NEC zit na fiasco opgescheept met ‘peperdure selectie die lang vastligt’

Vrijdag, 24 mei 2019 om

NEC wil deze zomer af van grootverdieners Joey van den Berg en Brahim Darri, zo meldt De Gelderlander vrijdag. Het tweetal drukt zwaar op de begroting en de financiële situatie van NEC is penibel. De club zette afgelopen zomer alles op promotie en haalde veertien spelers naar De Goffert, maar het sportieve succes bleef uit. Daarom zit NEC opgezadeld met een 'peperdure selectie die langdurig vastligt', aldus de regionale krant.

Van den Berg en Darri staan allebei nog een jaar onder contract in Nijmegen. "De linksbuiten en middenvelder zijn afgelopen zomer net als verdediger Rens van Eijden met veel tamtam naar De Goffert gehaald, maar maakten de verwachtingen niet waar", concludeert De Gelderlander. Met name voor Darri werd het een seizoen om snel te vergeten. Hij werd in de winterstop uit de selectie gezet door trainer Jack de Gier en verkaste vervolgens op huurbasis naar FC Den Bosch. Trainer Wil Boessen verbande hem ook bij die club uit de selectie, al namen zijn opvolgers hem in genade aan.

Naast Van den Berg en Darri behoort ook Rens van Eijden tot de grootverdieners van wie NEC af zou willen. Vanwege een langdurige blessure is een transfer niet mogelijk voor de routinier, die 'vooral opviel door de rode en gele kaarten die hij verzamelde'. Zijn contract loopt door tot de zomer van 2021. NEC is ondertussen nog op zoek naar een nieuwe trainer en technisch directeur. Vanwege de penibele financiële situatie probeert algemeen directeur Wilco van Schaik geld los te peuteren bij investeerders.

NEC eindigde afgelopen seizoen als negende in de Keuken Kampioen Divisie en mocht deelnemen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. In de eerste ronde ging het echter al mis. Na een 2-0 zege op RKC Waalwijk volgde een 3-0 nederlaag in de terugwedstrijd, waardoor NEC een derde seizoen ingaat op het tweede niveau van Nederland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door carlo35)

Zonde van zo' n mooie club. Het is wel zo hoe langer je in de KKD speelt. Hoe lastiger het terug te keren is in de eredivisie.

Echt doodzonde voor zo’n mooie club. En ik zou me als supporter echt doodergeren aan die Joey van den Berg; elke week zo’n bek bij VBTL over met name scheidsrechters en dan dusdanig wanpresteren bij NEC.

24 mei 2019 om 10:39

Ik ken een Eredivisie scheidsrechter persoonlijk en hij vertelde dat de meeste gewoon keurige jongens zijn, maar dat Joey v.d. Berg echt een vreselijk persoon is. Continu schelden met ziektes en altijd de discussie aangaan.

24 mei 2019 om 10:46

"continu schelden met ziektes"
.
Als dit zo zou zijn, dan is dat toch prima een reden om een kaart te trekken als scheidsrechter? Dat zou dan op zijn minst ook het voetbalnieuws halen dunkt me. Ik ben sceptisch over je verhaal.

24 mei 2019 om 10:57

Als je iedereen een kaart geeft die scheldt hou je geen spelers meer over.

Maar toen hij nog bij Heerenveen speelde heeft hij wel regelmatig een kaart gekregen voor zijn grote waffel hoor.

24 mei 2019 om 11:05

Dat zouden ze dan gewoon eens consequent moeten doen. We doen tegenwoordig net of schelden heel normaal is, of het wordt op emotie gegooid. Maar het is gewoon asociaal gedrag, en dan heb je ze niet helemaal op een rijtje.

24 mei 2019 om 11:15

Ik vind dat je gelijk hebt hoor. Alleen ik vind wel dat er gradaties zijn in schelden.
Wanneer ik iets omstoot of laat vallen gooi ik er ook al snel een 'kut!' o.i.d. uit.

Ben wel van mening dat als je iemand anders uitscheldt, dus echt op de man gericht, je hier zeker een kaart voor mag trekken.
Het is gewoon lastig, denk ik, want wie bepaalt wanneer iets erg genoeg is voor een gele of zelfs rode kaart?

24 mei 2019 om 11:18

Ze zouden een speler die zich zo gedraagt vanuit de club eens moeten aanspreken of moeten beboeten. Of überhaupt niet mee in zee willen gaan. Al snap ik dat NEC van tevoren het idee had een meer dan prima voetballer voor hun niveau binnen te halen. Sommige spelers zijn gewoon niet geschikt om te boek te staan als de beste speler van de selectie. Van den Berg heeft - ik meen bij Heerenveen toen - best een leuk seizoen gehad. Toen was hij niet de (op papier) belangrijkste speler en was hij gewoon een simpele waterdrager. Een hele bruikbare, zolang hij maar niet volop in de picture staat. Als de verwachtingen oplopen, loopt zijn temperatuur ook op

Edit: of was het PEC Zwolle?

24 mei 2019 om 11:51

Ik ben zelf ook scheidsrechter (welliswaar in de reserve 7e klasse, maar toch), en ik heb er geen problemen mee als er iets wordt geroepen vanuit emotie. Daarna zijn ze het kwijt en kun je weer door voetballen. Het zijn allemaal enthousiastelingen die vanuit liefde voor het spelletje hun zondagochtend opofferen. Als ik dan in hun ogen iets verkeerds zie of doe, prima. Heb ik geen problemen mee.
Schelden met ziektes is echter wel wat anders. Dat is bij mij eerst een waarschuwing richting speler en richting aanvoerders van beide teams. Wordt er daarna nog een keer met een ziekte gescholden door wie dan ook, hoeft die speler bij mij niet meer terug te komen. Ik vind het te veel moeite om voor zo'n persoon een rode kaart te trekken, maar hij mag wel gaan douchen. Ik laat het aan het team hoe en of ze dit gaan bestraffen. Maar dat is dan ook het verschil tussen de reserve 7e klasse Oost of het professionele voetbal.

Het is wel ongelooflijk dom om zulke dure spelers langdurige contracten aan te bieden. Vooraf was al duidelijk dat de kans groter was dat NEC eerder niet zou promoveren dan wel. Dit seizoen was de concurrentie moordend. De kans dat ze voor Sparta en Twente gingen eindigen was nihil en zinspelen op een promotie via de play-offs is nagenoeg zelfmoord.

24 mei 2019 om 10:52

Dit snap ik ook niet inderdaad. Je weet dat er hele goede teams in de competitie zitten dan ga je toch geen alles of niets spelen.

24 mei 2019 om 11:05

Incapabele mensen hebben gedacht kwaliteit in huis te halen met op papier (lees: Eredivisie ervaring) ‘goede’ spelers. De ‘grote’ namen zijn verschrikkelijk door de mand gevallen en alleen Okita heeft zijn belofte nog enigszins in kunnen lossen. De rest is (om verschillende redenen) compleet door het ijs gezakt.

24 mei 2019 om 11:45

Pas prima bij Nec. Daar weten ze al jaren niets van verstandig beleid maken.

Waarom waarom waarom. Dit weet je toch van te voren. Gewoon wanbeleid om met geld te smijten en dan achteraf zeggen; o ja, nee, we kunnen het toch niet betalen.

Gewoon een super simpele oplossing: clausule in het contract. Bij geen promotie, exit of salaris flink stuk naar beneden. Wil de speler dat niet? Dan geen contract. Man man man wat een wanbeleid daar.

24 mei 2019 om 11:05

Waarom? Passanten. Zij die niks met een club hebben en enkel en alleen om hun eigen carrière geven. Wat maakt het bestuurders als deze uit als het mis gaat? Niks. Na een aantal jaar zijn ze weer vertrokken. Daarom is het in mijn ogen zo belangrijk om stabiliteit in een club te creëeren door bijvoorbeeld oud spelers aan je club te binden. Niet alleen omdat hun meer ervaring hebben in de voetbalwereld maar vooral voor de lange termijn.

Gegokt en verloren. Maar hoe kun je als serieus bestuur nu gokken met je geld in de Kkd. vd Berg is overgehaald met een tweejarig contract wat hij nergens anders kon tekenen. Ben benieuwd of die dat zo maar opzegt. Want hij laat eigenlijk wekelijks zien niks toe te voegen. Welke ambitieuze club wil hem nog contracteren? Zo'n Darri is een goede voetballer, maar een probleemkind zonder ruggengraat. Die heeft veel te vaak gehoord hoe goed die wel niet was. Geen kritische familie, alleen maar meelopers. Zo'n speler moet je helemaal niet willen. Daar heeft NEC er teveel van gehad. Maar het is al jaren een puinhoop in Nijmegen. Het is een trainerskerkhof geworden en spelers allemaal broodvoetballers die het geen zak uitmaakt wat er met de club gebeurt.

24 mei 2019 om 10:44

Je bent een kennis van de familie? Hoe weet jij nou weer hoe het er in huize Darri aan toe gaat. Heel makkelijk scoren om over zijn familie te beginnen.

24 mei 2019 om 10:48

Ben inderdaad ook wel erg benieuwd hoe atleticofc aan deze inside info komt. Vooral het gedeelte 'geen kritische familie, alleen maar meelopers' en 'die heeft veel te vaak gehoord hoe goed die wel niet was'. Je kan vanuit je televisie en mediabronnen hoogstens weten hoe zijn houding is, maar dit gaat wel erg ver.

24 mei 2019 om 11:36

Wat een geleuter. Het aantrekken van dergelijke ervaren kwaliteitsspelers leidt in 9 van de 10 gevallen tot promotie. Iedere insider had ook verwacht dat NEC zou meedoen om de titel en hoge ogen zou gooien in de nacompetitie.

En geen enkele millenial heeft ruggegraat, als je het aan mannen zoals Dick Advocaat en Willem van Hanegem zou vragen. Je moet anders omgaan met die knapen dan 10 jaar geleden, het zijn allemaal tere zieltjes.

Het enige wat je kan zeggen is dat die contracten wat handiger opgesteld hadden kunnen worden, bv een loonsverlaging na het uitblijven van prestaties, al is het best lastig om dan een handtekening te krijgen.

24 mei 2019 om 11:54

Dat is dus ook de enige reden dat vd Berg bij NEC heeft getekend en niet ergens anders. Want hij was al bijna rond ergens anders, alleen kon hij bij NEC voor langer dan een jaar tekenen, dus heeft hij voor NEC gekozen. Omdat hij dus meer zekerheid zou hebben. Niet omdat hij zo graag voor NEC wilde voetballen. En dat hebben we kunnen zien afgelopen jaar. Man wat een aanfluiting die gast.

Dit is me toch een partij wanbeleid.
Je kunt niet alles of niets spelen met een Bv.

Ik denk dat je als KKD-club per jaar moet bekijken hoe het ervoor staat.

Wel vreemd dat ze dit soort spelers langdurige en dure contracten geven terwijl je in de kkd speelt. Nu gaan ze echt niet zomaar elders spelen tegen een lager contract. Vindt het persoonlijk wel jammer dat er komend seizoen weer geen echte gelderse derby is. De echte blijft toch wel Vitesse - NEC. Nu maar hopen dat de graafschap er in blijft.

Tja, op papier (lees: Eredivisieervaring) waren het mooie namen, maar dit risico was op voorhand veel te groot. Nu zit je opgescheept met Darri die zichzelf overal onmogelijk heeft gemaakt, Van den Berg die geen reclame voor zichzelf heeft gemaakt tijdens de speelminuten die hij kreeg en Van Eijden die langdurig geblesseerd is. Wanneer wordt er nou eens echt schoon schip gemaakt? De directie bakt er de afgelopen jaren helemaal niets van, maar degenen die de talloze directeuren die door de jaren heen de revue gepasseerd hebben, zijn in mijn ogen degenen die ver weg moeten blijven van iets wat ooit een leuke Eredivisie club was.

Heel apart, toen men van Eijden aantrok was het al duidelijk hoe sterk de Eerste Divisie zou worden met Sparta, Roda en FC Twente en dat directe promotie echt een utopie zou zijn. Dan nog besluit men om hem een 3 jarig contract aan te bieden dat voor NEC begrippen gewoon dermate hoog is.

Voor v.d Berg heeft men zoveel moeite gedaan dat zelfs de Graafschap als Eredivisionist er niet aan kon tippen, voor Darri is men ook ver gegaan want ook voor hem waren er Eredivisieclubs in de markt en ook nog eens flink betalen voor Okita.

Puur wanbeleid is daar gevoerd, je wist dat Twente een hogere begroting had, dat Sparta een sterkere selectie had en dat ook Roda uit de Eredivisie kwam, waarom neem je dan zo'n enorm risico met langdurige contracten.

24 mei 2019 om 13:12

Waarom benoem je überhaupt Roda? Was duidelijk dat die geen rol van betekenis gingen spelen.

Dat dit nog gebeurt anno 2019, onvoorstelbaar. Te veel geld uitgeven in de hoop dat het sportief succes opleverd zodat je het jaar erop de financiële gaatjes wel kunt dichten. Er zijn toch ontelbaar veel voorbeelden van clubs die met een dergelijk beleid zwaar in de problemen zijn gekomen? Is zo'n NEC bestuur nou echt zo dom? Het is gokken met als inzet het voortbestaan van de club. Nu gaat het verblijf in de kkd alleen nog maar langer duren waarschijnlijk. Treurig voor zo'n mooie club.

Daar kon je op wachten. Nu moet ik zeggen dat ik vorig jaar eigenlijk heel blij was met zowel Van Eijden als Van der Berg. Zouden met jarenlange Eredivisie-ervaring toch kwaliteit en routine mee moeten brengen, maar vooral bij Van der Berg is de aftakeling heel snel gegaan en Van Eijden sukkelde ook het hele seizoen met blessures. Darri vond ik bij Heracles altijd wel een leuke speler maar is mentaal gezien totaal ongeschikt voor profvoetbal.

Ben benieuwd of je nog van deze spelers afkomt. In ieder geval wordt het voor NEC gewoon zaak je te richten op 4 a 5 gerichte versterkingen i.p.v. 13 spelers waarvan er 10 niet leveren. Voor mij onverklaarbaar waarom je spelers als Sanniez, Dijkstra, Wolters etc. moet halen terwijl je op die posities spelers in de jeugdopleiding hebt lopen die in de vertegenwoordigende elftallen van de Knvb spelen.

Overigens wel blij met Brandenhorst, die heeft zich goed ontwikkeld en is bovendien uit het juiste hout gesneden.

Ja, dit zag je al ver van te voren aankomen.

Een veel te grote en brede selectie, dat totaal niet in harmonie is met elkaar.

Het blijft een puinhoop bij onze buren. De derby is verder weg dan ooit....

Totaal geen medelijden mee. Beetje bij ons een speler komen weghalen op een vieze manier, om vervolgens erachter te komen dat ze eigenlijk het geld helemaal niet hebben. Dan mag je nu lekker op de blaren gaan zitten!

Die Darri is toch een bijzonder verhaal hoor, toch doodzonde dat je met zulke kwaliteiten blijkbaar zo'n beroerde instelling hebt dat je niet eens meer aan spelen toekomt?

Ik heb zelf niets met NEC maar de supporters daar zijn net zo supporter als ik natuurlijk, die gun je toch gewoon weer eens iets van een lichtpuntje zeg.

Blijf het niet snappen hoe veel Nederlandse ploegen zo kortzichting en makkelijk met geld omgaan. Je moet altijd denken om de duurzaamheid van de club. Veel geld spenderen betekent niet altijd (langdurig) succes. Dat heb je al kunnen zien bij Roda, Twente, in het buitenland bij Malaga, QPR en Anzi.

Een enorme gok nemen door alles op alles te zetten om te promoveren en dan langdurige contracten met dikke salarissen sluiten? Klinkt als een gokje wagen en de consequenties vooraf niet goed ingeschat. Zal je club maar zijn......

Fc Emmen, scoutingslijstje maken:

Vertrokken:
Gronsveld (dordrecht)
Klok
Siekman
Scherpen (ajax)
vd Vlag (stopt)
Warmholts
Grootenhuis
Deiman
Bijlsma
Oldenburger
Niemeijer (einde huur)
Braken (einde huur)
Kuipers (einde huur)
Anco Jansen (mogelijk vertrek)

Mogelijk halen:
Brandenhorst
Kvida
Sanniez
v/d Berg
Jordy Bruin

Seuntjes (vvv)
Bruins (excelsior)
Koolwijk (excelsior)
Jeffrey Fortes (excelsior)
Boy De Jong (anderlecht)
Luuk Koopmans (psv)

M.n. bij NEC zitten best wel spelers die mee kunnen op eredivisie niveau en die NEC veel kosten.

24 mei 2019 om 16:50

Brandenhorst heeft afgelopen week bij NEC een contract getekend, dus die valt af. Bruijn gaat voor zijn kans in Heerenveen. De rest van de NEC’ers kunnen voor een leuk bedrag worden opgehaald wat mij betreft.

Ik volg NEC al dik 20 jaar maar heb nog nooit zo zwak elftal gezien totaal geen mentaliteit geen Wil ze hebben er echt geen klote aan gedaan en die joey vd berg mag per direct opdonderen 1e klas m*** dat die is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC275
10.Telstar250
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. van LandschootMiddenvelder172
A. MusabaAanvaller174
J. OkitaAanvaller175
O. ter Haar RomenyAanvaller165
E. VelikonjaAanvaller102
R. WoltersAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

32 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren