Transfervrij vertrek na degradatie Excelsior: ‘Is niet mijn intentie geweest’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Excelsior verslikte zich in de halve finale van de Keuken Kampioen Divisie in RKC Waalwijk (1-1 gelijkspel na 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd), waardoor een abrupt einde komt aan het verblijf op het hoogste niveau. Een en ander heeft gevolgen voor het spelersbeleid in Kralingen, want naar alle waarschijnlijkheid zullen er de nodige spelers vertrekken, nu de degradatie een feit is. “Het is een ramp. Ze zijn al vijf jaar in de Eredivisie en horen daar ook. Dat voel je als je in de kleedkamer bent”, zegt de vertrekkende trainer Ricardo Moniz na afloop tegen FOX Sports.

“Dit doet heel veel met mij, maar dat laat ik nooit merken”, zo vervolgt hij. “Je leert je beschermen, zo zit ik in elkaar. Maar het is vreselijk. Ik moet de spelers in deze tijden steunen, maar we hebben ons over twee wedstrijden schandalig gepresenteerd. Mijn tijd bij Excelsior was eervol en dankbaar”, doelt de opvolger van Adrie Poldervaart op zijn tijdelijke verblijf bij de degradant. “Je voelt je ook verantwoordelijk. Daar loop ik niet voor weg. Dan moet je gewoon zeggen dat je gefaald hebt, punt.”

Algemeen directeur Ferry de Haan heeft een drukke zomer voor de boeg. Voor Moniz moet een opvolger worden gevonden, terwijl de degradatie als gevolg heeft dat er op financieel gebied niet veel mogelijk is wat betreft het aantrekken van spelers. “Dit is een ramp, sportief kan je weer helemaal opnieuw beginnen“, verzucht de bestuurder van Excelsior. “We dachten dat we een eind waren en dat zijn we in de organisatie ook, maar dit is gewoon een knauw. Dat had niemand aan het begin van het seizoen voor mogelijk gehouden. Gedurende het seizoen voelde je het wegglippen en kwam je in een neerwaartse spiraal. We moeten nu een Keuken Kampioen Divisie-begroting maken, daar waren we al mee bezig. De Eredivisie-begroting kan in de kast.”

De degradatie bezorgt Luigi Bruins plotseling een transfervrije status, maar de routinier is nog helemaal niet bezig met een eventueel vertrek. “Ik ben er doodziek van”, bevestigt de 31-jarige Rotterdammer. “Wij kunnen het alleen onszelf verwijten. Ik ben hier als kleine jongen opgegroeid en afgelopen vijf jaar was ik hier actief. Degraderen doet gewoon heel veel pijn. Je weet dat degradatie voor elke club heel zwaar is. Maar wij zijn de club met de kleinste begroting, dus dan komt het misschien wel extra hard aan.”

Bruins voelt er weinig voor om in het openbaar te filosoferen over zijn toekomst op voetbalgebied. “Eerst deze klap maar verwerken. Bij degradatie ben ik inderdaad weer transfervrij. Dat is niet mijn intentie geweest. Die was om hier te blijven en af te sluiten. We zullen de komende tijd gaan kijken”, zo besluit de middenvelder van Excelsior.Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door leicester)

Feyenoord gaat altijd voor oud-Feyenoorders. Zeker de transfervrije en wat creativiteit en voetbal op het middenveld Zou er niet misstaan. Heb Bruins altijd wel een goede voetballer gevonden en wens hem het beste.

22 mei 2019 om 22:30

Feyenoord mag echt wel hoger mikken dan Bruins hoor. Voor Excelsior en voor andere clubs uit het rechter rijtje is het een prima speler maar Feyenoord heeft toch niks aan dit soort spelers. De spelers die er nu lopen zijn jonger en beter.

22 mei 2019 om 22:32

Vond hem dit seizoen echt niet goed. Speelde in mijn ogen vooral op basis van zijn verleden (toen vond ik hem wel echt goed) maar om nu over Feyenoord te praten slaat natuurlijk nergens op. Zie hem aan de onderkant van het rechter rijtje misschien wel aan de bak komen, maar dat is denk ik de max

22 mei 2019 om 22:45

Je weet dat Bruins al een verleden heeft bij Feyenoord? Buiten dat is Bruins niet het niveau dat Feyenoord na moet streven als ze de weg omhoog weer willen vinden.

22 mei 2019 om 23:41

Bruins in z'n topdagen was nog nooit goed genoeg voor Feyenoord (ja, hij heeft al eerder bij Feyenoord gespeeld) en nu al zeker niet. Lijkt in sommige wedstrijden wel een parodie op een profvoetballer

23 mei 2019 om 08:18

"Zou er niet misstaan". Niet iedereen met het stempel creatief en wat voetbal in de voeten kan zomaar in de basis geknald worden, hè.. Dat is alsof je Jack Tuyp maar richting Ajax praat omdat het wel een scorende spits is. Zou ook niet misstaan.

Ironisch genoeg moet het management van Excelsior even navragen bij RKC wat daar gebeurd is na de degradatie uit de ED.
Excelsior verricht al 5 jaar een wereld wonder door zich veilig te spelen met goed voetbal vaak ook nog.
Had graag Van Der Graag zien doorgaan vorig seizoen.
Maar goed de Eerste Divisie wordt wederom erg interessant volgend jaar

Excelsior heeft een wereldprestatie geleverd door 5 jaar in de eredivisie te blijven maar nu valt het kwartje helaas een keer de andere kant op. Kon natuurlijk niet goed blijven gaan, ze hebben gewoon een te klein budget om op de lange termijn een eredivisie club te worden en daarom is dit ook niet echt een verrassing. Ze hebben met geweldig beleid en vaak goed voetbal echt een rol in de eredivisie gespeeld. Als ze dit beleid voortzetten zie ik ze in een paar jaar wel terugkomen. Zolang ze maar goed naar spelers blijven scouten en vasthouden aan hun filosofie.

Jammer maar helaas. Zie persoonlijk liever Excelsior gaan en Sparta komen (of De Graafschap blijven). Excelsior heeft zich de afgelopen 5 jaar soms erg knap weten te handhaven maar met zo'n krap budget kan dat niet continue goed blijven gaan. Nieuwe begroting kan erbij gepakt worden en proberen om weer door te gaan

Blij dat ze eruit zijn, stadion is eredivisie onwaardig. Fans mis je ook niks aan. Prima ontwikkeling.

Dan kunnen al die B acteurs die ook bij NEC hebben gezeten weer naar een andere club huppelen totaal geen binding meer met een club die spelers... ( messaoud, koolwijk, burnet etc)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen38-31
16.Excelsior33-33
18.NAC Breda23-45
Voor de complete stand: Eredivisie

5 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Everton gaat André Gomes definitief aan de club binden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren