‘Peter Bosz kan Ajax ondanks bod van twintig miljoen euro dwarszitten’

Donderdag, 23 mei 2019 om

Ajax zit volgens geruchten uit Nederland en Spanje al geruime tijd achter Martin Ödegaard aan. De door Real Madrid aan Vitesse verhuurde spelmaker heeft dit seizoen grote indruk gemaakt in de Eredivisie en zou in de Johan Cruijff ArenA worden beschouwd als de ideale opvolger van Hakim Ziyech. Een overstap van de Koninklijke naar Ajax zou echter weleens een moeilijk verhaal kunnen worden voor de twintigjarige Noor.

Marca weet donderdagavond namelijk te melden dat Real Madrid niet van plan is om definitief afscheid te nemen van Ödegaard. De aanvallende middenvelder werd al tweemaal verhuurd, aan sc Heerenveen en Vitesse, en de Spanjaarden willen hem alleen opnieuw op tijdelijke basis laten gaan. Dit is niet de bedoeling van Ajax, dat er twintig miljoen euro voor over zou hebben om zijn nog tot medio 2021 doorlopende contract af te kopen.

Een verhuur aan een andere club ligt daarom voor de hand en Bayer Leverkusen zou op dit moment gelden als een van de ‘meest interessante opties’. De door Peter Bosz getrainde ploeg komt uit in de Bundesliga, dat qua niveau en intensiteit veel meer op LaLiga lijkt dan de Eredivisie. Real Madrid heeft bovendien goede ervaringen met die Werkself, aangezien Dani Carvajal daar in het verleden ook grote stappen in zijn ontwikkeling zette. Naast Leverkusen hebben ook een aantal Spaanse clubs geïnformeerd naar Ödegaard, van wie het vrijwel zeker is dat hij volgend seizoen niet in het Santiago Bernabéu zal spelen.

Door de aanwezigheid van spelers als Vinícius Júnior, Rodrygo, Marco Asensio, Isco en Brahim Díaz is de concurrentie voor de aanvallende posities immers fors. James Rodríguez keert bovendien waarschijnlijk terug van zijn huurperiode bij Bayern München, terwijl ook Eden Hazard op weg lijkt naar Real Madrid. Ödegaard ligt na het aankomende seizoen nog wel maar één jaar vast, waardoor hij dan verkocht of langer vastgelegd zal moeten worden.


Poll

Denk jij dat Martin Ödegaard volgend seizoen voor Ajax speelt?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door sjonnyvdbeek)

Ookal zou het een leuke speler voor Ajax zijn, denk ik dat Martin Ödegaard wel een goede stap zou maken in Duitsland bij Bosz. Lijkt me een goede club om zich verder te ontwikkelen, net zoals die brandt dat heeft gedaan.

23 mei 2019 om 21:29

En Carvajal toch ook zelfs ooit? Was dat ook niet Leverkusen?

23 mei 2019 om 22:15

Klopt! Huurperiode bij Leverkusen waarna hij terugkeerde bij Real.

Mocht dit overigens waar zijn dat acht ik de kans klein dat Ajax nog echt kans maakt. Leverkusen en met name de Bundesliga lijken mij een betere vervolgstap voor Odegaard dan Ajax en nog een seizoen in de Eredvisie.

24 mei 2019 om 11:19

Mwah, volgens mij was dat geen huur maar verkoop aan Leverkusen met een terugkoopoptie. Een beetje zoals Memphis bij Lyon zeg maar. Volgens mij kan die ook voor een X-bedrag teruggehaald worden.

24 mei 2019 om 02:12

Ik denk ook niet dat hij voor Ajax kiest, na aantal jaar ben je toch wel klaar met de Eredivisie, als speler met zijn potentie, en wil je toch wel meer zien en je op hoger niveau testen. Ook als Real zijnde zie ik niet in waarom je hem nu zou verkopen, zijn genoeg gekke clubs om een deal erop na te slaan zodat je hem kan terugkopen, of hem na een huur voor 25-30m kunt verkopen. Hoop van harte dat Ajax deze gast binnen haalt(alleen kopen natuurlijk)

Ik denk dat we een kleine kans maken mocht dit bericht op de waarheid berusten. Het is voor Real als voor Odegaard toch wel leuker om te ballen in de Bundesliga bij een CL deelnemer dan op kunstgras tegen een Heracles te spelen op zaterdagavond.

23 mei 2019 om 20:48

Ik denk dat het argument van kunstgras voor veel spelers geldt, zeker als ze meer keuzes hebben. Niet-aansprekende namen heeft bijna elke competitie wel. Maar dat kunstgras... Wederom een reden waarom het zo snel mogelijk moet verdwijnen.

23 mei 2019 om 21:15

Ik denk dat het leuker is on bij een vd grootste clubs ter wereld te spelen en daar om de prijzen te spelen vol in de spotlights te staan dan te spelen bij een nietszeggende subtopper in duitsland om plek 10 tm 6

23 mei 2019 om 21:24

Ja, maar die clubs tonen geen interesse of hebben hem zelfs verhuurd. Hij moet het een niveautje lager zoeken

23 mei 2019 om 21:57

Voor Real inderdaad wel, of het voor die jongen ook zo leuk is een jaar in een lelijke industriestad te verblijven.

23 mei 2019 om 22:08

En daarnaast kan hij dan zijn riante real salaris behouden. Ik zie niet in waarom die jongen naar Ajax zou gaan.

23 mei 2019 om 23:07

En ik denk dat het leuker is te ballen bij een CL deelnemer en tegen Feyenoord en PSV, dan tegen Augsburg of Freiburg... Zelfde kromme vergelijking

Als Ödegaard zijnde zou ik het wel weten... Hij zou Brandt perfect kunnen opvolgen als aanvallende middenvelder. Ook is de Bundesliga een stuk aantrekkelijker dan de Eredivisie. Maar ik hoop uiteraard dat Ajax toch weet door te pakken en hem toch weet te halen.

23 mei 2019 om 20:56

Brandt speelde op centraal middenveld uiteindelijk.

23 mei 2019 om 21:16

Ajax is geen stap omhoog voor odegaard. leverkusen is een prachtige club voor hem. vele sterkere competitie cl voetbal. betere spelers. weg uit Nederland

23 mei 2019 om 21:18

Kan Ödegaard dat ook niet?

23 mei 2019 om 21:41

@leeuw1975

Afgezien van de sterkere competitie noem je allemaal precies zaken op die hij bij Ajax ook zou hebben ten opzichte van Vitesse waar hij momenteel zit. Ajax is dus wel degelijk een stap vooruit ten opzichte van Vitesse en ook een stap vooruit ten opzichte van tribuneklant bij Real zijn.

23 mei 2019 om 22:08

@adzevedo: Één zwaluw maakt nog geen zomer. Opvallend hoe veel supporters op dit forum Ajax na een seizoen waarin alles net precies paste, met behulp van attractief voetbal, niet meer in de voetbal piramide weten te passen.

Ajax kan wellicht een aardig niveau vasthouden. Echter gaan er waarschijnlijk 2 a 4 exceptionele talenten weg, die natuurlijk niet zomaar opgevangen kunnen worden. Ook plaatst Ajax zich di tg jaar niet direct voor de Champions League. Als ze hem weten te overwinteren maken ze weer een geweldig seizoen mee. Leverkusen heeft 3x overwintert de afgelopen 5 jaar. Kortom dat is wel andere koek. Als Ajax het niveau weet vast te houden over nog 2 seizoenen verandert er natuurlijk wel echt wat met de status. Maar als we realistisch zijn is dat onrealistisch.

De beleving in het Duitse voetbal is echt geweldig. Mooie competitie, met heel leuk voetballende ploegen. Zou een leuke match zijn tussen Odegaard en Bayer.

23 mei 2019 om 23:56

@jappano
Er is onder de Ajax supporters niemand die verwacht dat Ajax zomaar even dit kunstje gaat herhalen de komende jaren. Heel waarschijnlijk is dat niet. Toch wil niet zeggen dat het helemaal een zwaluw is. Dat riepen we in 2017 ook en we moeten met terugwerkende kracht constateren dat die prestaties dit seizoen gewoon zijn overtroffen. Ik denk dat er een mooie middenweg is tussen je niet plaatsen tegen Rosenborg (in 2018) en het halen van de halve finale van de Cl.

Een middenweg waarbij plaatsing voor de CL vanuit plek 1 verwacht mag worden en vanuit plek 2 haalbaar is. In de CL zelf moet de knock-out fase halen met een gunstige loting (zoals afgelopen jaar mogelijk zijn) kansrijk zijn en moet plek 3 het minimum zijn (europees overwinteren). In de EL moet je tot en met de achtste finales zeker actief zijn en is de kwartfinale halen een mooi doel. Daarna is het erg afhankelijk van je tegenstanders en van je eigen niveau hoe ver je kunt komen.

Verder wil ik ook nog even terugkomen op het seizoen waar alles net precies paste. Dat is eigenlijk helemaal niet zo het geval geweest. Anders dan :
- waren we er tegen Tottenham niet uitgevlogen op zo'n manier
- waren grote nederlagen tegen PSV en Feyenoord niet gebeurd
- was de wedstrijd tegen AZ niet zo kansloos verlopen
- hadden we niet 5 punten tegen Heracles laten liggen
- hadden we thuis tegen Real niet verloren
- hadden we de voorsprong tegen Heerenveen niet uit handen gegeven

Voor de buitenwereld lijkt het alsof Ajax een soort feestseizoen heeft gehad waarin alles op z'n plaats viel. Ondertussen is men de weg die wij hebben afgelegd bijna helemaal vergeten afgezien van de CL uitschakeling tegen Spurs. Per saldo natuurlijk een geweldig jaar, maar we moeten niet doen alsof het een grote polonaise in de zonneschijn is geweest zonder enige vorm van regen. Er is zeker wat betreft het verhogen van de ondergrens veel mogelijk, de bovengrens zullen we ongetwijfeld minder gaan bereiken.

Het is ook geen betoog tegen Bayer Leverkussen, het zou ook een geweldige keuze zijn voor Odegaard. Alleen te doen alsof Odegaard het Ajax niveau ontgroeid zou zijn vind ik echt volslagen onzin. Hij doet het heel goed in de Nederlandse subtop, maar bij een topclub in Nederland zul je vaker moeten opstaan dan bij Vitesse (waar je rustig 3 wedstrijden achter elkaar vrijwel onzichtbaar mag zijn). Bovendien speelt hij de echte topwedstrijden (nationaal en Europees) natuurlijk niet.

23 mei 2019 om 21:59

De CL is veel en veel aantrekkelijker dan geen CL. Al speel je in de Premiere League

23 mei 2019 om 22:26

Om die reden zou die dus ook perfect bij Leverkussen passen. Die gaan namelijk gewoon de CL in.

Het zou toch heel zonde zijn als Odegaard dadelijk kiest voor Leverkussen, want als iemand Ziyech waardig kan opvolgen dan zou hij het wel zijn. Ik denk wel dat Leverkussen ook heel goed bij Odegaard zou passen en dat het geen verkeerde keuze is. Ja, heel jammer voor ons maar op zich ook een goede vervolg stap.

Het hangt denk ik ook van de insteek van Real en Odegaard zelf af. Wanneer het louter een jaar los huren is zonder koopoptie of kans op een tweede jaar dan is het misschien inderdaad zo dat Leverkussen betere papieren heeft.

23 mei 2019 om 22:15

Real wil waarschijnlijk echt niet van hem af. Real is niet zo van het definitief verkopen van talenten vaak verhuren ze die talenten, of zetten ze er een optie in om hem terug te kopen. Naar mijn mening zou koop met terugkoop optie de beste optie voor Ajax zijn, omdat je dan toch nog wat winst maakt als je hem verkoopt. Het risico op mislukken is dan natuurlijk wel wat groter. In het buitenland zal die inmiddels ook wel opgevallen zijn dus ik denk niet dat Real voor een definitieve verkoop zal gaan.

24 mei 2019 om 00:05

Dat snap ik, aan de andere kant zal Real ook kapitaal moeten weten te krijgen om nieuwe spelers aan te trekken. Ondanks de hoogte van de begroting van Real kunnen die geen negatieve transferbalans van 200 miljoen gaan halen dit seizoen verwacht ik zo. Een terugkoopoptie voor misschien 30/40miljoen (als ze hem nu voor 15/20 miljoen verkopen) die na twee jaar ingaat zou prima zijn.

We gaan het afwachten, ik denk dat de kans dat hij volgend jaar voor Real speelt uitermate klein is. Het verschil in niveau van Odegaard nu en wat Real nu nodig heeft is zo vreselijk groot. Hij is momenteel gewoon een handelsobject, ik denk ook op de lange termijn dat ze Odegaard niet terug gaan halen om bij Real te laten spelen. Hij zal gebruikt worden om winst op te maken of bij het rondkrijgen van een andere deal. In dat perspectief zal Real waarschijnlijk ook de afweging voor een verhuur of verkoop gaan maken.

Wat ís dit voor nieuwssite geworden zeg! 'ondanks bod van 20 miljoen?' Er is helemaal geen bod gedaan!!

Hoe zit het eigenlijk met Sinkgraven? Heeft hij hem al binnen?

Maar volgend jaar wordt eredivisie natuurlijk veel aantrekkelijker weer met Twente en wellicht Go Ahead. Redenen genoeg om voor Ajax te kiezen 😉

Hoop dat die naar Leverkussen gaat en zich terug in de kijker speelt bij Real Madrid. Kan die lekker een koppel vormen met Eriksen!

Havertz blijft, Brandtt is weg dat betekent Havertz op 10 en Odegaard op RAM. Tenzij Bosz een 4-1-4-1 gaat spelen met 2 CAMs (Havertz en Odegaard) en Demirbay erachter.

Hij zal bij Real Madrid blijven denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4236 fans
Stand
Actuele wedstrijden

24 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 35 9 2 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 2 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Real Madrid II 13 3 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ödegaard heeft er nieuwe optie bij; definitieve transfer geen optie’

Donderdag berichtten diverse nationale en internationale media dat Martin Ödegaard op weg is naar Bayer Leverkusen, maar Real Madrid lijkt niet voornemens om definitief afscheid te nemen van de Noorse aanvallende...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Dani Alves wil na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain graag terugkeren bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren