‘Het is niet ondenkbaar dat we een speler van Real Madrid naar Alkmaar halen’

Woensdag, 22 mei 2019 om

AZ keek in de afgelopen jaren een paar keer in de keuken bij Real Madrid, terwijl begin dit jaar ook een afvaardiging van de Koninlijke naar Alkmaar kwam om te kijken hoe er bij de club wordt opgeleid. Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de goede relatie die is opgebouwd met de Koninklijke en laat weten dat dit in de toekomst mogelijk ook kan betekenen dat er spelers van Real Madrid gehuurd kunnen worden.

“We hebben door de jaren heen inderdaad een goede relatie opgebouwd met Real Madrid. Onlangs, bij de opening van de indoorhal, speelde onze Onder-16 de openingswedstrijd tegen de Onder-16 van Real Madrid”, reageert hij via de officiële kanalen van zijn club op een vraag van een supporter.

“In februari was er een delegatie van Real-trainers en studenten te gast bij AZ om de manier van opleiden, talentontwikkeling en talentenherkenning te bekijken. Wij zijn ook al een paar keer bij Real Madrid geweest om te leren van hun manier van opleiden. Een leerzame en bovendien waardevolle ervaring bij de beste jeugdopleiding van Europa”, vervolgt hij zijn verhaal.

Huiberts sluit dan ook niet uit dat de goede banden tussen de twee clubs in de toekomst ook worden gebruikt voor het uitwisselen van spelers: “Gezien de goede samenwerking is het niet ondenkbaar dat we in de toekomst een speler van Real Madrid op huurbasis naar Alkmaar halen. We zijn echter geen huurclub. Ons streven is om spelers in eigen beheer te hebben, alleen in uiterste gevallen kijken we naar de optie om spelers te huren.”

Vlaar over Van Persie: 'Natuurlijk denk ik dan altijd aan die goal tegen Spanje'
Meer video's

Poll

Vind jij dat AZ in de toekomst spelers moet gaan huren van Real Madrid?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door london calling)

Zou toch mooi zijn als ze bijvoorbeeld een Brahim Diaz naar de eredivisie weten te halen door die goede band?

22 mei 2019 om 14:06

Ik denk dat je eerder er van uit kan gaan dat ze alle twijfelaars van het 2e kunnen huren. Diaz zit tegen het 1e aan die verhuren ze echt niet aan een club als Az.

22 mei 2019 om 14:13

Denk eerder aan gasten als Fran Sol. Jongens die heel stapsgewijs hun carriere moeten beginnen, niets te zoeken hebben bij Real Madrid, maar wel heel talentvol zijn.

22 mei 2019 om 14:13

Diaz lijkt me echt te hoogggegrepen die gaat voor t 1e van madrid, dat is echt een toptalent van real.

22 mei 2019 om 14:42

Haha laatste wedstrijden belangrijk voor Real Madrid. Ja, die gaat wel even naar AZ.

Ik hoop dat die band toch een stuk dieper is dan huiberts hier nu verklaart. Een oefenpotje tussen de -16 clubs stelt natuurlijk vrij weinig voor, en een kijkje nemen in de jeugdopleiding, zo nodig wederzijds, is ook iets wat echt heel veel gebeurt zonder dat daar perse een hele goede samenwerking uit voort bloeit.

Max Huiberts blijft een grote blaaskaak, niet te geloven. Mensen nemen hem toch niet meer serieus ondertussen met al zijn boute uitspraken. Hij schiet altijd alle doelen en streven voorbij...

AZ moet zsm van hem af.

22 mei 2019 om 14:15

Hoor juist louter positieve verhalen over hem. Jeugdopleiding werkt fantastisch want er worden ieder jaar weer grote talenten afgeleverd bij het eerste elftal en AZ doet al jaren mee om plek 3 in de eredivisie. Heb niks met het AZ publiek, maar ook het stadion zit volgens mij altijd goed gevuld. Enige wat nog echt ontbreekt is voor de winter structureel meedoen in de EL, maar dat is denk ik een kwestie van tijd met het talent en aankoopbeleid wat ze hebben.

22 mei 2019 om 14:28

Ja, maar komt dit door hem of door zijn voorganger(s)? Hij komt alleen maar in het nieuws met extravagante uitspraken en dit is m.i. niet de juiste manier. Hij past wat dat betreft wel aardig bij een wannabe club zoals AZ, want zo wordt die club inmiddels gezien.

De uitspraak over de beste jeugdopleiding ter wereld is er weer zo éã©n om anderen te kleineren. Dit is voor hem helemaal niet meetbaar, want hij is niet overal geweest. Bovendien zegt hij dit om er weer zelf beter van te worden om misschien een spelertje te kunnen huren van RM.

22 mei 2019 om 14:47

De haat moet we diep zitten? De verwijzingen naar beste jeugdopleiding is gemaakt toen we ook tot beste jeugdopleiding van Nederland werden benoemd. De uitspraken dat we een van de beste jeugdopleidingen van Nederland zijn is een uitspraak die feitelijk onderbouwd word. Waar AZ openlijk voor uitkomt is dat ze op gebied van innovatie voor proberen te lopen op de rest. Welicht mag hij dit aspect dan wat minder benadrukken. Daarnaast zijn er uitspraken geweest dat we strucutreel de top 3 willen blijven aanvalen met af en toe een uitechieter naar boven. Vergelijkbaar met de recente uitschieters van Ajax in Europa. Het zou natuurlijk prachtig zijn als AZ structuree een bedreiging kan vormen, idem voor Ajax in Europa. Dat heet daarnaast ook uitspreken van ambitie. De 4e club van Nederland zijn we inmiddels wel (in mijn ogen). Zolang het beleid goed is mag de ambitie uitgesproken worden dat we meer willen dan de nummer 4 zijn. Welicht is het hoogmoed. Maar zeker geen arrogantie of wannabe taffarelen. Ik ruik hier pure jaloezie of afgunst richting AZ.

Kijk hem eens trots zijn, spelers van Madrid naar Alkmaar halen. Opleiden voor een andere ploeg, iets wat clubs als NAC en Vitesse al jaren doen. Hoop dat je snel vertrekt Max, je voegt namelijk niks toe!

Schijnbaar is Bale beschikbaar. Als je een golfbaan in de buurt hebt zal hij best te porren zijn Ik weet nog ze bij NAC zo blij waren met het samenwerkingsverband met City. Op de korte termijn ging dat aardig, maar het heeft ze voor de rest weinig gebracht volgens mij. Een spelertje af en toe huren zoals Huiberts aangeeft is prima voor AZ, zolang het maar geen satellietclub wordt.

Dit zou wel een hele domme zet zijn, zie de voorbeelden in de Eredivisie. Hoop toch niet dat AZ deze voorbeelden volgt. Aan andere kanten is huren misschien wel beter voor AZ, want zijn aankoopbeleid afgelopen zomer was ronduit dramatisch te noemen.

22 mei 2019 om 14:55

Je kan een bepaalde lijn zien in het beleid van AZ. Die vergelijkbaar is met het beleid van Ajax, maar dan op kleinere schaal. Voor mij zijn resultaten belangrijk, zeker nu AZ de ambitie heeft uitgesproken om structureel de top 3 aan te vallen. Alleen is hier ook een grotere financiële basis nodig. Geld wordt met name geïnvesteerd in het complex en faciliteiten. Met hier en daar een aankoop om de selectie in balans te houden. Dat is afgelopen zomer nou niet echt gelukt. Feit is dat wanneer je op deze manier geld kan oppotten, en resultaten gelijk blijven, je in de toekomst het salaris huis omhoog kan gooien en meer gerichte en iets duurdere aankopen kunnen doen om op deze manier de selectie van impulsen te voorzien. Als dat uit de jeugd niet lukt. Verwacht ook in de loop der jaren dat AZ geen spelers als Seuntjes, Johnson en Van Rhjin gaan aantrekken, maar juist spelers die minimaal niveau Midjsto en Svensson zijn. Tot die tijd zal AZ nog steeds de nodige kritiek krijgen, ook terrecht als daardoor Europees voetbal weggeven word. Ben er dan we stellig van overtuigd dat dit in de loop der jaren zijn vruchten gaat afwerpen.

Real Madrid beste jeugdopleiding van Europa?

22 mei 2019 om 23:40

Real heeft de meeste voormalige jeugdspelers die in een van de top 5 competities spelen dus waarom niet....
Je zou ook nog voor Ajax kunnen kiezen, die hebben de meeste voormalige jeugdspelers die ergens op het hoogste niveau spelen in Europa.

Veel van de traditionele top clubs hebben een goede opleiding, Barca, Real, Bayern, United, alleen is het probleem bij top clubs dat het gat tussen de jeugd en het eerste elftal zo groot is geworden dat er nog zelden iemand doorkomt.

Even los van dit interview: waarom wordt Huibers als zo'n goede TD gezien? AZ heeft zich natuurlijk knap hersteld na de DSB-fraude, maar dat valt denk ik andere mensen toe te schrijven dan Huiberts (die pas een jaar of 2/3 op z'n plek zit). Bovendien, is het transferbeleid van AZ de afgelopen jaren wel zo goed geweest? Zie bv. een Johnson, die we toch wel als een miskoop kunnen beschouwen (zo erg dat ze op een gegeven moment Seuntjes maar in de spits zijn gaan zetten).

22 mei 2019 om 16:38

Uitgaand goed met verkopen van Janssen, Alireza, Luckassen en Weghorst maar inkomend allesbehalve goed. Johnsen, Weigelt, Rotariu, Bergsma, Savastano, Dekker, Vejinovic (4-jarig contract ook nog), Mihalik, van Rhijn, Bel Hassani en Friday zijn eigenlijk allemaal geflopt.
Eigenlijk zijn alleen Midtsjo, Idrissi, Weghorst, Bizot en Svensson goede aankopen geweest en dat is een hele matige score in 3,5 jaar tijd. Hij heeft geluk dat er zoveel goede spelers uit de jeugd doorgebroken zijn, anders was zijn slechte inkoopbeleid veel meer opgevallen.

Vraag maar aan vvv hoe goed dat bevallen is met mink peeters.

22 mei 2019 om 22:59

Beter gezegd vraag Peeterrs hoe het bij VVV is bevallen op dat idiote kunstgras en met een trainer die met iedereen ruzie maakt.
Hij had daar nooit heen moeten gaan heeft zijn carierre bijna gekost.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder3312
M. BizotDoelman340
O. IdrissiAanvaller328
A. GudmundssonAanvaller256
B. JohnsenAanvaller226
C. StengsAanvaller213
M. BoaduAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Real Madrid

4235 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3621
G. BaleAanvaller298
T. CourtoisDoelman270
Vinícius JúniorAanvaller182
Daniel CarvajalVerdediger241
M. DíazAanvaller133
NachoVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren