De Jong over bizarre situatie: ‘Ging op een gegeven moment heel Europa door’

Donderdag, 23 mei 2019 om

De Graafschap won woensdag met 2-0 van SC Cambuur, waardoor de Doetinchemmers nog twee duels met Sparta Rotterdam moeten overleven om in de Eredivisie te blijven. Trainer Henk de Jong is blij dat zijn ploeg nog kans maakt op lijfsbehoud, ondanks het feit dat hij volgend seizoen aan de slag gaat bij SC Cambuur, dat nu dus in de Keuken Kampioen Divisie blijft acteren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat De Graafschap gaat degraderen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door mt87)

Heel Europa? Lijkt me tikkeltje overdreven, maar zo is Henk. Hoewel het natuurlijk een aparte situatie was, denk ik niet dat veel voetbalfans in Europa überhaupt op de hoogte waren van de situatie.

23 mei 2019 om 07:56

Is niet overdreven hoor. Dit verhaal verscheen ook in de engelse kranten en op de grotere social media kanalen.

23 mei 2019 om 08:06

Dan heb je verkeerd gedacht.

23 mei 2019 om 08:21

Niet zo moeilijk tegenwoordig, zie vz

Wat een gewldige kerel. Hoe zou je niet van Henkie kunnen houden?!

23 mei 2019 om 09:22

Vrij simpel. Niet overtuigd van zijn kwaliteiten als trainer en niet geloven in dat zijn werkwijze het maximale uit een groep haalt. Zijn nuchterheid en "liefde voor de club en supporters" is in sommige gevallen wat mij betreft ook gewoon gespeeld. Mij pak je niet met een heleboel oneliners. Dus "houden van"? Nee. Wel een ontzettend sympathieke man, daar niks op aan te merken. Ideale schoonzoon. Het is hem gegund dat het hem goed gaat in Leeuwarden!

Kan iemand me neer vertellen over het nieuwe stadion van Vambuur? Hoeveel zitplaatsen bijvoorbeeld?

23 mei 2019 om 09:39

De planning is 15000 plaatsen. De winst moet vooral behaald worden in de beter faciliteiten voor sponsoren, die zijn nu ver onder de maat.

23 mei 2019 om 15:34

@nrvier, weet je ook welk gras er in komt te liggen? Kan me voorstellen dat je bij de bouw van een nieuw stadion met allerlei factoren rekening moet houden wil echt gras erin willen renderen. Als de eredivisie eis om echt gras te hebben er uiteindelijk doorkomt (kwestie van tijd, denk ik) schiet je jezelf dan wel in de voet.

23 mei 2019 om 15:45

Een hybride grasmat, dus het kunstgras gaat eruit.

Ik denk dat de situatie ook anders was geweest als ze elkaar in de laatste ronde van de PO hadden getroffen. Nu had geen beide clubs na deze twee wedstrijden zekerheid van promotie/lijfsbehoud. Dus ook al had Henk de Jong het bewust verkloot ten voordele van Cambuur dan nog had hij geen garantie dat Cambuur volgend jaar in de eredivisie zou spelen. En hij heeft gelijk dat Cambuur er nog niet klaar voor is. Eerst maar weer eens bovenin meedraaien in de Kkd. Het is echter wel tekenend dat de nummer 10 het de nummer 17 van de eredivisie zo lastig kan maken en met iets meer scherpte zo uit had kunnen schakelen.

23 mei 2019 om 09:50

Maar had de graafschap het dan echt zo lastig tegen cambuur?

23 mei 2019 om 09:56

Ja, ik vond het niet heel overtuigend en ben benieuwd hoe ze het tegen Sparta gaan doen.

23 mei 2019 om 12:18

Het feit dat de twee goals van De Graafschap uit standaard situaties gevallen zijn, zegt al iets. Ze hebben nog meer kansen gehad, maar Cambuur was niet minder. Ze blaften alleen wel, maar beten niet. De Graafschap heeft bovendien (wat ik in de LC las vanochtend) geen pech gehad met de scheids. Ook gisteren weer. Desalniettemin denk ik dat het goed is dat Cambuur niet promoveert. Niet stabiel. Wel een paar spelers met potentie. Misschien onder Henk volgend jaar betere prestaties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

32 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2019- SC Cambuur
2017-2019 De Graafschap
2014-2016 SC Cambuur
2013-2014 SC Cambuur
2013-2013 SC Cambuur

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren