‘Ajax grijpt naast Braziliaans talent door tussenkomst Engelse club’

Zaterdag, 25 mei 2019 om

Een Engelse club heeft de komst van Santos-middenvelder Giovanni naar Ajax gedwarsboomd, zo meldt het Braziliaanse Gazeta Esportiva. Volgens de krant waren de Amsterdammers dicht bij de komst van het Braziliaanse talent, maar ging een overstap niet door na tussenkomst van een vooralsnog onbekende Engelse club.

In de Braziliaanse media wordt sterk rekening gehouden met het vertrek van Giovanni bij Santos. De zeventienjarige middenvelder is een groot talent en lijkt een verhuizing naar Engeland te verkiezen boven een overstap naar Amsterdam. Hij zou inmiddels in Engeland in gesprek zijn met zijn eventuele nieuwe werkgever. Een belangenbehartiger van de zeventienjarige speler laat weten dat ondanks de gesprekken met de Engelse club, een overstap naar Ajax niet uitgesloten is.

Ajax was naar verluidt dicht bij een akkoord over het talent, dat al vanaf zijn tiende bij Santos speelt. Op 31 januari 2020 viert Giovanni zijn achttiende verjaardag en mag hij in Brazilië zijn handtekening zetten onder zijn eerste profcontract. Omdat hij momenteel nog niet over een dergelijke verbintenis beschikt, kan hij voor een relatief laag bedrag worden overgenomen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Ajax naast een Braziliaan grijpt door tussenkomst van een Engelse club. In 2017 was directeur spelerszaken Marc Overmars dicht bij de komst van Richarlison, maar die koos op het laatste moment voor Watford.

Ünüvar: 'Ben een echte Ajacied en alles is hier goed'
Meer video's


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door jjvh91)

Dacht dat het zou gaan om Antony, maar blijkbaar gaat het om iemand die eerst nog een tijdje bij Jong had moeten spelen. Iemand met Braziliaanse voetbalkennis hier die iets kan zeggen over deze jongen?

25 mei 2019 om 10:57

Hij heeft wel meegedaan met wat oefentoernooien van Brazilië, waar ook NL bij was. Dit werd destijds uitgezonden op Youttube en kan je vast ngo wel vinden. Werd geloof ik uitgezonden door Amerikaandse voetbalbond. Creatieve nr 10 is het, staat hoog aangeschreven in Brazilië.

Valt bijna ook niet tegen te concurreren die Engelse clubs. Meer geld en een betere competitie.

25 mei 2019 om 09:41

Hopelijk wordt Neres een mooi recent voorbeeld van wat Ajax kan betekenen voor die jonge jongens. Sportief gezien moet je als 18 jarige toch niet naar Southampton willen in plaats van Ajax.

25 mei 2019 om 09:44

Tja daar heb je gelijk in , maar zeg maar eens nee tegen een mooi salaris en dat je tegen ploegen kunt spelen die de CL kunnen winnen .....Zeker als je 18 bent , zeer verleidelijk

25 mei 2019 om 09:46

Neres inderdaad is een mooi voorbeeld maar laat nou net tegelijk met hem Richarlison ook bij de selectie zijn gekomen. We weten allemaal waar hij heen ging, ten koste van Ajax.

25 mei 2019 om 10:24

Dan zou Danilo hopelijk een mooie voorbeeld worden. Maar ook al slaagt hij, dan nog zegt het niks. Er zijn zoveel Braziliaanse talenten die de oversteek maken, via elke denkbare manier kunnen Brazilianen boven komen drijven in Europa... Michel Bastos was ooit nog een huurling bij Excelsior en haalde het Braziliaanse elftal.. Jongens zijn via het Oostblok doorgebroken.. Je kan het zo gek niet verzinnen... Een succesvol voorbeeld zegt voor Brazilianen denk niks...

25 mei 2019 om 10:58

Alleen is het niet Southampton, maar Chelsea en Manchester United die achter hem aanzitten.

25 mei 2019 om 13:13

@De Toekomst

De mooiste vind ik toch altijd wel Paulinho

25 mei 2019 om 14:29

Die Engelse clubs kunnen toch helemaal geen werkvergunning voor hem krijgen?

25 mei 2019 om 22:36

@voetbalimpact, en dat het om Chelsea en/of Manu zou gaan baseer je op wat precies? Je dikke duim?

25 mei 2019 om 09:47

Dat laatste klopt, hoewel CL dat argument in de meeste gevallen kan opheffen. En geld lijkt me juist niet de doorslag, Ajax heeft toch genoeg?

25 mei 2019 om 09:53

Ik bedoel er mee te zeggen dat er in de PL betere ploegen en voetballers spelen dan in de eredivisie. Ajax is qua begroting gewoon een gemiddelde subtopper in Engeland en dan ben ik nog optimistisch..

25 mei 2019 om 10:14

Eerlijk is eerlijk. Normaliter val je in de BPL gewoon meer op voor het brede publiek. Door het uitzonderlijke jaar van Ajax lijkt het net alsof je je bij Ajax perfect in de kijker speelt, maar als de groepsfase het eindstation is, dan is de interesse al een stuk minder. Laat staan wanneer Ajax onverhoopt de groepsfase niet eens bereikt.

25 mei 2019 om 11:01

Toch zijn er in het verleden genoeg spelers die via Ajax een aardige transfer hebben gemaakt. Bij een club als Ajax heb je bv wel meer kans dat je Europees voetbal speelt ivm een club die in de onderste regionen speelt in de PL

25 mei 2019 om 11:26

Ik vraag het me af of Richardlison niet weer voor Watford had gekozen als hij deze zomer gescout zou zijn. Ik denk het wel, want uiteindelijk kijk je naar de mogelijke tegenstanders die je speelt en City, United, Chelsea, Arsenal, Liverpool etc trekken meer dan Psv, Feyenoord, AZ, Vitesse, Emmen, Heracles..... Dit is gewoon de tragiek van de Eredivisie.

Achteraf ben ik er overigens wel blij mee, want Neres is veel verfijnder en heeft volgens mij een groter potentieel dan de fysiek sterke Richardlison.

25 mei 2019 om 12:42

gaat niet om geld! waar speel je liever in onze Mickey Mouse competitie of Engeland. is toch niet zo moeilijk

25 mei 2019 om 14:26

Dit soort jongens krijgen al een heel behoorlijk salaris bij Engelse clubs. Als je dit soort jongens al een miljoen euro per jaar gaat geven, raakt het eigen vermogen ook een keer op. Ze hebben nu veel te besteden, maar nog steeds moet dat wel met beleid gaan zodat je geen geld over de brug gooit.

25 mei 2019 om 09:50

Inderdaad. In de categorie spelers waar Ajax nu zoekt lopen gewoon spelers rond die ook interessant zijn voor Engelse clubs. Dat is het nadeel, daar valt niet tegenop te betalen. Aan de andere kant: als het dan een keer lukt om een speler als Richarlison of Bailey destijds vast te leggen dan heb je ook direct een klapper. Denk dat Ajax dus ook gewoon moet blijven proberen om dit soort spelers aan te trekken. Het gaat een keer lukken.

25 mei 2019 om 09:56

Dat klopt , Ajax moet blijven zoeken en blijven hopen , net zoals bij Neres en andere talenten. Moeilijk maar niet onmogelijk

25 mei 2019 om 09:59

Mooi, opzouten met die goudzoekers. Ajax moet spelers zoeken die willen spelen en in zichzelf willen investeren ipv hen die enkel de grootste zak geld willen ontvangen. Dat toont karakter en dat is precies het type speler wat Ajax moet willen.

25 mei 2019 om 10:09

Wat een onzin. Als je in de Premier League kunt spelen ipv de Eredivisie dan zouden genoeg mensen daarvoor kiezen, los van het salaris.

25 mei 2019 om 10:12

Er zijn ook speler die via Ajax de stap willen maken naar het grote geld

25 mei 2019 om 10:43

Want Ajax betaald minder aan jeugdspelers als een Brighton of Southampton? Die tijd is voor bij hoor. Enige ploegen waar Ajax met salarissen jeugd niet mee kunnen concurreren zijn een Chelsea, Man City, Real en Barcelona. Misschien nog 1 of 2.meer, maar Ajax zit vrij hoog in de boom hoor.

25 mei 2019 om 10:49

Even voor mijn beeld, maar wat betaalt ajax ongeveer aan salarissen aan jeugdspelers dan? Vergeleken met andere clubs?

25 mei 2019 om 10:58

Ik heb geen idee hoeveel ze betalen. Ik weet wel dat er enorm veel geld omgaat in de PL en dat clubs die onderaan staan toch heel wat te besteden hebben, zeker in vergelijking met de clubs in de eredivisie

25 mei 2019 om 11:29

@skede, dat talent gaat helemaal niet in de Premier League spelen, dus waar heb je het over? Die jongen gaat in een jeugdcompetitie spelen en kan beter voor een optimale ontwikkeling kiezen. Als ik zo'n jongen was, zou ik naar de bondscoach van Brazilie luisteren

Overigens, de toptalenten bij Ajax verdienen ook erg goed en krijgen direct forse loonsverhoging als ze bij Jong Ajax komen en vervolgens weer als ze bij de selectie van het eerste komen. En de buitenlanders verdienen nog meer dan de Nederlandse talenten. Donny en Nouri hadden niet te klagen bij O19 en Jong Ajax, geloof het maar.

25 mei 2019 om 10:16

Hopen dat de brexit dat aan banden kan leggen, al vrees ik van niet.

25 mei 2019 om 11:01

@bossie

Quote: "valt bijna ook niet tegen te concurreren die Engelse clubs. Meer geld en een betere competitie".

Het verhaal klopt niet, tenzij hij ook een Europees paaspoort heeft. Spelers van buiten de EU komen pas in aanmerking voor een werkvergunning als ze 18 zijn en het is maar zeer de vraag of hij überhaupt in aanmerking komt voor een werkvergunning, gezien de strenge eisen die daar voor gelden. James Rodriguez kreeg die bijvoorbeeld ook niet, om maar eens een speler te noemen.

25 mei 2019 om 11:20

En in Engeland hebben ze die eisen niet ?

25 mei 2019 om 12:05

@bossie

Quote: "en in Engeland hebben ze die eisen niet ? "

Dit gaat over Engeland!. In NL zijn de eisen veel minder streng. Anders had Neres nooit een werkvergunning gekregen, terwijl hij nog 0 interlands had gespeeld. In Engeland zou Neres zelfs op dit moment hoogst waarschijnlijk niet in aanmerking komen voor een werkvergunning, aangezien hij geen Europees paspoort heeft en onvoldoende interlands heeft gespeeld om daarvoor in aanmerking te komen.

25 mei 2019 om 12:16

Er zal wel een constructie mogelijk zijn om zo'n speler te verhuren , bv aan Vitesse of zo . Waar een wil is is een weg. En dat gecombineerd met een riant salaris ach waarom niet.
Of zijn vader of moeder krijgt een baan aangeboden zodat het talent mee moet naar Engeland...

25 mei 2019 om 12:08

Mwah, vanaf top6 speel je weinig in Europa en vaak tegen degradatie. Mooie belevenis maar of het altijd zo geweldig is weet ik niet. In ieder geval meer belevenis dan prijzen. Qua opbouw van carriere lijkt t me ook niet geweldig. Je leert van intensiteit maar of je ruimte hebt om technisch/tactisch te ontwikkelen? En voor je t weet zit je vast, voor Richarlison vragen ze 100mln +... En dan zit je bij Everton. Veel plezier dan maar

25 mei 2019 om 12:27

Daarom is er ook de keuze financieel en sportief. En de mogelijkheid om je te meten met de toppers. Ook in Nederland zie je veel talenten vertrekken naar dat eiland , waarom ?

25 mei 2019 om 12:27

Daarom is er ook de keuze financieel en sportief. En de mogelijkheid om je te meten met de toppers. Ook in Nederland zie je veel talenten vertrekken naar dat eiland , waarom ?

Gewoon een hele wilde gok :

Watford?!

Maar hoe zit het dan met zijn werkvergunning? Is dit zo’n groot talent, of heeft hij een EU paspoort?

25 mei 2019 om 10:45

Dat vraag ik me ook af. Ik vraag me ook af of de Brexit hier gevolgen voor kan hebben. Ik zou zelf liever niet in een anti-buitenlanderland willen wonen....

Braziliaanse (jonge) spelers denken meestal eerst aan het financiã«le plaatje, wel of niet ingegeven door de persoonlijke situatie. Eigenlijk een simpele gedachte: ik kan bij baas A dit verdienen en bij baas B dat, voor hetzelfde werk. En wie het meest betaalt is spekkoper. Ergens begrijpelijk, mits je zoveel talent hebt dat je in jezelf durft te investeren door naar een club te gaan waar je ontwikkeling boven nog meer geld verdienen gaat, en je daar zelf beter van denkt te kunnen worden - vooral in de toekomst. Het blijft te alle tijde een afweging en ook een gok.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Santos

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Palmeiras2516
2.Santos205
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Eduardo SashaAanvaller85
D. GonzálezAanvaller40
RodrygoAanvaller41
VanderleiDoelman60
MarinhoAanvaller30
EversonDoelman30
F. UribeAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Santos.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Santos.

In de wandelgangen

Zondag 16 juni
Keylor Navas is niet gewild. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren