Go Ahead Eagles mag blijven dromen van Eredivisie na treffer in extremis

Woensdag, 22 mei 2019 om 20:25Demen Bulbul

Go Ahead Eagles mag blijven dromen van een rentree in de Eredivisie. De ploeg van John Stegeman won woensdagavond met 0-1 van FC Den Bosch en dat is voldoende voor een finaleplek in de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs. Afgelopen zondag hielden beide ploegen elkaar in bedwang (2-2) en op basis van de uitzege gaan the Eagles naar de finale, waarin RKC Waalwijk, over twee duels te sterk voor Excelsior, op 25 en 28 mei de tegenstander is. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen op het hoogste niveau.

In de eerste helft was vooral de spanning bij beide ploegen goed merkbaar en bleef goed voetbal achterwege. Richard van der Venne was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer voor de bezoekers uit Deventer. Bij de eerste mogelijkheid bracht Wouter van der Steen bekwaam redding en bij de tweede kans raakte de middenvelder van de paal met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Jort van der Sande, trefzeker voor de Bosschenaren tijdens de eerste ontmoeting in de Adelaarshorst van afgelopen zondag, zag een afstandsschot van ongeveer twintig meter langs het doel vliegen.

De eerste kans van de tweede helft was voor de ploeg van John Stegeman. Paco van Moorsel anticipeerde op een voorzet van Jeff Stans en trapte niet in de buitenspelval van de thuisclub, maar kwam net tekort om de bal te juiste richting mee te geven. Ook de thuisspelende ploeg vervolgde de jacht op de openingstreffer en Van der Sande leek de 1-0 aan te tekenen. Zijn kopbal van dichtbij miste echter precisie, waardoor Hobie Verhulst redding kon brengen en de gelijke stand intact hield. Kort daarna kwam Thomas Verheydt de aanvalslinie van de Deventenaren versterken en maande Stegeman zijn elftal om meer risico’s te nemen.

Het resulteerde in een laatste halfuur met nogal wat spanning. Een schot van Jaroslav Navratíl ging voorlangs en aan de andere kant deed Van der Sande er alles aan om het verschil te maken. De aanvaller in Bossche dienst ging gretig naar het gras na een duel in het strafschopgebied, maar arbiter Martin van den Kerkhof wuifde de protesten weg. Een inzet van Luuk Brouwers werd op tijd onschadelijk gemaakt door de verdediging van Go Ahead, terwijl ook Danny Holla twee goede mogelijkheden in rook zag opgaan. Stegeman gebruikte met het inzetten van Maarten Pouwels zijn laatste troef. De boomlange invaller wist niet het broodnodige doelpunt te maken. Dat deed Jeroen Veldmate wel, want de verdediger was alert bij een hoekschop en kopte ongehinderd raak. Zijn elftal blijft mag dus blijven hopen op Eredivisie-voetbal, terwijl alles en iedereen in Den Bosch zich opmaakt voor een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door silaz)

Jammer dat Den Bosch het in de slotfase heeft weggegeven want ik had die mooie club na 14 jaar wel weer eens in de Eredivisie willen zien. Ik vind GAE ook wel een mooie club en ik hoop dat zij nu gaan promoveren. Ik hoop dat TOP Oss de 0-2 achterstand tegen Sparta nog kan goedmaken en hopelijk gaat TOP Oss samen met GAE promoveren dit jaar.

22 mei 2019 om 20:33

Nou niet met dat veld hoor. Man wat was dat een kut veld zeg. De bal rolde echt met tegenzin.

22 mei 2019 om 20:38

Dat veld gaat eruit deze zomer.

22 mei 2019 om 20:35

Ik had het Den Bosch ook wel weer een keer gegund, voor de uitstraling van de ED is het te hopen dat GAE en Sparta/de Graafschap het halen, maar zou het bijzonder grappig vinden als Top Oss het haalt

Yes yes yes! Was niet echt goed vandaag maar dat kan ook nauwelijks op zo'n verschrikkelijke "grasmat". Heerlijk zo aan het einde. Paar jaar ouder geworden vanavond maar op naar RKC..

Kijken of Veldmate ook bij GAE vertrekt als men promoveert omdat hij de uitdaging in de Eredivisie niet aan wil gaan, net als bij Emmen.

Verder heb ik wel een voorkeur voor GAE boven RKC in de Eredivisie, mooie sfeervolle club wel die doet denken aan de Engelse 5e klasse.

22 mei 2019 om 20:34

@Fey. Hij gaf zelf aan dat mochten ze het redden hij blijft. Al zie ik ze niet promoveren tegen RKC. Gevaarlijk talentvol ploegje hoor.

Heerlijk. Na 3 wedstrijden de veel betere ploeg en niet te winnen nu eens heerlijk andersom. Zonder de betere te zijn toch winnen! Het moest een keer zo zijn. Komisch ook dat DBO al vanaf minuut 80 begon te zingen Shit on Eagles en het gelijkspel al vierden. Wel alle credits voor de aanvoerder die eerlijk en rustig analyseert.

22 mei 2019 om 20:40

Je was de vorige wedstrijd beter ja. Maar de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen was den bosch echt beter hoor. En waarom zou Den Bosch het gelijkspel niet mogen vieren als ze met die stand doorgaan? Moeten ze rouwen omdat ze er op dat moment beter voor stonden? Vreemd ventje ben je.

22 mei 2019 om 20:47

@FootbalVIP. Iets met te vroeg juichen en wie het laatst lacht.. Snapje? Niks vreemds aan.

22 mei 2019 om 21:15

Dus bij go ahead wordt nooit gejuicht als ze voor staan? De wedstrijd is dan tenslotte nog niet afgelopen waardoor het nog mis kan gaan. Ik snap je theorieën niet kerel. Als je op het punt staat door te gaan mag je vrolijk zijn en juichen, zo simpel is het.

De Eagles hoef ik echt niet in de Eredivisie te zien. Vind het een geen leuke club en die trainer vind ik ook helemaal niks. Hopelijk wint Rkc.

22 mei 2019 om 20:53

Wat is er niet leuk aan de Eagles? Mooi ouderwets stadion die wekelijks vol zit en een ploeg die aanvallend voetbal speelt. Tsja als je daar niet van houdt ...

22 mei 2019 om 20:56

Het is natuurlijk een kwestie van smaap mallepietje. Sommige mensen vinden een stadion op een kaal industrieterrein nou eenmaal leuker (waarmee ik niet wil zeggen dat dat hier het geval is want ik ken Benzema z'n clubvoorkeur niet)..

22 mei 2019 om 23:44

Wekelijks vol? De derby was als enige uitverkocht dit seizoen. Verder geen slecht woord over Gae. Mooie nostalgische club.

23 mei 2019 om 07:22

Uitverkocht is inderdaad wat anders, maar wekelijks meer dan 8k op een totale capaciteit van 9,5k (inclusief uitvak meen ik) is toch wel vol te noemen..

22 mei 2019 om 20:55

Uiteraard kijk ik door een rood/gele bril, maar ik vind het razend knap wat Stegeman bij ons heeft gepresteerd. Hij begon (na een rampjaar van de Eagles) met een compleet nieuwe selectie en doet bijna het hele jaar bovenin mee. Alleen de laatste weken draaide het niet zo lekker meer en verloren we veel. Gelukkig net op tijd weer scherp voor de play-offs..

22 mei 2019 om 21:18

@Harmr. Niet overdrijven. Het niveau was erbarmelijk. Ook in de thuispot. En dan vooral omdat er nog altijd een gebrek aan scorend vermogen is. Als je zoveel kansen hebt en zo zelden scoort ben je echt niet scherp. Scherp waren ze de vorige play offs toen tegenstanders werden weggeveegd.

22 mei 2019 om 21:24

Gezien de tweede seizoenshelft vind ik ze een stuk scherper. Natuurlijk kan het veel beter in de afronding maar ik heb hoop ik een goede afloop..

22 mei 2019 om 20:58

Beiden clubs zijn mooie ploegen. En een aanwinst voor de eredivsie

23 mei 2019 om 01:08

Wat is er mis met Stegeman? Zeer redelijke trainer, die altijd veel uit zijn materiaal weet te halen. Had hem eigenlijk wel graag bij een AZ, Utrecht of misschien zelfs Feyenoord willen zien.

Jaaaaaaaa, in de finale juichen voor de natuurgras clubs.

22 mei 2019 om 20:43

Ji bent een echte juicher 🤗. Hoop dat Eagles winnen.

Ik sta volledig neutraal in deze play-offs, maar wat een ontzettend leuke confrontatie straks tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. Ben benieuwd wie er promoveert van de 2. Natuurlijk jammer voor Excelsior en Den Bosch, maar hopelijk promoveert Den Bosch dan iig volgend seizoen wel.

22 mei 2019 om 20:58

Van mij mag Den Bosch best naar de ED, maar dan wel met een echte grasmat en niet met dit verschrikkelijke stuk rubber die werkelijk iedere bal doet vertragen. Vreselijk om te zien. Ik zapte af en toe naar RKC tegen Excelsior en had de indruk dat het daar veel minder vertraagde..

Eagles kwam een paar keer goed weg door hun keeper. Wel blij dat de Eagles door zijn, hopelijk redden ze het tegen RKC. Die zijn wel in bloedvorm .

22 mei 2019 om 20:50

@FCT. Inderdaad. Iedereen inclusief Veldmate waren blij dat 't RKC is maar ik zou liever Excelsior hebben. Echt geen wonderploeg en die hebben de meeste druk dan. Eagles mogen zij moeten. Beter dan een RKC die een getalenteerde gevaarlijke ploeg heeft. Maargoed we gaan het zien . Toch wel een toetje hoor al die play off duels.

22 mei 2019 om 20:52

Voordeel is wel dat ze spierings missen, die is geschorst. Ik duim in iedergeval voor de Eagles!

Hopelijk haalt Eagles het net als de Graafschap. Worden mooie beladen potjes dan met Twente, Zwolle en de Graafschap erbij.

22 mei 2019 om 20:59

Dat zou echt te gek zijn als de superboeren het ook redden. Die wedstrijden die jij nu noemt zijn fantastische affiches voor alle partijen..

22 mei 2019 om 23:41

Zeker. Heracles mag ook in het rijtje en het oosten rules met 6 teams in de eredivisie. Emmen reken ik gemakshalve ook mee.

23 mei 2019 om 06:47

7 stuks... Met Vitesse er nog bij😁

Proficiat Eagles, fcdb heeft het zelf laten liggen deze match een van de kansen had er wel in mogen gaan. Vandaag was Eagles effectiever en ze hadden er niet eens zoveel kansen voor nodig als in de thuis match. Ik wens RKC veel succes toe in de match tegen de Eagles....niet omdat ik een slecht verleizer ben maar puur omdat RKC altijd al mijn sympathie heeft.... keurige nette club, leuke supporters en de derby tegen hun is altijd gezellig.

22 mei 2019 om 21:11

... dus je hoopt eigenlijk dat wij winnen opdat de derby tegen RKC behouden blijft?

Dank voor de felicitaties. Vandaag hadden jullie verdiend te winnen, afgelopen zondag hadden wij het duidelijk af moeten maken. Dat is voetbal..

22 mei 2019 om 21:37

hahaha lol... ik ben er niet rouwig om dat de derby in stand blijft, maar RKC heeft de gunfactor van mij. Hoe dan ook de play-off tegen de Eagles was alles behalve saai en 2 x stadion vol met een prachtige sfeer... niet altijd goed voetbal maar enorm spannend en er gebeurde veel. iig werd er echt gevoetbald om de knikkers met passie...strijd.

Had niet verwacht dat mijn kleine clubje (met zoveel eredivisiegeschiedenis) het zou winnen van Excelsior; ook n sympathieke club, maar zwak in de vorige match...
Hopelljk 2 leuke ontmoetingen. GAE de meer fysieke, RKC voetballend ietsiepietsie beter.
Dat de beste moge.winnen

Zonde, heb het idee dat er met de nieuwe situatie in Den Bosch sinds een tijdje, meer potentie in die club zit dan in een Eagles.
GAE, Excelsior maar ook een RKC.. allemaal van hetzelfde laken een pak. Te kleine nietszeggende accomodatie, waardoor men weinig mogelijkheden heeft om door te groeien. Degradatie voer voor komend seizoen lijkt me.

22 mei 2019 om 22:57

Nietszeggende accommodatie in Deventer? Juist ja..

Laten we eerst maar eens promoveren en daarna hoop putten uit het seizoen van Emmen en Fortuna die zich knap veilig gespeeld hebben..

23 mei 2019 om 09:12

Het is een schattig stadionnetje, maar het is, ondanks renovaties, gewoon verouderd en niet meer van deze tijd. Dat vind ik ook van een Excelsior of RKC. Zonder moderne accommodatie waar meer geld uot te halen valt, kunnen deze clubs nooit doorgroeien tot een stabiele eredivisie club. Indien de Eagles of RKC promoveren zullen ze rap kansloos degraderen.

23 mei 2019 om 00:26

Adelaarshorst een nietszeggende accommodatie? Jij bent zeker van na de koffie (marine uitdrukking). Google maar eens voordat je onzin loopt te spuien😏

23 mei 2019 om 09:14

Jep, nietszeggende accomodatie als je door wil groeien. Leuk voor de tweede divisie maar met de Adelaarshorst kun je net zo min structureel in de Eredivisie blijven als Feyenoord kan aanhaken bij de top zolang ze in de Kuip blijven. RKC, Eagles, Excelsior, het is allemaal degradatie voer. Ik zie liever een club promoveren die op langere termijn stabiel in de Eredivisie kan blijven. Al heb je die zekerheid natuurlijk nooit.

23 mei 2019 om 01:47

Als het jordania-verhaal straks wordt afgekeurd zit er juist geen enkele potentie meer in db! Mooi dat de Eagles naar de finale gaan, hopelijk winnen ze deze ook!

23 mei 2019 om 07:24

Waarom zou dat afgekeurd kunnen worden? Ik volg die ontwikkelingen niet zo..

Mooi dichtbij. Heracles,Fc Twente, Eagles, Graafschap,Zwolle ( Emmen)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.AZ60
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. BotosMiddenvelder72
L. BrouwersMiddenvelder71
O. HeilMiddenvelder70
W. HahnKeeper70
P. RommensMiddenvelder70
M. BerdenAanvaller70
CardonaAanvaller70
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

1 fan
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren