Update: ‘De kans is groot dat Adam Maher actief blijft in de Eredivisie’

Woensdag, 29 mei 2019 om

Adam Maher maakte onlangs aan AZ kenbaar dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. De 25-jarige middenvelder heeft volgens De Telegraaf over belangstelling niet te klagen, want diverse clubs uit binnen- en buitenland hebben zich gemeld voor de ex-speler van onder meer PSV. Volgens de krant is Vitesse een van de clubs die interesse heeft getoond.

Maher heeft een goed seizoen achter de rug en AZ wilde hem dan ook graag langer in huis houden. Met een aflopende verbintenis was het laatste woord aan de speler zelf en die zet in op een nieuwe stap. Volgens het dagblad zijn behalve Vitesse ook Blackburn Rovers, Queens Park Rangers, Fenerbahçe, Brescia en Celtic in de race voor Maher.

“Het heeft ons verrast”, reageerde directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ eerder deze week tegenover Voetbal International. In Alkmaar ging men ervan uit dat Maher wel zou verlengen. “We kregen aanvankelijk signalen van Adam en zijn zaakwaarnemer (Sigi Lens, red.) die ons positief stemden. We waren in afwachting van een reactie op onze laatste contractaanbieding. In plaats daarvan kregen we een telefoontje dat Adam gaat vertrekken. Dat heeft ons verrast.”

Update 29 mei 07.42 uur – 'De kans is groot dat Adam Maher actief blijft in de Eredivisie'
De kans is groot dat Adam Maher in de Eredivisie actief blijft, aldus De Telegraaf. De krant meldt dat FC Utrecht, nu een Europees ticket is bewerkstelligd, 'vol' inzet op de komst van de transfervrije middenvelder. Naar verluidt hebben de Domstedelingen de beste papieren, onder meer vanwege de aanwezigheid van John van den Brom. De trainer werkte afgelopen seizoen namelijk goed samen met Maher bij AZ.

De ontmoeting tussen Ajax en Vitesse van eerder dit seizoen
Meer video's

Poll

Denk jij dat Vitesse een kans maakt op de komst van Adam Maher?


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door maugaza)

AZ inruilen voor Vitesse. Nou wat een stap zeg... Sjongejonge

25 mei 2019 om 08:20

Zal hij ook wel niet gaan doen. Financieel transfervrij cashen in het buitenland.

25 mei 2019 om 08:50

Dan loopt zijn carrière weer op een doodspoor. Kent weinig sportieve ambities.

25 mei 2019 om 11:43

Want alleen als je voor een Nederlandse club kiest heb je sportieve ambities?

25 mei 2019 om 22:20

Nee, het feit dat hij weer op de tribune bij een buitenlandse club beland. Of speelt in een Donald duck competitie die niemand boeit.

25 mei 2019 om 10:36

Dat er interesse is wil niet zeggen dat ik ook naar Vitesse gaat.

25 mei 2019 om 10:37

Maher dan...

Vitesse lijkt me geen stap hogerop en financieel zou het ook weinig doen. Is al vaker geroepen maar binnen NL zou Feyenoord natuurlijk een goede gratis slag hier kunnen slaan om transfervrij iemand te halen die ook over 3jaar nog meerwaarde heeft.

Dat zal dan wel.een buitenlandse club worden ...

Eindelijk draait hij eens een goed seizoen en meneer wil weer vertrekken. Als hij het voor de centen doet dan begrijp ik hem, anders niet

AZ heeft Maher een nieuwe kans geboden, toen andere clubs het niet meer met hem aan durfden. De gok heeft goed uitgepakt, zou het AZ gunnen dat ze nu wat aan hem gaan verdienen. Jammer dat hij niet wil bijtekenen, al zou het alleen maar zijn om de club iets terug te geven. Vitesse lijkt me geen stap voorwaarts.

25 mei 2019 om 08:54

Het komt op mij nogal ondankbaar over. Hij laat het nu 1 seizoen zien. Daag jezelf dan uit om het weer te doen komend seizoen.

25 mei 2019 om 11:14

Ondankbaar. AZ heeft 6.5 miljoen gekregen bij zijn transfer naar PSV. Eigen schuld dat ze hem een 1 jarig contract hebben gegeven en nu gratis de deur uit kan.

25 mei 2019 om 11:45

Krijg inderdaad wel het idee dat hij AZ aan het lijntje heeft gehouden. Aan de andere kant ook nogal naïef van AZ , die hadden in de winterstop duidelijkheid moeten eisen .

Misschien naar Ajax als vervanger van De jong. Ik weet dat die Marin al is gehaald maarja.

25 mei 2019 om 09:54

Dat wordt dan een gevalletje labyad. Komt te kort voor Ajax en is zonde om dan je tijd te verdoen op de bank. Daarnaast is labyad er nog

25 mei 2019 om 12:39

Ik hoef Maher niet bij Ajax te zien, wij hebben talent wat er aan komt voor de bank

29 mei 2019 om 14:00

Maher is toch een paar klasse beter (nog) dan De Wit, Lang, Ekkelenkamp & Eiting.

Zegt toch iets over de mentaliteit van deze speler helaas.. Was een geweldig talent bij AZ, maar was bij PSV meer bezig met het versturen van snapchats naar minderjarige meisjes, dan zijn voetbalkwaliteiten te verbeteren.

Nu heeft hij na 5 jaar eindelijk weer een goed seizoen en wil hij alweer weg bij Az... Ik snap het niet..

#stankvoordank

25 mei 2019 om 08:17

Een zijn pool-skills heeft ie ook verbeterd bij PSV. Altijd als ik kwam kijken op de Herdgang was ie aan het poolen😂

29 mei 2019 om 08:57

@maugaza:

Je ben nu eigenlijk publiekelijk iemand een pedofiel aan het noemen. Vind je dat echt heel handig?

30 mei 2019 om 21:40

Nee hoor, dat maak jij er alleen van

Snap best dat hij AZ zou willen verlaten voor alle buitenlandse clubs in het rijtje, Vitesse lijkt me kansloos.

25 mei 2019 om 08:18

Je speelt alleen bij fenerbace en Celtic wss europees. Maher lijkt mij sowieso geen speler voor een nieuwe stad in koude regenachtige landen. Dan zal alleen Fenerbace interessant zijn. QPR en blackburn zijn sportief ook geen stappen.

25 mei 2019 om 11:08

Fenerbahce gaat 'm komend jaar in elk geval niet worden vwb Europees voetbal. De beker hebben zij niet gewonnen, en in de competitie kunnen ze nog hooguit zesde worden, wat hoe dan ook niet goed genoeg is voor kwalificatie voor Europees voetbal.

AZ inruilen voor Vitesse klinkt niet heel logisch. Misschien speculeert hij op een eventueel Songfestival in Arnhem waar hij perse bij wil zijn ofzo. Anders zou ik ook geen logische verklaring voor deze stap hebben. Vitesse heeft niet meer perspectief en ze betalen niet veel beter (toch?). Als hij echr weg wil had ik Feyenoord of een buitenbands avontuur verwacht.

25 mei 2019 om 08:19

AZ betaald een stuk meer dan Vitesse.

25 mei 2019 om 09:07

Er staat ook nergens dat hij naar Vitesse gaat. Ze hebben belangstelling, prima toch? Ik neem aan dat hij naar het buitenland gaat. Kan me voorstellen dat hij de NL competitie inmiddels wel heeft gezien.

Slaap Feyenoord slaap...

25 mei 2019 om 11:29

Niet alleen Feyenoord, ik zou hem wel willen zien als vervangers van Schöne.

25 mei 2019 om 12:09

Feyenoord wil af van middelmaat. Net niet nietjes als Maher mogen frivool blijven voetballen in Alkmaar.

25 mei 2019 om 12:46

@moroidin:
Maher is minstens net zo goed als Schone, maar ik ben ook blij als hij niet naar Ajax gaat

25 mei 2019 om 13:18

Maher had de pech dat hij niet in Cocu's systeem paste en maakte daarna een niet zo slimme keuze om degradatievoetbal met Twente te gaan spelen. Maar als Feyenoord hem goed kan inpassen in het nieuw te vormen middenveld, is hij zeker van waarde. Overigens, op welke grond zou Feyenoord zijn neus op moeten halen voor 'net nietjes die frivool in Alkmaar voetballen?' Feyenoord heeft geen geld of netwerk om toppers in wording aan te trekken, bestaat zelf uit net-nietjes en dat voetbalt allemaal een stuk minder frivool. Wees blij dat AZ het op het moment supreme laat afweten, want organisatorisch hoeft het de Alkmaarders niets in de weg te staan om Feyenoord qua prestaties als derde club naar de kroon te steken.

AZ heeft zich aan het lijntje laten houden en dus gebruiken. Dit kon hij tijdens seizoen niet zeggen, dat zou hem zijn plaats kosten. Ga maar naar de zandbak voor 4 miljoen per jaar. Doei

Vitesse of het buitenland? Kom op Feyenoord, nu niet staan te slapen! Als er één transfervrije speler is die je kán en ik denk ook moet binnenhalen, dan is het Adam Maher!

25 mei 2019 om 13:53

Maher is niet beter dan de jongens die je nu hebt lopen. Die jongen doet het een jaar leuk bij AZ en iedereen is alweer vergeten dat hij hopeloos heeft gefaald bij Psv. Vorig jaar bij FC Twente was het ook allemaal totaal niet bijzonder en dat was nota bene een degradatiekandidaat.

28 mei 2019 om 16:22

Het is, om redenen die jij aangeeft, natuurlijk geen uitgemaakte zaak dat Maher het niveau bij Feyenoord omhoog zou tillen. Maar ik denk dat Feyenoord gezien het budget het zal moeten doen met dit soort niet uitgemaakte zaken. Met gecalculeerde risico's bedoel ik. En Maher past perfect in dat plaatje. Hij is natuurlijk gratis, dat is een pluspunt. Daarbij heeft hij het niet zomaar een jaartje goed gedaan. Hij is ook van positie veranderd, speelt meer als een Frenkie de Jong dan als een 10, en het is op 10 dat hij 'faalde' bij Psv. Dat lag denk ik aan hem - hij heeft op die positie kennelijk een bepaald plafond - maar ook aan het feit dat het leven van een 10 bij een verdedigende ploeg als PSV een vrij eenzaam leven is. Nu speelt hij dus op een andere manier, in een aanvallende, hardwerkende ploeg, en het is niet raar om te denken dat dát de reden van zijn opbloeiing is. Nogmaals: het is niet uit te sluiten dat het afgelopen jaar een toevalstreffer was, maar gezien het talent dat hij tentoonspreidde tijdens zijn eerste periode bij AZ en ook toch wel bij Psv, denk ik dat het waarschijnlijker is dat het gewoon iemand is die er wat langer over heeft gedaan om zijn draai, en zijn ideale spelmodus te vinden. En als die gedachte klopt - en er zijn goede redenen om te vermoeden dat ie klopt - dan is hij zeker weten van toegevoegde waarde voor Feyenoord.

Die gaat echt niet naar Vitesse. Zal wel voor een belachelijk salaris zijn carrière gaan verpesten in de zandbak ergens.

Mocht hij nu falen bij een andere club dan kan hij AZ vergeten.. Ze gaven hem een nieuwe kans maar hij wilt weer weg, heel jammer allemaal

29 mei 2019 om 08:47

Dom van AZ extra optie om te verlengen in ze contract geweest max huiberts dom gehandeld

Zijn toch wel mooie clubs hoor, Blackburn Rovers prachtige club maar zou ik niet doen. QPR al helemaal niet, Fenerbahçe is een mooie club die zullen wel weer klimmen. Celtic ja een van me favoriete clubs, Zou het leuk vinden als die daar heen gaat. Spelen op Celtic park is echt prachtig, En je kan je Europees altijd laten zien

Het lijkt me sterk dat Vitesse een overweging is voor hem. Dan had hij namelijk beter bij AZ kunnen blijven. Die jongen aast gewoon op het buitenland. Hij is nu transfervrij dus financieel is het buitenland voor Maher momenteel aantrekkelijk.

Verder denk ik overigens niet dat Maher nog meer gaat bereiken. Maher komt nou eenmaal uit een generatie van incomplete spelers. Of ze hebben niet genoeg talent, of ze haken mentaal volledig af. Dat laatste is van toepassing op Maher.

Ik snap de commotie niet. Hij heeft toch niet voor niets een 1 jarige contract met az afgesproken, het was wederzijds. Beide partijen waren het eens om na een jaar de situatie te bekijken, nou Maher kan nog een stapje maken (het zij sportief, het zij financieel), ik zie het probleem niet. Al zou hij voor het financiele plaatje in t buitenland kiezen, carriere van een voetballer is te kort om op zo’n leeftijd nog te denken dat je naar een topclub kan, lekker centen pakken Maher!

29 mei 2019 om 08:10

Denk niet dat jouw reactie nu nog op gaat. AZ geeft hem de kans om terug te keren en vervolgens gaat hij misschien naar een directe concurrent. Als je dan het probleem niet ziet...

Zou een bizarre stap opzij (volgens sommige omlaag) zijn waar alleen een forse tekenpremie van de suikeroom de meest logische verklaring is.

29 mei 2019 om 08:09

Hier snap je toch niks van? Hoe bedoel je een mes in de rug van AZ. Mag toch hopen dat hij naar het buitenland gaat. Maakt het extra pijnlijk dat van den Brom nu in Utrecht zit. Gun hem het beste daar, maar Maher is van AZ.

29 mei 2019 om 08:22

Wat is dat voor onzin? AZ heeft Maher al een keer verkocht, en daarna is hij transfervrij weer naar AZ gegaan. AZ heeft dus voor weinig jaar van Maher kunnen profiteren. Nu kiest hij een andere route. Misschien omdat zijn band met vd Brom goed is, en met Slot wellicht minder? Zou kunnen toch.

29 mei 2019 om 09:04

AZ geeft hem de kans waar niemand anders dat deed. Hij is destijds ook niet op een leuke manier weggegaan. Hij zou naar mijn mening wel iets mogen terugdoen voor AZ. En dan in ieder geval niet naar de directe concurrent gaan.

"az heeft dus voor weinig jaar van Maher kunnen profiteren." Deze zin snap ik niet.

29 mei 2019 om 11:12

AZ heeft hem de kans gegeven omdat van den Brom daarop heeft aangedrongen. Het duurde dan ook vrij lang tot AZ na zijn stageperiode overtuigd was van het geven van een karig 1-jarig contractje aan Maher. Nu hebben ze volgens de TD een hele goede aanbieding gedaan maar spreken ze ineens allemaal van ongeloof omdat hij niet blijft. AZ had zo slim moeten zijn om hem of een langer contract te geven of een eenzijdige cluboptie op te nemen voor een extra jaar of twee. Dit is gewoon een kwestie van een overeenkomst tussen werkgever en werknemer. Als die afloopt ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. En Utrecht is een hele mooie club die de afgelopen jaren altijd speelt om Europees voetbal. AZ en Utrecht ontloopt elkaar sportief niet zoveel. In ieder geval niet zoveel als de AZ supporters willen doen geloven.

29 mei 2019 om 11:25

Natuurlijk heeft hij dat recht, dat ontken ik niet. Maar Maher is een product van AZ, die hoort niet bij Utrecht te voetballen. Het zou hem, naar mijn mening, sieren als hij wat terugdoet voor AZ. Maar dat zei ik in me vorige reactie ook al.

"in ieder geval niet zoveel als de AZ supporters willen doen geloven."

Nee, dat is toch precies wat ik zeg. Het is een directe concurrent. Al is AZ over het algemeen toch succesvoller.

29 mei 2019 om 16:01

Ja kijk, jij kunt als AZ supporter natuurlijk wel vinden dat Maher bij AZ hoort omdat hij daar is opgeleid, maar Maher denkt daar kennelijk zelf anders over. Er zijn legio mooie clubs en competities. En als AZ supporter kun jij je het misschien niet voorstellen, maar voor de meeste spelers is er een mooiere carrière denkbaar dan 10 of 15 jaar AZ. Hij koos destijds ook heel bewust voor Twente terwijl Utrecht hem ook wilde huren van PSV. Puur omdat Gertjan Verbeek daar zat. Dat het voor de AZ supporters jammer is kan ik begrijpen maar dit hoort er nou eenmaal bij. Je kunt alleen maar blij zijn dat hij jullie dit jaar o.b.v. een bescheiden contract aan Europa League plaatsing heeft geholpen.

29 mei 2019 om 19:18

Ja mee eens. Het enige wat ik hier verkondig is wat ik vind en wat ik (waarschijnlijk) zou doen in zijn situatie.

"er zijn legio mooie clubs en competities."

Klopt, maar daarom snap ik de keuze voor Utrecht ook helemaal niet. Dat is namelijk een stap opzij, dan wel een stapje naar onder. En dan kan van den Brom daar inderdaad wel zitten, maar Arne Slot kent hij toch ook en die wordt hoofdtrainer van AZ. En natuurlijk ken ik de situatie niet goed, maar ik kan me niet voorstellen dat je Utrecht veel aantrekkelijker vindt. Qua salaris zal het toch ook niet veel schelen.
Maar ik lees net dat hij waarschijnlijk wil cashen in het buitenland en daar ben ik tevreden mee. Dan ben ik, zoals jij stelt, blij dat hij ons dit seizoen aan Europees voetbal heeft geholpen.

Er wordt nu net gedaan dat de mogelijke overgang van Adam Maher naar FC Utrecht vooral is ingegeven door de kwalificatie gisteren van de Utrechters voor de voorronde van de Europa League. Ik moet daar smakelijk om lachen. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat de overgang van Maher naar De Galgenwaard al enige tijd geleden is bekokstoofd. Toen Van den Brom als nieuwe trainer van de Utrechters werd aangesteld. AZ en ook Feyenoord krijgen het nakijken. Helaas.

Waarom zou je van az naar utrecht gaan? Utrecht is in alles een mindere club dan az, alleen het stadion is groter.

Als dit waar is, dan vind ik het ineens wel een heel andere situatie. Het is immers Van den Brom die besloot om Maher een belangrijke positite in zijn elftal te geven. Dan snap ik die loyaliteit van Maher wel, en het is bovendien ook niet echt een stap omhoog om van Az (waar ik de kans op Europees voetbal hoger inschat) naar Utrecht te gaan. Zelfs op financieel vlak lijkt het me niet echt een stap omhoog.

29 mei 2019 om 19:20

Brom drong er expliciet op aan om maher vast te leggen ja, AZ laat ex-spelers bijna altijd meetrainen.

Kan me niet voorstellen waarom die naar Utrecht zou gaan. Feyenoord oké, maar Utrecht is nog een stapje terug ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder3312
M. BizotDoelman340
O. IdrissiAanvaller328
A. GudmundssonAanvaller256
B. JohnsenAanvaller226
C. StengsAanvaller213
M. BoaduAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. KaravaevVerdediger371
T. SereroMiddenvelder351
M. ØdegaardMiddenvelder359
N. FoorMiddenvelder345
B. LinssenAanvaller3412
M. BeroMiddenvelder329
A. BüttnerVerdediger322
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
SoldadoAanvaller216
Y. TunçAanvaller00
V. DemirelDoelman120
E. ErsuDoelman00
C. KameniDoelman00
B. ÖzerDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Fenerbahçe.

Celtic

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Celtic8757
4.Aberdeen6713
5.Hibernian5412
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
C. McGregorMiddenvelder353
S. SinclairMiddenvelder339
O. ÉdouardAanvaller3215
T. RogićMiddenvelder213
S. BainDoelman200
O. NtchamMiddenvelder203
F. BenkovićVerdediger202
Voor de complete selectie: Clubpagina Celtic.

360 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AZ 25 1 5 0
2017/2018 Jong PSV 2 0 0 0
2017/2018 FC Twente 16 1 3 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
2016/2017 Osmanlispor 24 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Jordy Clasie staat open voor AZ en sprak al met Arne Slot’

AZ hoopt zich te gaan versterken met Jordy Clasie, zo meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De 27-jarige middenvelder staat open voor een overstap naar AZ en sprak voor zijn vakantie naar de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 16 juni
Keylor Navas is niet gewild. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren