Swart: ‘Die moeten ze halen, absoluut, hij is een echte Ajax-speler’

Vrijdag, 24 mei 2019 om

Real Madrid-huurling Martin Ödegaard maakte dit seizoen furore in de Eredivisie bij Vitesse en staat nu volgens diverse berichten in de belangstelling van Ajax. Het Spaanse Marca wist daarentegen te melden dat ook het Bayer Leverkusen van Peter Bosz interesse heeft in de diensten van de middenvelder, terwijl een terugkeer naar Spanje tevens tot de mogelijkheden behoort. Toch ziet Sjaak Swart 'absoluut' een Ajax-speler in de Noor.

Door Peter van Drunen

Op de presentatie van de biografie van Keje Molenaar spreekt Sjaak Swart de vurige hoop uit dat Martin Ödegaard door zijn Ajax wordt ingelijfd. “Die moeten ze halen, absoluut”, zegt Mister Ajax stellig in gesprek met DAZN. “Hij kan in zijn eentje het verschil maken. Hij kan een man uitspelen, iemand voor de goal zetten en een doelpunt maken, Ja, dat zijn de spelers die wedstrijden kunnen lezen, die weten waar ze naartoe moeten.”

In de video hierboven spreekt Sjaak Swart op de boekpresentatie van Keje Molenaar over een eventuele transfer van Martin Ödegaard naar Ajax.

Ödegaard heeft nog een contract tot 2021 in Madrid. De zestienvoudig Noors international zal na de finale van de play-offs naar de Spaanse hoofdstad afreizen om met de club en zijn zaakwaarnemer in gesprek te gaan. Swart hoopt dat Ödegaard ervoor kiest om eerst te rijpen in Amsterdam. “Ajax is goed om te beginnen. Hij is ook jong. Dit is toch een mooie opstap voor de komende twee jaar? Kijk, vroeger was Ajax een topclub en moest je gewoon bij Ajax blijven. Dat is nu niet meer."

De twintigjarige linkspoot maakt zich eerst op voor de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Utrecht. De heenwedstrijd wordt vrijdag in Utrecht gespeeld. De return staat voor dinsdagavond op het programma. De Domstedelingen hopen revanche te nemen op de finale van vorig jaar.


Poll

Ben jij het met Sjaak Swart eens?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Toch wel grappig hoe het in de media werkt. Ajax heeft interesse in een bepaalde speler bijvoorbeeld Bergwijn of Odegaard en gelijk worden allerlei ex spelers geinterviewd of zo'n speler bij Ajax zou passen. En geven van allerlei journalisten en trainers ook nog even hun mening erover. Dit gebeurt ook als Psv of Feyenoord geinterresseerd is in een bepaalde speler. Bij de overige clubs zie je dit toch amper of niet.

24 mei 2019 om 12:48

Dat is Nederland, notoire narcistische mensen onder ons! Bij profit of voorspoed of eigenbelang vooraan in de polonaise en spotlights, bij tegenspoed achteraan of nergens te bekennen.

24 mei 2019 om 17:42

Ja niet echt iets om trots op te zijn.

24 mei 2019 om 12:49

Nou zo werkt het toch ook gewoon? Jij hebt het toch ook met vrienden of mensen op dit forum over bepaalde spelers? Daar horen dus ook gewoon meningen bij.

24 mei 2019 om 13:01

Dit wilde ik ook net typen, wat is daar raar aan, dat zie je over heel de wereld als er een nieuwe speler wordt aangetrokken, kijk bijv naar Xavi over de Jong, Henry over Lacazette en zo zijn er nog wel duizend voorbeelden te noemen.

24 mei 2019 om 13:05

Ik vind dit toch ook wel een vorm van druk uitoefenen op een speler om te kiezen voor een bepaalde club. Zo'n rol zou de media niet mogen voeren vind ik. Die horen neutraal te zijn.

24 mei 2019 om 13:12

wat een onzin.
Hoe kan Swart nou via de media druk uitoefenen op Odegaard. Die jongen heeft een contract bij Real, heeft vooralsnog niks met Ajax of Swart te maken.
Als hij morgen tekent bij Real Betis dan hoor je nooit meer iemand van Ajax over die jongen.

Als dit al druk is, dan kun je beter stoppen als profvoetballer.

24 mei 2019 om 13:32

Odegaard zal uiteindelijk zelf beslissen waar hij gaat spelen maar ik vind het wel een bepaalde vorm van druk leggen op zijn nog te maken clubkeuze door de media.

24 mei 2019 om 20:19

Zo werkt het idd. Mede hierom (hoe slecht ook) geef ik soms een andere mening dan ik heb ik een poll. Stemmingmakerij probeer ik te voorkomen.

25 mei 2019 om 00:36

Druk uitoefenen? Als iemand tegen jou zegt dat je een bepaalde keuze moet nemen, neem je de beslissing dan omdat je je onder druk gezet voelt? Beetje rare redenatie..

24 mei 2019 om 20:46

Ik snap niet wat er grappig aan is eigenlijk, t is toch logisch dat dit bij andere clubs minder gebeurd? Minder supporters en interesse van de mensen en dus minder media aandacht!

Een Ajax speler?
Gewoon een goede speler, toch?

24 mei 2019 om 12:50

Technisch zeer goed, dat is een Ajax speler: dat is belangrijker dan werken. Zo zei RvP ooit dat hij eigenlijk een Ajax-voetballer was die bij Feyenoord speelde. Je begrijpt hiermee wel wat er bedoelt wordt. Betekent overigens niet dat werken niet ook belangrijk is trouwens, maar techniek staat absoluut op een in de Ajax-filosofie.

24 mei 2019 om 13:18

Is Moura misschien ook een typische ajax-speler?

24 mei 2019 om 13:22

@emile: In principe wel... Messi eigenlijk ook...

24 mei 2019 om 13:48

@j.m. Keynes

dat Van Geel koos voor harde werkers wil natuurlijk niet zeggen dat Feyenoord nooit technische spelers heeft gehad en altijd koos voor harde werkers. we hebben ook spelers als de broertjes Kalou, Ono en Leaonardo gehad bv.

het aankoopbeleid bij Feyenoord zuigt alleen idd al jaren met al die harde werkers maar wij als supporters zien liever ook technische, creatieve voetballers dan harde werkers.

je hebt dit beeld van de harde werkers niet onterecht bij Feyenoord, maar geloof me dat wij het liever ook anders zien. we hebben in het verleden best vaak goede voetballers gehad maar hebben nu wat jullie bij Ajax een paar jaar geleden hadden met de spelers toen FdB nog bij jullie werkzaam was

ik had bv tien keer liever gezien dat wij afgelopen seizoen spelers als een Odegaard of Isak hadden gehuurd ipv zo een Jordy Clasie

24 mei 2019 om 14:43

Emily zeker trollie hij is altijd welkom bij Ajax, iemand die wedstrijden kan beslissen.😉

24 mei 2019 om 16:46

Van Persie is idd wellicht meer een stereotype Ajax speler. Zo zijn Klaassen vd Beek en Siem de Jong meer Feyenoord sterotypes. Om goed te zijn heb je beide soorten nodig. Vandaar dar Oranje in de jaren 70 zo goed was met Van Hanegem, Janssen neeskens

25 mei 2019 om 00:08

@japie_krekel: natuurlijk hebben jullie supporters ook zucht naar technische voetballers en doorheen de geschiedenis van Feyenoord zijn er ook een aantal van dat soort spelers geweest. Het gaat mij puur om de 'cultuur' of 'filosofie' van de club. Denk alleen al aan het Feyenoord credo "geen woorden, maar daden". Dat impliceert al strijd- en vechtlust: niet lullen maar poetsen en vechten voor elke meter. Ajax is wat hoogdravender (denk alleen al aan de term 'godenzonen', maar dat brengt wel een zeker esthetisch idealisme met zich mee. Je haalt trouwens terecht Frank de Boer en zijn elftallen aan, dat was soms ook gewoon heel erg verdrietig: spelers met handelingssnelheid en balbehandeling van nul punt nada. Alleen is het bij Ajax wel expliciet het doel om spelers voort te brengen die vooral erg verfijnd zijn. Als dat niet lukt dan zijn wij Ajax-supporters daar dan ook helemaal niet blij mee, ook als er ondertussen 4 kampioenschappen worden gewonnen. Ik was veel blijer met het prijzenloze voetbal van Peter Bosz, waarin technisch vermogen de boventoon voerde, dan de kampioenschappen van Frank. Als kleine jongen ben ik van Ajax gaan houden, omdat ze met het uitgangspunt van schoonheid spelen. Voetbal moet mooi zijn, de prijzen zijn leuk voor wikipedia. Maar je hebt natuurlijk gelijk, waar ik over spreek zijn uitvergrote en hyperbolische verschillen: natuurlijk heeft Ajax geen alleenrecht op, en is het niet de enige producent van voetballers die mooi kunnen spelen, verre van.

25 mei 2019 om 01:18

@japie_krekel, lang voordat Van Geel zelfs een balletje getrapt had, eiste het Legioen, havenarbeiders, dat Feyenoordspelers zich het zweet uit de naad werkte. Dat is altijd al zo geweest, ook toen Coen Moulijn en van Hanegem(kon ook poetsen) nog speelden; toen had je Ijzeren Rinus en Laserom die je op een boodschap kon sturen. Die geschiedenis is dus veel langer dan in jouw of mijn korte leventje..

Overigens, mensen blijven er maar over zeiken, ook legio Ajacieden, die noch van de hoed noch de rand weten, maar FdB speelde ook mooi aanvallend voetbal met sierlijke, technische spelers. Totdat die door de sanering allemaal verkocht waren, zodat de selectie totaal uitgehold was. Dat er pas weer in 2016 geld uitgegeven kan worden aan goede spelers hebben jullie allemaal gemist..... Ik vind dat eeuwige gezaag en het loopje dat jullie met de waarheid, d.w.z. de werkelijkheid van het recente verleden, nemen echt ergerlijk. De matige spelers die op gegeven moment overbleven konden gewoonweg niet brengen wat er bij Ajax, en dus ook door Fdb, van ze verlangt werd.

25 mei 2019 om 22:12

Van de Beek valt wel mee hoor. Ja, werkt hard maar is een veel betere voetballer dan velen doen voorkomen. Echt ook totaal geen Klaassen 2.0 zoals velen zeggen. Technisch ook uitermate sterk en doelgericht qua loopacties. Altijd dreigend, druk zetten naar voren. Dat is toch wel meer Ajax dan Feyenoord hoor. Ja, hij werkt hard. Maar we moeten niet doen alsof dat alles is. Die jongen is zoveel meer dan een werkpaard en die vergelijkingen met Klaassen zijn lachwekkend op de diepgang en z'n blonde kop na. Donny is vele malen talentvoller en behoorde altijd al tussen de toptalenten.

24 mei 2019 om 12:51

Wel een type Ajax speler. Creatief, aanvallend ingesteld, goede traptechniek, technisch zeer vaardig, scorend vermogen, acties maken, dribbelen, enzovoorts.

24 mei 2019 om 12:57

@Cantona: die vaardigheden zijn voor elke club belangrijk.

24 mei 2019 om 13:25

Ja maar bij Ajax en het Ajax-publiek, wordt daar specifiek de nadruk op gelegd: strijd en lopen is ook belangrijk, maar lijkt ondergeschikt aan technisch vermogen.

24 mei 2019 om 13:16

Ajax is de enige in Nederland die hem kan betalen dus ook daarom een typische Ajax speler!

Als ik de geruchten mag geloven dan heeft Real zijn oog laten vallen op Ziyech maar dan moet er hier toch een deal uit te slepen zijn?

24 mei 2019 om 13:02

Odegaard + 25 miljoen voor ziyech? Dat lijkt me een zeer eerlijke deal, gaat Ajax er niet zo extreem veel op achteruit en ook nog 25 miljoen extra duiten in de grote geldzak van overmars. Vraag me af of Real hieraan zou willen meewerken omdat ze hem schijnbaar weer willen verhuren.

24 mei 2019 om 13:06

Ik denk dat het toch echt nog minimaal 2 jaar duurt voor Oderaard het niveau van Ziyech aan haat tikken.

24 mei 2019 om 14:37

Ik heb al eerder beweerd dat Real zo'n deal niet zal sluiten. Zij kennen Ødegaard al en gaan die vast niet van de hand doen voor zo'n magere deal, alleen als zij geen gouden toekomst in hem zien. Met velen denk ik dat Ødegaard direct furore kan maken bij Ajax al zal hij geen kopie van Ziyech zijn. Maar misschien ook niet slechter ... Hopelijk blijft hij in Nederland maar ik betwijfel het, als Real hem al laat gaan zal het de hoofdprijs vragen, waar per week een paar miljoen bij lijjkt te komen. Maar ja, ik ga er niet over, dus alles is nog mogelijk.

24 mei 2019 om 20:50

Hij heeft toch al lang gezegd zeer ws in Nederland te blijven. Statistisch zal hij t in de eredivisie iig ongeveer hetzelfde doen als Ziyech. Maar Ziyech is wel meer blikvanger. Met tadic. Daar kunnen anderen zich aan optrekken. Bijv mazraoui. Maar odegaard zal denk ik zich juist zelf willen optrekken ipv blikvanger te zijn. Denk dat daar t grote verschil in zit.

Nu Sjaak er ook zijn fiat aan heeft gegeven, wordt het tijd om van die waterscooter af te komen Marc, en ff 20 miljoen neer te leggen.

Ik dacht heel even dat Sjaak het over Luuk de Jong had, maar die gaat al naar Real

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Real Madrid

4235 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3621
G. BaleAanvaller298
T. CourtoisDoelman270
Vinícius JúniorAanvaller182
Daniel CarvajalVerdediger241
M. DíazAanvaller133
NachoVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. KaravaevVerdediger371
T. SereroMiddenvelder351
M. ØdegaardMiddenvelder359
N. FoorMiddenvelder345
B. LinssenAanvaller3412
M. BeroMiddenvelder329
A. BüttnerVerdediger322
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

24 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 35 9 2 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 2 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Real Madrid II 13 3 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Interesse Ajax in Quincy Promes is ‘serieus’: ‘Voor de rechterkant’

Ajax heeft serieuze interesse in Quincy Promes, zo bevestigt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. De aanvaller annex vleugelverdediger van Sevilla werd de afgelopen weken regelmatig aan Ajax gelinkt en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren