Barcelona maakt bescheiden transfersom voor Reis wereldkundig

Donderdag, 23 mei 2019 om

Ludovit Reis verruilt FC Groningen voor Barcelona, zo communiceren beide clubs via de officiële kanalen. De achttienjarige middenvelder heeft bij de Spaanse grootmacht een driejarig contract getekend, met een optie voor nog twee seizoenen. De Catalanen melden dat er 3,25 miljoen euro betaald is voor Reis, die een afkoopclausule van 100 miljoen in zijn contract bij Barcelona heeft.

De middenvelder arriveerde woensdag in Barcelona voor de medische keuring, die hij met succes doorstond. In het bijzijn van Josep Segura (directeur voetbalzaken), Silvio Elias (bestuurslid), José Mari Bakero (technisch directeur) en Guillermo Amor (hoofd jeugdopleidingen) zette Reis zijn handtekening onder een contract bij de Catalanen. FC Groningen houdt dus een stuk minder over dan de eerder gemelde 7,7 miljoen. Reis werd door de club in 2015 weggekaapt bij sv Hoofddorp, waarna hij vorig seizoen zijn debuut maakte in de hoofdmacht van FC Groningen.

Totaal speelde Reis vijftig officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij goed was voor twee doelpunten en twee assists. "Het is een compliment aan alle geledingen binnen de club. De jeugdscouting heeft vier jaar geleden de specifieke kwaliteiten van Ludovit onderkend en hem weten te bewegen naar Groningen te komen. Daar zijn de trainers in de opleiding met hem aan het werk gegaan en hebben zij hem geholpen in zijn verdere ontwikkeling. Vervolgens heeft Ludovit van de staf rond de eerste selectie op zeer jonge leeftijd de kans gekregen zich te laten zien", laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten op de website van FC Groningen.

"Deze transfer toont aan dat het voor jonge talentvolle spelers mogelijk is om zich bij FC Groningen onder professionele begeleiding en in een topsportomgeving stevig te ontwikkelen en vanuit Groningen direct de overstap te maken naar een wereldberoemde club als Barcelona", aldus Fledderus over Reis, die in Spanje aansluit bij het tweede elftal. Hans Nijland, die binnenkort vertrekt als algemeen directeur, is trots. "In 23 jaar tijd heb ik namens FC Groningen zaken mogen doen met grote clubs in binnen- en buitenland, maar deze transfer met één van de grootste clubs ter wereld is een prachtig slotakkoord."


Poll

Goede keuze van Ludovit Reis?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door elmago)

Zal in eerste instantie wel voor Barca B gaan spelen denk ik? Ondanks hij het bij Groningen gewoon goed heeft gedaan zie ik in hem nou niet echt een speler voor de toekomst van Barca, maar de tijd zal het leren

23 mei 2019 om 13:00

Het verhaal gaat ook dat Barca hem wil verhuren aan een club als Real Betis. Dat zou mooi voor hem zijn, meters maken in La Liga.

23 mei 2019 om 13:23

Nee is al bekendgemaakt. Hij gaat eerst een heel seizoen spelen in Barca B. Wat er daarna gaat gebeuren is niet bekend.

24 mei 2019 om 08:33

Dat is anders dan wat de NOS melde. Die hadden het over eerst aansluiten bij de hoofdmacht en daarna waarschijnlijk B elftal.

23 mei 2019 om 13:28

Heb al onder eerdere berichtgevingen aangegeven dat ik niet helemaal begrijp waarom Ludovit Reis akkoord is gegaan met een overgang naar Barcelona B. Want laten we eerlijk zijn, dat is het niveau waarop hij zal gaan spelen (als hij niet wordt uitgeleend). Barcelona B komt ook volgend seizoen uit op het derde niveau in Spanje en verliest waarschijnlijk Oriol Busquets (die op huurbasis op een hoger niveau gaat spelen) en Riqui Puig (die naar het eerste elftal wordt gehaald). Het lijkt me dat de club Ludovit Reis heeft aangetrokken voor de rol van sterkhouder op het middenveld voor het tweede elftal. De presentatie vandaag spreekt ook boekdelen; geen Bartomeu, geen Abidal en wel het hoofd jeugdopleidingen bij de presentatie. Dat is de realiteit; Ludovit Reis wordt gehaald als ervaren jeugdspeler.

Natuurlijk is het voor zo'n jongen fantastisch dat hij met het eerste elftal mee mag tijdens de voorbereiding, maar dat is wel zonder de Zuid-Amerikaanse sterren. Dus dan speel je tegen Vissel Kobe met jongens als Riqui Puig, Carles Aleñá, Gerard Piqué, Abel Ruiz en Ousmane Dembélé. Eerlijk gezegd lijkt me dat een 'snoepje' waar je als ambitieuze voetballer weinig aan hebt. Bij voorbaat ben je al kansloos voor een kans in het eerste elftal aangezien Ernesto Valverde weigert om spelers tussentijds actief te betrekken bij het eerste elftal. Dus dan speel je hooguit twee wedstrijden in de Copa, een oefenpot tegen Vissel Kobe en de rest op een treurig niveau waarbij tegenstanders je vooral fysiek proberen te intimideren.

Het enige perspectief dat ik voor Ludovit Reis bij Barcelona zie is een potentiële uitleenbeurt bij Real Betis (of een andere club op het hoogste niveau). Er zijn geruchten dat hij meteen wordt uitgeleend, maar gezien de situatie bij Barcelona B lijkt me dat niet erg logisch. En stel nou dat je wordt uitgeleend, dan kom je dus bij een club waar je de gehele voorbereiding hebt gemist omdat je per se bij het eerste elftal van Barcelona mee wil trainen.

Het spijt me zeer, maar als Ludovit Reis werkelijk zo'n getalenteerde en ambitieuze voetballer was geweest had hij op dit moment echt een betere keuze moeten maken.

23 mei 2019 om 14:55

Reis was mij niet zo opgevallen en deze transfer vind ik dan ook merkwaardig. Die clausules is een Spaans dingetje waar we verder geen waarde aan moeten hechten. Van Reis begrijp ik het wel: Het is een unieke kans om je in de kijker te spelen, van binnenuit één van de beste clubs van de wereld. En als je eenmaal talent bent van Barcalona 'dan kan je opeens heel wat'. Zo hebben Cuenca en Bojan ook een mooi erelijstje gekregen, ondanks hun beperkte talent.

23 mei 2019 om 14:46

Precies. Het klinkt als een mooi sprookje, maar hij maakt effectief een overstap naar een club in de Segunda Division B en niet naar Barcelona, zoals door Fledderus wordt gesuggereerd. Het niveau van Barcelona is tegenwoordig zo hoog, dat er bijna geen speler uit de jeugd meer doorbreekt; bijna alle spelers voor het eerste worden kant en klaar gekocht.

Voor de ontwikkeling van Reis lijkt mij deze stap helemaal niet positief. Hij had volgens mij beter zijn wedstrijden voor Groningen kunnen blijven spelen om vervolgens een stap naar een iets hoger niveau te maken en zo stapje voor stapje hogerop te geraken. Dit is een stap terug.

Mooie transfer voor hem. Veel succes in het innemende Catalonië, Ludovit!

Droomtransfer zou het zijn als hij ook echt het eerste van Barcelona gaat halen. Voetballen bij Barcelona B is niet zo bijzonder. Als bijvoorbeeld Cilessen en Vermaelen bij Barcelona B hadden moeten spelen hadden zij zich niet gewaardeerd gevoeld en zouden hun spijt van hun keuze hebben gehad. Voetballen bij Barcelona B klinkt toch meer als een veredeld vakantiebaantje.

23 mei 2019 om 12:58

Wie weet duurt het een half jaartje en zit hij bij Barca A. Dat misgunnen en downplayen heeft nog booit iemand geholpen. Elke Nederlander zou er toch blij mee zijn als hij de nieuwe 6 van Barca wordt?

23 mei 2019 om 13:07

Yeah right. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Zo'n bijzondere speler is hij niet. Bij Groningen viel hij niet eens bijzonder op.

23 mei 2019 om 13:12

Cantona hij viel juist wel op, 18 jaar en dit seizoen misschien wel de beste speler van seizoen. Speelde alleen wat minder tegen Vitesse. 50 wedstrijden al in de benen als A junio.

23 mei 2019 om 15:45

Vond je? Ik heb hem weinig bijzonders zien doen.

24 mei 2019 om 08:39

CantonaEric, hoeveel wedstrijden heb je van FC Groningen gezien? En van die wedstrijden, hoeveel waren er voor en na de berichtgeving over interesse uit Barca?

23 mei 2019 om 13:03

Precies. Hij had beter een stap in Nederland kunnen maken. Het niveau van de Segunda is niet veel beter dan FC Groningen.

23 mei 2019 om 13:05

Doe normaal man, het is toch prachtig om van Groningen de stap te maken naar Barcalona, zelfs als je eerst een tijdje bij Barca B komt te spelen.
Mocht er binnen een paar jaar duidelijk zijn dat hij het niet zal redden, heeft hij waarschijnlijk genoeg mooie opties om wel aan spelen toe te komen. Hij is pas 18!!

23 mei 2019 om 13:09

Ik denk dat het ook gewoon bij Barcelona B blijft. Zo'n bijzondere speler is hij niet. Daarna zal hij wel weer terug naar Pec Zwolle gaan ofzo.

23 mei 2019 om 13:18

Dan heb je niet op hem gelet dit seizoen. Makkelijk de beste speler van Groningen

23 mei 2019 om 14:30

Tja het ligt er maar aan wat je mooi noemt. Frenkie de Jong gaat ook naar Baarca, komt toch wel ff anders binnen. Die is vier jaar ouder en was op zijn 18e geen eens in de buurt van een basisplek bij een eredivisie club. Heeft geduld betracht en met hard werken speelde hij zich in no time van basis Ajax, naar basis oranje, naar prachttransfer naar Barca en niet de B divisie. Sanchez moest ook naar B, had daar geen zin in en speelde zich binnen een jaar Ajax naar Spurs.

Ik vind het verre van prachtig.

23 mei 2019 om 13:42

Ik zou het wel weten. Lekker voetballen in de luwte van Barcelona B. Vervolgens 's middags vrij en lekker in Barcelona voor een paar ton per jaar. Dit liever dan in Groningen voetballen met druk van vele locale fanatieke supporters. In Barcelona B zullen weinig supporters van Barcelona zich druk maken om de prestaties van Reis. Daarbij ook nog is 80 % van de tijd lekker zon.

Dit vakantiebaantje zou ook wel bij mij passen!

23 mei 2019 om 13:44

Cilessen en Vermaelen waren spelers die het bij Ajax al prima deden en Ajax is toch een stap hoger dan Groningen. Als je dan de kans krijgt om als speler van FC Groningen naar Barcelona te gaan, doe je dat gewoon. Of je nu voor t B of Z-elftal speelt. Mooi avontuur, prima salaris, lekker weer en je vindt altijd weer een club (omdat clubs nu eenmaal graag spelers hebben die bij grotere clubs hebben gespeeld).

Zie je bij een jaar of 3 bij pak hem beet Real Zaragoza

23 mei 2019 om 13:10

Ach man wat maakt het uit. Is toch fantastisch om bij één van de beste clubs van de wereld te mogen voetballen, ongeacht of dat eerst Barca B is. Had absoluut hetzelfde gedaan, misschien komt de kans maar één keer je leven. En wekelijks naar Messi kijken in het stadion is ook niet iedereen gegeven. Dan beland je een paar jaar later maar bij Real Zaragoza, misschien als hij bij Groningen bleef dat hij de komende jaren ook als een drol zou spelen en terecht kwam bij een club in de Keuken Kampioen Divisie, je weet nooit hoe het loopt.

23 mei 2019 om 14:13

Zaragoza is gewoon een mooie, grote club. Niks mis mee. Hopelijk in 2020 weer in de La Liga te bewonderen!

23 mei 2019 om 14:53

Hahaha was niet helemaal serieus bedoeld. Natuurlijk als je als 18 jarige jongen bij Groningen speelt en een aanbieding van Barcelona krijgt ben je gek als je hem niet aangrijpt. Mooi weer, mooie stad, lekker naar de grote jongens kijken als je zelf niet speelt en het zal vast niet heel slecht verdienen.

Klinkt wel leuke deze transfer, maar snap nog steeds niet wat hier nou echt de bedoeling van is? Hij gaat in de tweede divisie van Spanje voetballen en natuurlijk nooit doorbreken bij Barcelona. Hij had in mijn ogen beter een stap naar de Nederlandse (sub)top kunnen maken, maar natuurlijk is zijn keuze begrijpelijk. Een mooi avontuur in het buitenland bij een prachtige club. Benieuwd waar hij met deze stap uiteindelijk zal eindigen..

Lijkt me geen goede stap voor zijn carrière. Had bij andere clubs op het hoogste niveau in de basis kunnen spelen, Maarja probeer maar eens een bod van Barcelona af te wijzen.

Ik ging er vanuit dat het weer voor de clickbaits zou zijn en dat Voetbalzone wel Espanyol zou bedoelen. Maar het is dus echt Barcelona. Gefeliciteerd met zo'n transfer. Leuk voor Groningen

23 mei 2019 om 14:15

Het is echt Barcelona B... had hij nog beter bij Espanyol kunnen zitten.

Veel succes topper! Op vitesse afgelopen dinsdag na een geweldig seizon gespeeld. Is nog maar 18 jaar en heeft een geweldig karakter. Mocht hij niet slagen bij Barcelona kan hij alsnog wel bij een middenmoter terecht. (Staat hij nu al niet mis!)

Edit : 3.25 miljoen?! Waar zijn we mee bezig?! Wat is dit voor lummelig bedrag voor ons grootste talent na Robben. Mag hopen dat er 4 miljoen bij komt met clausules anders, wat een drama.

3,25 miljoen?? Die valt even tegen wanneer je eerdere berichten leest van 6,6-7,6 variabel..

Ach ja wie weet. Via Barca B of uitgehuurd. Via meerdere wegen kun je de (sub)top halen. En lukt het dan toch niet kun je altijd weer terug naar NL en heb je de miljoentjes wel binnen en toch ook een mooi avontuur. De scouts zien iets wat ik niet zie want ik heb tijdens de play-offs gekeken en vond hem weinig bijzonders. Maar hij is natuurlijk pas 18 en de scouts van Barca zullen er wel verstand van hebben . Hoop voor Groningen dat ze nog een doorverkoop percentage hebben bedongen .

Weer een goeie speler weg voor n appel en n ei. Bedankt Nijland. Blij dat die weg is. Wat n waardeloze onderhandelaar. Elke eredivisieclub had hier meer uitgehaald. En straks weer janken dat er geen budget is om spelers te halen. Ach...dat zie je al weer aan de 1e versterking. Van e.o.a. degradatiekandidaat, 1...2 ton? Wordt weer seizoenetje middenmoot...

23 mei 2019 om 13:40

Ik vrees hetzelfde, denk plek 10-13 komend seizoen.

23 mei 2019 om 14:38

@morgan

Mwaa ik denk dat die 1e versterking wat duurder gaat uitvallen dan 1 of 2 ton. Klopt dat hij bij een degradatiekandidaat speelt, maar de club waar je het contract moet afkopen heeft een godsvermogen in kas en wilt graag doorgroeien. Daarnaast kijken ze heel veel af van andere clubs in Europa en zien ze dat die clubs ook geld binnen harken met het verkopen van talent dat het niet red.

Helemaal omdat ze ook nog eens veel talent willen opkopen en ook flinke salarissen willen betalen aan die talenten, moet er gewoon geld binnen blijven lopen. Dat gebeurd o.a. door de mislukte talenten niet langer voor een appel en een ei te verkopen. Verwacht dus eerder een bedrag rond een half miljoen. Zeker als je de geruchten mag geloven dat op de achtergrond Twente ook interesse heeft. Leuk een mondeling akkoord met de speler, maar dan moet je er nog uit komen met de club.

23 mei 2019 om 15:00

ninjaki, twente wou hem transfervrij overnemen, Groningen heeft er 2.5 ton voor betaald en zitten clausules in.

Mag hopen dat er nog 4 miljoen aan variabele bonussen aanzitten, want als je je beste speler voor 3 miljoen van de hand doet dan kan je nooit bouwen aan sterkere selectie...

Man o man, een van je toekomstige beste spelers voor een fooi laten vertrekken. Er is toch altijd uitgegaan van 6-7 miljoen. Zal vast nog wel een doorverkoopclausule inzitten, maar zal nooit meer dan 10% zijn Nijland kennende. Dit is echt niet goed, van deze verkoop moeten ze niet alleen deze speler vervangen, maar ook nog 5 andere. Toch niet te geloven dat Chabot meer oplevert dan Reis.
Nijland heeft veel gedaan, maar altijd veel te lage bedragen gevraagd voor spelers, zo nu ook weer. Dit moet in de toekomst toch echt beter.
Toch zonde dat zo een talent wat uit eigen jeugd komt zo snel weer weg gaat, zijn niet veel talenten in Groningen die doorbreken, dus die dat wel doen moet je gewoon koesteren en een lang contract aanbieden.

Zie dat zo´n beetje iedereen in de war lijkt te zijn, dus voor de duidelijkheid; Barca B speelt op het 3e niveau en niet het 2e niveau. Ze staan op het 3e niveau zelfs in de middenmoot.

Verder leuk voor Reis, gun het hem wel. Maar lijkt me dat hij vooral opvulling is voor het middenveld van Barca B, aangezien de huidige 2 beste middenvelders volgend seizoen Barca B gaan verlaten (busquets en Puig).

Zoals wel diverse ook aangeven, wat een behoorlijk verschil nog van 6/7 naar 3,25 miljoen, hoor..

Wel een bijzonder/mooi verhaal hoor. In 2015 nog bij de amateurs van sv Hoofddorp en vier jaar later sta je dalijk met een shirt van Barcelona in je handen. Zo snel kan ’t gaan.

Onderschat deze jongen niet. Ik heb hem al jaren gevolgd want hij speelde in jeugdteams waarin ook mijn zoon speelde. Altijd beste van het veld, geweldige mentaliteit. En als je op je 18e naar Barca kan en zeker niet tegen een minimum jeugdloontje wie zou dan nee zeggen? Ik niet ! En onthoud de naam

Nou voor dat bedrag hebben alle Nederlandse club lopen slapen. Leuk voor die jongen maar bij jeugd internationals moet je echt wel meer poen uit zo'n transfer slepen.

23 mei 2019 om 14:20

Alle? Ik denk eigenlijk dat alleen Ajax en PSV nog deze bedragen neerleggen voor een jonge speler. We zijn de verhoudingen een beetje uit het oog verloren door de miljoenenbedragen die Ajax opstrijkt.

23 mei 2019 om 14:37

Feyenoord en AZ kunnen dat ook nog wel betalen.

23 mei 2019 om 17:17

Barcelona B klinkt leuk maar dat eindigde vorig seizoen in de middenmoot in de segunda division B (3e niveau).
Ze zien hem daar ook (nog) niet als een speler die verhuurd kan worden aan een club in de primera division.
Iedereen leest vooral Barcelona, en vergeet die B. Dus of dit nou een speler is die op dit moment een toegevoegde waarde is voor Feyenoord weet ik niet.
Feyenoord heeft daarnaast ook geen geld om uit te geven totdat er iemand verkocht wordt en zeker geen miljoenen voor een speler die toch nog een groot vraagteken is.
Mocht hij slagen dan denk ik eerder dat Ajax en PSV hebben zitten slapen, die hebben de financiele middelen om voor zo’n bedrag ook een gokje te wagen.

Een afkoopsom van 100 miljoen , zien ze het dan echt helemaal zitten in deze jongen? Of is dit gedaan voor het geval dit een schot in de roos blijkt te zijn ...

23 mei 2019 om 15:41

Afkoopsommen zijn verplicht in Spanje. Niet teveel waarde aan hechten. Het is meer damage control voor als het inderdaad een toptalent zou zijn .

23 mei 2019 om 16:41

In Spanje is zo'n clausule verplicht.
Volgens mij zijn ze na Neymar allemaal absurde bedragen in contacten gaan zetten.

Barca blijkt dus gewoon heel goedkoop spelers op te kopen. Jammer dat FC Groningen niet zijn poot stijf hield. Binnenlandse transfers door Ajax of PSV leveren iig veel meer geld op bij transfers. Op zich niet gek, nu Barca ook te weinig voor De Ligt gaat betalen. Er lijkt te veel respect voor Barca te zijn in de onderhandelingen!

Kik Pierie voor 5.5 miljoen weg en Reis voor 3.25 miljoen. Heeft heerenveen heel goed gehandeld of Groningen gewoon heel slecht?

Nu ik die 3.25 miljoen lees word ik echt boos dit hadden wij als groningen nooit moeten accepteren als sterkhouder vannons middenveld en misschien hele team wat een belachelijke beslissing hadden we hem beter kunnen houden

23 mei 2019 om 16:39

3.25 wat kan oplopen tot bijna 8...
zo slecht is die deal toch niet, zelfs als niet alle bonussen gehaald gaan worden en je op 5 uitkomt lijkt het me best een redelijk bedrag.

3.25 mil betalen en vervolgens niet wegmogen voor minder dan 100? Dus

Daar gaat dan je carrière. Natuurlijk is de cultuur in Barcelona erg mooi, maar dit maakt er op je carrière niet beter op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
12.FC Twente19-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. HrusticMiddenvelder163
C. BenschopAanvaller163
M. El HankouriAanvaller160
K. SierhuisAanvaller123
S. PadtKeeper160
R. PostemaAanvaller40
A. AbsalemVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1 fan
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren