Update: Pochettino komt met updates over Kane, Vertonghen en Sánchez

Maandag, 27 mei 2019 om

Jan Vertonghen hoopt fit genoeg te zijn voor de finale van de Champions League op 1 juni. De verdediger van Tottenham Hotspur raakte in de return van de halve finales tegen Ajax geblesseerd aan zijn enkel. De Belgisch international, die woensdag net als Davinson Sánchez en Harry Kane aansloot bij de groepstraining, koestert goede hoop dat hij van de partij kan zijn tegen Liverpool.

Diverse Engelse media melden dat Vertonghen waarschijnlijk in Madrid aanwezig zal zijn om van waarde te kunnen zijn voor Tottenham. De voormalig Ajacied raakte op 8 mei in Amsterdam geblesseerd. De stopper speelde de 2-3 gewonnen wedstrijd wel uit, maar nadien bleek dat hij een blessure had opgelopen. Volgens diverse media vreesde Tottenham dat Vertonghen niet meer inzetbaar zou zijn dit seizoen.

Vertonghen lijkt echter op de weg terug, net als Kane en Sánchez, die eveneens kampen met pijntjes. Er heerst een 'groeiend optimisme' dat Vertonghen fit genoeg is om in Madrid deel te nemen. Het feit dat Vertonghen is opgenomen in de selectie van bondscoach Roberto Martinez voor de duels met Kazachstan en Schotland op 8 en 11 juni is volgens verschillende media een indicatie dat Vertonghen goed herstelt.

Update 27 mei 15.40 uur – Pochettino komt met updates over Kane, Vertonghen en Sánchez
Mauricio Pochettino wil maandag op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-finale tegen Liverpool weinig kwijt over de fitheid van Harry Kane. “We hebben nog een kleine week te gaan en we moeten zien hoe het zich ontwikkelt”, zegt de manager van Tottenham Hotspur, geciteerd door Goal. “Ik kan nu niet zeggen of hij gaat starten, op de bank zit of uitgeschakeld is. Maar hij boekt progressie, net als Jan Vertonghen en Davinson Sánchez.”


Poll

Wie gaat de Champions League winnen?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Kane gewoon 90 minuutjes in de broekzak bij Virgil van Dijk, lekker man

23 mei 2019 om 09:35

Ja die kans zit er inderdaad dik in, hebben ze niet veel aan in mijn ogen tegen Liverpool.

23 mei 2019 om 09:36

Ze kunnen beter spelen zoals ze tegen Ajax speelde, daar heeft Liverpool het veel moeilijker mee

23 mei 2019 om 09:44

Ik weet het niet als kane in zakt en son en lucas der overheen denderen. Dele nog als aanspeelpunt en eriksen als spelverdeler. Ik zal er niet gek van op kijken als spurs zal winnen.

23 mei 2019 om 10:30

Ik denk niet dat Tottenham met 5 aanvallende spelers gaat spelen, als Kane fit is zal Lucas of Alli op de bank plaatsnemen. Pochettino kennende zal hij gewoon met een blok van Sissoko en Wanyama/dier gaan spelen.

23 mei 2019 om 11:11

Wanyama en Dier zijn echt dramatisch dit seizoen. Ik denk dat Poch dit ook wel inziet en hun niet laat spelen. Winks naast Sissoko zou eventueel ook een optie zijn als Wink weer fit is.

Ik denk dat dit een zenuwslopende finale gaat worden, heb er zin in! Kan alle twee de kanten op in mijn ogen zeker omdat ze elkaar natuurlijk goed kennen als team zijnde.

23 mei 2019 om 09:48

Nu is een finale wel een wedstrijd op zich, maar als ik kijk naar afgelopen seizoen dan zie ik Liverpool het voor de rust al beslissen. Maar goed, is natuurlijk weinig van te zeggen.

23 mei 2019 om 16:17

Je kijkt naar afgelopen seizoen zeg je, maar weet je ook nog hoe liverpool de laatste wedstrijd gewonnen heeft? 2-1, met een eigen goal van Alderweireld in de blessuretijd. De heenwedstrijd was ook 2-1 geworden voor Liverpool. Deze pot is bij lange na nog niet in de pocket van Liverpool helaas. van mij mag het bij rust 3-0 zijn hoor, graag zelfs. Maar ik zie het niet gebeuren

Ik had als Ajacied bij de halve finales vol ingezet dat 1 van de andere 3 halve finalisten de CL zou winnen. Dit om een teleurstellende en pijnlijke terugreis als in Stockholm iets te verzachten. (Bij Spurs de pijn van niet kwalificeren) Als Ajax de CL won was ik mijn volledige inzet van 1500 kwijt. Maar goed, dat had ik voor lief genomen om erbij te mogen zijn wanneer jou clubje de CL wint. Nu krijg ik bij winst Spurs 2000,- en Liverpool 2500,-. Dit gaat de nog altijd heersende pijn op den duur wel helpen te verzachten.

23 mei 2019 om 10:21

Onwijs slim inderdaad om te wedden op een scenario waar je niet op hoopt. Dan kun je in het geval zoiets toch gebeurt, alsnog de pijn verzachten met een flinke winst. Ik gebruik zelf deze strategie ook veel. Wanneer had je eigenlijk deze weddenschap geplaatst?

23 mei 2019 om 12:40

Een dag na Barca - Liverpool. Mijn broer verklaarde mij voor gek door ook nog op Liverpool in te zetten. Maar met een quotering van 20,- was die met 125 euro inzet al voldoende. Aangezien ik met Barça ook 2500 euro zou winnen, deed ik toch die 125 op Liverpool maar.

23 mei 2019 om 10:27

Het is misschien een klein beetje offtopic, maar ik begin me er steeds meer aan te storen. Deze site wordt (volgens mij) voor een deel gesponsord door wedkantoren, wat naar mijn gevoel haaks staat op de (op andere vormen) strikte gedragsregels van de site. Je hebt hier te maken met relatief veel jonge mensen met een laag budget. Gokken werkt verslavend wanneer men het verloren geld wil terugwinnen, of wanneer men overmoedigd raakt. Daar zijn veel mensen toch gevoelig voor. Uiteindelijk werkt die industrie, omdat er geld mee valt te verdienen (door die kantoren). Aan het einde van de rit verlies je als inzetter dus eigenlijk altijd. Dat deze site dit soort dingen steeds meer toelaat (terwijl andere 'gevoelige onderwerpen' vaak direct worden verwijderd), vind ik bespottelijk. Vraag me dus oprecht af welke post er straks wordt verwijderd. Die van jouw (pro-wedden) of die van mij... Zal hoe dan ook tekenend zijn voor de website.

Want die finale is, hoe dan ook, een wedstrijd op zich. Op voorhand zou je Barcalona verwachten na de eerste zege. Op voorhand zou je Ajax nooit zo hoog hebben ingeschat. Dus het is eigenlijk niet te voorspellen. Je kan alleen genieten van het spel dat beide teams gaan laten zien, en hopend dat beide er iets moois van kunnen maken. Een persoonlijke voorkeur voor de clubs heb ik niet. Beide hebben veel lijntjes met NL lopen.

23 mei 2019 om 12:53

Ik had een jaar niets ingezet, en als Ajax de halve finale niet had gehaald was dat nog altijd zo. Echter kan ik me de terugreis uit Stockholm nog goed voor de geest halen. Nu wilde ik gwn de garantie dat ik bij een teleurstellend resultaat al mn reis en verblijfkosten terug had zo dat ik van dat geld nog goed op vakantie kon. Had Ajax de CL gewonnen was ik weliswaar 1500 kwijt maar had ik daar wel even op kunnen teren, dus had ik daar mijn vakantiegeld wel voor over. Ik zou er dan immers bij zijn geweest, zoiets zou je altijd bij blijven. Daar komt een normale vakantie natuurlijk niet eens bij in de buurt.

23 mei 2019 om 12:55

Toevoeging: Mij ging het helemaal niet om het terug verdienen van mijn inzet. Want die was ik maar al te graag kwijt geweest.. Niets liever dan dat..

Zelfs als Kane fit is, is het wel verstandig om met hem te starten? Hij mist veel ritme en zijn vervangers (Son en Lucas) hebben het prima gedaan. Ik zou hem zeker op de bank plaatsen, want het blijft een wereldspits.

Ik blijf erbij: Tottenham is een CL finale onwaardige ploeg. Ze verdienen het niet, ik gun het ze ook niet en ze zullen naar alle waarschijnlijkheid ook door Liverpool afgemaakt worden. Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen..

24 mei 2019 om 14:41

Spurs werd dit seizoen op geen moment afgemaakt door Liverpool. Spurs verloor beide wedstrijden op een haartje na. Op Anfield won Liverpool zelfs door een mazzel own goal van Alderweireld in 90ste minuut. Spurs is allerminst kansloos.

27 mei 2019 om 15:46

@adidas2006

je kan het ze misschien niet gunnen maar als je de finale haalt heb je wel degelijk ook wat in de CL finale te zoeken. genoeg clubs die dat al jaren niet wil lukken. de Spurs hebben tegen City en Ajax een demonstratie gegeven in effectiviteit dus wat mij betreft staan ze volledig terecht in de finale

27 mei 2019 om 17:35

Japie als ik nog wat mag toevoegen aan jou reactie. Naast jou mening vind ik ook zwaar respect hoe ze het de laatste jaren doen met het beleid en het nieuwe stadion. Hier van kan een club alleen maar van dromen zo ver komen lang 2de en 3de gestaan in de PL en dat zonder een nieuwe speler aan te trekken. Kunnen vele clubs jaloers op zijn.

27 mei 2019 om 19:22

@voetbalfan!

helemaal mee eens. zeker voor een Engelse club die normaliter alles kopen wat los en vast zit hebben de Spurs gewoon een gezond beleid en een herkenbaar elftal staan

27 mei 2019 om 16:56

En dat heeft zeker niets te maken met het feit dat zij Ajax hebben uitgeschakeld??

27 mei 2019 om 18:25

Een ploeg die de CL finale haalt zal nooit kansloos zijn daar is de weg om er te komen te zwaar voor. Liverpool is favoriet maar daar is alles mee gezegd. Ajax, Barça, Real waren allemaal favoriet maar zijn er ondanks uitstekende uitgangsposities toch allemaal uit

als de Spurs in hun sterkste opstelling kunnen spelen verwacht ik een zware kluif voor Liverpool. de Spurs hebben echt een vechtersmentaliteit getoond in de CL dus als daar ook nog extra kwaliteit bij komt in de vorm van Harry Kane dan zijn ze levensgevaarlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

708 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
PEC Zwolle ziet Sepp van den Berg voor minimaal 1,9 miljoen euro naar Liverpool vertrekken en meldt zich in Noord-Brabant voor een vervanger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren