.. en de eerste x dat je het Feyenoordpubliek hoort na 35 min bij een bijna-doelpunt loopt het uit de hand. Ga je heel diep schamen... en dan ook nog zeggen dat het een lichte provocatie was, shame on you!

25 mei 2019 om 18:11

Dat was een Feyenoord man hoor van RTV Rijnmond die dat zei.... en gaat niet om het juichen, maar het provocerend zwaaien op het moment dat ze dachten dat ze op 0-1 kwamen. Niet dat de hersenloze reactie van het handjevol “Ajacieden” goed was, dat kan nooit getolereerd worden, maar slim is het natuurlijk niet.

25 mei 2019 om 18:13

Ik ben het er wel mee eens hoor dat de schuld hier bij Ajax ligt hoor. Maar de tekst lezen is echt niet zo moeilijk. Dat het een lichte provocatie zou zijn geweest is een citaat van RTV Rijnmond verslaggever Stout. Als er een medium niet Ajax gezind is, is het RTV Rijnmond wel dus zou niet weten waarom Ajax zich voor die uitspraak zou moeten schamen.

25 mei 2019 om 19:07

Sinds wanneer is zwaaien provoceren. Denk daar maar eens over na.

25 mei 2019 om 19:14

@guesss

De titel is een citaat van RTV Rijnmond-verslaggever Frank Stout, het is niet de vertaling van de redactie over wat er gebeurde. Is het nu minder schandalig om dat het uit een pro-Feyenoord hoek komt?

edit: zie nu pas dat mijn reactie overeenkomt met die van N-AFCA

25 mei 2019 om 19:22

Hahaha ik denk er eens goed over na. Zwaaien kan zeker provocerend gebeuren, echter is zo'n reactie natuurlijk volslagen achterlijk. Voorbeeldjes van provocerend zwaaien, wanneer een speler de kuip met rood verlaat, Damian Lillard die na een series winning 3 punter OKC in de NBA playoffs en vooral Westbrook uitzwaait nadat ze het de hele wedstrijd aan de stok hebben gehad. Vaak gaat de uitgezwaaide 'verliezende' partij alleen iets volwassener met dat provocerende gezwaai om. Deze groep 'supporters' blijkbaar niet.

25 mei 2019 om 19:36

Ach, zo vaak in stadions meegemaakt, dat er na een tegendoelpunt uitbundig en massaal provocerend naar de supporters in uitvakken wordt gezwaaid. Verschilletje is dat er dan een hek tussen staat.

Uiteraard is het onacceptabel hoe die tokkies op de Bobby Haarms tribune reageerden, maar daar zwaaien is natuurlijk niet ook bepaald pienter.

Alsof je een grommende pitbull aan z’n staart trekt, is ook niet slim

25 mei 2019 om 21:32

Actie van de Ajax ‘supporters’ is natuurlijk schandalig, daar is geen discussie over mogelijk. Maar wees niet ongerust, het was heus meer dan alleen zwaaien en licht provoceren zoals de inderdaad totaal niet objectieve verslaggever van het veredelde Feyenoord TV RTV Rijnmond wil doen geloven. En hoe familieleden van de jeugd spelers van Feyenoord zich kunnen gedragen hebben we natuurlijk al eerder gezien dit seizoen.

25 mei 2019 om 22:48

Nog zo eentje. Zieke zieke gast. Was het echt meer dan alleen zwaaien? Echt? Nee, dan snap ik het wel. Ik dacht dat ze alleen zwaaide, maar ze deden gewoon nog meer dan zwaaien? Ja dat gaat echt ver. Echt triest dat ouders juichen als ze denken dat hun kind gescoord heeft. Hahaha, het is echt heel erg dat sommige ajax supporters hier serieus waar gaan verkondiggen dat de papas en mamas van de feijenoord kinderen heel stom deden waardoor dit eigenlijk een beetje hun eigen schuld is. Enge mensjes zijn dat, heel enge mensjes

26 mei 2019 om 17:50

Moraal van het verhaal: er zijn 22 kinderen aan het voetballen, wat resulteert in een dreigende situatie voor zowel vrienden, familie als de voetballers zelf. En het gaat nu over de objectiviteit van de media, hetgeen feyenoordsupporters in het verleden gedaan hebben....? Waar gaat het mis... veilig sportklimaat staat op 1. Het gaat hier om jeugdelftallen! Die gekken die zoiets doen moet je toch niet als supporters willen, wat zou het fantastisch zijn als er Ajax-supporters waren die de feyenoordsupporters steunden hierin, want dit is niet een probleem van alleen Ajax, ik sluit niet uit dat het bij Feyenoord niet zou gebeuren... uitsluiten is de enige optie... maar dit zou ook gebeuren, blijkbaar niet goed opgevolgd... conclusie: Ajax dikke boete, mislukte “finale” en kampioenschap voor Feyenoord...? Ik heb liever dat de KNVB tegen zoiets keihard optreed dat tegen een paar fakkeltjes in het publiek...

25 mei 2019 om 18:15

Of is neuzen roepen tegenwoordig provoceren, is een beetje een standaard Feyenoord uitdrukking geworden.

25 mei 2019 om 19:16

Met alle respect, maar natuurlijk is dat provoceren... Tot andere spreekkoren. Niet tot fysiek geweld. Begrijp me niet verkeerd, elke ploeg heeft zo'n stel idioten zitten, maar er is maar heel weinig wat zo'n reactie goed maakt en, van wat ik van deze situatie zie en hoor, hoort dit daar niet bij

25 mei 2019 om 18:29

Vooralsnog komt al deze informatie van Rotterdamse kant, nl van RTV Rijnmond en Fr12; het zit er dik in dat dit eenzijdige berichtgeving is. Je kan aan de bewoordingen in de quotes zien zien dat dit propaganda is. Dit is een eeuwenoude manier van volksmennen, maar we zien hier in het topic dat het nog steeds werkt.

Op Ajaxwebsites zegt men dat de supporters door elkaar zaten en spreekt men van treiteren en jennen.

Volgens mij staat hier niets over een handgemeen, dus hoe ernstig was het eigenlijk?

25 mei 2019 om 18:35

Als je de video ziet dan begrijp je ook dat dit geen 'propaganda' is maar dat de Ajax fans hier zich gewoon totaal idioot gedragen. Ja tuurlijk bij twee partijen hebben er twee schuld maar die schuld is in dit geval zeker niet gelijk.

25 mei 2019 om 18:40

Staat het begin ook op de video? Misschien zat er een stoker tussen die zat te sissen alsof er gas vrijkomt; weet jij het? Ik kan sowieso geen wijs maken wat er precies aan de hand is of wat er gebeurt.

Het slaat uiteraard helemaal nergens op dat dit tijdens een voetbalwedstrijd moet gebeuren, al helemaal niet bij een jeugdwedstrijd, maar dit gebeurt al ruim 40 jaar tussen Ajax- en Feyenoordsupporters. Ik snap niet zo goed dat je als Feyenoorder daarheen gaat, want de titel staat op het spel, dus je weet van tevoren dat de harde kern van Ajax daar komt om aan te moedigen. Op de Toekomst is gewoon niet te voorkomen dat het uit de hand loopt.

Overigens snap ik heel goed dat je in een ideale wereld, een wereld waarin ik zou willen leven, gewoon overal naar toe zou moeten kunnen.

25 mei 2019 om 18:47

Werkelijk ongelooflijk dat je dit kan typen. Hoe overduidelijk wil je het hebben dat het vandaag Ajaxfans waren die zich van hun allerslechtste kant hebben laten zien? Alles begint bij het erkennen van het probleem, helaas zijn er nog altijd mensen die de andere kant op kijken of alles met de mantel der liefde bedekken. Stuitend.

25 mei 2019 om 19:04

@DonCoXxX je komt altijd over als een intelligente kerel met een zware voorkeur voor Ajax. Nooit was mis mee, soms tegen het randje, maar vaak gepaard met wat wijze woorden. Maar vandaag sla je de plank volledig mis en ga je ver over de rand. Ik ben geen moraalridder, maar ik ben het met Hijniet eens, als je het probleem niet wil erkennen en het afdoet zoals jij zal het inderdaad nooit meer goed komen.

25 mei 2019 om 19:05

Treiteren en jennen? Ik heb enkele kinderen zien huilen, mensen bang zien wegrennen, stewards (en Kuyt trouwens ook) bespuugd en zwaar geïntimideerd zien worden. Er werd aan onze zijde gejuicht voor een bal die er bijna in gaat en dat was ineens een reden voor die harde kern om maar onze kant op te stormen. Onbegrijpelijk.

25 mei 2019 om 19:10

Ga het maar goed praten Don dat is wat jullie altijd doen het ligt altijd aan een ander zelfs al het op jullie eigen terein is. Neem als ajaxcied de verantwoording en keur het af.

25 mei 2019 om 19:17

@hijniet! en romarky en de rest,

Ajax en Feyenoordsupporters spraken in de jaren 90 af voor een knokpartij in een weiland bij Beverwijk, wat nu bekend staat als de Slag van Beverwijk. Een van die partijen nam wapens meenaar een vuistgevecht en vermoorde Carlo Picornie, waarna de overgebleven Ajaxhooligans het op een rennen zetten en vluchten. Tot op de dag van vandaag scanderen Feyenoordsupporters dat Ajacieden lafaarden zijn die altijd wegrennen van een vechtpartij en alleen bejaarden en kinderen durven aan te vallen, doelend op deze moordpartij.

En jij vindt dat ik de plank missla als ik het onverstandig vindt dat Feyenoordssupporters deze uitgedaagde club hooligans opzoekt?

Hoe naief ben je dan? Dit voorval zit nog heel diep, dit is niet vergeten en dit vooral wordt de komende tientallen jaren niet vergeten. Deze haat tussen de hooligans van beide clubs is niet te sussen. Dit komt in ons leven inderdaad niet meer goed.

Overigens heb ik als klein puberjongetje van hooguit 1,50m ruim 10 jaar voor de Slag bij Beverwijk al meermaals moeten rennen en rondvliegende stoeptegels moeten ontwijken, omdat ik als kind net zo naief als jullie was en dacht dat ik een voetbalpartijtje in de Kuip kon gaan kijken....

25 mei 2019 om 19:25

''.. maar dit gebeurt al ruim 40 jaar tussen Ajax- en Feyenoordsupporters.''

Correctie: tussen hooligans.

''ik snap niet zo goed dat je als Feyenoorder daarheen gaat, want de titel staat op het spel, dus je weet van tevoren dat de harde kern van Ajax daar komt om aan te moedigen.''

Het duel was 'besloten' en aan beide zijden bedoeld voor genodigde familie en vrienden om dit soort toestanden juist tegen te gaan. Blijkbaar mocht er aan Ajax-zijde ook reguliere supporters (waar je niet van kan spreken) - geleid door o.a. een journalist meppende hooligan - gewoon naar binnen en werden de Feyenoorders op hetzelfde vak geplaatst. Knap staaltje slechte organisatie. En jij het maar raar vinden dat mensen dat je hier volledig de plank mis slaat.

25 mei 2019 om 19:28

De Toekomst is een sportterrein zoals jouw lokale voetbalclub. Iedereen kan gewoon de poort doorlopen of over het hek klimmen. Als de de jeugd een kampioenswedstrijd speelt, komt de harde kern om ze luidkeels aan te moedigen, of het mag of niet doet er niet toe; ze komen. Wat jij wil is gewoon niet te handhaven, wijsneus.

Het woord hooligans staan ook in die tekst, maar dat wil je niet lezen, want je wil gelijk hebben.

Ik pretendeer ook helemaal niet dat dit normaal of gewensd is, maar dit is gewoon de bittere werkelijkheid.

25 mei 2019 om 19:29

Nee er is al veel te veel gebeurd dit valt idd niet meer te sussen...

25 mei 2019 om 19:40

@doncoxxx

Wat jouw Beverwijk verhaal betreft beide partijen hadden (slag)wapens bij zich en beiden waren bereidt die te gebruiken. Vervelende is dat de ene kant een dode viel maar er vielen ook gewonden aan de andere kant. De agressie tussen beide partijen liep zo hoog op dat de politie in eerste instantie niet tussen beide durfde te komen, men koos ervoor om te filmen van afstand en alle betrokkenen goed in kaart te brengen.

Het is duidelijk dat al jouw reacties duidelijk niet objectief beschreven zijn laat staan feitelijk juist zijn.

Het feit dat je het incident in Beverwijk ook in vergelijking trekt met deze actie laat duidelijk zien dat je geen besef van realiteit hebt.

Gasten zoals die in het filmpje maar ook jouw laten nog maar weer eens zien waarom de klassieker niet met uitsupporters kan, triest maar waar.

25 mei 2019 om 19:42

@doncoxxx

Wat bedoel je met staat het begin ook op de video?

Wat voor excuus wil je zoeken om die agressie tegenover vrouwen en kinderen goed te kunnen praten? Je praat net zo dom zoals die gasten in het filmpje doen.

25 mei 2019 om 19:47

Oh, ''wijsneus'', ''je wil gelijk hebben''.. Ja sterk. Het enige wat ik hier doe is uitleggen hoe het er vandaag aan toeging en hoe het had moeten of kunnen zijn.

''of het mag of niet doet er niet toe; ze komen''

Ja, da's een heerlijke situatie hoor. Hebben we vandaag wel weer gezien. Fijn dat zelfs ouders of familie niet meer naar 'hun' spelers kunnen kijken, omdat dit meer gewoon kan en veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden. Want ja.. Die gasten komen toch wel.

25 mei 2019 om 19:55

@eazy-e, de slag bij Beverwijk is niet meer dan mijn schets hoe diep de haat tussen die twee groepen zit, niet meer en niet minder. Het gaat er niet om welk detail ik verkeerd heb, maar dat die hooligans zijn in staat om elkaar te vermoorden, is dat zo moeilijk te snappen?

Het enige wat ik wil zeggen is dat dit helaas betekent dat een keurige supporter van Feyenoord een slechte keuze maakt door naar de Toekomst af te reizen. Net zo goed dat je als toerist niets te zoeken hebt in het Mexicaanse Ciudad Juã¡rez.

Ik laat het hierbij, fijn weekend!

@mgmv, het spijt me dat je vandaag onder je steen bent gekropen en uitgerekend deze rellen hebt moeten meemaken. Mijn excuses voor deze brute kennismaking met de wereld waarin wij leven. Ik snap dat je diep gerschokt bent.

25 mei 2019 om 20:12

Haha, jeetje. Met de beste wil ter wereld kan ik niet begrijpen hoe je tot dit soort reacties komt.

25 mei 2019 om 20:26

@DonCoXxX Het is kennelijk niet alleen voor mij verbazingwekkend hoe je er van alles en nog wat bij haalt om dit gedrag te bagatelliseren. Triest. Gelukkig haak je zelf al af, want dit is met de beste wil van de wereld niet goed te praten hoe verkrampt je het ook probeert.

25 mei 2019 om 20:56

DonCoxxx, Denk jij nou echt dat de Ajacieden met bloten handjes in de weiland stonden? Hoe naïef kan je zijn. 2 weken daarvoor zijn ze al op de vlucht geslagen en dan zullen ze bij de rematch met bloten handen komen. Sorry hoor, maar dan probeer je wel heel erg alles wat met en rondom Ajax gebeurt goed te praten. Afijn over vandaag. Mijn zoon kan kampioen worden, moet ik die wedstrijd laten schieten omdat het tegen de aartsrivaal is. Kom op zeg. Ik mag van Ajax verwachten dat mijn veiligheid wordt gegarandeerd bij een jeugdwedstrijd.

25 mei 2019 om 21:08

Beste Don, je zult vast een aardige knul zijn maar je hebt wel wat aparte gedachtenkronkels. Volgens jouw logica is het de eigen schuld van die ouders want die hadden sinds het gebeuren in Beverwijk (ruim 20 jaar geleden) beter moeten weten? Kom nou zeg. Wat een volslagen. Idiote redenering. Je mag verwachten dat de organiserende club een veilige omgeving kan creëren, zeker bij een jeugdwedstrijd. We zeggen toch ook niet dat joden beter niet naar Duitsland kunnen gaan omdat ze sinds 1940 beter hadden moeten weten?

26 mei 2019 om 00:04

Ik mag van Ajax verwachten dat ze mijn veiligheid garanderen, en zelf stoere taal uitkramen dat ze twee weken eerder al op de vlucht waren geslagen. Volgens mij ben jij van hetzelfde laken een pak.

26 mei 2019 om 15:28

@doncoxxx

Je verteld over die moord van toen de tijd. Ja dat valt niet goed te praten maar wat je daar na zegt dat je beter niet meer kan komen naar Ajax als Feyenoorder om dat dit 1 van de redenen is. Vervolgens dit,

Hoe naief ben je dan? Dit voorval zit nog heel diep, dit is niet vergeten en dit vooral wordt de komende tientallen jaren niet vergeten. Deze haat tussen de hooligans van beide clubs is niet te sussen. Dit komt in ons leven inderdaad niet meer goed.

Ik wil niet raar over komen maar in de 2de wereld oorlog zijn veel mensen vermoord hier in Nederland. Ondanks dat dat kunnen wij Nederlanders en Duitsers gelukkig prima verder leven. En zitten we tijdens het Nederlands elftal allemaal samen in het zelfde vak ongeacht club voorkeur. Maar deze harde kern heeft volgens mij naast Ajax verder helemaal geen leven. En vind jou er ook in door slaan. Leuk dat de jongens kampioen kunnen worden maar als het mijn club was zou ik er niet wakker van liggen of 1 van de jongens geen kampioen word kom op.

25 mei 2019 om 22:12

Is niet alleen tegenwoordig. Ik ging 40 jaar terug naar de Kuip als een jonge Ajax-supporter en mijn juichen werd ook al als provocerend aangemerkt.

Aan alle ouders nooit meer juichen want dat is provocerend gedrag , wat een gelul ! Lekker alles goed praten . het zijn gewoon een stelletje gekken die naar een jeugd wedstrijd gaan om de boel te verzieken

25 mei 2019 om 17:48

Wat een idioot toch he. Dit komt niet alleen door de supporters, dit komt ook door de clubs zelfs die af en toe sneetjes naar elkaar uitdelen. Het ergste van alles is dat de meeste spelers elkaar gewoon mogen en zelfs met elkaar hangen

25 mei 2019 om 17:54

Zag bv op de video hoe vd Sar Kuijt uitgeleide deed oen ze wegreden.

Die jongens hebben tientallen wedstrijden samen gespeeld in oranje over een periode van pak hem beet 10 jaar en de tijd er om heen die ze elkaar kennen.

Wat een geklkenhuis,

25 mei 2019 om 18:03

Filmpje bij Rijnmond Sport.

Bij het vertrek van de bus van Feyenoord komt vd Sar nog even poolshoogte nemen en praat nog wat na met Kuijt. Dan zie je wederzijdse vriendschap en respect.

25 mei 2019 om 18:04

Van der Sar is het ook duidelijk zat met die tokkies. Tijdens de huldiging smeet hij nog bijna een blik bier terug in de richting waar het vandaan kwam. Ondanks dat ik kan begrijpen dat het niet makkelijk is om openlijk harder op te treden tegen deze mafkezen die niets te verliezen hebben vind ik het nu wel de hoogste tijd dat mijn club de oorlog verklaart aan dat gespuis.

25 mei 2019 om 19:07

Vd Sar stond ook met Kuyt (die eerst z'n vrouw en kinderen beschermde) en Heitinga tussen die harde kern om ze weer zo snel mogelijk terug te dringen.

25 mei 2019 om 19:07

Vd Sar stond ook met Kuyt (die eerst z'n vrouw en kinderen beschermde) en Heitinga tussen die harde kern om ze weer zo snel mogelijk terug te dringen.

25 mei 2019 om 18:00

Heel dat voetbal trekt veel kansloze figuren helaas. Te triest voor worden. Beide partijen zullen wel weer een stel debielen bij zich hebben gehad. Jammer dat het zelfs in de jeugd al niet meer kan

25 mei 2019 om 18:11

Je leest niets in de berichten hier dat tot dat moment echt iedere minuut spreekkoren waren met ziektes erin en kakkerlakken. Slecht van VZ.

25 mei 2019 om 22:56

Vz gaat hun eigen club natuurlijk niet in een slecht daglicht zetten. Ze zijn ziek maar niet dom

Onbegrijpelijk dit, 0-3 voor Feyenoord dan maar. Als de veiligheid van familieleden van die jongens niet eens kan worden gewaarborgd.

25 mei 2019 om 17:48

Zou wel makkelijk zijn om zoiets zo af te handelen bij een kampioenswedstrijd. Zelfs met de beveiliging hou jij die doorgesnoven randdebielen niet tegen. Lekker verder spelen zonder publiek. Hoe jammer dat ook is.

25 mei 2019 om 17:51

Zet je oogkleppen is af. 0-3 lijkt me niet meer dan logisch. Hoe lullig ook voor de spelers van Ajax daar zij hier niks aan kunnen doen. Het gaat erom dat Ajax (de organisatie) weer eens faalt met het waarborgen van de veiligheid voor de bezoekende club.

25 mei 2019 om 17:52

Had ook niet gehoeven als Ajax deze debielen gewoon de toegang had ontzegd

25 mei 2019 om 17:52

Nee gewoon 0-3 ik schaam me kapot als ajaxfan. Bedank de F-Side maar.

25 mei 2019 om 18:00

Geef ze lekker die 0-3 man. Denk dat we vandaag wel hebben kunnen zien dat er belangrijkere zaken te bespreken zijn dan een jeugdkampioenschap..

25 mei 2019 om 18:08

@analist010
Als we jouw regel toepassen, zou Feyenoord niet zoveel punten thuis meer halen, maar zou er ook vaak 0-3 te zien zijn. Net of het daar zo veilig is.

Ajax mag dit zichzelf wel afvragen hoe deze idioten aan kaartjes komen

25 mei 2019 om 18:10

Makkelijk of niet. Als het bij een amateurwedstrijd gebeurt mag je blij zijn met een reguliere nederlaag en een paar punten aftrek. Maar de kans is groter dat je uit de competitie wordt genomen. Waarom gelden daar andere regels dan in het betaald voetbal?

25 mei 2019 om 18:16

Hansje, netjes hoor, gelijk weer naar de anderen partij wijzen. Wordt tijd dat onze Amsterdamse vrienden is wat verantwoordelijkheid neemt in dit soort zaken.

25 mei 2019 om 18:29

Want er zijn geregeld vechtpartijen in de Kuip op de tribune. Ga toch weg man. Ik mag hopen dat 1969 niet jouw geboorte jaar is, want dan ben je echt triest voor je leeftijd. In plaats van afstand nemen van zulje idioten, probeer je het om te draaien naar een andere club. Mooi man.

25 mei 2019 om 18:30

Ik schrijf er toch ook onder dat Ajax zich moet afvragen wat deze gasten bij deze wedstrijd deden?
Ergens hierboven of in een ander topic hierover heb ik ook al aangegeven dat Ajax zich mag schamen. Maar het is een beetje hypocriet vind ik nu een 0-3 te gaan eisen terwijl Feyenoord met dezelfde problemen te dealen heeft

25 mei 2019 om 18:30

@hansje1969, Feyenoord heeft ook jaren niet haar verantwoordelijkheid genomen maar daar rap ik geen woord over aangezien vandaag het incident heeft plaatsgevonden in Amsterdam. Waarom dan weer direct enig kritiek proberen te weerleggen met calimerogedrag? Dat zowel bij Ajax als bij Feyenoord keer op keer bestuurlijk is gefaald omtrent (mini)klassiekers lijkt me duidelijk. Alleen is het Feyenoord/Aboutaleb die het probleem inmiddels hebben ingezien en het risico niet meer aandurven en dus bezoekende supporters niet laten afreizen of welkom heten. Dat noem ik verantwoordelijkheid durven nemen. Daar het Amsterdam na al die jaren nogsteeds niet door lijkt te dringen.

25 mei 2019 om 18:48

Nee je begrijpt me verkeerd. Heeft trouwens ook totaal niets met Calimero gedrag te maken.
Ik walg van deze incidenten. Heb ook al aangegeven dat Ajax zich mag schamen en moet afvragen wat deze gasten hier deden.
Maar als jij je 0-3 wilt, mag je hem hebben hoor. Maar zoals aangegeven vind ik hetero hypocriet. Want dat je beide supporters niet meer samen naar het voetbal kan laten gaan, vind ik heel triest en dat ligt echt niet aan een club

25 mei 2019 om 19:16

Hansje dit is nu een typische Ajax reactie als dan. heb de mini klassieker in Rotterdam ook gezien behalve wat vuurwerk is daar geen enkele supporter aangevallen. Dat kun je vandaag niet zeggen. Helaas is het niet de eerste keer dat het misgaat op de toekomst. Ik denk dat je als Ajax zijnde op dit moment de hand in eigen boezem moets steken en je alleen maar dood moet schamen dat een jeugd wedstrijd niet op een fatsoenlijke manier uitgespeeld kan worden.

25 mei 2019 om 19:16

Hansje dit is nu een typische Ajax reactie als dan. heb de mini klassieker in Rotterdam ook gezien behalve wat vuurwerk is daar geen enkele supporter aangevallen. Dat kun je vandaag niet zeggen. Helaas is het niet de eerste keer dat het misgaat op de toekomst. Ik denk dat je als Ajax zijnde op dit moment de hand in eigen boezem moets steken en je alleen maar dood moet schamen dat een jeugd wedstrijd niet op een fatsoenlijke manier uitgespeeld kan worden.

25 mei 2019 om 19:16

Hansje dit is nu een typische Ajax reactie als dan. heb de mini klassieker in Rotterdam ook gezien behalve wat vuurwerk is daar geen enkele supporter aangevallen. Dat kun je vandaag niet zeggen. Helaas is het niet de eerste keer dat het misgaat op de toekomst. Ik denk dat je als Ajax zijnde op dit moment de hand in eigen boezem moets steken en je alleen maar dood moet schamen dat een jeugd wedstrijd niet op een fatsoenlijke manier uitgespeeld kan worden.

25 mei 2019 om 20:07

@doelmannetje
Dat heb ik toch ook gezegd hierboven? Wil het wel nogeens zeggen hoor dat Ajax zich moet schamen. Maar nou een 0-3 gaan eisen vind ik hypocriet

25 mei 2019 om 20:40

@hansje1969,

Als er een wedstrijd wordt gestaakt doordat supporters van de thuis spelende club mensen aanvalt en de veiligheid niet gewaarborgd kan worden dan heeft de thuisclub gefaald.

In dit geval is Ajax de thuis spelende club dus zij zijn verantwoordelijk.
Als dit in Rotterdam was gebeurd dan was Feijenoord verantwoordelijk.

Volgens mij moet de wedstrijd alsnog gespeeld worden en dan zonder publiek. Vervolgens bekijkt de Knvb tuchtcommissie deze zaak. Een logische straf lijkt mij 3 punten in mindering omdat Ajax haar zaken niet op orde had.

25 mei 2019 om 22:57

Kijk, de eerste ajacied die gewoon normaal denkt en reageert. Respect voor jou jonge, hoe houd je het vol bij die mafkezen!

25 mei 2019 om 23:00

Nee hansje, een 0-3 is niets meer dan normaal. Ajax speelt thuis en is dus verantwoordelijk voor de veiligheid. Is ook niet de eerste keer he dat dat bij ajax gebeurt Een keer is het genoeg.

25 mei 2019 om 23:07

Gaat echt niet gebeuren, mark my words!
En nogmaals, ik praat hier niets goed

25 mei 2019 om 23:22

@hansje1969

Laat maar lekker gaan joh, er is niemand die ooit voor wat onrust op de tribune waarbij nog geen klap is uitgedeeld een reglementaire nederlaag heeft gekregen. Het is misschien wat sommige hopen, vanuit de hoop dat het misschien niet op het veld beslist zal moeten worden.

Maar mocht het allemaal wel het geval zijn, dan laat ze daar lekker in Rotterdam. Als ze op zo'n manier die titel willen hebben mogen ze hem wat mij betreft afhalen op een kantoor in Zeist.

26 mei 2019 om 00:19

@adzevedo
Dat wat jij zegt, proef ik ook een beetje uit bovenstaande reacties allemaal. Meer dan het geweld afkeuren kan ik ook niet. Kan me ook niet voorstellen dat Feyenoord O19 op die manier kampioen wil worden. Potje zal wel opnieuw of uitgespeeld worden. Weet niet wat de regels zijn en Ajax zal een boete krijgen

26 mei 2019 om 09:05

@hansje1969 nou wij hebben vorig jaar met het voetbalteam bij een wedstrijd dat er ruzie was bij supporters. Dit betrof ook een derby, waar het er nogal verhit aan toe ging. Toen kregen wij ook 6 punten in mindering, alleen wel allebei de teams, omdat er vanaf beide kanten supporters aan het vechten waren. Dus zon onlogische straf lijkt het me ook weer niet

25 mei 2019 om 17:54

Probleem is dat dit beeld ook weer jonge gasten bereikt waardoor mot langs de zijlijn met ouders normaler lijkt.. Ik denk dat we dit gewoon niet meer moeten doen tenzij beide tribunes van elkaar verwijderd zijn. Walg echt van die zogenaamde supporters die van alles en nog wat roepen over Feyenoord en bij geklap als een stel bavianen hun territorium moeten verdedigen. Denk alleen niet dat je deze groep bereikt met een verlies voor de ploeg. Die zitten zo in hun eigen leefwereld. Engeland doet dat toch een stuk beter

25 mei 2019 om 17:57

Eigenlijk zouden ze dit moeten doen ja. Misschien dat het dan duidelijk wordt dat ze op deze manier alleen hun eigen club duperen. Al zou daar ook weer misbruik van gemaakt kunnen worden door onder de vlag van een andere club rotzooi te gaan trappen. En het zou wel heel sneu zijn voor de spelers natuurlijk.

Wat ben je dan een hersenloze, wanneer je ouders gaat bestormen. Ik hoop nog steeds heel erg dat ik nog een Klassieker mee ga maken waarbij fans van zowel Feyenoord als Ajax in het stadion kunnen zitten, maar zolang deze gekken blijven bestaan, lijkt dat moment nog heeel ver weg...

25 mei 2019 om 17:50

Dit zijn geen fans, dit zijn hersenloze. Fans hebben het beste voor de club.

Zoveelste bewijs dat wedstrijden tussen Amsterdam en Rotterdam niet goed kunnen gaan. Gewoon zonder uitsupporters.

25 mei 2019 om 18:08

Zonder thuissupporters in dit geval dan maar?

26 mei 2019 om 09:10

Hij heeft het nu over de gewone klassieker, en geen mini klassieker

Echt bizar dat je als Ajacied bij zo iets kleins schuimbekkend naar de Feyenoorders stormt. Niet eens supporters maar gewoon begeleiders en familieleden. Tuig.

Gelukkig zijn alle Feyenoorders zonder verwondingen etc kunnen vertrekken nog, mede door goed ingrijpen van stewards toen het fout leek te gaan. Uiteindelijk is situatie nog vrij goed onder controle gehouden toen het fout ging. Veel spanning maar kwam gelukkig niet tot fysiek geweld. Verder natuurlijk terecht dat wedstrijd gestaakt is, hoop dat wedstrijd wel nog gespeeld kan worden. Hoeft van mij nieteens officiële maar voor de spelers zelf is zo'n directe titelstrijd natuurlijk mooiste.

25 mei 2019 om 17:49

Ja een groot succes uiteindelijk

25 mei 2019 om 17:53

Ik noem het inderdaad een succes... Ik zeg alleen dat door ingrijpen van stewards het niet nog slechter is afgelopen want dat kon heel verkeerd aflopen als tientallen van die gekken op een groep ingaan om verhaal te halen. Nu is het enkel dreigend gebleven en zonder handgemeen. Dan hebben de stewards gezien de situatie het vrij goed onder controle gehouden.

25 mei 2019 om 18:01

Nee klopt, mag ook gezegd. Lijkt me überhaupt vreselijk moeilijk om steward te zijn bij dit soort evenementen. Maar ondanks dat die lui goed werk hebben geleverd, vind ik dit een nieuw dieptepunt in de NLe hooligangeschiedenis

25 mei 2019 om 18:08

Nieuw dieptepunt.. Er zijn mensen overleden en mensen die de rest van hun leven invalide zijn door hooligangeweld.. Wat vandaag is gebeurd is een regelrechte schande, maar een dieptepunt...

25 mei 2019 om 19:02

"Lijkt me überhaupt vreselijk moeilijk om steward te zijn bij dit soort evenementen." Ik heb enkele (jonge) stewards ook serieus in huilen uit zien slaan, nadat ze zich eerst geweldig staande hielden. Vol worden uitgescholden, worden geïntimideerd en een (vrouwelijke steward) zelfs bespuugd.. Bizar wat je dan mee moet maken. Groot respect voor ze en het verdient inderdaad een compliment hoe snel ze het opgepakt hebben. Wil niet weten wat er gebeurd was als er ook maar een klap gevallen was.

25 mei 2019 om 17:51

Hoe wil je hem verder spelen? Deze wedstrijd was al besloten en Ajax heeft duidelijk aangetoond dat ze de veiligheid van de spelers en families niet kunnen garanderen. Feyenoord hoort deze gewoon met 0-3 te krijgen.

25 mei 2019 om 17:56

Dit was geen besloten wedstrijd hè, dit was voor genodigden en familie. Fout die hier gemaakt is is dat deel van de kaarten voor genodigden is vergeven aan een supportsgroep. Een besloten wedstrijd is een optie, desnoods op besloten terrein.

25 mei 2019 om 18:34

En wie heeft die fout gemaakt? Daar ligt toch de verantwoordelijkheid bij Ajax, of zie ik dat verkeerd?

25 mei 2019 om 19:19

Tuurlijk ligt de verantwoordelijkheid bij Ajax maar wilt niet zeggen dat het niet mogelijk is veiligheid te garanderen omdat er nu een dreigende situatie ontstond. Is een lachwekkend slechte beslissing gemaakt die dit mogelijk heeft gemaakt maar is niet onmogelijk dit te laten werken.

25 mei 2019 om 17:55

@wolterx ik neem aan dat je bedoeld dat je hoopt op 0-3 overwinning van feyenoord. Supporters vallen in een jeugdwedstrijd families en kinderen aan dat kun je niet goedpraten. Ik schaam me kapot als ajaxfan werkelijk waar hoe kun je zoiets in je hoofs halen als fan zijnde.

25 mei 2019 om 18:02

Nee ik hoop op een kans voor de spelers om die pot te spelen. Ondanks dat een 0-3 terecht is imo.

Kampioen worden in Amsterdam is mooi, maar niet op deze manier. Wat een trieste middag. Ajax mag het zich zwaar aanrekenen dat tuig doodleuk deze wedstrijd bij kon wonen ondanks alle afspraken.

Ik snap dit niet. Begrijpelijk on de feyenoord supporters te weren, en alleen familie toe te staan. Maar doe dat dan ook met ajax fans, want je weet dat hier doorgesnoven idioten op af komen. Voorlopig dus de klassieker zonder uitsupporters omdat een stelletje randdebielen zich niet kunnen gedragen. Jammer.....

En dan moeten uitsupporters in de echte Klassieker wel kunnen? Helaas zijn we daar nog lang niet..

En maar negeren als Ajax bestuur. Afgelopen winter nog de media opzoeken en janken dat er geen supporters van Ajax welkom zijn in De Kuip. Nou hierom dus Edwin en Co. Pak die eencellige debielen nou eens aan ipv de andere kant op te kijken...! Falikant de schuld van Ajax en daarom lijkt een 0-3 overwinning voor Jong Feyenoord mij op ze plaats. Gefeliciteerd Feyenoord u19! Triest dat dit blijft gebeuren. Is er werkelijk waar geen manier te bedenken deze sukkels te weren van de tribunes? Meldplicht? Word eens wakker!!

25 mei 2019 om 18:21

Kom op zeg. Ja, dit is een zeer trieste setting. En ja, die gasten moeten aangepakt worden. Maar dat is een landelijke discussie omdat de wetten veel strenger moeten worden. Daarnaast hebben een paar weken geleden “Feyenoordsupporters” zich lekker positief laten zien bij Swift. Hiermee wil ik niet de schuld afschuiven, totaal niet. Deze randdebielen zijn geen Ajaxfans en moeten keihard aangepakt worden.

25 mei 2019 om 19:20

moest Feyenoord voetballen bij Swift?

25 mei 2019 om 19:33

Nee, kan je nagaan. Om maar aan te geven dat deze gasten gewoon niet onder controle te houden zijn. Extreem treurig wat er gebeurd is, maar om nou het Ajax bestuur af te schilderen als hypocrieten vind ik echt heel erg verwerpelijk

26 mei 2019 om 16:10

Dit zijn wel ajaxfans juist de gene die naast hun werk alleen maar Ajax in hun leven hebben. Zit bijna tegen het autisme aan dit soort mensen.nzie deze mensen ook in Leeuwarden en omgeving ze leven in een heel klein beperkt wereldje.

Ik vind het altijd mooi om naar de o-19 te gaan en wedstrijden tegen Ajax zijn dan seciaal omdat je dan echt getest wordt. Dit jaar, zeker op Varkenoord, met een prima resultaat. In het algemeen ook redelijk ontspannen sfeer.

Zou jammer zijn als je dat soort wedstrijden niet meer zou kunnen bijwonen, zoals hier gesuggereerd wordt.

Leten we het verpesten door een stel imbecielen?

25 mei 2019 om 18:31

In dit geval is het aan Ajax om hard in te grijpen. Probleem is echter dat er 1. juridisch miet veel mogelijkheden zijn voor lange straffen en 2. eigen sancties en maatregelen (bv levenslang de toegang ontzeggen tot De Toekomst en De Arena) niet uitvoerbaar zijn.

25 mei 2019 om 19:30

Dat is het hele eieren eten met het bestrijden van hooligans. De wetgeving blijft mild ondanks de velen verzoeken van de voetbalclubs en knvb richting Den Haag. Nu zijn we helaas in dit land niet zo van het hard straffen, zie dat in andere gevallen (strafzaken buiten het voetbal) ook liever veel harder.

Tsja, wat moet je hier van zeggen? Kansloze idioten en mijn club blijft gewoon toestaan dat dit soort randdebielen naar binnen mogen. De telegraafmepper was er ook weer bij. Wilde zeker weer niet gefilmd worden.

Hopelijk dat de Ajax-directie nu een keer iets doet en zich niet meer voor het karretje van die zogenaamde idioten laat spannen door te eisen dat er uitpubliek bij klassiekers welkom is. Men kan niet eens bij een jeugdwedstrijdje familie meenemen zonder dat het uit de klauwen loopt. Nooit meer uitpubliek bij welke klassieker dan ook en desnoods gooi je alles achter gesloten deuren als men zich toch weigert te gedragen.

Gatverdamme, die "Ajacieden" beter gezegd randcriminelen moeten definitief verbannen worden met alles wat met Ajax te maken heeft. Wat een gezwel, door deze lui blijkt een klassieker niet te kunnen... 🤮

25 mei 2019 om 17:59

Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat Ajax een soort van gegijzeld wordt door (halve) criminelen. De F-side lijkt een ongezonde invloed te hebben op Ajax. Was er een aantal jaar geleden ook niet zo'n bericht dat een beruchte crimineel de Ajax directie intimideerde en chanteerde?

25 mei 2019 om 19:17

Beruchte crimineel was het niet als het is wie ik denk, was wel vorig jaar (?) ergens dat er aangifte gedaan werd wegens bedreiging en stalking (volgensmij) door een zaakwaarnemer van een oud-speler van Ajax. Denk dat je hem bedoeld maar die stond los van de F-side naar mijn weten.

25 mei 2019 om 19:52

Nee, ik heb even gegoogled; ik bedoelde Martin vd Pol, maar die is al weer weg, gekloof ik

25 mei 2019 om 19:52

Njfromvol heeft in dit geval wel gelijk, ging wel degelijk om een beruchte crimineel een aantal jaar geleden en het zal me helemaal niks verbazen als dit soort praktijken nog steeds wel eens voorkomen aangezien die varkens nog steeds wekelijk in een stadion te vinden zijn.

Ineens was het een provocatie?
Grote kerels (ééncelligen) verzieken een jeugd wedstrijd, Stoer....

Misschien dat ze eens gaan kijken in Engeland, daar zijn ze al wel tam.

En weer een bewijs dat uitsupporters iets is dat nooit meer gaat gebeuren.

25 mei 2019 om 17:58

Ik snap het wel. Laatst zwaaide een kennis naar me en spontaan voelde ik een woedeaanval opkomen. Wat dacht hij wel niet!?

Ben net als jij een voorstander van hoe ze het in Engeland aanpakken. Meldplicht tijdens wedstrijden lijkt me een goed begin. Ook hoop ik dat Ajax zelf eens wat hardere statements maakt en acties onderneemt. Walgelijk volk gijzelt gewoon de club met hun achterlijke tokkie gedrag.

25 mei 2019 om 18:06

Hoe durt ie zeg !

Die supporters hebben ze in Engeland echt lekker mak, wat betreft in en rond stadions.
Dat ze erbuiten ergens op een veld mekaars harsens inslaan juich ik enkel maar toe.

Maar dit is gewoon kans-loos volk.

Die gast met het iq van een baksteen die in Londen die Telegraaf verslaggever een klap verkocht plus de cameraman staat daar doodleuk mee te doen op de foto waarop ook Kuyt te zien is. Echt een schande hoe een club als Ajax hier niets aan doet. Ajax mag zich echt kapot schamen, hebben niets gedaan ok het te verkomen en laten gewoon hooligans toe.

25 mei 2019 om 18:17

Misschien heb je gelijk, misschien niet. Maar in dit geval is de reactie van El F. terecht.

25 mei 2019 om 19:06

Ik praat niets goed en walg van deze debielen maar het probleem zit veel dieper. Het Ajax bestuur is kennelijk bang voor sommige van haar harde ken, maar ook bij Feyenoord zitten jongens met stadion verboden gewoon op de tribune en zit een bekende (oud)hooligan ,die nog steeds erg actief is, zelfs in bestuur scf.

26 mei 2019 om 16:24

Die gast zalm wel geen werk hebben of dealen om rond te kunnen komen naast zijn uitkering. Of zal wel een kennis heen met een bedrijfe waar die wat kan bij beunen hoger schat ik die gast niet in.

Kan me nog een wedstrijd herinneren waarbij v Persie moest rennen voor z,n leven! Tis altijd wat....en maar die discussie oprakelen als het een wedstrijd betreft in Rotterdam...dat het tijd wordt voor uitsupporters!!! Never nooit niet

25 mei 2019 om 18:00

Hoewel ik 100% met je eens ben heeft het weinig zin om te gaan vergelijken. Bij beide clubs zitten helaas enorm veel randdebielen.

Hoe ongelooflijk triest. Als je al niet eens meer mag juichen voor het team van je kinderen... Zie je wel (helaas) weer hoeveel tokkie-fans er zijn in het voetbal. Die komen thuis met: zo, ff mooi wat ouders die hun kind aanmoedigden aangevallen en bedreigd, topdag gehad. Te bizar voor woorden hoe erg mensen zich kunnen laten gaan...

Ik ben toch wel eens benieuwd wie deze kansloze types zijn en hoe die zich supporter durven te noemen. Hopelijk een levenslange ban. Achterlijke

Tja. Dit kun je alleen maar afkeuren. Snap niet dat de beveiliging in zo een wedstrijd niet goed geregeld is door Ajax. Je weet dat dit een risicoduel is. Dan mag je wel verwachten dat de club de nodige maatregelen treft. Wat doet bijvoorbeeld zo een idioot bij de wedstrijd die niet zolang geleden nog een journalist een klap gaf? Zulke gasten moet je de toegang tot het terrein weigeren.

Heel nonchalant gedaan door mijn club.

25 mei 2019 om 18:23

Het is al triest dat je bij een jeugdwedstrijd moet spreken over een risicoduel.

Misschien cru om te zeggen, maar de wereld is echt een betere plek wanneer er geen moeite en zuurstof wordt verspild aan deze doorgesnoven gekkies. Als je als volwassen man het in je hoofd haalt om een kind aan te vallen die juicht voor een club wat niet de jouwe is, verdien je naar mijn mening gewoon een nekschot. Geen enkele straf of opname in een kliniek kan deze leeghoofden nog redden in de samenleving.

Als dit soort wedstrijden al niet meer normaal kunnen verlopen...triest

Wat een mafketels zeg! Mensen aanvallen omdat ze gingen juichen omdat hun kids een bijna een doelpuntje maakten. NL wordt één groot gekkenhuis........

Tja die vent die in Londen de Telegraafjournalist een tik gaf stond nu voor Dirk Kuyt. Nou Ajax die vent keihard aanpakken, of de medesupporters moeten dat anders maar doen.

Ik hoorde dat er weer eens neuzen geroepen werd en dat werkt als een rode lap bij een stier.

25 mei 2019 om 18:36

Als je door dat soort dingen zo ver gaat mag je van mij per direct een inrichting in. Niet goed te praten dit gedrag. 0-3 verlies voor Ajax lijkt me de oplossing. Als je niet eens de veiligheid kan garanderen bij zo'n wedstrijd. Beschamend.

25 mei 2019 om 20:36

@Janta En als dat al geroepen zou zijn dan ga je maar proberen fysiek verhaal te halen. Vind je dit geen primitieve reactie?

25 mei 2019 om 22:33

Dus beide groepen moeten zich schamen. Alleen de een iets meer dan de ander.

26 mei 2019 om 11:25

Het is idd een primaire reactie maar het begrip "neus" is zo normaal geworden dat het gezien word als een klein vergrijp terwijl het dat niet is. Het is een racistische opmerking punt uit!

Echte zielige figuren toch. Niks beter te doen tijdens een wedstrijd van de jeugd.

In- en intriest. Helaas gebeuren dit soort voorvallen op kleinere schaal wekelijks langs de amateurvelden. Mensen zijn echt niet goed bij hun hoofd. Het is maar een spelletje.

Uiteindelijk kent deze wedstrijd alleen maar verliezers. Hoe vaker ik dit soort wangedrag op de voetbalvelden zie, hoe meer ik van een heleboel andere takken van sport ga houden!

Only in football, only... in... football

Wat een imbecielen, nagel die lui maar herkenbaar aan de publieke schandpaal. Stadionverboden e.d. hebben dit soort lui geloof ik zelden tegengehouden. Juridisch zal er weinig aan te klagen zijn, aangezien er zo ver ik kon zien geen fysiek geweld heeft plaatsgevonden.

Ik ben benieuwd of vrienden, familie en werkgever dit van hen weten. Daarom gewoon aan de publieke schandpaal.

Wat achterlijk zeg. En maar zeggen dat de klassieker vast wel weer met publiek gespeeld kan worden. Laat me niet lachen.

met het woordje provoceren word het gedrag van de Ajax aanhang alweer goed gepraat. Maar dit is de zoveelste keer al dat deze groep zich niet kan gedragen en dat ee nu eindelijk is door de knvb hard ingegrepen moet worden.

Wordt het niet eens tijd dat wij als maatschappij dit soort gedrag niet meer pikken. Kunnen we tegen dit soort idioten niet eens een keer zeggen : “ jullie doen niet meer mee” , ga maar in een ander land asiel aanvragen, want wij willen jullie niet meer.

Of je nu voor Ajax, Feyenoord, PSV of om het even welke andere club bent, maak niets uit je hoort je gewoon te gedragen. De clubs krijgen steeds de schuld van wat een klein clubje idioten doet, maar geen enkele club zit op dit soort gedrag te wachten. De spelers van Ajax hebben het afgelopen jaar ontzettend hun best gedaan om Ajax een sympathieker gezicht te geven ( wat naar mijn mening, als Feyenoord supporter ook gelukt is) en dit soort figuren verpest het keer op keer.

Het mooiste vind ik nog wel dat die gast die in Londen die klap uitdeelde, weer vooraan staat...... dit terwijl hij nog steeds een stadionverbod heeft.

Ik hoop echt dat de politiek, justitie en de clubs de handen eens in een slaan en er voor gaan zorgen dat dit soort gasten het voor de de “normale” supporters eens niet meer gaan verpesten. Zodat je als vader niet meer aan je kleine jongen hoeft uit te leggen waarom hij niet welkom is in de Arena en waarom Ajax geen supporters heeft als ze in de Kuip spelen.

25 mei 2019 om 19:10

Tijd om iedereen in het betreffende vak gewoon een stadionverbod te geven van 2 jaar met een meldplicht en boete op het niet verschijnen bij de meldplicht.

En word mevr Kuyt ook aangepakt . Hoe haalt ze het in haar dooie kop om met de kinderen naar Amsterdam te gaan . En dan lekker lopen te provoceren . Hoor alleen over de Ajax supporters , maar over mevr Kuyt niks , ik praat het niet goed maar ze weet van te voren dat dit kan gebeuren en dan nog met de kinderen naar Amsterdam gaan . Was lekker met de kids wat leuks gaan doen in plaats van mooi te wezen op de tribune .

25 mei 2019 om 19:19

Kan nog steeds niet aanleiding zijn om iemand zo te intimideren kerel

25 mei 2019 om 19:24

Is ook zo maar in deze tijd nu kan het helaas ook niet meer . Ik denk wel ff na als ik met de kinderen naar varkenoord ga voor fey - ajax

25 mei 2019 om 19:50

En dit is dus precies het probleem.

25 mei 2019 om 19:57

Jojojo Is dit nu sarcasme of??? Zal toch niet echt je mening zijn!?

25 mei 2019 om 20:17

Er waren juist alleen familieleden uitgenodigd, mafkees. Ik vraag me juist af waar die doorgensoven debielen vandaan kwamen terwijl er alleen familie toegestaan was. Blijkbaar heeft Ajax de F-side niet onder controle.

25 mei 2019 om 22:25

Omdat Ajax dat soort gasten toegang verschaft.

25 mei 2019 om 20:39

@jojojo1 Wat een in- en intrieste reactie.

Zo moeilijk is het toch niet. Dertig stadionverboden en drie ruggen boete - maar dat zal wel weer niet kunnen. Doe je het wel ben je binnen drie jaar van het tuig af en kan iedereen weer komen

Ik ben Ajacied, maar schaam mij diep voor hetgeen vanmiddag gebeurd is. Ze mogen wat mij betreft deze kansloze gasten overal de toegang verbieden. Dit zijn nl geen supporters/fans, maar beesten die overal maar de boel willen verzieken voor anderen. Zullen wel weer die kneuzen van de F-side zijn geweest die denken dat ze alles kunnen maken. Opzouten met dat volk!!!!

Ajax is schuldig aan het staken.... 3 punten in mindering geven.... Feyenoord dus kampioen

Wat een droevige figuren lopen er toch rond zeg. Spreek lekker ergens af op een verlaten bij veldje als je elkaar zo nodig in elkaar moet timmeren vanwege je zielige clubvoorkeur. Beetje losgaan tijdens een potje jeugdvoetbal in het bijzijn van vrouwen en kinderen. Ik heb me lange tijd nog verheugd op een klassieker met uitsupporters, maar hier moet je geen eens meer aan (belasting)cent aan willen verspillen. Onbegrijpelijk dat dit soort figuren nog altijd toegang hebben tot een voetbalstadion en een sportpark. De angst onder de bestuurders moet wel het groot zijn om dit soort randdebielen definitief te weren, ergens nog wel begrijpelijk ook anno 2019..

De raddraaiers zoveel waren het er niet, zijn voor Ajax makelijk te achter halen. Ben benieuwd wat Ajax nu gaat doen en deze personen een stadionverbod gaat opleggen. Zels bij de jeugd is het al niet mogelijk om om veilig een wedstrijd te bekijken. Wordt toch echt tijd dat Ajax keihard op gaat treden.

In en in triest....want een randdebielen....zo pijnlijk jammer dat die mensen een Ajax shirt dragen en zich supporter durven te noemen. Kind er en ouders aanvallen....gewoon levenslange ban in alle stadions...en tijdens wedstrijden papierprikken...van mijn part in Rotterdam.

Edit: een scheldwoord weggehaald. M.v.g., Mexicanooo.

Laat ze f side vak eerste vijf thuis wedstrijden gesloten in arena. Tis toch ongelofelijk dat zelfs bij de jeugd dit gebeurd.... Moedig van Kuyt om er tussen te komen...maar bestuur ajax is zelfs te laf en te bang om iets eraan te doen.

Laat ze f side vak eerste vijf thuis wedstrijden gesloten in arena. Tis toch ongelofelijk dat zelfs bij de jeugd dit gebeurd.... Moedig van Kuyt om er tussen te komen...maar bestuur ajax is zelfs te laf en te bang om iets eraan te doen.

25 mei 2019 om 20:27

Ik heb liever geri het aanpak...niets zegt dat deze mafklapper uit F-side komen...daarbij ook te soft...die gasten gericht oppakken en landelijk levenslang uit alle stadions bannen....en een taakstraf waar ze nog van enige nut kunnen zijn in deze samenleving.

Heel slecht gedaan van Ajax, deze jongens hadden er nooit mogen zitten. Er komen mensen op af met maar een doel, vechten en rotzooi trappen. Mooiste is als de teams van Feyenoord en Ajax er voor kunnen spelen maar de lol is er al af. Houd het op 0 0, Feyenoord kampioen.

Toch bizar. Bezocht afgelopen weekend nog een wedstrijd in Duitsland. Het uitvak was gewoon open en fans van de tegenpartij liepen zo het stadion uit samen met de fans van de thuisploeg. Biertje erbij. En in Nederland kan dat bij een jeugdpotje nog niet eens. Hoe triest is dat?

25 mei 2019 om 20:44

Probeer eens een rugby wedstrijd ...alles en iedereen door elkaar....niets aan de hand!

4-0 voor Feyenoord, klaar. Met dank aan de fside

25 mei 2019 om 20:43

Niet f-side...stel randdebielen die clubkleuren misbruiken om los te gaan. Helaas kom je dit soort figuren ook in andere clubkleuren tegen...hard en gericht aanpakken...en levenslange ban in Nederlandse stadions...en bij schade aan spullen en personen direct verhalen...desnoods in vorm van maatschappelijk nuttig werk om zo de rekening te vereffenen.

25 mei 2019 om 21:44

Oke, maar dan nog. Ajax is verantwoordelijk. Dan lijkt mij een verlies voor Ajax een prima oplossing. En volgend seizoen zonder publiek.

Namens Aboutaleb en Halsema bedankt! Probleem met de uitsupporters is weer opgelost voor de komende 10 jaar. Van ouderen, vrouwen en kinderen blijf je af!

Tja, ik vraag me natuurlijk net als iedereen af hoe het komt dat bepaalde figuren daar op de tribune zaten. Maar ik ben toch ook wel heel benieuwd om welke provocatie het precies ging. Dat dit een ''lichte'' provocatie was dat is het waarde oordeel van de verslaggever van RTV Rijnmond.

Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat er organisatorisch zaken zijn misgegaan. Het is heel vervelend dat dit gebeurd is en het duel vanmiddag is gestaakt. Maar tegelijk ben ik blij dat door goed optreden er gelukkig geen klappen zijn gevallen.

Ondanks dat het triest is dat dit gebeurd is het ook wel weer heel triest dat die snuifduif die de telegraaf verslaggever bij de champions league er ook weer met z'n doorgesnoven kop bij was.

Verbazingwekkend dat Ajax die sneue loser nog binnen laat die ook een telegraaf journalist een tik verkocht. En Viola, weer met zn tokkie hoofd vol in beeld bij het volgende incident. Grijp eens in man

Hele zware boete geven en team uit de competitie gooien. Zien ze een keer wat ze hun club aan doen met dat criminele gedrag. Zit notabene een man met een stadionverbod. Maar bij Ajax zijn ze gewoon bang voor dit tuig. Wordt tijd dat ze bij justitie de FSide eens als een criminele organisatie gaan zien en gaan verbieden, net als die motorclubs.

25 mei 2019 om 22:14

Wat wil je nu allemaal? Een team van jongens onder 19 uit de competitie gooien. Wat kunnen die jongens er aan doen? Die raddraaiers straf je daar toch niet mee? Die maakt dat niks uit. Makkelijk scoren zo toch? Dit is zeker niet goed te praten maar aan dit soort populistische praat hebben we ook niks.

25 mei 2019 om 22:22

Je moet Ajax ook keihard straffen. Die zijn echt 100% verantwoordelijk hiervoor, afspraak was alleen familie + genodigden. Vervolgens zit het vol met de harde kern.

Wat betreft Feyenoord: Ik hoop dat Feyenoord voortaan gewoon gaat weigeren om een wedstrijd met publiek te spelen in Amsterdam. Het is iedere keer raak daar. Is het geen fysiek geweld, dan zijn het wel racistische en homofobe spreekkoren. Misselijkmakend.

Jammer dat ik eigenlijk niemand lees over het feit dat Ajax kaarten heeft verschaft aan de harde kern, terwijl er is afgesproken dat alleen familie + genodigden toegang zouden hebben.

Ajax buigt wederom voor hun harde kern. Dit soort wangedrag zie je op Varkenoord niet, aangezien daar gewoon keiharde regels gelden met betrekking tot jeugd en amateurvoetbal.

Deze raddraaiers aan Ajax-zijde en de provoceerders aan Feijenoord-zijde een levenslang stadionverbod voor het leven geven met een meldingsplicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
PSV aast op Toni Lato, linksback van Valencia. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren