‘We zouden samen ontbijten, maar er is amper eten gepakt’

Donderdag, 23 mei 2019 om

De degradatie uit de Eredivisie heeft verstrekkende gevolgen voor Excelsior. Er moet een nieuwe trainer worden aangesteld, want Ricardo Moniz vertrekt alweer, en het lijkt zeker dat Luigi Bruins, Ryan Koolwijk, Jurgen Mattheij en Alessandro Damen de club op korte termijn verlaten. De spelersgroep kwam een dag na het echec tegen RKC Waalwijk (1-1 na de 2-1 nederlaag van afgelopen zondag) in de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs bij elkaar om afscheid te nemen.

“Het was vooral erg stil. Iedereen zit nog in de teleurstelling van gisteren, dat is logisch”, vertelt Jerdy Schouten donderdagmiddag voor de camera van RTV Rijnmond. “We zouden samen ontbijten, maar er is amper eten gepakt. De trainer en Ferry de Haan (algemeen directeur Excelsior, red.) hebben nog wel iets gezegd, alle spelers zijn nog steeds stil en aangeslagen.”

“De kans is groot dat je de jongens die transfervrij zijn voor het laatst ziet, dan neem je toch op een andere manier afscheid”, voegt hij daaraan toe. Schouten heeft ondanks de degradatie een goed seizoen achter de rug en werd in januari in verband gebracht met Fiorentina. Hij hoopt dan ook niet dat volgend seizoen een niveau lager speelt. “Maar op dit moment staat het er wel zo voor”, verzucht de middenvelder.

“We moeten in de spiegel kijken en iedereen moet voor zichzelf bepalen wat hij eraan had kunnen doen”, verlegt Schouten de aandacht weer naar de degradatie van Excelsior. “De club moet door en wij moeten zelf door. Je mag best even teleurstelling hebben, maar dat moet ook weer weg.” De 22-jarige middenvelder heeft in Kralingen een doorlopend contract tot medio 2021. Het is echter onwaarschijnlijk dat hij zijn verbintenis uitdient, daar de Rotterdammers vanwege de degradatie een pas op de plaats moeten maken in financieel opzicht en de verkoop van spelers onvermijdelijk lijkt.


Poll

Denk jij dat Jerdy Schouten volgend seizoen nog bij Excelsior speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Als ik Feyenoord was zou ik deze Schouten overnemen. Echt een leuke speler, die wat toevoegt aan hun selectie.

23 mei 2019 om 14:44

Mwaa Feyenoord is echt nog wel een stapje te hoog. Of ze moeten hem overnemen en direct weer verhuren zodat hij zich door kan ontwikkelen. Zat eerder te denken aan een club als Willem 2 of Heerenveen. Een stap lager dan Feyenoord. Feyenoord moet echt een niveautje hoger scouten of gewoon eigen talent gebruiken en daarom heen ervaren spelers. Dus Fer, Elia en Jan Maat halen, maar dan ook Burger en Kokcu veel laten spelen. St juste ook gewoon centrum verdediger en mogen jan arie en Bottegin het uitvechten wie er naast mag staan. Dus echt een beetje een mix, maar wel oudere spelers die je een heel seizoen kan opstellen en de kar moeten trekken. Denk dat er dan echt nog wel iets te maken is van het elftal.

Misschien ook nog Maher oppikken voor de middengroep. Die gaat nu zijn topjaren in als voetballer.

23 mei 2019 om 15:16

Zou als roulatiespeler zeker niet misstaan in de huidige selectie denk ik. Vind hem bijvoorbeeld niet minder dan Clasie. Middenveld met Schouten, Fer, Toornstra, Maher en Kokcu zou in mijn ogen een goed varierend middenveld zijn voor Feyenoord. Verschillende typen spelers die onderling mogen uitmaken wie het beste middenveld vormen.

Janmaat en Elia zou ik inderdaad ook terughalen. Met Janmaat en Haps heb je voor eredivisie begrippen dan uitstekende backs. Elia is echt een kwalitatieve vooruitgang ten opzicht van Larsson en voegt ook een stukje winnaarsmentaliteit toe.

23 mei 2019 om 16:03

Mocht Tapia toch weggaan (na bijv. zijn flirt met Twente), dan zou ik het ook wel aandurven met Schouten om 'm te halen. Denk dat hij zich wel goed kan optrekken aan een hoger niveau om 'm heen.

En Elia terughalen zou ook betekenen dat we weer een vleugelspeler hebben die ook echt buitenom durft en kan. En die winnaarsmentaliteit, dat 'speelse'/uitdagende is ook erg mooi om erbij te hebben.

Janmaat zou geweldig zijn. Nog een paar jaar erbij en dan kan Hall 'm overnemen.

Tja. Excelsior is ook geen eredivisie-waardige club. Zie het eerder als een Rotterdamse sattelietclub van Feyenoord. Ben blij dat ze weg zijn.

23 mei 2019 om 14:55

Het is al jaren geen satelliet club van Feyenoord en hebben tegenwoordig geen samenwerkingsverband. Feyenoord werkt samen met Dordrecht.
Het is zo ontzettend knap dat Excelsior zo lang in de eredivisie is weten te blijven met het budget wat ze telkens hadden. Ik moet ook zeggen dat het vaak met leuk voetbal was en hebben ook zeker leuke spelers gespeeld om naar te kijken. Als je andere degradatie kandidaten ziet, past Excelsior er prima tussen, behalve dat hun budget gewoon minder is. Het zal nu wel heel moeilijk worden om terug te komen, maar ze moeten hun beleid niet gaan aanpassen, heb daar groot respect voor.

23 mei 2019 om 15:12

Ik ben het deels met je reactie eens voor wat betreft dat het knap is gezien hun (on)mogelijkheden, maar aan de andere kant is het voor het aanzien van de eredivisie toch niks met een stadionnetje van 4000 man. Wat dat betreft ben ik blij dat een den bosch en/of almere ook niet door zijn anders had je weer zo'n armoedig stadion erbij gehad. Wat dat betreft hoop ik echt op een sparta/gae of graafschap dat ie er in komen.

23 mei 2019 om 19:44

Het stadion is klein maar is gewoon Eredivisiewaardig, zeker wat de recent vernieuwde facilteiten betreft. De capaciteit is 4.500 en Excelsior heeft al aangekondigd te willen uitbreiden naar 7.500 (wat nu hoogstwaarschijnlijk langer op zich zal laten wachten). Was dus mooi geweest als Excelsior niet was gedegradeerd, want dan had Nederland er voor de bekrompen mensen die enkel alleen naar stadioncapaciteiten kijken er weer eens iets grotere club bij gehad.

23 mei 2019 om 14:56

"zie het eerder als een Rotterdamse sattelietclub van Feyenoord."

Dat zijn ze toch allang niet meer. Bruins is natuurlijk een ex-Feyenoorder en derde keeper De Fockert heeft ooit in de jeugd van Feyenoord gespeeld. Maar als ik me niet vergis heeft verder niemand van de huidige selectie van Excelsior een Feyenoord-verleden.

23 mei 2019 om 19:47

Bruins is alleen een 'ex-Feyenoorder' omdat hij er even heeft gespeeld, verder is hij een 100 procent Excelsiorman die uit de eigen jeugd en uit Kralingen komt. De Fockert noemen slaat al helemaal nergens op. Feyenoord heeft helemaal geen band meer met Feyenoord.

24 mei 2019 om 08:40

Ik zeg toch ook dat Excelsior helemaal geen banden meer heeft met Feyenoord? En om dat te benadrukken zeg ik dat Excelsior maar twee spelers heeft met een Feyenoord-verleden, wat voor een club die uit dezelfde stad komt gewoon heel weinig is.

Bruins heeft vier jaar bij Feyenoord gespeeld, dus lijkt het me niet zo gek dat ik hem een ex-Feyenoorder noem, net zoals ook bijvoorbeeld Johan Cruijff een ex-Feyenoorder is, omdat hij er nou eenmaal gespeeld heeft.

En volgens Wikipedia heeft De Fockert van 2005 tot 2014 in de jeugd van Feyenoord gespeeld.

23 mei 2019 om 14:57

Tja ik snap de ‘afkeer’ jegens Excelsior niet zo. Ze hebben een stadion van +/- 4000 man volgens mij, hebben in de stad met Feyenoord en Sparta eigenlijk 2 clubs met meer potentie en hebben desondanks van de afgelopen 10 seizoenen er 7(?) in de Eredivisie gespeeld. Dat is eigenlijk gewoon reuzeknap gezien de middelen. Het is dan ook niet raar dat ze een keer degraderen met zo’n begroting als dingen een jaartje niet op z’n plaats vallen. Maar in potentie grotere clubs zoals NAC, Twente, Roda, Cambuur, NEC en Sparta zouden in essentie beleidsmatig heel wat kunnen leren van Excelsior.

23 mei 2019 om 15:56

De afkeer zit denk ik in het feit dat ze geen eredivisiwaardig veld en stadion hebben, kleinste toegestaan veld, heel slecht kunstgras, denk dat menig 2e en 3e divisie club een beter veld heeft. En 3500/4000 toeschouwers is ook niet heel veel, dan heb ik het nog niet eens over de uitsupporters, zelfs Advendo 57 uit Ederveen die 3e klasse B voetballen nemen nog meer uitsupporters mee.

23 mei 2019 om 15:57

*Eredivisiewaardig

23 mei 2019 om 17:02

Dat is niet helemaal waar, ik denk dat ze er Zaterdag een kleine 40 mee hadden naar Wekerom

23 mei 2019 om 20:07

@wandering 'heel slecht kunstgras' slaat nergens op, je maakt je schuldig aan het verspreiden van fake news dat nergens op is gebaseerd. Het veld is in 2015 aangelegd door Greenfields (tencate) en is precies hetzelfde of zelfs beter dan de velden van Heracles en Pec. ADO Den Haag kreeg na Excelsior exact hetzelfde veld. Dit geweefde veld is zo'n beetje het beste dat er is en verving het oude geturfde veld. Ik denk dat deze bijvoorbeeld een stuk beter is dan dat van Vvv, maar dat baseer ik slechts op mijn eigen waarneming.
Verder was het gemiddelde aantal toeschouwers dit seizoen 4.223 terwijl de capaciteit 4.500 is. De gemiddelde bezettingsgraad is daarmee 94 procent en kan dus nauwelijks hoger. Vandaar dat er ook allang plannen zijn voor uitbreiding naar (voorlopig) 7.500. Tot slot had Excelsior gemiddeld 118 uitsupporters. In de Keuken Kampioen Divisie hadden 13 clubs een lager aantal uitsupporters. Het lijkt me dan ook sterk dat Advendo 57 uit Ederveen die 3e klasse B voetballen nog meer uitsupporters meenemen.

23 mei 2019 om 23:56

Over kunstgras kan ik niet oordelen. Je punt over uitsupporters vind ik appels met peren vergelijken. Denk je dat ze die 118 supporters ook halen in de kkd?

24 mei 2019 om 20:23

Onze eigen Trump, met je fakenieuws. De eredivisiespelers zijn het toch aardig met mij eens en eerlijk gezegd hecht ik aan hun oordeel over de kwaliteit van een kunstgrasveld, méér waarde dan aan die van een Excelsior supporter

23 mei 2019 om 15:13

En wat dan te denken van dat afgrijselijke kunstgrasveld? Alleen daarom al een enkeltje KKD verdiend.

Hoop dat hij naar Groningen komt. Goede dynamische speler. Denk dat een stap naar AZ of Feyenoord net iets te hoog is. Maar ben bang dat Groningen zijn potentie niet ziet.

23 mei 2019 om 14:51

Groningen heeft denk ik nu al genoeg middenvelders, ze moeten eens een goede aanvaller halen.

23 mei 2019 om 14:55

Reis verkocht, Bel Hassani en Bruns waren toch gehuurd? Dat zijn sowieso drie middenvelders die dan vertrekken. Matusiwa komt er misschien bij, en deze Schouten zou er denk wel goed bij passen. Matusiwa het meer vuile werk laten doe en Schouten meer aan de bal

23 mei 2019 om 15:08

memisevic, die van de graafschap heb je nu erbij. dan heb je drie spelers voor de cm positie, django, doan (als die blijft), vd looi, hrustic heb je ook nog allemaal op het middenveld lopen. Hoop dat ze een fatsoenlijke buitenspeler kunnen halen.

Hadden jullie maar met een betere instelling voor de dag moeten komen dan was je niet gedregadeerd. In beiden wedstrijd was het spel niet om aan te gluren en leek het wel of Excelsior wilden degraderen.

Van mij hoeft Excelsior nooit meer terug te komen in de Eredivisie. Respect voor hun prestaties en beleid, maar dat verschrikkelijke excuus voor een stadion met dat verschrikkelijke veld zijn we liever kwijt dan rijk.

23 mei 2019 om 21:59

Je gebruikt het woord 'respect' maar vervolgens toon je geen enkele vorm van respect. Sterker nog, je laat je zeer neerbuigend uit over Excelsior, hetgeen ook nog eens onterecht is en waarschijnlijk ook slechts gebaseerd op het getal '4.500' (de capaciteit) of een lager getal dat in jouw hoofd zit. Het stadion met een gemiddelde bezettingsgraad van 94 procent is weliswaar niet groot, maar vrij recent grondig verbouwd en biedt Eredivisiewaardige faciliteiten. Het is niet voor niks dat er aardig wat evenementen plaatsvinden, zoals zeer recent nog de bekerfinale van de vrouwen. Bovendien heeft Excelsior al bekendgemaakt het stadion te willen uitbreiden en gaven ze in januari dit jaar al aan ook weer naar echt gras terug te willen.

24 mei 2019 om 01:03

Ik snap dat je een supporter bent en ik bedoel het verder ook niet lullig. Maar ik geef gewoon mijn mening. Excelsior verdient respect voor hun selectiebeleid en in fases ook het spel de afgelopen seizoenen, maar ik zal als voetballiefhebber nooit respect hebben voor zulke verschrikkelijke plastic matten, dan hoor je gewoon meer thuis in de Kkd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. DamenKeeper180
H. MatthysVerdediger180
R. VloetMiddenvelder187
A. Mendes MoreiraAanvaller185
E. ÓmarssonAanvaller173
J. ZwartsAanvaller176
T. VerhaarAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren