Ajax en Heracles ronden transfer af: ‘We hebben hem intensief gevolgd’

Donderdag, 23 mei 2019 om

Navajo Bakboord vervolgt zijn loopbaan bij Heracles Almelo, zo maken de Twentenaren donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De twintigjarige verdediger komt over Ajax en heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan zijn nieuwe club. Heracles heeft bovendien de optie om de samenwerking met nog een jaar te verlengen.

“Ik denk dat ik er klaar voor ben om een stap omhoog te maken. Het lijkt mij een mooie uitdaging om in de Eredivisie te spelen. Ik wil stappen maken en laten zien wie Navajo Bakboord is”, reageert hij op zijn overstap. De verdediger was sinds 2007 actief in Amsterdam en doorliep daarna de gehele jeugdopleiding van de club.

Van een debuut in de hoofdmacht kwam het niet voor Bakboord, maar hij speelde dit seizoen wel 21 wedstrijden namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Met zijn spel bij de beloften heeft hij indruk gemaakt op de Heraclieden: “We hebben Navajo dit seizoen intensief gevolgd. Hij voldoet aan het profiel dat we zochten en past bij onze manier van spelen. Navajo is een jonge jongen met de potentie om door te groeien”, vertelt technisch manager Tim Gilissen.

Martínez: 'Ajax is trending in Argentinië'
Meer video's

Poll

Snap jij dat Ajax Navajo Bakboord laat vertrekken?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door tuut21)

Prima aankoop voor Heracles Almelo.
Wel gaaf om te zien dat er zo ontzettend veel jeugdspelers van Ajax uitvliegen naar andere Eredivisieclubs.
Wat dat betreft is het voor de rest van de Eredivisie ook gunstig als hun jeugdopleiding sterker wordt.

23 mei 2019 om 16:55

Gunstig omdat ze dan een transfersom kunnen betalen voor een weg gekaapte speler in plaats van een dergelijke speler uit de eigen jeugd kunnen halen? Ik zeg niet dat deze speler is weggehaald bij een andere BVO of bij Heracles, maar dat is in principe wel de gaande trend. Een beetje zoals Chelsea doet, maar dan goedkoper. Jeugdspelers vroeg weg halen, op latere leeftijd verkopen omdat ze toch niet goed genoeg zijn voor Ajax 1.

23 mei 2019 om 17:01

Chelsea en City is heel wat anders dan deze opzet. Vergelijk het eerder met Real, de Spaanse competitie zit vol met oud-jeugdspelers.

23 mei 2019 om 17:10

Die jongen komt gewoon uit Amsterdam. Ze halen de investering die ze al die jaren in zo iemand gedaan hebben er niet eens uit met die mini-transfersommetjes.
Eindhoven ah, ik snap het al. Beetje hatelijk weer. Psv is wel het mooiste voorbeeld van een club die vrijwel nooit iemand kan opleiden die uit Eindhoven zelf komt. Waar heb je het over man.

23 mei 2019 om 17:21

Wat heeft dit überhaupt met PSV te maken?

23 mei 2019 om 17:52

Rare vergelijking. De jeugdopleiding van Ajax is beter dan die van PEC. Ajax heeft jaren in deze jongen geïnvesteerd terwijl hij nooit voor het eerste heeft gespeelt. Nu heeft Heracles een talentvolle jonge speler met ervaring in de KKD. Was deze speler zo goed geworden als hij bij Heracles in de jeugd had gespeelt? Is Heracles nu meer geld kwijt dan wanneer ze zelf zo een speler opleiden?

23 mei 2019 om 18:22

Gekaapte speler? Hoe kan een speler nou gekaapt worden? Als het een profspeler is, dan heeft de speler een contract en moet er een transfersom betaald worden. Alleen als het een minderjarige amateur onder de zestien betreft, kan een speler besluiten liever elders te willen voetballen. Maar dat is geen kapen, de zeer jeugdige speler staat dan immers helemaal niet onder contract. Waarschijnlijk speelt die speler dan ook niet zolang bij de club die hij verlaat, want jeugdspelers beginnen zelden bij een BVO met voetballen.

23 mei 2019 om 18:55

Dat is altijd zo geweest maar het valt inderdaad op hoeveel ex Ajacieden er zijn in de Eredivisie. Als je kijkt naar PSV daar lopen Malen, Bergwijn, Rosario en Viergever. En dan heb ik het nog die over de andere clubs in NL. Het zal in de toekomst alleen maar toenemen

23 mei 2019 om 18:56

Die is niet*

23 mei 2019 om 18:56

Die is niet*

Ken m verder niet maar hoop dat hij het goed gaat doen bij Heracles, succes!

Ajax is ook prima bezig met het verkopen van spelers die te kort komen.

23 mei 2019 om 17:04

Ajax heeft de laatste jaren zo gigantisch veel gekocht cq aangetrokken transfervrij en dat begint zich uit te betalen. Geen grote bedragen, maar je houd er wel aan over. Ze zijn een soort city/Chelsea in het klein aan het worden en kunnen met hun kapitaal meer kapitaal maken juist hiermee. Ook daarom is jong Ajax en jong psv zo gebaat bij de kkd. Dat is gewoon hun etalage.

23 mei 2019 om 17:13

Je bedoelt jeugdaankopen? Die worden natuurlijk gedaan om de jaarlijkse afvallers in de jeugd te vervangen om zoveel mogelijk spelers op te kunnen leiden voor het eerste elftal. De kkd is voornamelijk essentieel gebleken om jeugdspelers nog sneller klaar te stomen voor het eerste. Dat de afvallers makkelijker verkocht worden is een leuke bijzaak.

23 mei 2019 om 17:44

Deze gast zat al 10 jaar in de opleiding bij Ajax man, wat voor winst denk je nou dat ze daar op maken. Of op een Matusiwa? Weet niet welk recent voorbeeld je anders hebt. Doekhi? Bergsma? Zeefuik? Daar heeft Ajax weinig aan overgehouden hoor. Wel goed voor clubs als Groningen en Heracles, die jongens hebben een goede Amsterdamse opleiding gehad.

23 mei 2019 om 18:25

@atleticofc: grote onzin dat Ajax veel overhoudt hieraan. Niet dat ik vind dat “we” moeten zeuren hoor, maar deze jongen heeft meer gekost in de 10 jaar dat hij in onze opleiding zat dan hij nu oplevert. Dat is ook helemaal geen probleem, niet iedere jongen in de jeugd gaat het schoppen tot het 1e. Maar zeggen dat Ajax op de e jongen verdient en op city of Chelsea gaan lijken is onzin. Daarbij geldt dit al tientallen jaren zo, maar is er blijkbaar minder aandacht voor geweest.

Jammer dat hij nooit die stap naar het eerste heeft gemaakt netzoals Mazroui. Snap dat hij weg gaat, er is teveel concurentie op de vleugels bij Ajax

Ken deze jongen niet meer aan zijn naam te zien moet het wel een linksback zijn. Of een linksback in de ene helft, een rechts in de andere.

Goed dat Ajax ook een beetje opruimt, want er komen een hoop talenten aan die een plekje in Jong in kunnen gaan nemen komend seizoen. Matusiwa naar Groningen, Bakboord naar Heracles, Cerny zou naar Utrecht gaan. Dat gaat de goede kant op. Nunnely, Jensen, Kühn, Kemper, Ter Heide, Solomons, Thethani, van Bladeren, Botman en Bijleveld kan je ook allemaal verkopen. Uit het eerste kunnen wat mij betreft Sinkgraven, Labyad, Kristensen en Lamprou weg. Doorselecteren. Lang en De Wit zou je kunnen verhuren aan een Eredivisieclub en kijken wat ze er van bakken een jaartje.

23 mei 2019 om 18:19

Hoezo moet Kühn weg, valt die dan zo tegen?

23 mei 2019 om 19:05

Nunnely Jensen kuhn en ook zeker botman kun je echt nog wel een jaar in jong ajax laten spelen.

23 mei 2019 om 19:47

Kuhn ben ik best van gecharmeerd, heeft toch ook redelijk wat goals gescoord. Nunnely vind ik een blind paar met 0 overzicht. En Jensen is blinkt ook niet echt uit

Raar vind ik het . Want er verrekken een paar spelers van het eerste. Hij is toch veel goedkoper.

Jong was dit seizoen niet zo goed als afgelopen jaar en ik begreep dat dat voor een goed deel aan de verdediging lag. Die maakte geen al te beste indruk. Dan is het goed dat er wat wrdt opgeruimd.

Waarschijnlijk is hij linksvoetig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
PSV aast op Toni Lato, linksback van Valencia. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren