Lewandowski hoopt op deal met Manchester City: ‘Hij is een superspeler’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Robert Lewandowski heeft de clubleiding van Bayern München aanbevolen Leroy Sané aan te trekken als opvolger van Arjen Robben. De aanvaller spreekt zich tegenover BILD lovend uit over de vleugelspeler van Manchester City. “Leroy is een superspeler met geweldige kwaliteiten en enorm veel potentie”, aldus de Pool.

Lewandowski noemt Sané tegenover de Duitse krant een ‘topspeler’. “En dat is precies wat Bayern nodig heeft”, aldus de topscorer van de Bundesliga. “Als er iemand komt, moet hij er direct staan. Bij Bayern kunnen we niet iemand twee jaar de tijd geven om zich te ontwikkelen. Je moet vanaf je eerste wedstrijd wat toevoegen aan ons elftal.”

Sané is onder trainer Josep Guardiola lang niet altijd verzekerd van een basisplaats en wordt daarom al langere tijd in verband gebracht met een vertrek uit Manchester. The Citizens namen de aanvaller in 2016 voor 44 miljoen euro over van Schalke 04. Dit seizoen maakte de 23-jarige Duitser in 31 competitiewedstrijden tien doelpunten.

Bayern trok voor volgend seizoen alleen nog verdedigers aan: Lucas Hernández komt voor tachtig miljoen over van Atlético Madrid, terwijl Benjamin Pavard voor 35 miljoen euro wordt overgenomen van VfB Stuttgart. Lewandowski rekent op meer aankopen. “Ik weet dat er nog meer op komst is. Bayern is nog niet klaar op de transfermarkt.”


Poll

Denk jij dat Leroy Sané volgend seizoen bij Bayern München speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door robinozaurus)

Je moet er maar eens op letten, maar Lewandowski ergert zich heel vaak kapot aan Muller en Coman. Bij Coman door egoisme, bij Muller door gebrek aan onkunde. Ik snap hem wel. Hij is een van de beste op zijn positie. En dan wordt je omringd door zulke spelers. Gnabry deed het dan nog vrij goed. Robben en Ribery is passe. James zit op de bank. Ik vind het onbegrijpelijk. Logisch dat hij minder presteert dan aantal jaren geleden.

22 mei 2019 om 17:20

Robben heeft in zijn hele periode met Lewandowski geen eens 20 assists aan hem hem gegeven. Het schijnt dat ze over en weer bij elkaar 20 goals zijn gescoord door een wisselwerking van Robben en Lewa. VI had die staistiek deze week in een quiz. Ik was in shock. Lewandowski wil niets liever dan een Sane. Btw Coman, als die fit is en speelt, is ook een hele fijne voor Lewa.

22 mei 2019 om 17:20

Lewa is zelf ook een vrij grote ego, ergert zich aan iedereen. Coman kon dit seizoen zeker 10/12 assisten hebben( na zijn lange blesure) maar als je de kansen niet afwerkt moet je niet zeuren. Müller vind ik zwak, heeft niks te zoeken bij Bayern meer.. sané zou een droom zijn

22 mei 2019 om 17:50

@Alcantara
Een spits moet doelgericht en ego zijn. Uiteraard is het een extratje als de spits ook anderen weet te betrekken. Maar zijn functie is scoren.

De flankspeler niet. Die moet van de assists leven. Lewandowski zat tot nu toe in een ploeg die weinig tot niet in zijn diest speelt. Die werd dus gek. Het gaat hier niet om 1 of 2 wedstrijden. Maar om 50 wedstrijden per jaar, jaar in jaar uit. Dan wil ik jou ook zien als je flankspeler je blijft overslaan.

22 mei 2019 om 18:17

Over Lewa: Hij mist heel veel kansen... hij scoort er ook veel natuurlijk maar hij mist regelmatig wel veel grote kansen, kunnen bayern fans die elke week kijken zeker bevestigen..

22 mei 2019 om 20:35

Diegeopeladona, ik zie jou soms dingen zeggen.
'een flankspeler moet leven van assists'. Heb jij het decennium van de buitenspelers gemist?
De 'klassieke buitenspeler' bestaat nog amper. Bijna in de gehele Europese top speelt er een linkspoot op rechts en andersom. Buitenspelers scoren net zo vaak of vaker dan dat ze een assist geven.
Dat geldt voor o.a. Messi, Ronaldo, Salah, Mane, Sterling, Sane, Bernardo Silva, Mahrez, Hazard, Robben, Reus. Ribery is de enige top buitenspeler die meer assists (93) heeft gegeven dan goals (80) gemaakt in de afgelopen 10 jaar ofzo.

23 mei 2019 om 00:48

Mozias
Messi zet is geen klassieke buitenspeler, omdat zijn rol meer een spelverder en soms zelfs valse spits is. Maar zelfs al zou je hem daartoe rekenen, dan nog is hij iemand die iedere wedstrijd zijn spits minimaal 3x voor de goal zet. Als Messi met CR in een team zat, dan had CR makkelijk 60 goals per seizoen gescoord. En nu we bij CR zijn beland is hij ook al jaren geen buitenspeler meer. Juist hij is sinds Mourinho omgebouwd van flank naar spits. Ik heb geen bezwaren van het willen scoren door de flankspeler, maar als je spits er beter voor staat dan geef je die bal af. Bernardo silva, david silva, Sane Mahrez zijn allen continu bezig hun spits te lanceren. Salah is altijd een spits geweest die uit de drukte vlucht naar de flank. Dat is iets heel anders dan een flankspeler willen zijn. Overigens juist bij Salah en Mane zag je vorig jaar dat ze elkaar in scoringspositie brachten. Frequent. Dit jaar is de concurrentie onderling groot, en is de samenwerking tussen beide minder, dan nog hebben ze in 2 jaar elkaar meer goals gegund dan Robben en Lewa dit elkaar in 5 jaar hebben gegund. Dus zelfs nu het minder gaat komt het niet bij elkaar in de buurt.

Sterling is eigenlijk geen egoist, ook al scoort hij veel, hij speelt vaak genoeg de bal over aan zijn medespelers in scoringspositie. Heeft samen met Sane ook zo een 30 assists pp gegeven afgelopen 2 seizoenen in de PL.

Hazard is eigenlijk net een Messi. Hij is een speler in vrije rol, eigenlijk was hij een spelverdeler, maar gaat de drukte uit naar de flanken. Hazard probeert vaak genoeg zijn spits te lanceren, maar laatste 4 jaar heeft Chelsea bijna ieder jaar een spitsenprobleem. Een jaar ging het lekker met Diego Costa, en toen was Hazards aandeel daarin groot.

Reus en Gotze waren voor Lewa topleveranciers. Ze betrokken hem bij het spel en hij speelde daar met veel meer plezier dan dat hij bij bayern doet. Hij straalde toen, en die 3 gunden elkaar alles.

Ik ben het er wel met jou eens dat de klassieke vleugelspelers er niet zomaar op het allerhoogste zijn. Maar ze zijn niet uitgestorven. Want een Coman, een Gnabry, Pedro, en ik zou zeker ook een Sane hiertoe rekenen zoeken wel hun man op om hun spits daarna te bedienen. Maar bij de mindere goden spelen nog steeds veel spelers die wel klassieke flankspelers zijn. Denk aan bijv een Navas.

Bij Robben is er bijna expres de drang om zijn spits niet te bedienen. Soms kun je bijna denken dat Robben vindt dat zijn spits niet bij zijn team hoort. Alleen als hij niets anders kan, maar dan ook echt niets zoekt hij zijn spits op.

22 mei 2019 om 17:21

Een gebrek aan onkunde lijkt me eigenlijk vrij ideaal.

22 mei 2019 om 17:48

dankje voor de opmerking. moest ff lachen op kantoor!

22 mei 2019 om 18:04

Lewandowski is sowieso al snel geergerd als hij niet de man is die de goal maakt. Dat was in de tijd van Robben niet anders. Hij is een geweldige spits, maar hij is niet bepaald een teamspeler en dat maakt het allemaal heel erg jammer.

22 mei 2019 om 18:07

Bij Dortmund was hij absoluut een teamspeler. Nul gedoe met Reus en Gotze. Alleen bij Bayern met Robben en Ribery nam dit extreme vormen aan. Die 2 waren niet bezig met hem als spits. Dan loop je als marionette rond. Dat kan niet. Daarom werd Robben onder Heynckes lange periode wissel gezet. Hij snapt niet dat hij vooral de spits moeten bedienen. Wat moet het frustrerend zijn om zo een plieggenoot in je team te hebben terwijl je zelf de spits bent.

22 mei 2019 om 18:14

Dat is ook nogal overdreven. Het is natuurlijk niet ideaal, maar met Robben en Ribery had Lewandowski de beste cijfers uit z'n carriere. Het probleem is vooral dat het ego van Lewandowski hem inmiddels al een tijd in de weg zit. Hij is er niet slechter van gaan spelen, maar het is tegenwoordig wel ontzettend irritant om naar te kijken.

Bovendien ben ik benieuwd welke periode je bedoelt. Als je het namelijk over vorig seizoen hebt; Robben was toen al niet meer de oude en Heynckes weet natuurlijk ook wel dat je dan beter voor andere opties kunt gaan.

23 mei 2019 om 00:26

Ik deel echt jouw mening niet. Ik zou je willen uitdagen om 4 wedstrijden van Robben met Lewa te zien en alleen al even op te letten hoevaak Robben Lewa overslaat terwijl die hem de bal moest geven. De cijfers van Lewa hebben helemaal niets met Robben te maken dus. Dat is mijn punt, Robben heeft hooguit 10 a 15 assists aan Lew geleverd. Samen, bij elkaar dus waren de 20 in al die jaren goed voor 20 goals (waarbij de een de ander assisteert). Hoeveel is dat? 4 doelpunten per seizoen? 2 a 3 assists aan Lewa over een heel seizoen door 1 vd beste flankspelers van afgelopen 10 jaar op de spits? Ik zou Robben op een gegeven moment willen fileren dan, als ik spits was, he.

En nogmaals een spits spreek je niet aan op het willen scoren he.. Dat is immers zijn doel. Af en toe een ander voor de goal lanceren is een mooi extratje. Daar hoort ook een bepaalde persoonlijkheid bij. Je moet heel doelgericht zijn. Een flankspeler zijn rol is om de spits in die positie te brengen. Af en toe scoren a la, maar je doel is je spits lanceren. Bij Robben was die balans te veel de andere kant op doorgeslagen. Hij was te doelgericht. Dus ja, het zou mij niets verbazen als Lewa volgend seizoen, met de juiste flanken meer dan 35 goals scoort. En dit terwijl Lewa beduidend minder is geworden dan 4 of 3 jaar geleden.

22 mei 2019 om 18:58

Lewandowski is een echte spits en ergert zich heel vaak aan medespelers als hij de bal niet krijgt. Soms zie je ook dat hij niet juicht omdat niet hij maar een ander het doelpunt heeft gemaakt. Juist Lewandowski wil altijd met Müller spelen. Een statistiek van maart 2019 op basis van 38 wedstrijden toont aan dat Bayern (gemiddeld 2,8 tegenover 1,7) en vooral Lewandowski (gemiddeld 1 tegenover 0,5) in de 27 wedstrijden met Müller veel meer gescoord heeft dan in de 11 wedstrijden zonder Müller.

22 mei 2019 om 20:49

Elphenomeno moet je niet serieus nemen. Zeker niet als het over Mueller gaat. Hij probeert het niet eens meer te verbergen dat hij Mueller niet mag en dat gaat zover dat hij dingen (zoals dat gelul van hierboven) gaat zitten verzinnen.

Het vervelende is dat mensen hem geloven omdat hij alles hierzo voltypt.

Iedereen die Bayern volgt weet heel goed dat Lewandowski juist heel graag speelt met Mueller, is meerdere keren daar zeer duidelijk over geweest toen Kovac Mueller ernaast zetten,

Maar Lewandowski ergert zich dus zo erg aan Mueller dat hij in de media zegt dat hij beter speelt met Mueller in zijn rug dan met andere spelers.

22 mei 2019 om 22:40

Je kunt het gelul noemen of me niet serieus nemen, je reageert blijkbaar wel steeds op me. Ergens weet je dat ik deels gelijk heb.

Misschien heb je gelijk dat ik soms te ver ga rondom spelers als Muller en Martinez. Laat ik voorop stellen dat Muller een absolute legende is van zowel Bayern als het Duitse nationale elftal. Maar je kan niet ontkennen dat het na 2014 bergafwaarts is gegaan. Zowel bij Duitsland als bij Bayern zijn de cijfers gewoon aantoonbaar minder geworden.

Dan over Martinez. Die gozer heeft tegen Liverpool 2 wereldpotten gespeeld. Absoluut waar. Echter ook genoeg waardeloze potten (nurnberg uit was het toppunt). Martinez is wanneer je defensief speelt en op counters loert ideaal als defensieve middenvelder die de 2 centrale verdedigers extra steun biedt.

Echter is Bayern in nagenoeg elke wedstrijd in Duitsland de bovenliggende partij. Ik denk dat je met een voetballende speler veel meer creativiteit hebt en ten tweede worden de aanvallers sneller bereikt.

Beide jongens kun je er ook prima bij hebben. Ik vind echter dat ze niet meer goed genoeg zijn voor de basis. Ik vind het de zwakkere schakels in het elftal. Bayern komt ermee weg in de Bundesliga ja, je moet na de top 5 van Europa kijken. Juve, Barca, Psg, Real, City, Liverpool zijn je concurrenten niet Dortmund of Leipzig.

Bayern is in mijn optiek de laatste 2 a 3 jaar wat weggezakt. Een elftal moet altijd ververst worden met nieuw elan. Bayern heeft te lang gewacht met doorselecteren. Voor een club als Real geldt exact hetzelfde.

En dat Lewandowski dat aangeeft snap ik. Er zijn maar weinig spelers die hun medespelers openlijk gaan bekritiseren in de media. Maar waar Muller oneindig krediet lijkt te hebben, was dat bij James nauwelijks het geval.

23 mei 2019 om 07:10

Ik reageer op iedereen die constant onwaarheden zit te verspreiden over de club die ik volg. Dat je het continue blijft zeggen betekend niet dat het niet waar is. Persoonlijk heb ik niets tegen je overigens hoor. Het is puur een meningsverschil op dit vlak dus hopelijk voel je je niet persoonlijk aangevallen omdat ik er continue inga, en soms wat hard.

Dat Martinez niet altijd basis hoeft te staan klopt maar dat heeft vooral te maken met de manier van spelen van de tegenstander. Goed genoeg is hij voor alle wedstrijden alleen tegen alles onder de top 6 kan je met een wat aanvallendere speler spelen.

Met zoveel berichten over Sané en Bayern gaat het er toch hoopvol uitzien .
Ik hoop dat Bayern echt werk van hem gaat maken, de verdediging is wel rond mits Boateng niet vertrekt (wat ik liever wel zie gebeuren) en het middenveld is zoals altijd bomvol. Dus ik zal zeggen alle aandacht op Sané, Werner en nog een keeper.

22 mei 2019 om 17:22

Waarom een keeper als ik vragen mag? Jullie hebben nog Neuer, Ulreich en talent Fruchtl. Oprecht benieuwd hoor.

23 mei 2019 om 12:24

Neuer is zijn topvorm gewoon simpel gezegd kwijt en is ook al oud en de laatste jaren vaak geblesseerd, Ulreich is prima om als tweede doelman te fungeren, maar ik zie hem liever niet weer een heel seizoen keepen. Fruchtl zie ik graag een kans krijgen, maar de laatste jaren is er geen jeugd meer die een kans krijgt helaas..

24 mei 2019 om 12:14

Oke oke, welke keeper zie je graag komen als vervanger voor Neuer en wat te doen met neuer?

22 mei 2019 om 17:36

Werner vind ik persoonlijk geen Bayern-spits. Meer een type voor Dortmund.

22 mei 2019 om 18:09

Ook zie ik Werner bij lange na niet zo renderen als Lewandowski. Zo'n indrukwekkende speler vind ik Werner eerlijk gezegd niet.

22 mei 2019 om 17:52

En toch vind ik dat juist raar. Bayern strikt spelers vaak juist zonder bombarie. Pats boem en het is er opeens. Dus deze strategie vind ik on-Bayerns.

22 mei 2019 om 22:42

De markt veranderd. Vroeger kon je rijk worden als dokter, tegenwoordig heb je alleen maar internet, een apparaat en een goed werkend plan nodig.

Ik zal ook niet weten welke aankopen van rond de 20 miljoen Bayern meteen zouden versterken. Brandt hebben ze laten lopen. Werner lijkt volgned jaar transfervrij te komen. Maar Sane is een absolute wereldspeler. Meteen halen indien mogelijk.

Jullie mogen hem voor 150 miljoen euro hebben Lewnadowski. Mocht het daadwerkelijk kloppen dat jullie niet verder willen gaan dan 70 a 80 miljoen euro, betrek dan maar Alaba in deal met Sane. Man City kan een nieuwe linksback goed gebruiken.

22 mei 2019 om 17:47

Ben jij de technisch directeur? Sane al willen laten gaan is bizar genoeg, zal me totaal niet verbazen als die minder dan 100 miljoen oplevert.

22 mei 2019 om 17:49

Sane geen basisplek geven vind ik bizar.

22 mei 2019 om 20:22

Voor wie zou die moeten spelen dan volgens jou? Bernardo Silva en Sterling waren dit seizoen de absolute uitblinkers bij City

24 mei 2019 om 09:15

Bernardo ipv David Silva op het middenveld en Sane op de vleugel. Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Mendy, Fernandinho, De Bruyne, Bernardo, Sterling, Aguero, Sane.

22 mei 2019 om 18:06

Ik denk niet eens dat ze Sane gaan verkopen. Hij heeft geweldige cijfers en als hij speelt heeft hij een enorme impact en drive. Dat soort spelers zijn erg zeldzaam tegenwoordig.

22 mei 2019 om 18:42

Sane staat nog maar tot 2021 onder contract en weigert te verlengen. Man City kan hem nog 1 jaar behouden en daarom ook die vraagprijs van 150 miljoen euro, maar als Sane daadelijk nog maar 1 jaar onder contract staat, zal hij max 100 miljoen euro opleveren.

22 mei 2019 om 19:18

Sane gaat gewoon naar Bayern, voor 70-75 mln, no worries.. Wil weg, weigert te verlengen en weet al dat Bayern staat te popelen om hem vast te leggen.

City kan in dat geval dus kiezen voor het geld (met misschien nog wat extra's aan bonussen) of ze blijven zitten met een (jonge) speler die niet wil (of mag).
Mochten ze hem aan zijn kontrakt willen houden dan kan dat natuurlijk, maar gaat hij alleen maar minder opleveren, zeker als hij niet speelt..

22 mei 2019 om 20:10

Oke, ik wist niet dat hij wil vertrekken en daardoor het contract niet wil verlengen.

Ja ja ja zo lees ik het graaf. Intensifieer deze geluiden nog meer, totdat het wordt verwenzenlijkt. Dit zou het beste zijn wat Bayern de afgelopen 5 jaar gedaan heeft. Deze deal mag niet stuk, en moet absoluut per direct gesloten worden. Sane, Lewa, Gnabry/coman daarachter Thiago..pff om van te watertanden.

Sané wil weg ivm uitgangspositie , wil zijn contract niet verlengen en Pep is akkoord met een verkoop. Een bedrag van 100 miljoen moet met een looptijd van 2 jaar voldoende zijn. Zet Havertz op 10 en haal de ligt dan is de Europees kampioen de komende jaren bekend. GK: Nuebel LA: Lucas CV: De Ligt CV: Suele RA: Kimmich CM: Thiago CM: Goretzka CAM: Havertz LAM: Sané RAM: Gnabry SP: Lewandowski. Bank: Neuer , Coman, Martinez , Pavard, Tolisso, Mueller, Sanches, Alaba, Davies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

328 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Bayern München 8 12 2 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
2016/2017 Bayern München 33 30 5 0
2015/2016 Bayern München 32 30 2 0
Laatste voetbalnieuws

Bayern incasseert gelijkmaker in blessuretijd; Weghorst redt punt in topper

Bayern München is zaterdagmiddag op de valreep tegen puntverlies aangelopen. Der Rekordmeister leek de nieuwe koploper van de Bundesliga te gaan worden, maar incasseerde drie minuten in de blessuretijd tegen FC...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren