FC Groningen bereikt akkoord met Sampdoria en ontvangt opnieuw miljoenen

Donderdag, 23 mei 2019 om

FC Groningen heeft overeenstemming bereikt met Sampdoria over een overgang van Jeffrey Chabot, zo maken de noorderlingen bekend via de officiële kanalen. Groningen doet geen mededelingen over het bedrag dat met de transfer is gemoeid, maar naar verluidt gaat het om een som van rond de vier miljoen euro. Chabot tekent voor meerdere seizoenen in Italië.

Met Ludovit Reis, die naar Barcelona verkast, is Chabot de tweede miljoenentransfer voor Groningen binnen korte tijd. “Daar mogen we heel trots op zijn”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van zijn club. “Jeffrey heeft zich in een jaar tijd sterk ontwikkeld. Zo goed dat nu al een gerenommeerde Italiaanse club voor hem op de stoep staat.”

Chabot werd vorig jaar zomer voor 1,2 miljoen euro overgenomen van Sparta Rotterdam. “Aan de ene kant is het jammer dat Jeffrey maar een korte periode bij ons heeft gespeeld, maar aan de andere kant laat het ook zien dat hij in een omgeving heeft gezeten waar talent zich snel en goed kan door ontwikkelen”, zegt Fledderus. “Met als resultaat deze mooie transfer. Wij danken Jeffrey hartelijk voor zijn inzet bij de club en wensen hem alle succes in zijn verdere carrière.”

De 21-jarige Chabot werd in 2017 door Sparta opgepikt bij RB Leipzig. Met een sterk seizoen speelde hij zich in de kijker van FC Groningen, dat hem vervolgens overnam. Dit seizoen kwam de Duitser 29 keer in actie voor de Trots van het Noorden. Daarin scoorde hij één keer.


Poll

Een mooie stap voor Julian Chabot?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door sirius)

Dat is een mooie transfer voor Chabot! Ben benieuwd hoe hij daar gaat presteren.

Haha, je ziet dat Fledderus continu de nadruk wil leggen op dat FC Groningen een erg goede plek is voor talenten om zich te ontwikkelen en de FC als springplank kunnen gebruiken.
Ene kant terecht, want zowel Chabot als (in mindere mate) Reis maken wel een transfer naar een leuke club.
Anderzijds speelt Groningen wel vreselijk behouden en is het aanvallend nog niet top.
Dat zie je ook aan Sierhuis. Dat is echt een prima spits, maar door het (gebrek aan) aanvalspel komt hij weinig in goede posities.
Graag meer creativiteit op het middenveld komend seizoen, een type Chery is wenselijk.

23 mei 2019 om 17:23

Zo ongeveer het hele betaalde voetbal in Nederland komen met die uitspraken. Het is de enigste manier om financieel te groeien (mits de jonge spelers zich goed ontwikkelen).

Verder moeten we het ook niet overdrijven. Ter Avest heeft bijvoorbeeld nog onverwachts redelijk wat minuten gemaakt bij Udinese en die was vorig jaar bij FC Twente werkelijk een ramp. Sampdoria heeft dan wel een betere ploeg, maar zo'n enorm verschil is het niet tussen Groningen en de middenmoot van de Serie A.

23 mei 2019 om 18:49

Pardon? Fiorentina strijd tegen degradatie en ik durf mijn gehele familie + vermogen erop in te zetten dat die in de Eredivisie 3e worden, laat staan alle clubs die boven Fiorentina staan. Zo’n chiesa is al meer waard dan Feyenoord x3

24 mei 2019 om 00:12

Al.moet wel gezegd worden dat dit uitzonderlijk is voor Fiorentina; maar voor de rest mee eens!

24 mei 2019 om 11:03

Maar dat heeft vooral te maken met het feit dat de verschillen in Italie veel kleiner zijn. In Nederland zijn er maar 10 clubs met een vrij stabiel niveau. De rest kan zomaar degraderen en we hebben ook nog wat clubs in de Eredivisie zonder draagvlak en zeer beperkte middelen. Bij de Serie A zijn de verschillen kleiner betreft het algemene niveau.

Echter lopen er genoeg Eredivisiespelers rond die moeiteloos meekunnen in de Serie A en we moeten ook niet doen alsof de Italiaanse middenmoot zo'n enorm hoog niveau haalt. Verder noemt Thrilospiraeus dan ook net een hele goede speler op, maar vermeldt niet de spelers die verantwoordelijk zijn voor de lage klassering van Fiorentina. Zo kan ik ook wel m'n gelijk halen...

Schijnt rond de 3.5-5 miljoen te zijn geboden, maar zal me niets verbazen als Nijland deze ook maar voor 2 miljoen heeft laten gaan.

23 mei 2019 om 16:44

Nijland is er niet meer.

23 mei 2019 om 16:48

Nijland zit er tot 1 juni, en heeft gewoon de onderhandelingen gevoerd.

23 mei 2019 om 16:49

Nijland heeft beide onderhandelingen afgerond en zal idd veel minder zijn. Groningen communiceert in de media altijd veel hogere transfersommen.

Mooie stap voor Chabot en een goede transfersom voor Grunn. Nu is er voor Fledderus werk aan de winkel, er is een centrale verdediger nodig, een linksback, een of twee middenvelders, een vleugelspeler en een spits. Gelukkig komt Matusiwa, hopelijk kan Groningen Handwerker behouden en bieden ze Gladon een nieuw contract aan.

Ken hem niet, Is het een goede speler ? Sampdoria en ook Atalanta kijken de laatste tijd toch redelijk veel in Nederland en België naar versterkingen

Voor Fledderus in ieder geval een mooi budget om te besteden volgend seizoen.
Reis is al opgevangen met Matusiwa, wat ik een hele goede transfer vind. Hele nuttige speler die echt niet minder hoeft te zijn dan Reis. Chabot zou eventueel intern opgevangen kunnen worden met Mesimevic die nu op het middenveld speelt. Het zal echter nog de vraag zijn of hij blijft, een van de betere spelers van Groningen dit seizoen.

23 mei 2019 om 17:28

Het is voor Groningen wel zaak om niet terug te vallen in het oude patroon. De afgelopen jaren was het verval toch vooral te wijten aan domme keuzes op de transfermarkt. De club betaalde veel geld voor pure middelmaat en dat zag je terug aan de prestaties.

Het begin is er wel. Matusiwa is een prima vervanger voor Reis en een speler als Chabot moet je altijd wel kunnen vervangen. Die word momenteel nogal overschat, terwijl men voor de winterstop helemaal niet zo positief over hem was.

23 mei 2019 om 17:41

Mooie en leuke uitdaging inderdaad voor Fledderus om dit op te vangen inderdaad. Mahi vertrekt natuurlijk ook, dus je bent sowieso een aantal belangrijke speler kwijt. Zelf zou ik ook Doan van de hand doen, redelijk overschatte speler waar je echt blij met 8 miljoen mee moet zijn.

Zal vooral nationaal gaan kijken bij iets kleinere clubs waar spelers het goed doen. Niet van die rare transfers uit Denemarken bijvoorbeeld, tenzij het echt een buitenkans is. Aantal spelers die mij interessant voor Groningen lijken zijn Cavlan (geen goede linksback), Peterson en Schouten. In die categorie spelers zou ik gaan kijken.

23 mei 2019 om 17:40

Groningen heeft echt nog een extra verdediger nodig. Nu zijn er alleen te Wierik en Memisevic, en dan misschien Kramer nog. Dan heb je maar twee eredivisie waardige centrale verdedigers, dat kan dus gewoon niet.

23 mei 2019 om 17:43

Daarnaast vind ik Memisevic op cvm veel beter en meer toevoegen dan centraal achterin als ik eerlijk ben.

23 mei 2019 om 17:44

Ja, eens. Vind alleen dat Memisevic weer achterin moet spelen. Op het middenveld doet hij het prima, maar Matusiwa samen met Mesievic zit te weinig voetbal in. Een concurrent erbij kan zeker geen kwaad, kan hij altijd nog doorschuiven naar het middenveld.

23 mei 2019 om 17:56

Grunn heeft Itakura ook nog voor de verdedeging.

23 mei 2019 om 18:12

Groningen ziet Itakura voorals middenvelder, dat hebben ze constant benadrukt.

2 sterkhouders op 1 dag, nu Doan nog, Bel Hassani en Bruns gaan vast weg, benieuwd naar volgend seizoen

Meende dat Sparta een doorverkoop percentage had bedongen van 10%, dus ook daar rinkelt de kassa nu. Hoop dat Grunn een paar goede versterkingen kan halen, de eerste is al binnen.

23 mei 2019 om 16:46

Helaas

23 mei 2019 om 16:46

Geen percentage

23 mei 2019 om 17:57

Gelukkig dan maar, las het gisteren ergens op een andere forum namelijk.

Memisevic terug naar CV en Schouten naast Matusiwa op het middenveld, Doan ervoor?

Hopen dat Schouten nog op te halen is. Stond in de belangstelling van Fiorentina toch?

23 mei 2019 om 17:14

Ik denk dat hij voor Groningen te duur is. Ik las bedragen van 3/4 miljoen voor hem. Ik zou hem wel willen zien bij ons op het middenveld nu maher vertrekt.

23 mei 2019 om 17:30

3/4 miljoen, misschien toen ze ED speelden.

23 mei 2019 om 17:31

Excelsior is gedegradeerd. Dan ga je nooit vier miljoen euro vangen tenzij 1 of andere buitenlandse club veel te hoog in de boom gaat zitten. Spelers van Excelsior gaan al zelden voor dat soort bedragen weg als ze een goed seizoen in de Eredivisie hebben gespeeld.

23 mei 2019 om 18:09

Zeker waar. Dat was ook wat ik een tijd terug las, nu is de situatie natuurlijk anders. Ik denk dat hij wel voor 2-2,5 miljoen op te halen is nu. Ik denk alleen dat hij een stapje hoger kan mikken dan Groningen (Vitesse, Utrecht of AZ).

23 mei 2019 om 17:26

Ik vind memi sterker op het middenveld dan als cv, die sterke defensieve reeks van FC was ook aan die positieverandering te weiten. Heb liever dat ze op zoek gaan naar een extra cv.

Prachtige transfer voor die jongen! Als Groningen zijnde zou ik zeggen haal Schouten van Excelsior dan heb je in ieder geval een creatieve speler erbij die op meerdere posities uit de voeten kan.

Eventueel zou Groningen ook kunnen kijken of ze bij Ajax Carel Eiting kunnen huren. Denk dat die echt toe is aan minuten in de Eredivisie en daar aan 34 wedstrijden kan komen mits hij fit blijft. Tenzij ze liever een speler aantrekken/doorschuiven uit de eigen jeugd die wel waarde voor de club kan vertegenwoordigen, zeker nu ze toch enkele miljoenen kunnen bijschrijven na deze twee transfers.

Toch wel gek dat een Reis en een Chabot verkocht worden terwijl ik toch persoonlijk vind dat Zeefuik echte de beste was dit seizoen bij Fcg. Ook Ter Wierik speelde toch best sterk. Maar dit zijn mooie bedragen voor een Club als FCG die ook nog met de 8e plek 800k in de zak kon steken, het kon slechter gaan toch? Ik waak voor volgend seizoen en wil Buijs nog een half jaar de kans geven om zich te bewijzen want het voetbal en zoals te lezen in andere berichten de sfeer in de groep is ook al niet zo positief te noemen.. ik zie liever een meer ervaren trainer komen. Buijs is me zeer tegengevallen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren