Analisten prijzen verrassende uitblinker: ‘Als Feyenoord verlegen zou zitten...’

Vrijdag, 24 mei 2019 om

Sean Klaiber blonk vrijdagavond uit in het eerste duel van FC Utrecht met Vitesse in de finale van de play-offs om Europees voetbal (1-1). De 24-jarige rechtsback van de Domstedelingen speelde een sterke wedstrijd en kon na afloop rekenen op de complimenten van Ronald de Boer en Arnold Bruggink.

"Hij was mijn man of the match. Hij was aan de bal, verdedigend en opkomend sterk. Hij was strijdbaar en vocht voor elke meter", vertelt De Boer bij FOX Sports. Klaiber valt de analist al langere tijd in positieve zin op. "Het is mij al heel vaak opgevallen dat hij gewoon een heel hoog niveau altijd haalt."

De Boer is ervan overtuigd dat Klaiber, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van FC Utrecht en inmiddels 119 wedstrijden in de hoofdmacht van de club heeft gespeeld, mee zou kunnen op een hoger niveau. "Ik heb het idee dat er voor hem nog wel wat meer inzit dan FC Utrecht, met alle respect voor FC Utrecht. Als Feyenoord bijvoorbeeld verlegen zou zitten om een rechtsback…", suggereert de oud-middenvelder van onder meer Ajax.

Collega-analist Bruggink wijst op Hans Hateboer, die in Italië verdienstelijk actief is voor Atalanta en inmiddels Oranje-international is. "Dan denk ik: dat kan deze jongen ook." Volgens De Boer heeft Klaiber zelfs 'een nog betere techniek dan Hateboer'. "Ik wil alleen maar aangeven dat deze jongen meer in zijn mars heeft dan bijvoorbeeld FC Utrecht."


Poll

Denk jij dat Sean Klaiber een versterking zou zijn voor Feyenoord?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik vind Klaiber ook echt geen slechte back eerlijk gezegd. Valt me vaker op als ik een wedstrijdje van Utrecht meepik dat hij wel altijd een van de betere Is, en als het even niet lukt is hij ook niet iemand die opgeeft.

25 mei 2019 om 08:14

Inderdaad, deze jongen valt mij altijd positief op! Niveautje hoger, en dan kijken of hij kan aanpikken, pas dan kan hij echt beter worden! Wij had verwacht dat de Roon of Hateboer zo zouden groeien, deze groei hadden ze hier niet gemaakt.

Prima rechtsback. Feyenoord zou inderdaad een goede club voor hem zijn. Heeft ook, net als Nico, veel gif in zijn spel.

Middelmatige spelers waarvan iedereen weet die gaat nooit naar ajax of PSV voor een basisplaats worden altijd aan feyenoord gelinkt.
Vind het bijna beledigend. Feyenoord kan in plaats van klaiber beter jeugd kans geven of anders het spaarzame geld goed investeren in een gescoutte verassing uit het buitenland.

24 mei 2019 om 23:56

Feyenoord staat qua positie op de ranglijst en behaalde resultaten gewoon momenteel een paar treedjes lager dan PSV en Ajax. Kaliber is in principe niet van het niveau voor die twee clubs. Dan is het logisch dat je de (sub)top daaronder als zijn mogelijke niveau aanhaalt, de positie waarin Feyenoord zich bevindt. Daar is toch niets beledigend aan?

25 mei 2019 om 00:23

Gelet op de laatste buitenlandse verrassing van Feyenoord zou ik daarmee nog wachten, totdat ze een iets beter scouting netwerk hebben opgezet.

25 mei 2019 om 11:28

@regulator

je hebt zeker een punt maar bijna alle Eredivisie aankopen die Feyenoord heeft gedaan waren ook een flop

25 mei 2019 om 13:27

Conclusie: niet kopen, gewoon opleiden

25 mei 2019 om 07:04

Valt wel mee toch? Op ditm moment hebben zowel Ajax als PSV gewoon een prima rechtsback staan waardoor deze clubs geen optie zijn. Imo is de rechtsback positie bij Feye een zorgenkindje... dan is het imo ligisch dat ze aan Feye denken bij deze speler.

25 mei 2019 om 09:02

Omdat Feyenoord vaak ook nog dom genoeg is om ze te halen ook. Doe je het oké in de Eredivisie bij een subtopper of lager? Feyenoord is jouw club. Niet eens AZ, want die kopen slimmer in, maar Feyenoord, want die hebben een netwerk dat zo beperkt is dat ze ook nog eens luisteren naar dit soort suggesties vanuit de media.

25 mei 2019 om 10:41

En wanneer Feyenoord dan zulke spelers aantrekt en het loopt niet, gaan dezelfde analisten lopen roepen dat Feyenoord kwaliteit mist. De vaderlandse media schreven Kramer destijds maandenlang richting Feyenoord, toen hij er eenmaal 2 maanden zat was het ineens onbegrijpelijk dat hij was gehaald. Het is bijna lachwekkend.

25 mei 2019 om 11:15

@thetruth

Quote: "middelmatige spelers waarvan iedereen weet die gaat nooit naar ajax of PSV voor een basisplaats worden altijd aan feyenoord gelinkt. Vind het bijna beledigend".

Het is natuurlijk volstrekt logisch dat hij aan Feyenoord en niet aan PSV of Ajax wordt gelinkt omdat Feyenoord niet genoeg middelen heeft om spelers die die clubs zich kunnen permitteren, te betalen.

Klaiber brak heel goed door bij Fcu, had toen een hele lange mindere period en gaat nu weer goed. Zijn plafond zal nog wel iets hoger liggen dan waar hij nu is, maar Feyenoord is wel zo'n beetje dat plafond en dan mis je dus doorverkoop potentieel. Ik zou het niet doen als Feyenoord zijnde, tenzij je echt directe versterking nodig hebt.

Dan zie ik Feyenoord liever Janmaat terug halen

24 mei 2019 om 23:59

Lijkt mij dat Feyenoord het Premier League salaris van Janmaat niet kan/wil betalen.

25 mei 2019 om 00:14

Janmaat wil terug dus lijk het me aannemelijk dat hij tegen een Feyenoord salaris wil spelen

25 mei 2019 om 04:49

Oh ben blij dat je hem gesproken hebt!

25 mei 2019 om 10:56

Lekker spelers zonder restwaarde terughalen, waarmee je ook derde wordt komend seizoen. Haal dan jongere spelers, die minder kosten, met potentieel en restwaarde. Dat helpt je als club groeien. Janmaat is geen kuyt of v persie qua kwaliteit, maar moet wel een topsalaris krijgen en levert niks op. Wordt je kampioen met janmaat? Nee dat denk ik niet. Dan kan je dus beter voor een jonge speler gaan, die minder impact heeft op het salarishuis en over twee/drie jaar met winst verkocht kan worden

Prima rechtsback die Klaiber. Voor Utrecht. Toch niet voor Feyenoord kom op.

25 mei 2019 om 04:50

Zo ver ligt dat niveau nu ook weer niet uit elkaar. Een uitblinker bij Utrecht kan toch prima meedraaien bij Feyenoord? Vind Feyenoord een prachtige club maar beter dan dit soort spelers zit er financieel niet in op het moment.

25 mei 2019 om 10:11

Dat dachten ayoub en Amrabat ook

Prima speler hoor, maar dit zou ik echt niet doen als Feyenoord zijnde. Hoewel het wel in het transferbeleid van de afgelopen jaren zou passen, is dit echt geen speler die het niveau van de selectie omhoog gaat halen. Als Ajacied zou ik de transfer toejuichen, maar voor de club Feyenoord en het niveau van de eredivisie in het algemeen zou dit geen verbetering zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie

9 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
Arsenal gaat afscheid nemen van Henrikh Mkhitaryan om ruimte in het transferbudget en salarishuis te creëren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren