Piqué heeft ‘geen slapeloze nachten’ van eventuele komst De Ligt

Vrijdag, 24 mei 2019 om

Frenkie de Jong tekende een halfjaar geleden al voor Barcelona en ook Matthijs de Ligt wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar Catalonië. Gerard Piqué laat zich in een interview met El País lovend uit over de Ajacieden. Toch maakt de 32-jarige verdediger zich geen zorgen over de eventuele komst van De Ligt, die een concurrent voor hem zal vormen.

“Het zijn spelers die het voetbal begrijpen, omdat we met de filosofie van Johan Cruijff dezelfde basis hebben. Als ik me zorgen had gemaakt over alle topspelers die tijdens mijn periode hier zijn aangetrokken, had ik de laatste jaren niet veel geslapen. Ik vind het logisch dat er op deze posities versterkingen voor het team binnengehaald worden en ik houd van concurrentie”, legt Piqué uit. “Ik weet niet wat er zal gebeuren, maar De Ligt heeft heel veel kwaliteiten en is nog jong. De Jong heeft veel potentie, ik ben onder de indruk van de manier hoe hij het spel begrijpt.”

Piqué was de afgelopen jaren meer dan eens mikpunt van kritiek in Spanje. De verdediger besloot onlangs een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. “Ik begrijp dat allemaal, het is onderdeel van het spelletje. Het is onmogelijk om iedereen gelukkig te maken in dit land, want er zijn zoveel meningen. Je doet wat jij het beste voor het team acht”, stelt de verdediger. Na de uitschakeling van Barcelona in de Champions League door Liverpool staat de positie van trainer Ernesto Valverde ter discussie bij de kampioen van Spanje.

“Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen, omdat Valverde mijn baas is en beslist of ik in de basis sta of niet. Hij heeft zich een excellente trainer getoond in de afgelopen twee jaar, door ons tactisch beter te maken en prijzen te winnen. Natuurlijk kan het beter, maar dat is altijd zo. Wat er op Anfield gebeurd is, doet heel veel pijn”, gaat de verdediger verder. “Dat het publiek kritisch is, heeft met de aard van de mensen te maken. Catalanen zijn veeleisend en perfectionistisch, het gaat niet langer alleen om winnen. Het gaat om hoe we winnen. De tijd met Guardiola, waarin we het beste voetbal speelden, is nog niet zo lang geleden.”

Piqué stelt dat het vertrek van Cristiano Ronaldo zonder twijfel invloed heeft gehad op de prestaties van Real Madrid. Hij krijgt vervolgens de vraag of hij bang is voor het vertrek van Lionel Messi. “Daar zullen we zonder twijfel onder lijden. Maar het hangt er vanaf hoe de club omgaat met veranderingen”, stelt hij. Piqué denkt dat hij zelf niet lastig te vervangen is. “Het duurt misschien maanden of seizoenen, maar spelers vinden hier uiteindelijk hun plek. Dat heeft er ook mee te maken dat het voetbal zich ontwikkelt, waardoor spelers fysieker, technischer en tactisch beter onderlegd zijn.”

Piqué gaat ook in op de dramatische avond voor Barcelona op Anfield, waar in de halve finale van de Champions League met 4-0 van Liverpool verloren werd. “Als zoiets gebeurt, is doorgaans alles misgegaan. In mentaal opzicht hadden de gebeurtenissen in Rome (waar Barcelona op vergelijkbare wijze uitgeschakeld werd door AS Roma, red.) invloed. Anfield speelde ook een rol, we waren niet in staat om de boel recht te trekken. Soms gebeurt dat nu eenmaal, het was een moeilijke dag”, aldus Piqué, die eerder gelinkt werd aan het presidentschap bij Barcelona. “Misschien probeer ik dat te worden in de toekomst, maar in ieder geval niet op korte termijn. Ik heb veel andere dingen in het leven, waar ik van geniet en waar ik me op focus.”


Poll

Zie jij Matthijs de Ligt naar Barcelona vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door sociolobi)

Pique hoeft zich voor nu ook geen zorgen te maken met de komst van de Ligt. Lijk me de komende 2 jaar de uitstekende mentor voor de Ligt. Een meesterlijk centraal duo.

24 mei 2019 om 10:57

Beste Luisbarca ik denk dat niemand verzekerd is van een basisplaats achterin bij Barcelona. Je hebt met de Ligt gewoon 4 uitermate goede verdedigers. Pique, Umtiti, Lenglet en de Ligt. De beste moeten gewoon opgesteld worden. Umtiti sukkelt de laatste tijd met blessures en Pique is ook niet meer de jongste.

24 mei 2019 om 11:03

Hahahaha, Umtiti komt tekort, Lenglet is niet van het Barca niveau en Piquet is te traag en dus voorbij. De Ligt is nu al beter als hen, mits hij zich kan aanpassen aan het spel van Barca. Barca heeft dus dringend andere en goede verdedigers nodig!!

24 mei 2019 om 11:09

Bvrcv en okan61. Pique heeft de laatste jaren ook niet veel geluk gehad met een goede verdedigingspartner. Zet de Ligt ernaast, en ik weet bijna zeker dat Pique hier zijn profijt uit haalt.

24 mei 2019 om 11:09

Beste okan61. Umtiti speelde voor zijn blessure alle wedstrijden en ik snap dus totaal niet waar jouw opmerking vandaan komt. Lenglet speelt gewoon uitstekend sinds het uitvallen van Umtit en Pique speel het beste seizoen sinds een lange tijd. Hij is inderdaad niet de snelste, maar compenseert dit onder andere door zijn spelinzicht en verdedigende kwaliteiten. Met de Ligt erbij zit je gebakken voor de komende jaren. Ook heb je nog talenten zoals Todibo die binnen een aantal jaar zouden kunnen doorstromen.

24 mei 2019 om 11:14

Bvrcv, hierbij bevestig je ook wat ik al de heletijd ze

24 mei 2019 om 11:15

Niemand gaat Pique uit de basis spelen, ook geen De Ligt. Dan komt die hooguit naast hem te spelen. Net zoals Busquets, die blijven gewoon op hun plek totdat ze ermee stoppen. Die hebben inmiddels zoveel eer daar behaald, dat zij na een slecht seizoen ook gewoon in de basis blijven staan en terecht. Zij zaten in het dreamteam van Pep wat gewoon het aller beste van het beste was.

24 mei 2019 om 11:16

@luisbarca

'pique heeft de laatste jaren ook niet veel geluk gehad met een goede verdedigingspartner. '

Erg vreemde uitspraak. Umtiti was voor zijn blessure de beste verdediger in de La Liga. Ik zou niet weten hoe je als Barca fan zo'n uitspraak kan doen. En Lenglet heeft dit seizoen, van wat ik heb gezien, ook goede dingen laten zien.

Tegen Liverpool was heel Barca matig, dus dat kan je niet alleen Lenglet aanrekenen.

24 mei 2019 om 11:20

@elcapitan4 Precies, ik snap gewoonweg niet waarom iedereen doet alsof Umtiti na zijn blessure nooit goed is geweest. Die man was de rots in de branding bij zowel Barcelona en Frankrijk op het WK. Umtiti in topvorm, Pique in topvorm, de Ligt in topvorm en Lenglet in topvorm. Ik kan jou dan niet vertellen wie er in de basis zouden staan. Misschien dan toch iets van met 3 centrale verdedigers spelen.

24 mei 2019 om 11:26

@bvrcv

Tja, is mij ook een raadsel. Ik heb toentertijd vaker gezegd dat Umtiti een ontwikkeling heeft doorgemaakt die ik Varane graag had willen zien doormaken. Umtiti was een beest en als hij zijn vorm terug krijgt, hoort hij weer bij de top 5 en misschien zelfs top 3 beste verdedigers. Mensen lijken inderdaad te vergeten hoe goed hij was voor zijn blessure.

Barca zou dan inderdaad veel verdedigers hebben die de basis horen, maar ik denk dat De Ligt op zijn 21-22e zeker een basisplaats heeft. Hij zou bij iedere club in de wereld kunnen spelen op dit moment, maar ik zie hem (helaas) toch naar Barca gaan.

24 mei 2019 om 11:36

Mensen die Pique zo onderschatten hebben echt totaal geen kijk op het spelletje. Het zijn diezelfde mensen die dan iemand als Chiellini boven hem verkiezen. Ik kan je 1 ding verzekeren, zet Chiellini bij ploegen zoals City, Real Madrid of Barcelona die voetballen van achteruit en met een hoge achterlinie spelen en ik kan je garanderen dat hij compleet door de mand valt. Zeer goede mandekker en voor het systeem van Juve de ideale man, maar technisch zo beperkt. Als je steeds tegen je eigen 16 kan verdedigen, kom je natuurlijk ook minder snel in contact met vinnige spelers en veel ruimte. Pique is een veel completere verdediger.

Pique speelde een fantastisch seizoen (mede ook doordat Valverde vaak een wat lagere lijn hanteerde). Mensen die anders beweren, moeten zich dringend informeren.

24 mei 2019 om 11:45

Okan61 umtiti komt niet te kort. Een fitte Big Sam is de beste cv van barca

24 mei 2019 om 12:33

@okan61

umtiti tekort, jij keek zeker alleen naar barca toen hij een blessure had?

24 mei 2019 om 13:37

@okan61 en hoe ben jij zo zeker dat De ligt wel zal slagen?? Jouw reactie is echt op niks gebaseerd, gewoon opsomming van wat jij denkt. En morgen misschien regen, vanmiddag zon ...

Haha weer over de filosofie van. Frenkie is gewoon Frenkie en niemand is zoals Frenkie. Frenkie is ook niet zoals iemand anders. Matthijs is gewoon een monster van een verdediger en onwijs goed. Ja, beiden hebben veel baat gehad bij lekker aanvallend 4-3-3 spelen en een bal bij elkaar in de voeten leren te spelen maar het zijn ook gewoon zeldzame talenten. Als Ajax volgens de filosofie van Alex Pastoor had gespeeld in de jeugd waren zij ook bizar goed geworden. Vind dat men - vooral vanuit Barca kant maar ook vanuit Ajax' kant - soms wat overdrijft in het sentiment.

24 mei 2019 om 11:15

Vooral ook omdat Frenkie niet uit de jeugd van Ajax komt. Dus het is de vermaarde filosofie van, weet ik veel, Koning Willem de 2e?

24 mei 2019 om 11:36

Inderdaad. Ik vind het wat ver gaan. Overigens wil ik hiermee niet de verdienste, impact en gedachtegang van Cruijff tekort doen. Maar dat is natuurlijk maar een beperkte bijdrage aan hoe een talent zich ontwikkeld. Het hangt van zoveel meer af.

Ik bedoel, een jongen die na jarenlang De Toekomst afvalt en terecht komt in de topklasse gaat toch ook niet ineens het team op sleeptouw nemen a la Frenkie en drukzetten zoals Ajax dat hoort te doen?

24 mei 2019 om 12:29

Het is wel aan de filosofie van Ajax en Cruijff te danken dat De Ligt erg goed met heel veel ruimte in ze rug kan verdedigen en een tijd lang op het middenveld moest spelen in de jeugd om beter te kunnen voetballen in de kleine ruimte. Dat gedeelte van het spelletje begrijpen heeft ie wel zeker goed kunnen ontwikkelen door de filosofie van Cruijff en Ajax. Wat betreft Frenkie ben ik het met je eens.

Tja... Het wordt wel lastig met Umtiti, Langlet en Pique. Echter zie ik de Ligt de 1e twee spelers wel uit de basis spelen, maar Matthijs wilt gewoon meteen een basisplaats en dat is denk ik niet gegarandeerd. Ook de salaris eisen die uit de koker van Mino komen maakt het deze transfer allemaal niet makkelijker.

Als alternatief zie ik hem naar Real of Liverpool gaan. Als het maar geen Juventus, City of PSG wordt.

24 mei 2019 om 11:58

Het lijkt me niet dat het de salariseisen van Mino zijn, dan kan de Ligt altijd nog zelf ingrijpen en zeggen dat hij ook voor minder bij Barcelona gaat spelen.

Persoonlijk ben ik van mening dat geeneen club het kan veroorloven om de Ligt voor een lange tijd op de bank te zetten, ook Barcelona niet. Natuurlijk zal hij tijd krijgen om zich aan te passen en te wennen aan het Barca spel, maar op den duur zal er toch echt een plaats voor hem moeten worden ingeruimd. In het begin naast Pique, en later als opvolger van Pique.

24 mei 2019 om 11:36

Naast Piqué? En Umtiti uit de basis? Is gewoon de beste verdediger die Barca heeft, wat een monster. De ligt zal toch echt vooral met Piqué zelf moeten concurreren denk ik.

Deze opmerkingen zijn in mijn ogen tekenend voor het comfort van 'beschermde spelers' onder Ernesto Valverde. Ivan Rakitic geeft aan 'comfortabel' te zijn en dat Frenkie de Jong 'op een andere positie speelt en hij hem daardoor niet als concurrent ziet'. Gerard Piqué heeft geen 'slapeloze nachten' terwijl de club overduidelijk inspeelt op een vroegtijdig pensioen de komst van Matthijs de Ligt. En wanneer was de laatste keer dat Jordi Alba serieuze concurrentie ondervond? Volgens mij speelde hij toen nog bij Valencia. Ook Sergio Busquets en Luis Suárez kunnen in mijn ogen serieuze concurrentie gebruiken.

Precies om deze reden denk ik dat het aantrekken van jonge (hongerige) spelers en het promoveren van jeugdspelers voor een frisse wind binnen de selectie zal zorgen. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, een nieuwe aanvaller die Luis Suárez komend seizoen al uit de basis kan spelen en misschien zelfs Alejandro Grimaldo als versterking voor de linksbackpositie. Dan ben ik benieuwd of Ivan Rakitic en Gerard Piqué nog steeds zo 'comfortabel' zijn.

24 mei 2019 om 11:28

Hi Guaporta,

100% eens met jouw stukje.

Even een andere vraag; Waarom ben jij een voorstander van Victor Font als president van Barcelona? Komt dat door o.a. zijn plannen met Xavi en andere oud Barcelona spelers?

Ben benieuwd naar zijn visie en kijk op de veranderingen m.b.t. 'het economisch model'

24 mei 2019 om 12:02

Volgens mij heeft Navid Molaaghaei een paar maanden geleden een uitgebreid interview met Victor Font vertaald naar het Engels. Als je daarop zoekt kan je zelf uitvogelen wat zijn visie op de club is.

24 mei 2019 om 12:20

Thanks.

24 mei 2019 om 12:09

Je argumenten zijn prima, de meeste voorbeelden echter niet. Pique maakt zich geen zorgen omdat ie heel volwassen is geworden de afgelopen jaren. Jordi Alba heeft weliswaar geen concurrentie, maar doet het uitstekend.
Sergio heeft niet per sé concurrentie nodig, maar een goed voetballend middenveld. Geen Vidal en Rakitic.
Suarez wordt ook gewoon ouder, duss het is logisch dat ie minder goed gaat presteren. Maar zelfs tijdens zijn beste momenten miste hij redelijk wat kansen. Kan ie iets scherper worden? Ongetwijfeld, maar het is niet alsof de meeste spelers niet daadwerkelijk kneiterhard hun best doen.
Je omschrijft de tijd van Deco en Ronaldinho, dat herken ik niet in het gros van de dragende spelers.
Het probleem is echter dat ze niet allemaal dragend zouden moeten zijn. Ja, waterdragend misschien.

24 mei 2019 om 12:11

Hoezo zou Pique een vroegtijdig pensioen moeten hebben?

Pique kan er zomaar nog 1-2 topseizoenen uitpersen, dan ga je hem niet laten banken voor de Ligt. Echter over 2 seizoenen zal de Ligt (als hij de groei doorzet) nog veel meer kosten, als hij nu naar psg, mu, city, Juventus gaat zullen ze hem niet snel meer laten gaan. Het moment om de Ligt te kopen is dus nu. Vanuit Barcelona zou het ideale zijn als bijv komend seizoen de Ligt/pique afwisselen naar 30/70% en het jaar erop omgedraaid 70/30.
Als de Ligt echter niet een tussenjaar wil is het vanuit zijn oogpunt ook wel te begrijpen om dan niet nu voor Barcelona te kiezen. Komende zomer is ook nog een EK. Het zou voor NL erg jammer zijn als dan de Ligt en de Jong weinig wedstrijdritme hebben...

24 mei 2019 om 13:10

Vind dat Jordi Alba niet eens concurrentie nodig heeft, beste linksback van de wereld.

24 mei 2019 om 13:38

@daaninho Ja, maar het is voor een club wel goed dat er - mocht het allemaal even wat minder gaan met Alba - hij peper in z'n reet krijgt door een prima concurrent erachter. Dat hoeft niet per se een absolute wereldtopper te zijn, maar wel iemand met prima kwaliteiten en vooral de wil zich in de basis te spelen.

24 mei 2019 om 13:37

@guaporta

Gisteren zag ik hier op VZ een vergelijking tussen Suarez en Jovic. Zou dat niet een ideale tweede spits zijn met potentie voor de basis en de nodige concurrentie voor Suarez? Griezzman lijkt me een heel ander type.

24 mei 2019 om 19:51

Helemaal met je eens. Er is een nieuwe wind nodig om de toppers in de selectie scherp te houden, maar ook om ze dit te houden. Mede door de laffe opstellingen van Valverde spelen defensieve zekerheden als Busquets, Rakitic en Vidal in een druk seizoen meer wedstrijden dan nodig is. Zelf zie ik de selectie het liefst zo (elke positie dubbel bezet, eerste naam basis 2e backup): - Op doel De Steeg en Reina als backup indien Cillessen vertrekt. - Verdediging Roberto Semedo, Piqué De Ligt (indien onhaalbaar wellicht Tobido een kans geven?), Umtiti Lenglet, Alba Cucurella/Miranda. Geen Felipe Luis aub (weet niet of hij 2e paspoort heeft en als Europees telt, anders helemaal onmogelijk). Geef je jeugd een kans. En als De Ligt onhaalbaar is, gewoon een jaar wachten en dan eventueel een echte wereldtopper vastleggen. - De Jong Vidal, Busquets Rakitic, Arthur Alena (van mij mag Rakitic zelfs verkocht worden voor extra budget. Zie graag Roberto minuten krijgen op het middenveld of Alena vaak basis met De Jong op CVM en anders jongens als Puig en Oriol laten spelen) - The Messias met backup Malcom (toch nog 1 seizoen de kans geven), Suarez Jovic (GEEN Griezzman met zijn vervelende trekjes op en naast het veld. Sowieso liever niet weer een Fransman. We moeten 't liefst Spanjaarden hebben maar in elk geval niet het complete Franse elftal, gaat denk ik alleen maar groepjes vormen) EN Llorente die als plan B spits gratis is op te halen (kan aardig mee voetballen en scoort zijn goals, zeurt niet op de bank. Had Giroud ook goede optie gevonden die beter voetbalt maar minder scoort tov Llorente), Dembele en jonge talentvolle aanvaller als backup (lopen er genoeg van rond) die Dembele eens het vuur aan de schenen legt. Coutinho hoe dan ook verlopen. Geen plek voor hem op de manier zoals Barca speelt. Voor Griezzman ook niet trouwens. En Coutinho is nu nog wat waard. Na nog een jaar falen niet!

De ligt komt niet meer naar Barca. Kan het ook niet maken, eerst terugkomen op een gemaakt akkoord en meer geld eisen wat Barca niet wil geven. Als je op die manier blufpoker wil spelen heeft dat gevolgen als ze je callen. Dan moet je de gevolgen maar dragen a la Rabiot. Ratiola lacht in zn hand want die ziet zowiezo meer geld ook al wordt het Man U of een andere ploeg.

24 mei 2019 om 17:52

Dat zou echt zonde zijn want naast dat De Ligt een wereldklasse verdediger in wording is, zijn z'n karakter eigenschappen op het veld ook zeldzaam. En dat complete plaatje zou ik heel graag bij Barca zien.
Pep zal waarschijnlijk te trots zijn om een client van Raiola aan te kopen dus blijft United over. Als je dan tijdens de huldiging van Ajax roept dat je staat voor aanvallend voetbal in de visie van Cruyff en dan geld prefereert boven Barca ben je imo niet slim bezig.

Van mij hoeft de Ligt niet percee te komen. Mensen die roepen dat Umiti te kort schiet en dat ie er niks van bakt zijn echt niet goed. Als Umitit zijn normale niveau haalt zoals voor zijn blessure dan gaat de Ligt gewoon op de bank zitten. Zie hem wel als perfecte opvolger van Pique. Ik hoop dat Valverde echt wakker wordt want spelers als Rakitic busquets suarez en alba zijn echt te comfortabel. Zijn 100% gegarendeerd van hun plek. Et is geowon echt ff door bijten als barca fan tot het hele bestuur en valverde oprot

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla305
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

163 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 14 1 8 0
2018/2019 Barcelona 35 4 6 0
2017/2018 Barcelona 30 2 9 0
2016/2017 Barcelona 25 2 6 0
2015/2016 Barcelona 30 2 12 0

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Als Napoli zich verzekert van overwintering in de Champions League, gaat men zich concreet mengen in de strijd om Zlatan Ibrahimovic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren