Ware slijtageslag in play-offs: ‘Ik heb niet eens een hamstring meer’

Vrijdag, 24 mei 2019 om

Vitesse pakte vrijdagavond in de heenwedstrijd van de finale van de play-offs een punt tegen FC Utrecht (1-1), waardoor de ploeg van Leonid Slutsky de beste papieren lijkt te hebben om een ticket voor Europees voetbal te bewerkstelligen. Bryan Linssen is blij met het gelijkspel. "Ja, ik ben zeker tevreden met de 1-1", zegt de aanvoerder na afloop bij FOX Sports.

"Ik denk dat dit een goede uitgangspositie is naar dinsdag toe. We hebben het wel moeilijk gehad vandaag. We hebben meer gevochten dan gevoetbald. Als je kijkt hoeveel problemen we nu hebben in het team... Ik heb jongens tijdens de rust horen zeggen: mijn hamstring is kapot. Ik denk dat ik nu niet eens meer een hamstring heb”, grapt Linssen.

“Ik zit echt helemaal onder, van boven tot onder. Ik ben helemaal klaar”, aldus de aanvaller, die zich nog wel kan opladen voor de laatste wedstrijd van het seizoen in GelreDome. “Natuurlijk. Maar als je in zo'n gevecht komt zoals vandaag, dan ga je op een gegeven moment wel alles voelen. We hebben in ieder geval een goede uitgangspositie”, besluit Linssen.

FC Utrecht kwam vrijdagavond op voorsprong via Sander van de Streek, die een voorzet van Gyrano Kerk goed inschatte. Vitesse kwam na een halfuur spelen echter alweer langszij. Bij een corner was het Tim Matavz die de bal van dichtbij in het doel werkte. De return van de finale van de play-offs om Europees voetbal in Arnhem begint dinsdag om 20.45 uur.


Poll

Wie verwacht jij dat het ticket voor Europees voetbal gaat pakken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door dajoowie)

Drie extra wedstrijden, arme jongens...

24 mei 2019 om 23:18

Jaa wat een onzin idd Linssen heeft dit seizoen 3532 minuten gespeeld , Blind ter vergelijking 6075.....

25 mei 2019 om 01:40

Dit is echt een heel handige vergelijking, want een Blind en Linssen maken exact dezelfde meters en zijn daarbij het hele seizoen door ook even fit geweest. Om nog maar niet te spreken over het simpele feit dat spelers gewoon anders reageren op (over)belasting. Het is ook echt totaal niet alsof Linssen, en daarbij ook veel van zijn medespelers, al door het hele seizoen heen tussen blessures heen lopen. Vitesse heeft gewoon bijzonder veel pech gehad met blessures waardoor er ook amper mogelijkheden zijn geweest om te rouleren. Nu kan je zeggen dat ze er ook rijkelijk voor betaald krijgen en dat ze dus niet moeten klagen, maar als jij een seizoen lang op je tandvlees loopt en er geen mogelijkheid is tot afwisseling gaat het je op een gegeven moment toch meer kosten. Als kers op de slagroomtaart hoorde ik bij de NOS samenvatting men ook nog praten over 'de vele blessures bij Utrecht', om ze voor het gemak maar even niet te vergelijken met de berg met blessures waar Vitesse het mee moet zien regelen. Een kort lijstje van de spelers die al meermaals langdurig geblesseerd zijn geweest dit seizoen te beginnen met de spelers die hier tot op heden nog last van hebben (en van sommigen lig ik er echt niet van wakker maar het beperkt je mogelijkheden in roulatie): Tim Matavz (nagenoeg het hele seizoen uit de roulatie vanwege een gebroken scheenbeen, kan nu eindelijk weer rond de 60 minuten spelen per wedstrijd), Thomas Buitink (niet fit, kan rond de 60 minuten spelen per wedstrijd), Charly Musonda (na een vol seizoen aan blessures heeft hij enkele weken geleden eindelijk zijn eerste minuten kunnen maken maar is hij nog steeds verre van fit), Hillary Gong (kwakkelt het hele seizoen al van blessure naar blessure), Roy Beerens (geblesseerd en kan niet spelen), Darfalou (geblesseerd dan wel niet fit), Clarke-Salter (momenteel geblesseerd), Kruijswijk (langdurig geblesseerd en kan geen minuten maken), Serero is gelukkig momenteel fit maar kwakkelt al langer in het seizoen met liesklachten, Linssen heeft al veel kortstondige blessures gehad dit seizoen, Thelander (momenteel fit, maar ook enkele maanden geblesseerd geweest) en Bero is momenteel ook weer geblesseerd. De rest van de informatie zal ik je besparen maar ik hoop dat je zo toch een beter beeld hebt gekregen van de situatie.

Al met al ben ik hierin ook voornamelijk het meest teleurgesteld in Arnold Bruggink die ook al met dit argument kwam door Vitesse met Ajax te vergelijken, dat Vitesse wel 6 wedstrijden meer had gespeeld dan Utrecht dit seizoen echter had Ajax er nog meer gespeeld. Compleet buiten beschouwing laten het aantal blessures, het feit dat Ajax hier sowieso al meer ervaring in heeft met het hiermee omgaan, dat de bank van Vitesse (mede door de blessures) alles behalve sterk genoeg is om dit op te vangen. Het is echt gewoon schrikbarend wat tegenwoordig 'analisten' maar mogen roepen op tv onder het mom van dat er tenminste wat vermeld wordt.

25 mei 2019 om 07:55

@dajoowie

Dan kun je hier wel een heel verhaal afsteken over wie Vitesse allemaal mist en roepen dat het belachelijk is dat zo wordt aangepakt omdat iedereen op zijn laatste benen loopt, maar waarom is iedereen geblesseerd? Heeft de club niet gewoon gigantisch gefaald in de seizoensopzet, trainingsopbouw en duurvermogen van de spelers? De club is verantwoordelijk voor hoe de spelers er fysiek voorstaan en dat is dramatisch. In plaats van daar op de beschouwen geef je iedereen die aanstipt dat Vitesse de zaakjes niet op orde heeft van onder uit de zak. Het is schrikbarend dat types zoals jij 0 kritiek op de eigen club leveren, maar alleen wild om zich heen gaan slaan als anderen iets durven te zeggen.

25 mei 2019 om 16:23

@master D, ik weet niet of dit een fout aan Voetbalzone's kant is of niet maar het helpt als je daadwerkelijk op mijn bericht reageert zodat ik hier een melding van krijg.

Ik heb echt geen moeite met kritiek hebben op 'mijn club', maar ik heb wel problemen met ongegronde kritiek en stemmingsmakende opmerkingen, en geloof mij dat Vitesse daar nogal veel mee te maken krijgt.

Over je eerste opmerking dat Vitesse heeft gefaald omdat iedereen op zijn laatste benen loopt en geblesseerd is dat zou natuurlijk aan trainingssschema's en dergelijke kunnen liggen, echter is dit van zowel jou dat je hiervan uitgaat als ik die hier niet vanuit ga een aanname waar we niks van na kunnen vertellen. Er zijn al eerder berichten naar buiten gekomen waar dit in werd ontkracht door mensen die er verstand van hebben en Slutskiy zelf die zei dat het voornamelijk met pech te maken had (waarin hij natuurlijk ook zichzelf kan indekken maar dit terzijde). Hierbij heb je te maken gehad met verschillende blessures waar spelers letterlijk uit de wedstrijd zijn geschopt of heel ongelukkig zijn geraakt in duels, denk aan Matavz met zijn scheenbreuk, Bero die door Zeefuik de wedstrijd uit werd geschopt en Thelander die na een training met bot oedeem te maken kreeg.
Over het duurvermogen van de spelers, met alle respect maar ik ga er vanuit dat jij zelf ook kan inschatten dat zelfs wanneer je dit perfect inschat (om maar niet van de menselijke factoren uit te gaan die hier ook in meespelen) dat wanneer jij geen vervangers hebt vanwege de vele blessures en het gebrek aan diepte in de selectie dat jij ook niet de mogelijkheid hebt om te ontlasten. Ik wil graag hier verder op ingaan maar ik vermoed dat het weinig nut heeft.

Overigens zou ik mijn comment ook persoonlijk niet bestempelen als 'wild om mij heen slaan' want volgens mij is het behoorlijk gefundeerd en ik kom ik met voldoende voorbeelden over waar het allemaal wel of niet mee zit. Ik heb daarbij ook nagenoeg alles onderbouwd en mocht je het daar niet mee eens zijn dat kan natuurlijk, maar dan praten we wel over een compleet andere discussie dan dat ik 'wild om mij heen sla'.

24 mei 2019 om 23:55

En maar zeiniken dat ie een nivootje hoger op wil (engelland bijvoor.) waar je soms tot wel 50 wedstrijden aan de bak moet. Dus verman je eigen en wen draan

25 mei 2019 om 00:35

Dit zijn nog eens oplossingen, gewoon jezelf vermannen en die hamstring is weer helemaal in orde!

Gelukkig gaan nederlandse clubs er altijd heel snel uit in Europa. Hebben ze ook geen last van volle programmas. Dat kunnen ze namelijk niet aan.
Lekker weer voorronde EL eruit gaan.

Bekend fenomeen in de sport, speel je een X aantal wedstrijden dan is de scherpte er na 95% van de aangegeven hoeveelheid wedstrijden eraf en begint vermoeidheid op te treden. Of het nou 30 of 50 potten zijn. Uitzonderingen daargelaten. Soort omgekeerd paard ruikt stal fenomeen.

Ach wat een zielige jongens toch. Vier wedstrijdjes meer spelen en dan al klagen. Het gaat nooit meer goed komen met het Nederlandse voetbal

25 mei 2019 om 04:34

Wat een zielige jongens toch. Die gasten op voetbalforums die het allemaal zo goed denken te snappen.

Buttner, buttner, buttner, wat was jij weer slecht aan het dekken. Je zat 3 keer mis en je bent schuldig aan de goal....... gooi m op de bank aub en laat hem transfervrij vertrekken

25 mei 2019 om 00:30

Viel tegen Groningen in vanwege blessure van andere speler. Is die speler nog geblesseerd? Dan was dat misschien de reden dat Buttner startte.

Och mijn hemel, daar heb je de "echte mannen" weer hoor hier in de reacties. 0% inlevingsvermogen, maar 110% stoerheid. Poehpoeh, ben helemaal onder de indruk van jullie zeg... Ik kan het ergens wel voorstellen. De meeste ploegen begonnen in juni te trainen en zijn dus al 11 maanden bezig. Met topsport, de juiste voeding, veel vliegen... Zometeen de laatste wedstrijd en dan hebben ze een kleine maand eer ze de eerste training hebben.

25 mei 2019 om 05:36

Ach ja ik weet ook sinds mijn 18e, da's toch al bijna 12 jaar. Voor heel wat minder geld met heel wat meer uren in de week. Ze moeten niet zo janken die voetballers.

25 mei 2019 om 06:53

Oh ja want jij bent ook werkzaam in de topsport en ze moeten inderdaad niet zo janken want geld neemt alle fysieke ongemakken weg.

25 mei 2019 om 07:27

Vliegen? Pakt Vitesse tegenwoordig het vliegtuig bij uitwedstrijden in de Eredivisie...?

25 mei 2019 om 08:01

Och mijn hemal daar heb je "rodyteulings" die niet bestaande vliegreizen die gemaakt zijn gaat aanvoeren als verklaring waarom Vitesse spelers fysiek niet in orde zijn. Kruijswijk, Linssen, Thelander, Clarke-Salter, Bero, Darfalou, Beerens en Gong hebben natuurlijk heel veel moeten vliegen dit seizoen voor wedstrijden. Natuurlijk is het qua duur een lang seizoen, maar daar kun je ook in je trainingsprogramma rekening mee houden. Ondanks dat het een lang seizoen is, is het geen bijzonder zwaar seizoen, want vanaf september speelde Vitesse al geen dubbel programma meer. 45 wedstrijden in 11 maanden is niet zo heel schokkend wat mij betreft. Maar goed laten we lekker jouw redenatie volgen en de club geen enkele verantwoordelijkheid geven over de fysieke toestand an hun selectie.

Ik heb al meerdere stukjes gelezen over spelers die klagen over overbelasting door de playoffs. Hoeveel wedstrijden hebben die jongens dit seizoen gespeeld? Hooguit een stuk of 40?

Daley Blind heeft dit seizoen 65 officiele wedstrijden gespeeld (34x eredivisie, 18x CL, 5x beker, 8 interlands), Heeft iemand hem al horen klagen?

25 mei 2019 om 02:50

Nee maar deze speler is toch geen Daley Blind, iedereen is anders en als je zelf hebt gevoetbalt dan weet je hoe zwaar het kan zijn en voor sommigen meer dan anderen.

25 mei 2019 om 04:07

Ik vind wel dat daar een bepaalde kanttekening bij geplaatst moet worden. Blind is namelijk een speler die weinig echt op fysiek doet en veel op ervaring, slimheid en techniek. Dat is over het algemeen toch vaak minder belastend voor het lichaam. Maar ook bij Ajax waren er aan het eind van het seizoen regelmatig pijntjes en twijfelgevallen (De Jong, De Ligt, Mazraoui, Ziyech en Netjes zijn allen geblesseerd geweest of waren twijfelachtig voor wedstrijden). Het verschil is dat je dan als team in een flow zit en de pijntjes toch minder gaat voelen.

Gelukkig is er geen dienstplicht meer, anders was het echt een scouting geworden. Wat een pussys zijn het toch ook

KNVB stop alsjeblieft met de PO. Neem als voorbeeld Vitesse. De spelers zijn al sinds vorig jaar juni al actief vanwege alle eufa voorrondes. Mochten ze de po winnen hebben ze 1maand de tijd om uit te rusten voordat het circus weer gaat beginnen. Wanneer je de po afschaft krijgen spelers meer rust en is de kans groter dat je de voorrondes overleefd. Dit is wel het geval als je in de poule fase terecht komt. Ik vind het dus ook niet meer dan logisch dat spelers klagen over hun fysieke gesteldheid.zie ook het aantal geblesseerde spelers dat rond hinkt bij Vitesse. Commercieel gezien begrijp ik het ook niet.De stadions zijn slecht gevuld tijdens po wedstrijden. Wanneer NL clubs het eindtoernooi halen heb je veel meer supporters en beeldbuiskijkers.

25 mei 2019 om 09:08

Beter stoppen we gewoon met 5 clubs Europa in te sturen, want schijnbaar kan club 5 dat helemaal niet aan en beginnen ze al te zeuren over pijntjes als ze 4 extra wedstrijden moeten spelen. Stel je voor dat ze de poulefase wel halen, dan moeten ze ook zonder playoffs gewoon 6 extra wedstrijden spelen + nog een extra voorronde van 2 wedstrijden die ze dan hebben overleefd. Mensonterend is dat. Die twee weken die ze nu langer door moeten spelen maakt het verschil tussen 11 geblesseerde spelers en een volledig fitte selectie.

25 mei 2019 om 10:01

Play-offs zullen blijven, of wil je dat de middenmoot al in januari klaar is met voetballen?

25 mei 2019 om 10:32

Komt Sta plaats met het fabeltje dat de middenmoot in januari klaar zou zijn met voetballen. Kijk de stand van dit seizoen maar eens terug na speelronde 20.

1. PSV 20-55
2. Ajax 20-50
3. Feyenoord 20-39
4. AZ 20-34
5. Vitesse 20-30
6. Utrecht 20-28
7. VVV 20-26
8. Heracles 20-26
9. Willem II 20-25
10. PEC 20-24
11. ADO 20-24
12. Fortuna 20-23
13. Heerenveen 20-22
14. Excelsior 20-22
15. Groningen 20-21
16. Emmen 20-21
17. De Graafschap 20-18
18. NAC 20-16

De middenmoot stond dus in februari 3 punten boven de streep. Ja, die waren wel klaar met voetballen.

Bewijst eens te meer dat sommige voetballers watjes zijn. Wat nou 40 wedstrijdjes spelen in een seizoen en dan 'last hebben van je hamstrings' etc. Bij Ajax hebben ze 60 wedstrijden gespeeld en is iedereen nog topfit......!

25 mei 2019 om 11:24

Ja joh gewoon geen watje zijn, die hamstring geneest zeker magisch als je besluit geen watje meer te zijn! Iedereen reageerd anders op lichamelijke belasting, andere speelstijl, andere positie, meer dan genoeg factoren die bepalen of iemand wel of geen last zal hebben.

Wie er ook doorgaat...hoop dat ze punten pakken in EL...met wegvallen punten 2015 komt anders de landskampioen in 21/22 weer in voorronde terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper30
E. DasaVerdediger30
D. DoekhiVerdediger30
M. WittekVerdediger30
R. BazoerMiddenvelder31
M. BeroMiddenvelder30
T. BrunsMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

27 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 3 0 1 0
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
Laatste voetbalnieuws

Grote hilariteit bij FOX Sports om ‘Bryan Linssen-methode’: ‘Dat lieg je’

Ralf Seuntjens viel maandagavond geblesseerd uit in het uitduel van De Graafschap met Jong AZ (7-3) en even werd gevreesd voor een zware enkelkwetsuur bij de boomlange aanvoerder. Bijna een week...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United kan Andreas Pereira mogelijk op korte termijn lozen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren