Moniz noemt optreden Excelsior ‘schandalig’: ‘Ik heb er geen woorden voor’

Donderdag, 23 mei 2019 om

Ricardo Moniz is er niet in geslaagd om Excelsior voor degradatie te behoeden en daar baalt de interim-trainer enorm van. Begin april nam hij het stokje over van Adrie Poldervaart, die zijn contract inleverde omdat hij niet het idee had dat de Kralingers zich onder zijn leiding zouden handhaven. Moniz ging de uitdaging aan, maar kon degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie niet voorkomen.

Een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk was niet genoeg om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen. “Dit is een ramp”, zei een teleurgestelde Moniz woensdagavond tegenover FOX Sports. “Ze spelen al vijf jaar in de Eredivisie en ze horen ook in de Eredivisie. Ik heb er geen woorden voor. Het doet me heel veel, maar ik laat het niet merken. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. We hebben ons schandalig gepresenteerd in deze twee wedstrijden tegen RKC. Mijn tijd was niettemin eervol en dankbaar bij Excelsior. Ik ben eindverantwoordelijk. Daar loop ik niet voor weg. Dan moet je gewoon zeggen dat je hebt gefaald. Punt.”

De teleurstelling bij algemeen directeur Ferry de Haan is eveneens groot. “Als organisatie denken wij dat we een eind op weg zijn, maar deze degradatie is een knauw. In sportief opzicht moeten we opnieuw beginnen”, legt hij uit. “Aan het begin van het seizoen had niemand dit verwacht. Maar gedurende de competitie kwamen we in een negatieve spiraal terecht. Het is allemaal te weinig geweest. Donderdag gaan we echter de boel weer bij elkaar rapen, want we moeten door.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door zoef-de-haas)

Persoonlijk niet heel rouwig om, 1 kunstgrasveld minder is in mijn ogen altijd positief

23 mei 2019 om 10:31

Zo kijk ik er ook naar inderdaad. Dat is goed voor het Nederlands voetbal. NAC er uit maar Twente er voor in de plaats is prima. Hopen dat Go Ahead en De graafschap ook winnen. Hoewel RKC naar ik dacht ik ook heeft aangekondigd het kunstgrasveld te gaan vervangen met het Frenkie-geld. Dan is het ook goed.

23 mei 2019 om 12:27

RKC gaat een deel van het "frenkie" geld inderdaad gebruiken voor echt gras. Desalniettemin hoop ik dat wij (eagles) het tweeluik winnend afsluiten..

23 mei 2019 om 16:40

had ook ziets gelezen over Sparta? Of deze zomer of na aflopen contract met kunstgrasboer.

Ja Excelsior, intern zijn jullie arrogant geworden in de top vd club. Karma dus.

23 mei 2019 om 09:38

Kun je dat uitleggen? Begrijp niet wat en wie je daarmee bedoelt.

23 mei 2019 om 09:47

Ze dachten dat we het even gingen halen dit seizoen. In de winterstop, toen iedereen kon zien dat het niet goed ging, werd er doodleuk gezegt dat het allemaal wel goed zat en we geen extra spelers nodig hadden. De enige speler die je dan haalt is ook nog eens voor een positie waar je als enigste niemand voor nodig had. De spits. 3 van de 4 verdediger vertrokken, maar hier is geen enkele waardige vervanger voor gehaald. Niet in de zomer en niet in de winter.

23 mei 2019 om 09:50

Verder was Poldervaart een drama. Geen overwicht op het team en tactisch gewoon niet goed genoeg voor de ED. Ipv dit te zien, wachten ze gewoon tot hij zelf opstapte. Een van zijn weinige goede beslissingen in het seizoen van Poldervaart. We hebben het aan ons zelf te danken en zie het ook somber in de komende 2 seizoenen.

23 mei 2019 om 10:03

Ik was bij de niewjaarsreceptie en daar ging het er alleen maar over dat ze zo stabiel zijn en er al helemaal vanuit gingen dat ze niet konden degraderen. Op dat moment waren er al veel geluiden over Poldervaart vanuit de groep die helemaal niet blij waren met hem. Tja als je dan nog maanden wacht totdat iemand zelf opstapt heb je niet goed opgelet.

"ik heb er geen woorden voor" Nou, schandalig is toch best wel een woord met een grote lading 🤦 Moniz dacht wel even dat met zijn intensieve training tactieken Excelsior zou redden. Hij mag ook zeker naar zich zelf kijken.

23 mei 2019 om 09:13

Moniz kan je niks verwijten. Enkele spelers zijn al vanaf januari mentaal bij hun nieuwe club,de groep is thans los zand....probeer hier maar iets van te brouwen. onmogeiijk. Zelfs Klopp was hier gillend weggelopen. Schandalig is het juiste woord.

23 mei 2019 om 09:31

Nou, je kunt het Moniz niet verwijten dat Excelsior gedegradeerd is. Dat kan gewoon namelijk altijd gebeuren bij een club met een begroting als die van Excelsior. Hij doet alleen net alsof het een grote schande is dat het gebeurt, alsof het Utrecht of Vitesse is. Vanaf dag 1 dat hij er zit heeft al grote ambities, alles moet anders, strenger, intensiever en allemaal gepaard met mooi voetbal. Nou we zien waar door tot geleid heeft.

23 mei 2019 om 09:47

Moniz is mede verantwoordelijk. Hij komt op mij ook altijd over als een wat betweterige man. Na laatst 4 goals te hebben gescoord in één wedstrijd (wat voor Excelsior dit seizoen echt een absurd goede prestatie is) riep hij dat hij dat hij het scorend vermogen nog verder zou willen vergroten... Dat gaat toch nergens over? Blijf nou gewoon lekker normaal doen. Verder is het De Eredivisie geen slechte zaak dat Excelsior verdwijnt. Laag budget, klein stadion en weinig groeimogelijkheden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor RKC dus ik hoop dat Go Ahead uiteindelijk aan het langste eind trekt.

23 mei 2019 om 10:27

Moniz zei ook dat RKC een voetballende ploeg was en dat dit hun goed zou liggen.

25 mei 2019 om 21:07

Er zijn inderdaad te weinig groeikansen. Excelsior is als een lowbudgetfilm van 2000 dollar bij het uitbrengen van de film 2100 dollar oplevert. Waar doen we het nog voor? Ik zit me er al 34 wedstrijden over te ergeren. Er zijn geen redelijke namen, zowel trainers of spelers, en als je dan al een redelijke speler hebt dan gaat hij voor ietsje meer weg wat geen zoden aan de dijk zet, voor ons niet, voor de speler niet, voor de nieuwe club niet en ook al niet voor de competitie. Dit jaar was de e n i g e grote stap die ze hadden kunnen zetten het record van de jaren 80 verbreken, dat is het minste wat je had kunnen doen, langst actief in het bestaan van de club actief in de eredivisie. Vanaf dag 1 had ik er geen hoop in dat ze het zouden gaan halen. En het is zo zonde, je had maar +1 punt nodig en +3 doelsaldo of maar 1 extra overwinning. Extra zuur is dat Excelsior voetballend een voldoende scoorde, maar was ook zo vaak o n g e l u k k i g met veel beslissende tegendoelpunten in de laatste minuut.

23 mei 2019 om 09:30

Hij zegt toch ook: "ik ben eindverantwoordelijk en heb gefaald". Of is dat niet naar zichzelf kijken?

23 mei 2019 om 09:35

Vandaar ook dat ik het woordje 'zeker' er aan toevoeg 😉

23 mei 2019 om 14:07

Doet ie ook. Maar ja, goed dat we hier een voorbeeld hebben van dat voetbal niet zo simpel is als "ze hebben gewoon een schop onder de kont nodig" wanneer het slecht gaat met een team.

Vind het persoonlijk wel jammer dat Excelsior degradeert puur omdat de club altijd wel goed beleid voert en met hun begroting het toch aardig knap is om steeds er in te blijven. Alleen hun kleine kunstgras veld en de sfeer op woudenstein in het algemeen gaat niet gemist worden want dat is nooit eredivisie niveau geweest. Ook vind ik het voor de muniz alleen maar goed dat hij degradeert apparte man met een hele arrogante uitstraling.

Gelukkig een plastic veld minder. Hebben het met minimale middelen altijd goed gedaan. Bel wel blij dat Koolwijk weg is. Als Ajacied volg ik alleen de wedstrijden van Ajax, maar tegen Koolwijk is het altijd oppassen. Lomp en onbehouwen overtredingen maken en nooit zelden een kaart krijgen. Ik heb het niet zo op schoppers (maar dat is mijn mening).

En waarom hoor je dan toch in de eredivisie thuis terwijl je net bent gedegradeerd? Triest voor de 'Few but loyal', maar verdere zie ik niet wat er zo vreemd is aan deze degradatie.

23 mei 2019 om 09:46

Ze horen er in ieder geval niet thuis qua prestaties dit seizoen natuurlijk.
Maar hij doelt misschien meer op de club zelf en zijn historie. Nu weet ik niet veel van Excelsior, maar ik vind het bijvoorbeeld ook jammer dat een club als Nac degradeert. Niet door het gevoerde beleid en prestaties, maar door het publiek en historie vind ik ze in de Eredivisie passen. Misschien dat hij ook zoiets bedoeld.

Maar nogmaals, qua prestaties dit seizoen verdienen ze het inderdaad niet.

Idd vind het ook zonde. Maar een plastic veldje minder is positief. Maar normaal gezien dus soms met een uitschieter zoals venlo bv nou prima meedoet kan je wel een selectie maken. Roda,rkc,excelsior,graafschap,fortuna,nec,almere,go ahead en mischien nog wel meerdere zalndit traditioneel stokje wisselen worden. Lijkt mij persoonlijk ook geen flikker aan.

Zou afgezien van die 4.000 mensen die daar op de tribunes zitten iemand hier erg rouwig om zijn? Excelsior is een club die voor mijn gevoel gewoon in de eerste divisie hoort. Je schaamt je toch kapot als je bedenkt dat er in het buitenland misschien mensen naar de Nederlandse samenvattingen kijken en dan Ajax, PSV en Feyenoord in die overdekte fietsenstalling zien voetballen...

23 mei 2019 om 11:43

Met die 4000 op de tribune gemiddeld toch bijna elke wedstrijd volle bak!
Ben het met je eens, Excelsior hoort gewoon in de KKD thuis.

23 mei 2019 om 14:09

Bij elk Excelsior-artikel hoor je mensen "kunstgras weg" roepen, zullen mensen hier rouwig om zijn, wat denk je zelf?

23 mei 2019 om 14:40

Liever denk ik een gevulde fietsenstalling dan tegen een half lege groene tempel kijken...
Excelsior is en zal het lelijke eendje blijven, niks mis mee lijkt mij. Ze hebben als kleinste nog de meeste invloed gehad de laatste decennia in het verloop van de kampioenschappen

Ze zijn niet in staat geweest om echt door te groeien als club zijnde. Daardoor bleef het elk jaar maar weer afwachten met welke spelers ze de competitie zouden starten, hoe sterk ze ze zouden zijn etc. Dan kan een aantal jaar goed gaan, maar er komt een jaar dat het niet goed uitpakt. Je moet op een gegeven moment doorgroeien als organisatie (zie Heracles).

23 mei 2019 om 10:39

"ze zijn niet in staat geweest om echt door te groeien als club zijnde."

Met een stadion met maar 4.400 plaatsen en twee grotere, populairdere clubs in dezelfde stad zijn de groeimogelijkheden natuurlijk sowieso vrij beperkt.

23 mei 2019 om 11:41

Precies - daarom niet onlogisch dat ze niet structureel in de ED zullen blijven.

Sorry hoor, maar als je als trainer Fortes rechtsbuiten zet snap je er niet veel van. Heeft misschien een paar balletjes erin geprikt, maar in alles zie je dat hij een gemankeerde rechtsback is. Hij had beter met Edwards en Bruins vanaf de zijkanten kunnen spelen met El Hamdaoui op 10.

Maar goed, dat blijft koffiedik kijken. Feit blijft dat Excelsior met dit team nooit uitgeschakeld had mogen worden tegen Rkc. M.a.w. Moniz valt zeker wel wat te verwijten.

Nou Emmen....
Maak maar vast een lijstje klaar van spelers die interessant zijn:

El hankouri
Bruins
Koolwijk
Ali Messaoud
Hadouir
Fortes

Met het leegloop wat dreigt haal je makkelijk weer basis/breedte spelers erbij met ervaring eredivisie

23 mei 2019 om 11:24

El Hankouri speelt bij FC Groningen, ik denk dat je doelt op El Hamdaoui maar die inmiddels ook alweer bijna 35 jaar oud. Koolwijk wordt dit jaar 34 jaar oud en Hadouir wordt zelfs 37. Ik denk dat het voor Emmen goed is om naar een iets jongere categorie spelers te kijken.

23 mei 2019 om 15:39

Redouan el Hankouri bedoel ik.
Is nog een A speler, die ik met jeugdwedstrijden gezien heb.
Talentvolle jongen.

Qua leeftijden heb je gelijk, maar ik bedoel ook niet dat ze allemaal moeten komen.

Maar een Koolwijk is wel iemand met leeftijd en ervaring wat soms bij Emmen ontbreekt.
Moet nog zien of Anco Jansen blijft.

Dan is 30+ wel gewenst
Mocht een Bruins en Koolwijk komen, ben ik zeer tevreden....

vacant
Bijl
Kuipers
Bakker
Cavlan
Mousa
Koolwijk
Chacon
Jansen
De Leeuw
Bruins

Misschien een uitstekend moment voor een van de clubs om Jerdy Schouten op te pikken. Lijkt toch echt nog wel wat rek in te zitten. Misschien Twente nu Matusiwa naar Groningen lijkt te gaan??

Moniz is een blaaskaak die het erg met zichzelf getroffen heeft, maar overal waar hij werkt binnen zeer korte tijd al door zijn werkomgeving wordt uitgekotst. Die man geeft zo hoog op van zichzelf dat hij ten koste van alles zijn eigen werkwijze moet en zal implementeren. Als een olifant door de porseleinkast gaan heeft nog nooit ergens gewerkt. Direct na je aanstelling spelers over de kling jagen omdat je wil scoren met de goedkope retoriek van hard trainen werkt altijd averechts.

Het lag dit jaar niet aan de selectie, die was zoals eigenlijk altijd prima in orde en meer dan in staat om zich te handhaven.

Allereerst zeggend: schrijnend dat voetballend Nederland hierom juicht vanwege kunstgras. Terwijl de club gewoon uitstekend beleid voert met de minste middelen. Daarin tegen juichen ze voor de terugkeer van clubs die een janboel maken van de financiã«le huishouding. Is dat nou een kwaliteitsverbetering in het voetbal?

De trainer moet zich schamen. Edwarts speelde belabberd en bleef heel de wedstrijd erin. Je moet een doelpunt forceren en dan haal je je controleur (schouten) eruit. In de laatste minuten breng je Van De Meer terwijl je El Hamdaoui hebt zitten op de bank, met jaren ervaring. Vervolgens staat Fortes, van origine verdediger, als aanvallende middelvelder/buitenspeler. Je hebt met Omarson een bewegelijke spits die geen aanspeelpunt is terwijl de buitenspelers te ver teruggetrokken staan.

Ik zie allerlei tactische fouten vanuit de trainer. Het meest knauwende is de instelling van de spelers, ik had een team verwacht dat speelde met het mes tussen de tanden. Dit zijn geen ferme jongens, stoere knapen. Eerder lamme schapen, softy jongens.

23 mei 2019 om 14:17

Kunstgras hoort niet thuis op het hoogste niveau (ook niet in de kkd). Excelsior is verder een leuke club met gezond beleid maar voetbal wordt gespeeld op echt gras. Daarmee zeg ik dus niet dat je maar wanbeleid moet voeren met echt gras.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. VloetMiddenvelder228
A. Mendes MoreiraAanvaller215
E. ÓmarssonAanvaller215
A. DamenKeeper220
J. ZwartsAanvaller218
T. VerhaarAanvaller172
A. ValpoortAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

0 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2019- Excelsior
2018-2018 Trenčín
2017-2018 Randers FC
2016-2017 FC Eindhoven
2015-2015 Notts County
Laatste voetbalnieuws

Sparta bereikt toch nog akkoord met stadsgenoot na ‘schandalig bod’

Sparta Rotterdam heeft zich per direct weten te versterken met Jeffry Fortes, zo maken zowel de Spangenaren als stadsgenoot Excelsior zondag bekend via de officiële kanalen. De dertigjarige verdediger zou na...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Everton en Internazionale naderen een akkoord over Matias Vecino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren