AZ verrast door besluit Adam Maher: ‘De signalen stemden ons positief’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Het Algemeen Dagblad meldde eerder op de dinsdag al dat Adam Maher gaat vertrekken bij AZ en zijn club heeft dat gerucht nu bevestigd. De middenvelder heeft, tot teleurstelling van de Alkmaarders, besloten zijn aflopende contract bij niet te verlengen. Max Huiberts had niet gerekend op het besluit van Maher. “Het heeft ons verrast”, reageert de directeur voetbalzaken van AZ tegenover Voetbal International.

Huiberts ging ervan uit dat Maher zou verlengen in Alkmaar. “We kregen aanvankelijk signalen van Adam en zijn zaakwaarnemer (Sigi Lens, red.) die ons positief stemden”, aldus de bestuurder. “We waren in afwachting van een reactie op onze laatste contractaanbieding. In plaats daarvan kregen we een telefoontje dat Adam gaat vertrekken. Dat heeft ons verrast.”

Maher kreeg vorige zomer een contract bij de Noord-Hollanders, nadat hij al een tijdje zijn conditie op peil hield bij zijn oude werkgever. De middenvelder bloeide op onder trainer John van den Brom en groeide uit tot een van de belangrijkste spelers. Met zijn sterke spel zou Maher de interesse van andere clubs hebben gewekt, want zijn naam werd reeds gelinkt aan Feyenoord en een stap naar het buitenland.

De aflopende verbintenissen van Ricardo van Rhijn en Piet Velthuizen worden eveneens niet verlengd. Ron Vlaar kan wél bijtekenen in Alkmaar. “Met Ron hadden we de afspraak dat we na het seizoen de balans zouden opmaken”, vertelt Huiberts. “Aangezien hij een prima seizoen met veel wedstrijden heeft gedraaid, kunnen we daar zeer tevreden over zijn. We moeten zijn contractverlenging nog formaliseren, maar dat gaat goed komen.”


Poll

Snap jij de beslissing van Adam Maher?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door master d)

Lijkt mij een leuke toevoeging voor Feyenoord. Die kunnen wel wat creativiteit gebruiken op het middenveld en voor hem zelf is het ook een leuke stap.

Toch wel triest, mocht na mislukte jaren bij PSV terug naar AZ wat vrijwel als enigste het volle vertrouwen in hem had. Na 1 jaar gaat ie er weer vandoor!

22 mei 2019 om 15:54

Bij echt vertouwen had je hem natuurlijk niet een 1 jarig contract moeten geven. Daarnaast, volgens mij had Maher vorig jaar redelijk was opties na zijn Twente tijd,

22 mei 2019 om 16:05

Of in ieder geval afgelopen weken al concreet moeten worden.

22 mei 2019 om 16:06

Er was niet echt sprake van vol vertrouwen. Hij heeft eerst een hele tijd mee getraind om zijn conditie op peil te houden, waarmee hij uiteindelijk een contract heeft afgedwongen. Dat hij het zo goed zou doen had niemand vooraf verwacht. Spijtig dat hij bij de eerste mogelijkheid weer meteen vertrokken is.

@genieterr,

Geloof niet dat hij zoveel opties had hoor. AZ liet hem alleen maar meetrainen op basis van het verleden destijds met geen intentie voor een contract.

22 mei 2019 om 20:36

Maher had echt geen interessante aanbiedingen anders had hij zijn conditie niet op niveau hoeven te houden bij AZ. Echter door blessures bij AZ van o.a. Vejinovic heeft AZ gekozen om Maher een contract te geven voor een jaar. Aangezien AZ voldoende middenvelders heeft voor volgend jaar zit AZ met een dillema. Vejinovic verkopen, Maher laten blijven maar voor hoeveel en hoelang. Daarnaast mag hij de doorstroming van de jeugd niet teveel in de wegstaan.

22 mei 2019 om 16:01

Ben het met je eens psv-dor-liv. Clubliefde zie je steeds minder. Maher is weer interessant voor de markt, dus kan AZ het bekijken.

22 mei 2019 om 16:44

Ja, en als AZ een betere speler had kunnen aantrekken dan Maher hadden ze dat gedaan. Naïef gewauwel altijd over die clubliefde, dat speelt hooguit mee in de laatste fase van iemands carriere.

22 mei 2019 om 17:50

Onzin jij heeft een contract voor 1 jaar

Balen, te lang gewacht denk ik. Hierdoor komt er wel weer ruimte voor Koopmeiners op het middenveld, dus dat is dan weer positief. Graag wel een nieuwe CV halen dan Huiberts!

22 mei 2019 om 15:56

Die Max Huiberts lijkt wel op Marcel Brandts. Ook die vertikte het om de defensie te versterken. Dat heeft Az toch wel veel punten gekost in het eerste seizoenshelft. Anders had je misschien zomaar derde kunnen eindigen.

22 mei 2019 om 16:03

Huiberts moet deze maand sowieso maar eens aantonen dat ie zn vak verstaat. Nog geen assistent, selectie die op aantal posities echt moet worden versterkt. En dit jaar graag voor de voorrondes EL beginnen

22 mei 2019 om 16:11

Eens. Heeft geweldige deals gesloten bij de verkoop van Janssen, Alireza en Weghorst maar inkomend is het grotendeels bijzonder matig en veel te laat. Ben bang dat hij weer het volste vertrouwen in Ron Vlaar als CV heeft voor komend seizoen en daarmee ga je het simpelweg niet redden, al was die dit jaar nog wel aardig.

22 mei 2019 om 16:10

Als hij het gaat proberen met Wuytens en Hatzidiakos word ik echt boos. Wuytens is altijd geblesseerd en Hatzidiakos is slecht.

22 mei 2019 om 16:15

Die Hatzidiakos zou bij Telstar nog worden weggestuurd. De enigste fatsoenlijke verdediger is Vlaar (koopmeiners is een middenvelder) en dat zegt genoeg. Mogen gerust twee centrale verdedigers gehaald worden. Dit keer ook geen vaag talent uit de 3e Bundesliga of uit jong Ajax, maar iemand met een beetje eredivisie ervaring in de benen.

22 mei 2019 om 18:49

Wie zou je willen zien?
Ik kan naast Memisevic (die dit jaar veel op het middenveld speelde overigens) niet echt een verdediger in Nederland bedenken die direct een versterking is voor AZ op dit moment.

Zal wel naar Feyenoord gaan al betwijfel ik of dat een succes wordt. Bij PSV gigantisch mislukt. Twente was ook geen succes. Kan best zijn dat Maher zo'n speler is dat enkel bij AZ functioneert

22 mei 2019 om 16:27

@raubaht, bij FC Twente functioneerde Adam Maher eigenlijk naar behoren. Althans dat staat me bij. Alleen wilde hij na de degradatie van de Tukkers niet op KKD-niveau voetballen. Ik verwacht overigens dat Maher de lokroep van John van den Brom, de nieuwe trainer van FC Utrecht, niet kon weerstaan. En zet hij zijn voetballoopbaan voort in de Galgenwaard. Voor mij is het een gevalletje: een plus een is twee.

Was te verwachten, het duurde allemaal veel te lang. Wel een lekkere steel in de rug vooral voor de supporters die hem net als speler van het jaar hadden uitgeroepen. Hij bleef ook maar naar zijn zaakwaarnemer wijzen als hem een vraag over zijn toekomst werd gesteld. Zeer jammerlijk en ondankbaar voor Az die hem juist de kans hebben gegeven weer op waarde te komen.

22 mei 2019 om 16:39

Waarom nou weer in godsnaam ondankbaar? Hij mocht op basis van het verleden meetrainen en zijn conditie op peil houden. Hiermee heeft hij een 1-jarig contract afgedwongen en dit contract heeft hij -met goed spel- uitgediend. Dan is de deal toch netjes afgerond? Je zou ook kunnen stellen: als AZ hem langer wilde hebben, konden ze hem toch vanaf het begin ook een meerjarig contract voorschotelen?

De persoon Maher stelt me zeer teleur. Bij de eerste de beste gelegenheid pakt hij alweer zijn biezen. Klinkt misschien triest, maar hoop toch echt dat hij faliekant mislukt. Aldus een gefrustreerde AZ’er!

22 mei 2019 om 16:45

Maar als AZ een betere speler had kunnen halen dan Maher, had jij dan Maher in de basis willen staan omdat het zo'n clubjongen is? Iedereen kijkt toch naar z'n eigen belang, zowel de club als de speler.

23 mei 2019 om 08:05

Wij hebben hem toch de kans gegeven om zijn carrière weer kleur te geven of niet? Heeft alle vertrouwen gekregen, maar laat ons weer net zo makkelijk vallen. Dan ook nog aangeven dat hij graag wil blijven, nee, Adam is een rat die ik niet meer in Alkmaar hoef te zien.

23 mei 2019 om 07:48

De frustratie spat er vanaf inderdaad, triest... Beter neem je het je club kwalijk dat ze hem maar een 1 jarig contract gaven! Maher valt niks te verwijten, heeft zich namelijk netjes aan zijn 1 jarige contract gehouden!

Meneer Huiberts maakt wel vaker misrekeningen. Zeg maar zijn hele aankoopbeleid (minus Maher) is daar dit seizoen op uitgedraaid met miskleunen als Johnsen, Rotariu, Bergsma, Vejinovic en van Rhijn Dit terwijl buiten AZ iedereen het gevoel had dat Maher zomaar eens een andere stap zou willen maken.

22 mei 2019 om 20:56

Bergsma, Vejinovic, van Rhijn hebben niets gekost. Rotariu nauwelijks iets. Johnsen flink. En te laat. Is (nog) niet in staat het AZ spel te spelen. Boadu is waarschijnlijk 1e keuze. Van Rhijn backup en zeker geen basisspeler. Vejinovic was begin van het seizoen zwaar geblesseerd geraakt. Bizot is gehaald sinds tijden weer een prima keeper. Idrissi vorig jaar prima gestart echter nu minder in vorm. Maar verdedigend mag er zeker wel geinvesteerd worden.

22 mei 2019 om 21:23

Inderdaad fantastisch beleid om 40 miljoen binnen te halen met de verkoop van ruim 40 doelpunten Weghorst en Jahanbaksh, om daarna geen cent uit te geven aan adequate vervangers. Resultaat een lachwekkende uitschakeling in Europa. Je kan roepen dat ze geen cent gekost hebben en niet voor de basis gehaald zijn. Maar op de bank hebben ze ook niks toegevoegd. De afrekening voor de aangetrokken spelers van afgelopen zomer komt nu en op Maher na heeft AZ geen moer aan ze gehad.

Tsja je kan er van vinden wat je wil maar Maher heeft nog altijd de vrijheid om te doen wat hij het beste acht voor zichzelf. Zijn contract liep af en Az had eerder moeten handelen. Wel kan je zeggen dat Az hem een kans gegeven heeft en wat terug kan doen en dat heeft hij ook dit seizoen gedaan. Zijn werk zit erop en hij wil verder, prima toch. Zelf denk ik wel dat het sportief beter was geweest voor hem om nog een jaartje bij Az te blijven. Een 2a3 jarig contract tekenen, nog een seizoen vlammen en daarna vertrekken. Hij is nog altijd maar 26 jaar en zo zou je ook Az wat kunnen opleveren.

Benieuwd waar dit op stuk is gelopen. Vanuit AZ zou ik hem ook niet zomaar een ontzettend bedrag aan tekengeld en salaris geven, dat is niet het beleid dat er wordt gevoerd. Maher snap ik ook; die kan ergens een mooi bedrag aan tekengeld beuren en waarschijnlijk ook zijn salaris een lift geven.

Feyenoord moet hier overigens niet aan beginnen, dat zou wel getuigen van heel weinig beleid.

22 mei 2019 om 23:18

FC Utrecht is mijn eerste gedachte toen ik dit las, gaat met v/d Brom mee naar Utrecht.

22 mei 2019 om 23:51

Waarom een stap terug? Totaal onlogisch. Dan had hij bijgetekend. Gaat naar het buitenland om zijn zakken te vullen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

359 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Utrecht 9 1 3 0
2018/2019 AZ 25 1 5 0
2017/2018 Jong PSV 2 0 0 0
2017/2018 FC Twente 16 1 3 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik heb hem altijd een typische Ajax-speler gevonden en dat vind ik nog steeds’

Bart Ramselaar en Adam Maher staan aankomend weekend met FC Utrecht tegenover ex-werkgever PSV. Beide middenvelders belandden op jonge leeftijd bij PSV, maar slaagden er uiteindelijk niet en hebben het voetbalplezier...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren