Ödegaard ‘kan nog beter’ dan Ajax: ‘Kijk eens naar die linksback’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Martin Ödegaard is na zijn geweldige wedstrijd tegen FC Groningen van dinsdagavond weer volop onderwerp van gesprek en supporters van Ajax hopen de Noor deze zomer nog altijd in Amsterdam te kunnen verwelkomen. Het door Vitesse van Real Madrid gehuurde talent wordt al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar de kampioen van Nederland, die in hem de ideale opvolger van Hakim Ziyech zou zien. Ploeggenoot Bryan Linssen is echter van mening dat Ödegaard nog wel een niveau hoger kan spelen.

“Alle tweede ballen en halve ballen waren voor ons, dan komen we er voetballend gewoon soms fantastisch doorheen. Met Ödegaard die weer zijn niveau laat zien. Die moet gewoon lekker terug naar Real Madrid gaan, die gaat daar rustig spelen, denk ik”, reageerde de buitenspeler van Vitesse voor de camera's van Veronica Inside.

Linssen denkt dat Ödegaard het niveau van Ajax wellicht al wel ontgroeid is: “Nee, hij kan nog beter. Als je ziet welke jongens er dit seizoen bij Real Madrid hebben gespeeld... Ik weet zeker dat hij toch een niveautje hoger is dan die linksback die daar op een gegeven moment stond te braggelen. Hij is gewoon verschrikkelijk goed.”

Ödegaard ligt nog tot medio 2021 vast in het Santiago Bernabéu en houdt zich zelf op de vlakte over zijn eventuele plannen voor volgend seizoen: “Wanneer je naar een nieuwe club gaat, moet je ook je verstand gebruiken en niet alleen je hart volgen. Ik moet kiezen voor de club waar ik me het best kan ontwikkelen. Dat zal de oplossing zijn. Ik weet het niet, het is moeilijk te zeggen. Ajax is een geweldige club, maar op dit moment focus ik me op Vitesse.”

Ødegaard vindt vergelijking Ziyech mooi: 'Ga eerst met Real praten'
Meer video's

Poll

Ben jij het eens met Bryan Linssen?


Gerelateerd

81 reacties (laatste reactie door nrvier)

Hij speelt nu 1 jaar leuk voetbal... Ik zou niet te hoog inzetten als ik odegaard was.

22 mei 2019 om 12:41

Precies. Hij heeft echt nog wel veel stappen te zetten voordat hij goed genoeg is voor de Europese top/subtop. Ajax zou gewoon een logische vervolgstap zijn in zijn ontwikkeling. Hij moet fysiek nog veel sterker worden. En ik zie hem amper meeverdedigen.

22 mei 2019 om 12:53

Inderdaad, buiten de wedstrijd tegen psv thuis heb ik hem niet gezien bijvoorbeeld uit bij Ajax, PSV of Feyenoord. Leuk hoor tegen groningen maar om dan al meteen te concluderen dat hij het niveau Ajax is ontgroeid is wel erg overdreven

22 mei 2019 om 13:04

Ajax zou inderdaad een logische stap zijn, maar ik denk niet dat real hem laat gaan voor een redelijk bedrag. Ik weet ook niet hoe huur in het beleid van Ajax past.

22 mei 2019 om 13:09

Ik denk het wel. Real moet wat mindere spelers verkopen om ruimte te scheppen voor nieuwe wereldtoppers. Odegaard is nog niet van het gewenste niveau voor Real.
Ik denk dat ze hem wel verkopen voor ongeveer 15 miljoen maar dat ze wel de eerste terugkoopoptie behouden.

22 mei 2019 om 13:18

@cantonaeric

Dan verkopen ze echt geen 20-jarige speler die nog midden in z'n ontwikkeling zit en langzaam maar zeker toch laat zien waarom hij uberhaupt gehaald is. Dan verkopen ze veel eerder een eerste-selectie speler die niet veel speelt of tegenvalt. Dan vangen ze vaak nog een hoger bedrag.

22 mei 2019 om 13:56

Las laatst een bericht hier dat Real wel bereid is om hem aan Ajax te verkopen als ze maar de eerste terugkoopoptie krijgen.

22 mei 2019 om 14:11

@Die-ene

Quote: "ajax zou inderdaad een logische stap zijn, maar ik denk niet dat real hem laat gaan voor een redelijk bedrag. Ik weet ook niet hoe huur in het beleid van Ajax past" .

Ik ben benieuwd waarom je dat denkt. Odegaard heeft nog maar een contract voor twee jaar en de hoofdvraag is of hij bereid is om dat te verlengen. Als dat niet het geval is, zal Real hem wel moeten verkopen omdat Odegaard natuurlijk allesbehalve een gearriveerde speler is en nog uitsluitend naam heeft gemaakt in NL. En dat natuurlijk effect heeft op zijn transferwaarde. Odegaard is een groot talent, maar het zal nog jaren duren voor hij het niveau zal bereiken waarmee hij een basisplaats bij Real kan afdwingen. Als je kijkt naar de middenvelders die Real al onder contract heeft en de spelers die op het verlanglijstje staan, is Odegaard daarvoor de komende jaren al bij voorbaat kansloos. Ik denk dat de kans dat Real hem aan Ajax wil verkopen, al dan niet met een terugkoopoptie, dan ook groter is dan jij ons wilt doen geloven. Real heeft ook belangstelling voor Matthijs de Ligt en als die belangstelling wederzijds is, wordt die kans nog veel groter.

22 mei 2019 om 14:20

@
Sirius

Precies, ik dacht ff dat ik de enige was die zo dacht. Is het niet de hele bedoeling van deze lening van de speler dat hij beter moet worden? En als hij dan inderdaad zich verbeterd dan moet Real hem laten gaan? Dat is dan wel de omgekeerde wereld. Ik zou hem dan liever eerst ergens bij een suptopper gooien in de la liga en kijken of hij het niv daar aankan.

Een speler met zijn kwaliteiten kan altijd bij Ajax terecht als de prijs redelijk is.

22 mei 2019 om 14:23

Juist scepticus. Veel mensen weten niet hoe transfersommen werken. Daar zit echt wel een logica achter.
Contract loopt niet mega lang door.
Salaris van Odegaard is nog niet mega hoog.
Weinig wedstrijden voor Real gespeeld dus nog steeds een risk wat ie echt kan op hoogste niveau.
Dan kan de transfersom niet anders zijn dan tussen de 10 en 20 mijloen afhankelijk van bijv een terugkoopoptie idd.
Je kunt met bovenstaande feiten niet 50 miljoen gaan vragen bijv.

22 mei 2019 om 15:00

@Scepticus38 Dat baseer ik puur op mijn eigen speculatie, geef ik toe. Ik denk namelijk dat Real bang is dat ze een groot talent verliezen. Heel Europa zat achter hem aan en Real heeft hem toen gehaald, niet zozeer omdat zij hem nodig hadden maar omdat ze bang waren dat ze de boot zouden missen en hun concurrenten zouden toeslaan (dit is wederom slechts mijn persoonlijke lezing van de situatie). Als mijn lezing juist is, zal Real hem niet voor een habbebrats laten gaan tenzij ze er van overtuigd zijn dat hij nooit het gewenste niveau gaat bereiken. Als ze wel in hem geloven zullen ze hem denk ik eerder verhuren dan hem verkopen met eerste optie tot terugkoop. Een verhuur bij een spaanse club zal ik bijvoorbeeld veel logischer vinden. Of hij zijn contract verlengt is inderdaad de vraag, maar Real kan dit heel aantrekkelijk maken als ze daadwerkelijk in hem geloven. Wat je zegt over de Ligt klopt, als hij in een deal betrokken kan worden zal Real dat waarschijnlijk wel doen. Ik dacht echter dat de Ligt zijn zinnen op Barcelona gezet had.

22 mei 2019 om 16:03

@clarkkent: salaris niet superhoog? Odegaard verdiend 5 mln per jaar bij real.

En contractduur zegt niets meer tegenwoordig. Kort of lang is alleen van belang bij voetballers, waar je twijfelt. Niet bij talenten.

22 mei 2019 om 16:50

@rolo1984

Quote: " salaris niet superhoog? Odegaard verdiend 5 mln per jaar bij real" .

Is onzin. De inhoud van zijn contract is op straat komen te liggen na de Footbal Leaks. Hij verdiende bij Real EUR 45.000 per week, is 2.340.000,00 per jaar. (bron: https://www.rtlnieuws.nl/node/1384271). In 2018 is zijn contract verengd tot 2021, maar het is niet bekend of daarbij zijn salaris is verhoog en hoeveel.

Quote: "en contractduur zegt niets meer tegenwoordig. Kort of lang is alleen van belang bij voetballers, waar je twijfelt. Niet bij talenten" .

Is ook onzin. Contractduur zegt juist heel veel. Simpelweg omdat je een speler met een 1 jarig contract zakelijk gezien wel moet verkopen als je er nog wat aan wilt verdienen, terwijl bij een twee jarig contract geldt dat je hem wel moet verkopen om te voorkomen dat hij heel veel minder waard wordt als hij nog maar een 1 jarig contract heeft. De reden dat De Ligt zoals het er nu naar uit ziet, een stuk minder gaat opbrengen dan De Jong heeft alles te maken met zijn contract dat nog maar 2 jaar doorloopt, terwijl De Jong nog drie jaar te gaan had en er voor geen directe noodzaak tot verkoop was.

22 mei 2019 om 17:20

@Die-ene

Quote: " Wat je zegt over de Ligt klopt, als hij in een deal betrokken kan worden zal Real dat waarschijnlijk wel doen. Ik dacht echter dat de Ligt zijn zinnen op Barcelona gezet had" .

Ik acht de kans ook niet zo groot dat De Ligt voor Real zal kiezen, maar helemaal uitgesloten is het niet. Daarnaast heeft Real ook interesse aan de dag gelegd voor David Neres. Het is echter niet helemaal duidelijk of die interesse na het aantrekken van Luka Jovic nog actueel is omdat Neres gold als alternatief voor Jovic (en Joao Felix), terwijl het twee totaal verschillende spelers zijn. Neres gaat vanaf 14 juni de Copa America spelen en als hjij het daarin goed doet, kan dat de belangstelling (weer?) aanwakkeren. Er zijn echter ook berichten (o.a. in de T.) dat Ajax en Real momenteel onderhandelen over een tweejarig huurcontract voor Odegaard. Het kan echter ook heel goed zijn dat Odegaard toch onhaalbaar is gebleken voor Ajax (of dat het te lang gaat duren om hem vast te leggen) en daarom is overgeschakeld naar Ianis Hagi die naar verluid ook prima op de vleugel uit de voeten kan en een stuk goedkoper zal zijn, aangezien hij nog voor een Roemeense club speelt.

Heerlijke voetballogica. Omdat hij beter is dan de linksback, moet hij maar op het middenveld bij Real in de basis staan? Dus omdat Linssen beter is dan van der Werff zetten we Linssen voortaan maar centraal achterin

22 mei 2019 om 13:55

Precies. Als Oedegaard bij Real Madrid een keer zo'n bal verspeeld zoals tegen Groningen uit wat direct een goal oplevert, zit hij het volgende duel direct op de bank. Doet hij het daarna nog een keer, zit hij de rest van het seizoen op de tribune.

Sowieso moet hij nog constanter worden en leren arbeid in het defensieve te steken. Hij zal ook veel beter moeten gaan meeverdedigen. want het is nu alibiverdedigen wat hij doet. Hij hobbetl mee, meer is het niet. Bij een absolute topclub komt hij hier nooit mee weg.

22 mei 2019 om 15:40

Zo moet je het denk ik niet zien haha. Kijk naar bijvoorbeeld Zinchenko bij Mancity. Die Jongen stond aanvallende middenvelder bij Psv, vaak zelfs op de bank... Maar zie hem nu, staat gewoon redelijk vaak op linksback bij City ;-)

Nou weet ik niet of Linsen hier een beetje stond te geinen, maar die Odegaard ook niet beter maken dan ie is hoor. Hele goede speler, maar van Vitesse naar Madrid is nogal een stap. Laat het hem eerst maar eens op een niveau hoger laten zien en in Europese duels.

Ziyech was ook verschrikkelijk goed bij twente maar heeft er toch erg goed aan gedaan om zich bij Ajax door te ontwikkelen.

22 mei 2019 om 13:19

Maar Ziyech was wel beter dan Mitchell Dijks!

Zo uitblinken bij Vitesse is wel iets anders dan uitblinken bij de subtop of zelfs middenmoot van Europa. Ajax is juist een geweldige tussenstap om te bevestigen dat hij klaar is voor een grote stap. Als hij dat zo overtuigend doet als sommige Ajax spelers dat dit seizoen hebben gedaan komt hij tenminste ook als een grote meneer binnen bij een club in het buitenland.

Eens. Ik denk dat het ook kapitaalvernietiging is om hem nu voor onder de 30/40 miljoen te verkopen. Verhuren zou de beste optie zijn. Aan Betis of iets dergelijks.

Wie zal Linssen trouwen bedoelen met 'die linksback die daar op een gegeven moment stond te braggelen'?

22 mei 2019 om 12:43

Reguilon bedoeld hij. Vind reguilon trouwens best een talent beter dan Linssen zelf in elk geval.

22 mei 2019 om 12:48

Dat moet bijna wel, he. Ik vind Reguilon niet echt het juiste voorbeeld. Maar volgens mij speelde hij erg pover tegen Ajax, dus dat zal wel zijn blijven hangen bij Linssen.

22 mei 2019 om 12:46

Reguilon, die stond een tijd in de basis als linksback onder leiding van Solari

22 mei 2019 om 12:50

Ik kijk niet alles van Real Madrid hoor, maar was hij niet een beetje een lichtpuntje dit seizoen? Zeker in de periode dat het slecht ging onder Solari hield hij zich prima staande. Ik had in ieder geval het idee dat hij potentie had om Marcelo op termijn waardig te vervangen.

22 mei 2019 om 13:31

Dat klopt helemaal est-1913, Reguilon was een van de weinige lichtpuntjes in dit povere seizoen, naar mijn mening een van de 3 beste spelers bij Real. Vandaar dat veel Real-fans momenteel woest zijn over de manier waarop Zidane Reguilon behandeld, aangezien hij sinds zijn terugkeer Reguilon onherroepelijk heeft gebankt voor Marcelo die momenteel nog gepasseerd wordt door de rechtsvoor van FC Bal op het Dak 4

22 mei 2019 om 12:47

@est-1913

Ja ik hoop het ook dat ze hem pertinent niet willen verkopen. Scheel weer een miskoop. Kom op zeg, hij doet het leuk bij Vitesse. Vitesse he. En hij speelt Groningen kapot, Groningen!!!! Niet zo heel lang gelden was er een speler van AZ. Die speelde in zijn eentje PSV kapot. Iedereen was ervan overtuigd dat die jongen klaar was voor een Nederlandse topclub. Misschien nog wel hoger. Compleet mislukt. Inmiddels is hij weer terug bij AZ en warempel hij is weer een van de betere spelers van Az.

AZ is echt een niveautje hoger dan Vitesse. Toen ook.

22 mei 2019 om 12:56

Ik ben het eens met je hoor. Daarom stel ik ook een jaartje verhuren voor aan de Spaanse subtop. Daar kan Real Madrid zien of hij zijn lijn door dan zetten, als dat lukt kan hij uitgroeien tot een Real-speler. Hem nu voor 25 miljoen verkopen terwijl Perez voor 40/50 miljoen talenten uit Zuid-Amerika haalt die minder garanties bieden zou wanbeleid zijn.

22 mei 2019 om 12:57

@ninja
Maher is echt verkeerd door Cocu gebruikt. Hij heeft ook daarna geen kans gekregen, toen hij wel in de tweede liet zien dat hij het niveau aankan. Cocu heeft zelf toegegeven dat hij op een bepaald moment wel dacht dat als Maher nu was ingestapt hij basis stond. Maar Cocu had al in het verleden met de technische staf een bepaalde richting ingeslagen, en bleven daaraan vasthouden. Als Ziyech bij Ajax behandeld zou worden zoals Maher bij PSV, was hij ook mislukt. In de eerste weken was het ook een drama met Hakim op rechts. Maar Bosz heeft het later gecorrigeerd en liet Ziyech eerst wennen en zijn olek verdienen op de positie waarin hij zich veilig voelt. Die kans kreeg Maher niet.

Het is niet voor niks dat Van Bommel liet merken Maher alsnog te willen voor komend seizoen. PSV weet dondersgoed dat ze voor de kiezelstenen hebben gekozen ipv hun edelsteen.

22 mei 2019 om 16:05

En in Turkije en bij Twente was het weer niet bijzonder. Als je overal mislukt zou het dan misschien niet aan jezelf liggen?

Hij vlamt 1 seizoen bij vitesse en gelijk zulke grote praatjes. Ik moet nog maar eens zien of odegaard dit op CL niveau kan laten zien zoals ajax vorig jaar deed.
Nee voor Odegaard zou Ajax een perfecte stap zijn, spelen bij een ploeg die moet of mag is ook al een groot verschil.

Volgens mij heeft Ajax Real uit de CL geknikkerd. Dus in die zin zou Ajax een stapje hoger zijn dan Real. Zou Martin Ödegaard graag bij Ajax zien, maar denk niet dat Real hem voor een bedrag van de hand wil doen welke Ajax bereid is neer te leggen.

22 mei 2019 om 12:54

Dat is natuurlijk geen logica he. Dan kan hij beter naar Heracles want die wonnen van Ajax dus dat is een stap hoger op. En hoe leuk het is om Odegaard te zien bij Ajax , moet Ajax nu ook niet doen alsof zij de beste club zijn om te spelen . Ik zou Odegaard niet misstaan bij een Spaanse subtopper, dan speel je tegen goede ploegen bijna elke week.

22 mei 2019 om 12:58

Correctie: Ajax heeft niet van Real gewonnen...ze hebben Real op eigen veld met 4-1 vernederd. OT: Waarom Zou Real vol gaan voor een speler die bij Vitesse goed uit de verf komt. Biedt geen enkele garantie. Ze zullen hem vast verkopen nu hij ineens 20 miljoen waard is.

22 mei 2019 om 13:13

PSV heeft Ajax in de eerste onderlinge confrontatie ook aardig vernederd. Is PSV dan ook beter dan Real Madrid? Bovendien is vernederen nogal een groot woord, want die 1-4 was nogal vertekend (dat neemt overigens niet weg dat Ajax terecht door ging).

22 mei 2019 om 16:40

1-4 was vertekend..? Want het had 2-6 ofzo moeten zijn ofwat?

22 mei 2019 om 19:18

Het is jammer dat sommigen veel te snel geirriteerd raken en niet objectief naar een situatie kunnen kijken. Ik heb geen zin om die discussie aan te gaan. Als je zelf wilt zien wat ik bedoel, kijk dan maar even de wedstrijden terug.

22 mei 2019 om 13:06

Dit zijn toch van die onnozele uitspraken. Hier een andere vergelijking van hetzelfde niveau. Emmen vs Ajax werd 2-5, hierin scoorde Jafar Arias 1x. Real Madrid vs Ajax werd 1-4, daar scoorde voor Real Asensio. Oftewel Jafar Arias is een betere doelpunten maker dan Benzema.

Wij Nederlanders zijn verdomd goed in zeuren dat talentvolle spelers te snel weggaan uit onze competitie en diezelfde talentvolle spelers zo snel mogelijk wegjagen tegelijkertijd.

22 mei 2019 om 12:48

Linssen is gewoon bang als hij tegen Odegaard moet spelen. Daarom zegt hij dit. Hij heeft geen flauw idee wat er nodig is om te slagen bij een Europese topclub.

22 mei 2019 om 14:43

Kan ook als dolletje zijn natuurlijk, daar is Linssen ook wel voor in.

Soms worden we ook verblind door de perceptie. Hij is goed, maar hij steekt er natuurlijk bovenuit vergeleken met zijn medespelers. Ziyech deed dat ook bij Twente en niemand dacht ook maar een moment dat die dan meteen basis zou staan bij een Europese topclub. Als Odegaard naar Ajax gaat krijgt hij te maken met een andere vorm van druk. De druk om een vaste basisspeler te worden, de druk om elke wedstrijd te moeten winnen. Bij Real Madrid is hij een te makkelijke slachtoffer vergeleken met een miljoenenaankoop, dus daar is de kans dat hij te snel wordt afgeschreven groot.

Volgens Linsen kan Odegaard ook al de stap maken naar de andere toppers i.p.v. Ajax zeg maar, maar juist naar Liverpool, Barcelona, Real, Bayern. Linsen maakt hier alleen maar duidelijk dat hij vooral zelf niet wilt dat Odegaard voor Ajax kiest.

22 mei 2019 om 12:54

Haha precies je hebt hem door

Hier kan je toch niks mee wat Linssen roept. Met een dergelijke logica is Real een stuk minder dan Ajax aangezien ze met 1-4 in eigen huis zijn geslacht.

Haha wat een grap zeg. Odegaard laat t een seizoen zien en is te goed voor Ajax?? Die jongen zou bij madrid echt niet in de basis staan als Asensio en Isco niet eens onomstreden zijn en James het niet redde..

Bryan Linssen; een speler van 28 jaar die z'n hele carriere al in de Eredivisie speelt, heeft natuurlijk ook het niveau, de ervaring en de kennis om te weten wat erbij komt kijken om te slagen bij een club als Real Madrid. Z'n hele betoog komt nogal onwetend over.

Odegaard heeft het vooralsnog lastig gehad met al de druk die erbij kwam kijken en begint nu stap voor stap beter te worden sinds Heerenveen en nu Vitesse. Dan is een stap naar bijvoorbeeld Ajax gewoon een hele logische. Hij is nog maar 20 jaar en ik heb niet de indruk dat hij uitgeleerd is hier.

22 mei 2019 om 13:56

"bryan Linssen; een speler van 28 jaar die z'n hele carriere al in de Eredivisie speelt, heeft natuurlijk ook het niveau, de ervaring en de kennis om te weten wat erbij komt kijken om te slagen bij een club als Real Madrid. Z'n hele betoog komt nogal onwetend over."

Och, hij speelt tenminste eredivisie. Alle toetsenbordvoetballers hier zullen nooit dat nivo halen en hebben allemaal dezelfde wijsheid in pacht

22 mei 2019 om 15:48

Ik ben hier om m'n mening te verkondigen en daarom kun je ook reageren onder berichten op dit platform. Dat is mijn goed recht.

"als je ziet welke jongens er dit seizoen bij Real Madrid hebben gespeeld... Ik weet zeker dat hij toch een niveautje hoger is dan die linksback die daar op een gegeven moment stond te braggelen. Hij is gewoon verschrikkelijk goed.”

De vergelijking met een linksback is sowieso al nutteloos en bovendien is Reguilon gewoon een goed talent die al heeft laten zien zich staande te kunnen houden bij Real Madrid.

22 mei 2019 om 16:49

Natuurlijk mag je je mening verkondigen, maar je geeft af op Linssen omdat hij "maar" eredivisie voetballer is. Hij mag zijn mening toch ook verkondigen?

22 mei 2019 om 19:10

Ik geef helemaal niet af op Bryan Linssen. Ik omschrijf zijn carriere om mijn betoog te beargumenteren. Hij weet namelijk niet wat er nodig is om te slagen bij Real Madrid. Dat bedoel ik niet als sneer richting Linssen, want feitelijk is m'n argumentatie gewoon correct.

Vervolgens speel jij het direct op de man door het volgende te stellen:

"och, hij speelt tenminste eredivisie. Alle toetsenbordvoetballers hier zullen nooit dat nivo halen en hebben allemaal dezelfde wijsheid in pacht ".

Ik stel enkel dat Linssen niet de ervaring, de kwaliteit en de kennis heeft om te weten wat er nodig is om bij Real Madrid te slagen. Ik heb nooit geschreven dat ik die ervaring, de kwaliteit of de kennis wel heb. Daardoor slaat de zin die ik van jou gequote heb eigenlijk kant nog wal...

23 mei 2019 om 10:50

Als Linssen al niet eens kan weten wat er nodig is, hoe kunnen de mensen die hierop reageren het dan wel weten? Linssen is een profvoetballer en staat wat dat betreft dichterbij de situatie. Verder speel ik het niet op de man, maar valt het mij op dat iedereen die reageert op artikelen (dus in het algemeen) met een gemak erover praten alsof ze zelf heel hoog in het wereldje staan. Bijvoorbeeld bij artikelen over mogelijke transfers wordt er met stelligheid beweerd wat een club zou moeten vragen voor zijn spelers. Ook mensen die zich zodanig met een club identificeren dat ze dingen zeggen als "wij moeten die en die speler zeker halen" bevreemen mij nog steeds. Daarom vind ik het raar dat een speler uit de eredivisie zijn mening als belachelijk wordt weggezet.

Real Madrid gaat hem sowieso niet verkopen denk ik. Ze willen het risico niet lopen dat hij echt uitgroeit tot een wereldspeler. Ze willen hem waarschijnlijk nog even verhuren. Alleen moet Ajax dat niet willen. Geen spelers beter maken voor de concurrent waar je toch niks aan hebt in de toekomst.

22 mei 2019 om 13:43

Misschien is een terugkoopclausule een goede oplossing, net zoals ze met Morata hadden. Ajax kan hem nu overnemen voor 20 miljoen, en Real kan hem terugkopen, vanaf de zomer van 2021, voor minimaal 50 miljoen. Dat zou geen slechte deal zijn voor Ajax denk ik.

22 mei 2019 om 13:49

En jij denkt dat Real daarin trapt? ahah. Domste wat er is, een speler voor een laag bedrag verkopen en vervolgens voor 50 miljoen terugkopen. Ze zijn niet helemaal gek bij Real natuurlijk. Odegaard gaat gewoon verhuurd worden, en ik denk naar een betere club in de Bundesliga of Premier League

22 mei 2019 om 13:50

Maar dan kan Real hem toch net zo goed verhuren aan Spaanse subtoppers tot 2021? Als het dan niets is voor Real, kun je hem alsnog verkopen voor 20 miljoen. Maar dan loop je niet het risico dat je ineens 30 zelf erbij moet lappen om hem weer voor Real te laten spelen.

22 mei 2019 om 13:56

Het gaat er ook om wat de speler wil, en daarnaast worden jonge voetballers aantoonbaar beter bij Ajax en zal Ajax naar alle waarschijnlijkheid CL spelen volgend seizoen. Het is niet zo gek hoor, geloof dat ze Morata ook voor 60 miljoen terug hebben gekocht.

Heerlijke voetballer maar hij kreeg gisteren ook wel alle ruimte. Is volgens mij wel typisch een speler die wanneer hij een goeie beuk krijgt in het begin de rest van de wedstrijd niet meer ziet. Denk dat Real toch wel minimaal 20 miljoen voor 'm wil hebben...

volgens mij heeft ajax real eruit geknikkerd ze moeten eerst miljoenen uitgeven om weer een elftal te smeden

Wat een onzin kraamt deze kerel uit. Odegaard kan veel beter naar Ajax gaan, en denk dat hij dat ook wel wil. Het zal van Real gaan afhangen, want Ajax wilt niet huren maar kopen. Als ik hem was zou ik ook op een vertrek aansturen, je bent nu al twee jaar verhuurd, en ze willen je nog een keer verhuren, wat heeft dat nou voor zin?

BIj Real Madrid gaat hij helemaal niet spelen. Gister speelde hij goed maar ook weer niet buitenaards. Kreeg ongelooflijk veel ballen aangespeeld. Deed daar veel goede dingen mee maar ook heel veel slechte. Komt nog steeds kracht en explosiviteit tekort in de dribbel waardoor hij weinig echt weg is van zijn man. Wegdraaien gaat hem beter af. Vind ook dat hij vaak te lang wacht met de steekbal waardoor het momentum weg is of net iets te zacht geeft zodat de speler moet inhouden. Die pass op Matavz was dan wel weer klasse. Zijn voorzet is van een zeer hoog niveau. Zowel Ziyech als Tadic zijn echt nog een stuk beter. Ze zijn ouder maar op het moment dat je word gekocht moet je er staan. Bij Ajax kan hij zeker mee, maar zal echt niet gelijk de beste zijn

22 mei 2019 om 15:08

Buitenaards spelen alleen aliens als Messi, Cruyff en dergelijke. Maar je hoeft bij Ajax toch niet meteen de beste te zijn als je daar gaat spelen? Dat zou de lat voor elke nieuwkomer buitengewoon hoog leggen, en daarmee de druk op de speler. Als Ødegaard een of twee jaar iets extra's kan brengen in een team met spelers van het niveau Ziyech en Tadic dan zou dat toch voldoende zijn? Dat zeg je hier eigenlijk zelf ook: 'bij Ajax kan hij zeker mee.'

Ødegaard is of wordt een topper, daar ben ik van overtuigd. Vitesse kan hem niet houden en als hij naar Ajax zou gaan, zal dat ook tijdelijk zijn. Zelf heeft hij vaker gezegd te blijven streven naar een basisplaats bij Real Madrid. Er is toch niks mis mee om als Ajax-supporter een of twee jaar te kunnen genieten van zo'n talent? Frenkie de Jong heeft ook niet zo lang in Ajax 1 gespeeld. Hoe het financieel dan gaat, koop/terugkoop/huur maken de directies wel uit, dat hoeft voor een supporter niks uit te maken toch? Martin Ødegaard is er zelf ook nog bij, met zijn vader dacht ik, en lijkt ook in dit opzicht sterk genoeg om goede keuzes te maken. Ná de interlandperiode met Noorwegen heeft hij gezegd.

Onzinverhaal. Hij is door Real aan Vitesse verhuurd omdat hij voor Real nog niet goed genoeg bevonden is. Ajax speelt op het moment beter voetbal dan Real dus je kunt niet stellen dat Real een niveau hoger is dan Ajax op het moment. Ze waren beter toen ze Ronaldo nog hadden en ze worden misschien volgend jaar beter als ze Hazard, Neymar, Christensen halen, maar op dit moment denk ik niet dat hij de verlosser is voor Real. Hij heeft het een paar maandjes fantastisch gedaan bij Vitesse. Volgende stap is om het op het allerhoogste niveau in Nederland te laten zien bij Ajax en te proberen met Ajax ook in Europa de prestatie van dit jaar te evenaren of zelfs te verbeteren. Als hem dat lukt dan zou hij misschien volgend jaar of het jaar daarop een belangrijke rol bij Real kunnen gaan vervullen. Voorlopig gewoon nog 1 of 2 jaar bij Ajax ballen.

22 mei 2019 om 14:09

Real is een veel grotere club dan Ajax. Mooi hoor dat Ajax in zo'n lange tijd weer eens de halve finale CL bereikte, maar Real won er 3 achter elkaar. Dit seizoen is verloren gegaan voor Real, maar ik denk dat de honger voor succes in het volgende seizoen helemaal terug is.

22 mei 2019 om 14:26

Ik kijk naar het hier en nu en niet naar resultaten uit het verleden, want die tellen niet.
Vandaar dat ik denk dat Odegaard op het moment niet de speler is die dit Real uit het slop zal trekken, terwijl ik wel het idee heb dat hij bij Ajax wel een van de uitblinkers zou kunnen worden volgend jaar.

22 mei 2019 om 14:29

Waar zegt Fortress dat Real geen grotere club is dan Ajax dan? En waar spreekt hij uberhaupt over de prestaties in de CL?

Hij stelt juist dat Odegaard er goed aan zou doen om eerst nog 1 of 2 jaar bij Ajax te spelen, Juist omdat Real (nog) van een te hoog niveau is. Voordeel bij Ajax, t.o.v. pak em beet Betis of Villareal, is dan dat je Europees voetbal speelt.

Ik snap totaal niet wat je met jouw opmerking wil zeggen? Het sluit op geen enkele manier aan bij Fortress' bericht en dat Real een grotere club is dan Ajax weet letterlijk iedereen ter wereld, geen idee waarom je dat denkt te moeten vermelden verder?

Hij speelt enkele wedstrijden goed en hij is meteen al te goed voor Ajax. Grappig al die topics erover.

We zullen Linsen maar niet serieus nemen. Real is op het ogenblik minder dan Ajax en dan roepen dat Real een stap hoger is. Denk niet dat hij in de plannen van Zidane voorkomt. Zelfs Bale heeft het bij Zidane niet gered.

Beetje voorbarig van Linssen. Al denk ik dat Real Odegaard niet zomaar laat gaan. Laat toch zien over een enorme potentie te beschikken. Wellicht dat ze hem met een terugkoopclausule aan Ajax willen verkopen, maar ben er bang voor.
Zo'n speler huren moet je als Ajax zijnde natuurlijk nooit aan beginnen. Totaal geen voorstander van spelers huren (alleen met optie tot koop).

"het door Vitesse van Real Madrid gehuurde talent wordt al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar de kampioen van Nederland, die in hem de ideale opvolger van Hakim Ziyech zou zien. Ploeggenoot Bryan Linssen is echter van mening dat Ödegaard nog wel een niveau hoger kan spelen."

Real Madrid - Ajax 1-4. Hoezo is Real Madrid een niveau hoger? Qua salaris en competitie misschien. Maar Real Madrid is weggespeeld én doet vrij weinig met talent. Ajax is de ideale club voor Odegaard.

22 mei 2019 om 17:46

Echt ongelofelijk dit. Hoezo is real van hoger niveau. Omdat ze met hun slechtste jaar in jaren nog steeds derde worden in de la liga en de achtste finale champions League halen. En nu het ff niet loopt spelers als hazard en Eriksen kunnen halen misschien.

Ik denk dat de meeste mensen hier hem dit seizoen amper hebben zien spelen, behalve in een samenvatting. Ik vond hem op het eind van het seizoen de beste speler van de eredivisie. Zelfs bij Real Madrid breken weleens jeugdspelers door. Ik denk dat deze jongen best aan spelen zou kunnen komen bij Real. Het zou voor ajax een fantastische speler zijn maar ik vind niet dat die die tussenstap nodig heeft.

22 mei 2019 om 15:53

Als hij aan spelen toe gaat komen bij Real, moet hij daar naartoe gaan maar Ajax heeft bewezen juist met dergelijke spelers als Odegaard geen tussenstap te zijn ten opzichte van Real. Het is momenteel eerder andersom, Real kan wel wat Odegaardjes gebruiken.

Moraal van het verhaal: Linssen wordt geen scout en/of trainer.....

" Nee, hij kan nog beter. Als je ziet welke jongens er dit seizoen bij Real Madrid hebben gespeeld... Ik weet zeker dat hij toch een niveautje hoger is dan die linksback die daar op een gegeven moment stond te braggelen. Hij is gewoon verschrikkelijk goed.”

Hoe komt hij hier in hemelsnaam bij? Odegaard, die rechtsbuiten/10 staat, vergelijken met een linksback.... Nee, sorry volgens mij gaat Real Madrid Odegaard gewoon weer verhuren, hoop daarbij dat ze hem dan aan een La-Liga club verhuren die bijvoorbeeld Europa League speelt, zou wel tof zijn!
Al vind ik t toffer wanneer hij naar Ajax gaat.

Wat een onzin hier dat hij 15 a 20 miljoen waard is, minstens 25 plus bonussen. Hij ontwikkeld zich erg goed. Als ik real was verhuurde ik hem aan een Engelse club of Spaanse club. Natuurlijk is ajax ook een optie om hem te verkopen maar is dit geval met zijn ontwikkeling verhuurde ik hem liever als ik real was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie

24 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 35 9 2 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 2 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Real Madrid II 13 3 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Daley Sinkgraven bereikt persoonlijk akkoord: ‘We zijn eruit’

Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat Daley Sinkgraven speler van Bayer Leverkusen is. BILD weet te melden dat de overgang van de vleugelverdediger annex middenvelder ‘binnen enkele dagen’...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Everton gaat André Gomes definitief aan de club binden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren