Van der Werff diep onder de indruk: ‘Hij past zeker bij Ajax’

Vrijdag, 24 mei 2019 om

De ogen zijn vrijdagavond opnieuw gericht op Martin Ödegaard. Na een masterclass tegen FC Groningen in de halve finales van de play-offs moet FC Utrecht de sterspeler van Vitesse aan banden zien te leggen in de finale. In Arnhem loopt men weg met Ödegaard, zo blijkt uit de woorden van aanvoerder Maikel van der Werff in de aanloop naar het eerste finaleduel van vrijdagavond. "Hij had tegen FC Groningen echt een megadag, ik was gewoon aan het genieten tijdens de wedstrijd."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Doet Martin Ödegaard er goed aan om naar Ajax te gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door fortress)

Fijn, eindelijk eens iemand die een mening over Odegaard heeft. Had nog nooit van hem gehoord en heb nu tenminste wat informatie.pffffff

24 mei 2019 om 07:07

Waarom klik je dan op het artikel? Je weet toch dat het over hem gaat? En dan ook nog reageren. Jij bent de reden dat er zoveel artikelen over worden geschreven, want jij levert weer een click op zo. Dus dan kan je er wel weer over zeuren, maar je kan er ook niet op klikken zodat vz minder clicks krijgt en het dus minder interessant wordt om artikelen over Odegaard te plaatsen. On: ik denk dat Odegaard de ideale opvolger is van Ziyech en voorloper van Unuvar; al moeten we kijken hoe hij door ontwikkelt. Maar of hij haalbaar is, vraag ik me af. Zeker als de interesse van Leverkusen echt is, dan lijkt me dat een interessantere optie.

24 mei 2019 om 08:11

Daar heb je eigenlijk wel gelijk in falonso. Zit een beetje in mijn systeem om alles over Ajax te lezen maar kan dat natuurlijk ook gewoon niet doen.

24 mei 2019 om 07:44

Ja dat snap ik ook niet. Het is vrijblijvend maar als het je irriteert reageer dan niet

24 mei 2019 om 11:27

Frenkie de Jong is al lang en breed verkocht, daar valt niet zoveel meer over te speculeren....

@almere67 en falonso, Vitesse heeft nog ruim 20 andere spelers waar dit verhaal in theorie over had kunnen gaan.

Natuurlijk weet ik beter, maar het is mogelijk en je hoopt op originaliteit van de redactie! Dat je als lezer verbaast en op het verkeerde been gezet bent, omdat je dacht dat het weer over Oedegaard zou gaan :D

Voetbalt nu al twee jaar in Nederland, en zal zelf ook wel een beetje uitgekeken zijn op de Eredevisie gezien hoe makkelijk hij zich erdoorheen voetbalt.

Mocht Leverkussen komen, of een Spaanse club, dan lijkt met dat Ajax gewoon kansloos is. Het gaat hem dan gewoon niet meer om de club, maar meer om zich in een grotere competitie, dus op een groter podium, te kunnen etaleren. Hij zal zich ook wel weer een beetje uit de anonimiteit van de Eredivisie willen onttrekken, nadat hij eerst zoveel aandacht heeft genoten bij zijn overgang naar Real Madrid.

Daarnaast moet je je als Ajax afvragen of je het wel wilt, meer dan 25 miljoen betalen voor Odegaard. Want naar die prijs gaat het gewoon toe, gezien de grote mate van interesse vanuit Europa. Real is ook niet helemaal gek en zullen hoog in de boom gaan zitten.

24 mei 2019 om 09:41

Laten we maar kijken tot het zover is. Ödegaard heeft zelf ook nog niks prijsgegeven en heeft alleen gezegd dat Ajax een mooie club is. Het is blijven speculeren om wat hij en wat Real wil.oftewel we kunnenxnog weinig zeggen. Ödegaard lijkt mij een mooie opvolger voor Ziyech maar als hij niet haalbaar lijkt te zijn zal Overmars vast wel een ander pareltje ergens uit de hoge hoed kunnen toveren

24 mei 2019 om 09:53

Denk dat Ajax die 25 mln makkelijk terug verdient. Als hij deze lijn doortrekt en het in Europa kan laten zien, dan kan hij vanuit Ajax de stap naar de top maken. Daar krijgt hij dan ook de kans en wordt hij het mannetje. Dat hij al 2 jaar in de ED voetbalt betekent denk ik wel we er maar 1 seizoen van kunnen genieten. Zie hem heel graag komen.

24 mei 2019 om 09:54

Gezien de grote mate van interesse vanuit Europa? Welke clubs naast Ajax dan? Heb alleen over Leverkusen gehoord en op transfermarkt staat een gerucht over Betis. Verder niets.

En zie niet in waarom Ajax kansloos zou moeten zijn. Ajax heeft de afgelopen jaren aangetoond dat de club een prima bestemming is om je carrière op te bouwen en uiteindelijk de stap naar het buitenland te maken. Voor hetzelfde geld ziet Ödegaard wel wat in het plan dat Ajax hem voorschotelt, krijgt hij bij ons een rol waar hij zich in thuis voelt en vind hij deze stap voor hem het meest logisch. Weet jij veel.

Zien later wel of Ajax zo kansloos is zoals jij stelt.

Wat is dat nou voor onzin van die Maduro. Nee jij hebt er goed aan gedaan om jong naar Spanje te gaan. Het is toch gewoon bewezen dat Ajax een prima springplank is naar de Europese (sub)top. Vraag dat maar aan Lainez. Het gaat nl niet alleen over in beeld zijn, maar ook om persoonlijke ontwikkeling. Zodat als je eenmaal de kans krijgt je je ook nog staande houdt.

24 mei 2019 om 07:21

Hoe doet Lainez het eigenlijk bij Betis?

24 mei 2019 om 07:40

Valt heel af en toe in maar vaak 90 minuten op de bank.

24 mei 2019 om 08:01

Ben met je eens dat Ajax een prima springplank is. Ödegaard zou om prijzen spelen en kan zich Europees laten gelden. Over Lainez: Dit is zijn eerste jaar bij Real Betis. Waarom zou hij per direct onbetwiste basisspeler zijn? Hij is nog jong en moet eerst wennen. Neres was toch ook niet direct basisspeler bij Ajax1?

24 mei 2019 om 08:39

Vraag maar aan Lainez.. Ja, goeie. Die zal bij Ajax vast al iedere pot gespeeld hebben met Tadic, Ziyech en Neres voor 'm.

24 mei 2019 om 09:56

Omdat Lainez niet kwam moest Neres blijven. Dat is een zegen geweest. Ot: Odegaard zou ik geweldig vinden, mocht Ziyech vertrekken. Ik vind het verdacht stil trouwens. Had al direct na het kampioenschap uitgaande transfers van De Ligt en Ziyech verwacht. Denk dat Overmars het hard speelt.

24 mei 2019 om 11:18

Tja en waar hebben we het bovendien over? Ik ken die Lainez niet zo goed, maar die jongen is nota bene 18 jaar. Het is dus niet eens wonderbaarlijk dat hij nog niet zoveel minuten maakt.

Alleen hij is te goed voor ajax, hij kan prima mee bij clubs als Roma, Arsenal,everton,Lazio,Leipzig. ect. Zou wel de ideale stap zijn. Als hij daar weer succes heeft, weer lekker terug naar Real als grote meneer. En hij is nog maar 19? Tijd zat

24 mei 2019 om 09:23

(maurootje)

( Alleen hij is te goed voor ajax Roma, Arsenal,everton,lazio,leipzig. ect. Zou wel de ideale stap zijn. )
Hoezo te goed voor Ajax van die clubs die jij noemt zit alleen Leipzig in de Cl en lk zie ik niet in waarom Ajax minder is dan deze ploegen , dat denigrerende naar Ajax toe vind ik sowieso belachelijk en zeker de opmerking hij is te goed voor Ajax , Ajax zou juist een goede stap zijn voor hem kijk even wat Ajax aflevert met de Ligt en de Jong aan de top .

24 mei 2019 om 12:43

Nog iemand die moeite heeft met de nieuwe status van Ajax. Of eigenlijk de oude status van Ajax die ze grotendeels weer terug hebben geclaimed met goed, mooi ,aanvallend voetbal waarmee ze ook nog eens resultaten hebben geboekt en andere europese topploegen hebben uitgeschakeld. Dit lijkt in niets meer op het Ajax van Frank de Boer waarmee Ajax in Europa 3 en 4-0 verloor van ploegen als Real en Barcelona. Dit Ajax komt dichter bij het Ajax van Louis van Gaal dat gewoon een topploeg was en van iedere andere topploeg kon winnen. Je kunt dan niet meer stellen dat Odegaard te goed is voor Ajax net zoals je toen ook niet kon stellen dat Rijkaard te goed was voor Ajax. Ajax staat kwa status op dit moment boven dat rijtje ploegen die jij opsomt waar Odegaard volgens jou beter heen zou kunnen gaan. Als een Real,barcelona, Liverpool, Manchester city, Bayern op de stoep zouden staan dan zou ik begrijpen dat hij een van die clubs boven Ajax verkiest. Maar als Ajax interesse heeft en clubs als , Lazio, Roma en Everton komen dan lijkt Ajax me de betere club.

24 mei 2019 om 10:12

Zoals sloep01 zegt, Ajax doet zeker niet onder voor die clubs! Ik zou lekker voor CL spelen met Ajax, prijzen pakken, andere voetbalstijl leren en dan wachten op een grote club.

24 mei 2019 om 11:22

Dat hangt er vanaf in welk Ajax hij komt. Die ploegen die jij opnoemt waren dit seizoen slechter dan Ajax en ik heb het idee dat je stiekem dit soort argumenten aan het uitlokken bent om maar even aan te kunnen geven hoe je erover denkt.

24 mei 2019 om 11:35

Nee totaal niet maar er wordt net gedaan of dat soort clubs automatisch beter zijn , ze kunnen er misschien nog meer verdienen maar betere clubs ? Nee dat vind ik niet en Ajax is gewoon een goede subtopper in Europa met af en toe een uitschieter zoals afgelopen seizoen maar zeker niet minder hoor het buitenland is niet altijd zaligmakend , kijk een naar Justin Kluivert typisch een voorbeeld van hoe het niet moet dus zo slecht is de ontwikkeling niet voor spelers niet door wat langer bij Ajax te blijven .

24 mei 2019 om 11:40

Ik doelde ook niet op jouw reactie, maar op die van maurootje.

Kan iemand die deze jongen volgt wat meer over deze odegaard aan mij vertellen? Ken deze jongen verder niet, ben ook heel benieuwd hoe de scouting van Ajax bij deze jongen is gekomen?! (Sarcasm off..) Nu weten we ondertussen wel dat de hele selectie van Vitesse deze jongen een topper vind, denk dat bijna heel Nederland er zo over denkt.

24 mei 2019 om 09:24

Zullen we dan over álle transfergeruchten verder maar zwijgen? Inderdaad is een gerucht geen nieuws maar als je pas iets mag zeggen als er ergens getekend is, dan komen er nog saaie maanden aan. Geldt dan wel voor iedereen, bijvoorbeeld ook voor de best talentvolle VdL of Z. Nee, in Arnhem zijn we nu eenmaal een beetje hoteldebotel van 'onze' Noor, dus we volgen wel elk gerucht met belangstelling, terwijl hij zelf hopelijk het hoofd koel houdt en nog minstens twee galavoorstellingen geeft.

Lekker belangrijk; Vd Werff die een speler geschikt vindt... manman wat een nieuws

Vd Werff is al snel onder de indruk. Als er iemand 5x een bal hoog kan houden, denkt ie al wow....

Odegaard gaan we zeker missen volgend seizoen. Maar dat dacht we ook vorig seizoen toen Mason Mount ons verliet na een mooi seizoen.

Hopelijk kunnen we ergens weer een toptalent huren en daarnaast moeten er enkele talentvolle spelers gekocht/gehaald kunnen worden. Een rijtje: o.a. Schouten - Cerny - Bijleveld - Nieuwkoop - EL Jebli - Ayoub - Sepp vd Berg - Becker etc

Lekker advies ook weer. Espanyol speelt geen Champions league. Ajax wel en Ajax kan een speler als Odegaard die net tegen de top aan zitten goed gebruiken om weer te schitteren in de Champions league.
Lainez dacht ook dat hij beter in Spanje kon gaan voetballen bij Betis ipv bij Ajax want dan kon hij het hele seizoen laten zien hoe goed hij is en hij had gehoopt zich dan in the picture te spelen bij zijn droomclub Barcelona. Wat is er van die Lainez over dan momenteel. Hij zit meer op de bank dan wat anders en als hij erin staat maakt valt hij nauwelijks op. Dat komt natuurlijk mede door het spelersmateriaal wat Betis rondloopt wat ook niet de allerbesten zijn. Zelfde probleem zal Odegaard gaan krijgen s hij naar een spaanse middenmotor gaat. in tegenstelling tot Maduro denk ik dat Odegaard in de eredivisie met Ajax juist die laatste stap kan zetten in zijn ontwikkeling naar een volwassen en volwaardige topspeler. Gewoon oefenen tegen fc Emmen en FC Groningen en in de Champions league Real, Manchester City en Paris Saint Germain aan flarden schieten. Dat is het podium waar je moet laten zien dat je klaar bent voor de top en niet bij een of andere spaanse middenmotor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie

25 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren