AD pakt groot uit met verrassende opvolger van Martin van Geel

Vrijdag, 24 mei 2019 om

Sjaak Troost wordt op interim-basis de nieuwe technisch directeur van Feyenoord, zo meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend groots op de voorpagina van het sportkatern. Volgens de krant stopt Troost als commissaris en neemt hij in ieder geval voor een seizoen het takenpakket van Martin van Geel over. Het is een verrassende keuze: meerdere andere kandidaten werden al genoemd, maar 'dé droomkandidaat' was niet te vinden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Neemt Feyenoord een goed besluit, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door moridin)

Bij feyenoord kan je het nooit goed doen dus lijkt me geen plezierige baan.

24 mei 2019 om 07:42

Feyenoord gaat nov verder weg glijden ben ik bang. Een trainer mee laten beslissen? Dat is vaker fout gegaan als hij straks kan vertrekken zit met een zooi troep. Ook het feit dat niemand in wil stappen is wel een teken aan de wand.

24 mei 2019 om 08:04

Spelers aantrekken waarin een trainer het niet ziet zitten is net zo waardeloos.

24 mei 2019 om 08:08

Andersom zie ik het ook niet gebeuren. Dat er spelers worden aangetrokken waarin Troost het niet ziet zitten. Lijkt me logisch ook toch. Stel je haalt 3 spelers waarvan stam zich afvraagt, wat moet ik er mee.

24 mei 2019 om 08:26

Prima kandidaat. echte Feyenoordman die met alle mensen om zich heen echt wel weet hoe je Feyenoord moet leiden naar plek 3 achter de 2 grote clubs. Plek 3 met leuk memorabel spel,wat wellicht kan leiden tot lichte verontrusting bij Psv,die vrezen voor Plek 2...zou natuurlijk fantastisch zijn. We zullen zien wat Stam en Troost ervan bakken. Als iedere Feyenoordsupporter er massaal achter gaat staan,verwacht ik een fantastisch seizoen,waarin eenieder na afloop zal zeggen : Trots dat we met positief spel,mooi 3e zijn geeindigd.

Toch best armoedig als je als Feyenoord zijnde niet eens is in staat blijkt te zijn om een goede technische directeur te vinden...

24 mei 2019 om 07:02

Het is armoedig dat je die al had en zo nodig weg moest. Dan had je geen nieuwe te hoeven vinden.

24 mei 2019 om 07:18

Van geel was een goede technisch directeur toen die feyenoord gezond moest maken. Van geel is eej slechte td wanneer die geld kan uitgeven en enorm klein netwerk, is wel gebleken

24 mei 2019 om 07:27

Ach schei toch uit genieterr. Dat ophemelen van Van Geel opeens, geen kwaad woord over doden he?

Het is gewoon voor een groot deel op zijn conto te schrijven deze bende. Er wordt een soort tendens gecreëerd alsof Van Geel eigenhandig Feyenoord er weer helemaal bovenop heeft geholpen, en ondanks dat, hij er toch via de achterdeur uit wordt gegooid. Het feit we er precies hetzelfde voorstaan als 5 jaar geleden wordt alleen even snel vergeten, ondanks dat je twee jaar geleden kampioen bent geworden een een kapitaalsinjectie van 25+ miljoen hebt gekregen. Dat had het moment voor Feyenoord geweest om weer een stap te maken, in plaats daarvan kocht MvG weer middelmaat voor te hoge prijzen uit de Eredevisie, en verdomde het om spelers van de hand te doen voor prijzen die je niet had kunnen weigeren. Daarnaast is er met de oudere spelers niet doorgeselecteerd, waar je een paar jaar geldeden nog een leuke transferprijs voor had kunnen vangen. Mooie restwaarde hebben die spelers nu. Er wordt gewoon gemakshalve even vergeten dat Feyenoord een handelshuis moet zijn, wil het de aansluiting tot PSV en Ajax weer enigszins maken.

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar MvG is eigenlijk kort samen te vatten: Vindingrijk en enigszins briljant wanneer de knip nagenoeg leeg is, maar domweg gevaarlijk wanneer er weer wat in zit.

24 mei 2019 om 09:03

Feyenoord zegt zelf dat de juiste Technisch Directeur op het moment niet beschikbaar is. Moet je dan maar een TD halen zodat je iets hebt? Prima oplossing dit.

Troost kent de club en met mannen als Stam, Kuyt en Brard dichtbij je is er veel kennis aanwezig. Daarnaast was Troost in de RvC vaak heel kritisch over het (sportieve) beleid bij onze club. Laat nu maar zien dan!

Lekker dan.. dacht een goed gesprek te hebben gehad. Je hoort nog van ons zeiden ze...

24 mei 2019 om 08:04

Wees maar blij, anders was je ook een keuze uit armoe geweest in mijn beleving.
Ik kan Troost niet beoordelen op zijn kwaliteiten als commisaris, maar als TD heeft hij dus nul ervaring. Ik weet, je moet ergens een keer beginnen, maar of dit nu de weg is......?
Het blinkt iig weer niet uit in uitstraling.

Hoe bestaat het dat feyenoord nog niemand heeft. Je zou tovh denken dat je al bijna rond bent met iemand anders als je weet dat je huidige weg gaat. Het samenstellen van het team van volgend seizoen komt zo niet ten goede

24 mei 2019 om 08:20

Lastig zoeken naar een TD als die weet dat er geen geld is.

Gaan ze ook iets doen met het feit dat geen een TD van een kleine ploeg een stap naar Feyenoord ziet zitten? Is toch te bizar voor woorden dat een top 3 ploeg geen TD kan vinden? Waar ligt dit aan en wat gaan ze daar aan doen dan?

24 mei 2019 om 08:09

Geen geld in de knip. Geen Jong ploeg in de voetbalpiramide. Slechts 2 a 3 spelers in de huidige selectie die waarde vertegenwoordigen. Een organisatie waar het hommeles is. Een stadiondossier dat voor verdeeldheid binnen organisatie en supporters zorgt. Op het moment is het gewoon een ouderwetse bende en daar wil niemand zijn vingers aan branden

24 mei 2019 om 08:16

Getuigt ook van gebrek aan ambitie hoor. Alsof er nergens hetere vuren zijn dan bij Feyenoord. Ik zie niemand twijfelen als ze naar Israel of China moeten, waar ieder jaar alles er weer uit wordt gegooid.

24 mei 2019 om 09:05

Zou ik ook niet over twijfelen als ik een veelvoud zou krijgen van hetgeen wat je in Nederland krijgt.

24 mei 2019 om 09:12

Maar is het ook niet eens tijd dat de verantwoordelijken daarvoor met de billen bloot gaan? Dat bedoel ik meer, iedereen ziet het maar niemand doet er iets aan. Compleet zonde hoe de club Feyenoord van binnenuit als een gezwel wordt verpest.

24 mei 2019 om 09:52

@bakos. Misschien zelf een nadenken. Veel hetere vuren? Verwacht het niet. Zelfs Twente had binnen no time een TD. Die kreeg ook nog een mega zware opdracht mee. Misschien moet Feyenoord zichzelf eens heel goed tegen het licht houden.

Wat een armoede. Iemand op interim-basis aannemen, en dan komt zo'n persoon ook nog gewoon uit de interne organisatie. Alsof hij is opgestaan, en heeft gezegd: ''niemand? Nou, dan doe ik het wel''.

En dan te bedenken dat we het hier niet over een degradatiekandidaat hebben, maar een van de grootste clubs van Nederland. Wat een bende. Sneu ook om het lijstje te zien met kandidaten die hebben bedankt.

24 mei 2019 om 07:53

Waarom zou je veel geld uitgeven aan iemand die van buitenaf komt als je de juiste persoon voor de functie toch niet kunt krijgen? In het bedrijfsleven wordt er op deze manier al veel te veel geld weggegooid, door dure interimmanagers aan te stellen, detacheringsbureaus en/of adviesbureaus in te schakelen.

Ze moeten gewoon even een belletje naar Ted van Leeuwen doen! Ik snap echt niet waarom je nergens zijn naam hoort vallen, heeft al vaker laten zien dat hij over een groot netwerk beschikt.

24 mei 2019 om 08:04

Hoop dat de telefoon niet opgenomen wordt. Verder eens.

Zo groot is Feyenoord dus: niet in staat om een geschikte kandidaat te vinden nadat je zonder een vervanger binnen te hebben je TD eruit zet.

24 mei 2019 om 07:21

Dit heeft niks met de omvang van Feyenoord zelf te maken. Wél met de omvang van de organisatorische en bestuurlijke wanorde, want die is enorm.

24 mei 2019 om 08:08

Is PSV dan ook niet zo groot, want zij schoven vorig jaar ook iemand intern door toen Brands vertrok? Of is Ajax ook niet zo groot, omdat zij iemand uit de Eerste Divisie moesten halen om de club te leiden? Voor de positie van td zijn er gewoon niet veel smaken in Nederland en als de geschikte kandidaat niet aanwezig is dan kan je dat beter intern oplossen en volgend jaar opnieuw bekijken. Liever dit dan dat iemand als Ferry de Haan wordt aangetrokken.

24 mei 2019 om 08:20

De Jong was kandidaat nummer 1, Keizer was kandidaat nummer 1. Enige dat Feyenoord de afgelopen weken gehoord heeft zijn afzeggingen van tenminste 2 kandidaten en uiteindelijk met een c keuze omdat je gedroomde kandidaat niet wil of zichzelf niet klaar acht (Kuyt).

24 mei 2019 om 08:29

Verschil met de situaties bij PSV en Ajax is dat beide personen 1e keus waren, bij Feyenoord omdat niemand anders het wil doen. Maar wie weet is het een schot in de roos, bedoel spelers vinden is de taak van de scouting waar Troost dan leiding aan moet geven en natuurlijk goed in kunnen schatten wat de waarde is van een speler

24 mei 2019 om 08:30

Hoe kom je aan Kuyt? Die is deze week nog begonnen aan zijn trainerscursus en richt zich daar volledig op. En neem aan dat vedetterut Overmars bedoelt..

24 mei 2019 om 08:31

Denk dat hij Overmars bedoelt díe ván Go Ahead kwam

Altijd handig om de trainer een (doorslaggevende) stem te geven in het aan-/verkoopbeleid....not. Na een slechte periode wordt ie ontslagen en dan zit je met "zijn" spelers. Het is al tig keer bewezen dat 't niet handig is...

24 mei 2019 om 07:27

Net zoals het onhandig is om spelers aan te trekken in wie de trainer op voorhand het niet ziet zitten...

24 mei 2019 om 07:37

Dat is dan wel weer het andere uiterste...

Je zou de poll met een extra keuze moeten uitbreiden. Feyenoord heeft namelijk geen keuze in dit geval.

Het is één en al armoe bij ons mooie club. Verschrikkelijk dat zelfs de B, wat zeg ik, C-garnituur bedankt voor de op één na belangrijkste functie binnen een Betaald Voetbal Organisatie. En nu schuiven we Sjaak Troost maar door in het kader van 'hij kent de club'.. Wat is volgende nieuws? De materiaalman wordt de nieuwe trainer want hij zit al 25 jaar bij de club?

Ik hoop op betere tijden.

Het geeft me in ieder geval een beetje troost zo op het einde van het seizoen. Het zou ik niet nakkelijk worden om een nieuwe td te vinden met een nagenoeg lege portomonee. Misschien is dit voor nu even de beste oplossing voor de toekomst. Als feyenoord zijnde zou ik toch weer een keer aankloppen bij ferry de haan. Ik vind hem goed werk hebben geleverd bij excelsior

Nou ja, voor nu hebben we dan iemand doe handtekeningetjes mag zetten. Dan nu snel Janmaat, Fer, Jansen, maher of Clasie en eventueel Elia kopen of jahanbaks huren. Hoedt kun je huren. Jeugd doorschuiven naar positie van eerste invaller. Kost bijna niets. Vermeer, sint Juste, javdh, ayoub, tapia, tony en jorgensen verkopen. Dan heb je een degelijk team, kansen voor de jeugd en aardig wat centjes verdiend. In de tussentijd bouwen aan je scouting. Volgend jaar zien we dan wel weer.

24 mei 2019 om 08:16

Hahaha Clasie!! Heb jij een jaar in het buitenland gezeten ofzo? 🤣

24 mei 2019 om 08:26

Helaas niet 😁. Clasie ligt er aan wat je verwachtingspatroon is. Maar hij of Maher zijn vergelijkbaar. Niet top, wel prima.

24 mei 2019 om 08:17

Je laatste zin is nou precies de reden waarom een technisch directeur aangetrokken moet worden. Zodat toch nog iemand de lange termijn bewaakt.

24 mei 2019 om 08:28

Ja maar goed, die is er dus niet. Dan nu gewoon wat ervaren spelers aantrekken, jeugd doorschuiven en komend jaar proberen alles op poten te zetten. Je kunt niet blijven wachten op een td.

24 mei 2019 om 09:16

Zou je daar echt tevreden mee zijn? Oude namen van weleer halen omdat het netwerk zo beperkt is? Lijkt een verspilling van geld, waardoor je op de lange termijn weer niks kan. Haal gewoon wat spelers met restwaarde, als dat niet lukt, haal dan gewoon niemand ipv spelers halen om spelers te halen die je toch geen kampioen kunnen maken.

24 mei 2019 om 09:23

Ik denk dat je daar niet aan gaat ontkomen. Dit team is uitgeblust en klaar, dat moet op de schop. De jeugd is er echter nog niet klaar voor, want die hebben zich de afgelopen jaren niet kunnen ontwikkelen. Als je niets doet wordt je volgend jaar tiende. Met die ervaren krachten stel je iig Europees voetbal veilig en gun je de jeugd wat tijd.

Liever op deze wijze oplossen (Troost is succesvol zakenman én oud-Feyenoorder) dan een ander voor meerdere jaren vastleggen die je eigenlijk niet wilt. En uiteindelijk zal je toch zo snel mogelijk iemand moeten neerzetten. Troost kwam binnen als iemand die spijkers met koppen wilde gaan slaan en mag nu met verschillende geledingen uit de club daadwerkelijk aan de slag. Ik geef 'm het grootste voordeel van de twijfel in ieder geval.

En dan de enige man die met een lege knip een waardige selectie op de been kan brengen niet eens vragen! In plaats van al die slapzakken die liever bij Excelsior, Zwolle of Willem II veilig ‘een beter moment’ afwachten, zou Ted van Leeuwen graag hebben ingestapt, weet ik zeker! Overigens zou ik de weigeraars ook in de toekomst niet meer vragen.

Bijzonder om te lezen dat veel mensen hier al direct zo negatief naar kijken. Alleen omdat het geen 'grote' dan wel een 'bekende' naam is. Wel eens bij stil gestaan dat dit misschien niet eens zo'n gekke stap is? Sjaak Troost is op en top Feyenoorder en is niet zo maar de eerste de beste. De meeste hier kennen hem niet eens omdat ze geboren zijn na 1995. De meeste die na dat jaar zijn geboren weten niet eens waarom de dodenherdenking is. Aangezien er geen geld is zal er ook veel naar de jeugd gekeken moeten worden. We moeten als Feyenoord supporter niet al te hoge verwachtingen hebben. Wacht nou gewoon rustig af hoe dit uitpakt. En laten we hopen dat we volgende jaar gewoon mee kunnen doen in de top 4. Meer mag en kan je gewoon niet verwachten.

24 mei 2019 om 09:22

Eerder omdat je nu op de hoogte bent dat Feyenoord niet kon krijgen wie het wilde en nu maar iemand intern doorschuift in de zin van "bestuur het vliegtuig en hou hem in de lucht aub totdat we een echte piloot hebben gevonden". Komt er ook bij dat er weinig vertrouwen is in Feyenoord achter de schermen, dus je hoopt op iemand van buitenaf, een frisse wind en dan krijg je iemand die er al zat. Daar heeft het eerder mee te maken dan dat het een onbekende naam is. En een technisch directeur die wordt omschreven als een ras-Feyenoorder, dat werkt eerder in zijn nadeel dan in zijn voordeel qua beeld. Op en top Feyenoorders lijken vaak een verkeerd, achterhaald beeld te hebben van wat voetbal is en je wou vernieuwing na Van Geel.

Dus voor wie hoopt dat Feyenoord de weg omhoog kan vinden, voelt dit aan als een beslissing dat op z'n best zal leiden tot stagnatie. Alsof ze een jaartje uitstel hebben aangevraagd.

Prima oplossing. Troost heeft de nodige know how en met het netwerk van Kuyt kan dat een prima combinatie zijn. Komt bij dat Troost lid is van de VvF waardoor ook zij de nodige invloed zullen hebben in het transferbeleid, waardoor ze nog meer macht binnen de club krijgen. Dat ook is een goede ontwikkeling.

Droom kandidaat? Het is denk ik een teken aan de wand dat Mathijssen, Huiberts geen trek hebben en dat er vervolgens naar Ferry De Haan wordt geschakeld (die overigens respect verdiend voor zijn toewijding aan Excelsior) en Earnest Stewart, die gaat natuurlijk nooit zijn rol bij de US verlaten voor Feyenoord.
Denk gewoon dat Troost eigenlijk de droom kandidaat is. Kent de club goed, wordt breed gedragen en is ook goed ingevoerd als het gaat om inkomende & uitgaande transfers, contract onderhandelingen etc.

Had verwacht dat het wat voor Ruud Gullit geweest zou zijn. Lijkt me goede opvolger van Mvg.

Sowieso beter om nu maar een interim-directeur te benoemen. Want iedereen die je nu "voor vast" aan had genomen zou hebben geweten dat 'ie hooguit zesde keus was. En da's natuurlijk nooit een lekkere binnenkomer.

Ik hoor en irriteer me steeds aan de zogenaamde top 3 !!!!! Waarop is dit gabaseerd? Zou het zelf niet weten iig. Heel erg armoedig, en zeker verassend. Dat de gemoemde kandidaten geen trek hadden is logisch. Feyenoord is een stap opzij of zelfs achteruit. Weer een jaar naar de......

Schrale troost voor de Feyenoorders?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
5.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1911
L. SinisterraAanvaller194
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper20
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren