Robin van Persie hekelt tendens: ‘Is een vertrek dan de oplossing?’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Robin van Persie heeft alle vertrouwen in Ole Gunnar Solskjaer. De manager van Manchester United begon als opvolger van José Mourinho voortvarend op Old Trafford, maar de resultaten van de voorbije weken vallen tegen. De oud-spits van the Red Devils vindt dat de Noorse oefenmeester de tijd moet krijgen om de boel op de rit te krijgen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Robin van Persie?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Bij Man United hebben ze de zaakjes gewoon niet op orde momenteel. In Nederland kan Feyenoord niet aanhaken bij Ajax en PSV. In de BPL is Man United afgehaakt ten opzichte van City en Liverpool. Dat wordt nog een enorme klus om die achterstand goed te maken en dat gaat de komende twee a drie seizoenen nog niet lukken

22 mei 2019 om 10:27

Afgehaakt, Feyenoord werd 2/3 jaar terug nog kampioen. Liverpool is ook geen gevestigde top in de PL, pas sinds dit jaar en tijdens SAS. Daarbuiten schommelt het sterk. Solksjaer heeft de beste bedoelingen maar is tactisch gewoon heel matig en niets wijst erop dat dat veel beter wordt. Niet iedereen is Guardiola.

22 mei 2019 om 10:39

Dat je een keer per ongeluk kampioen wordt, betekent nog niet dat je structureel bent aangehaakt AjaxCunian. Dus ja, Feyenoord is afgehaakt. Hugo Borst zei de avond van het kampioenschap al dat Feyenoord supporters er van moesten genieten, omdat het zomaar weer 20 jaar kon duren voor een nieuw kampioenschap. De teller loopt en ik denk dat hij zomaar eens gelijk kan krijgen

22 mei 2019 om 10:43

Kampioenschap, bekers behaald, en een mooie campagne in de CL. Was Ajax dan ook afgehaakt afgelopen jaren en weer terug? De Eredivisie is enorm dynamisch, paar goeie aankopen en paar sterspelers die vertrekken bij je concurrent en je kan weer meedoen. Alleen is de kans best klein met van Geel.

22 mei 2019 om 11:24

@ajaxcunian: Had jij nog niet gehoord dat Van Geel weg is bij Feyenoord? Feyenoord loopt wel erg achter waar het gaat om de structuur en wat betreft middelen versus Ajax en Psv. Ook Ajax heeft financieel buiten de eerdere voosprong dit jaar het verschil echt immens kunnen maken.

Dat he tf dit jaar Ajax voor de wind is gegaan is hartstikke mooi. Interessanter is omte zien of ze dit door kunnen trekken. De puzze is per wedstrijd vaak net goed komen te vallen en met De Jong, Ziyech en Tadic is er een goed voetballende kern. Wel ben ik benieuwd hoe het vetrek van een aantal steekhouders realistisch gezien opgevangen kan worden.

22 mei 2019 om 11:41

Feyenoord 2018-19: 21 punten achter nummer 1. PSV 3 punten achter nummer 1 (dus niet afgehaakt). Feyenoord 2017-2018: 17 punten achter nummer 1. Ajax 4 punten achter nummer 1 (dus niet afgehaakt). Feyenoord 2016-17: kampioen. Ajax 1 punt achter (dus niet afgehaakt). Feyenoord 2015-16: 21 punten achter nummer 1. Ajax 2 punten achter nummer 1 (dus niet afgehaakt). Feyenoord 2014-15: 29 punten achter nummer 1. Ajax op 17 punten nummer 2, uitzonderlijk slecht, maar zoals je ziet incident. Daarvoor Ajax vier keer kampioen met Feyenoord er een paar keer vrij dicht op met een verschil van respectievelijk 4/7/6 punten. Maar dan toch ook weer 2010-11: Feyenoord 29 punten achter nummer 1. PSV op 4 punten 3e (dus niet afgehaakt). Feyenoord in 2009-2010: 23 punten achter nummer 1 Twente, Ajax op 1 punt van Twente 2e (dus niet afgehaakt). Feyenoord is het laatste decennium, op wat uitschieters naar boven na, over het algemeen gewoon zeer zwak. Ja ze hebben bekers gewonnen en een kampioenschap. Maar Zwolle stond op een gegeven moment ook met een beker, Johan Cruijf Schaal en nog een finale in de handen. Niet bepaald een topclub. Stel je toch voor dat ze die beker toch hadden gepakt: nog steeds geen topclub. Feyenoord vind ik na Ajax de mooiste club van Nederland, maar het is niet werkelijk een topclub meer. Wel een van de grootste, maar geen topclub.

22 mei 2019 om 12:28

JM Keynes,

Ja pak vooral een seizoen erbij waarin Feyenoord financieel aan de afgrond stond en twente via valsspel hoog mee kon doen. 2009/2010 en 2010/2011 was in de financiele crisis van Feyenoord. Het is niet eerlijk om dat mee te pakken. Dat is niet representatief.
Als je dit decenium pakt vanaf koeman, dus 2011-2012 dan is Feyenoord
3x dicht op de kampioen geeindigd, 1x kampioen geworden en 4x ver van de kampioen. Oftewel het is 50/50.

22 mei 2019 om 13:31

@ajaxcunian

Echter kun je deze ploeg tactisch ook niet neerzetten. Toen ze een winnende reeks hadden, had letterlijk niemand kritiek op Solskjaer en z'n tactisch inzicht. Nu blijkt dat het gewoon een tijdelijke opleving was en kan Solskjaer er ook ineens niets van. Dit doet me denken aan Ten Hag toen hij bij Ajax kwam.

Vorig seizoen (toen hij midden in het seizoen in moest stappen) vond men hem tactisch maar slecht en speelde hij onaantrekkelijk voetbal. Niet vreemd als je moet werken met een selectie zonder balans en veel jong talent dat nog moest rijpen.

Je kunt Solksjaer op dit moment nauwelijks beoordelen. Ik zag er ook liever een bewezen trainer, maar Solskjaer moet het doen met een ploeg dat bestaat uit los zand en een paar ongemotiveerde (maar zeer talentvolle) spelers.

Een goed voorbeeld: Als je als coach de visie hebt om aanvallend en aantrekkelijk voetbal te spelen, hoe zou je dat dan in hemelsnaam moeten doen met de huidige selectie van Manchester United? De verdediging is heel matig en het middenveld is veel te statisch.

22 mei 2019 om 13:39

@gloryunited

Sorry dat ik je teleur moet stellen hoor, maar dat vals spelen van FC Twente begon pas later. In die twee seizoenen had FC Twente een goedkopere selectie dan Feyenoord momenteel heeft.

Verder vind ik ook de resultaten onder de financiele crisis van Feyenoord representatief, want beleid vloeit door naar de resultaten. Met die logica zouden we dus het verval van FC Twente in de voorbije jaren ook niet mee mogen rekenen. Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld.

22 mei 2019 om 14:23

@sirius
Leuk dat twente toen een goedkopere selectie dan Feyenoord nu heeft maar de concurrentie had toen ook een veel goedkopere selectie dan niet.

het discussiepunt gaat om aanhaken of afhaken. in de periode van de financiele crisis was Feyenoord een middenmotor en was er geen sprake van aan- of afhaken. je kan ook zien dat Feyenoord vanuit de positie van de financiele crisis weer 3x nummer 2 is geworden en 1x kampioen. Dus dat ze weer aangehaakt zijn.

en twente in de voorbije jaren komt niet door slecht beleid maar door illegale strafbare handelingen.

22 mei 2019 om 15:15

@ gloryunited. Ik geef dat ook aan toch? "daarvoor Ajax vier keer kampioen met Feyenoord er een paar keer vrij dicht op met een verschil van respectievelijk 4/7/6 punten." ????

Maar 4 seizoenen in 10 jaar tijd aardig: 6 dramatisch met enorme verschillen. Ik weet niet of ik dat aanhaken vind.

22 mei 2019 om 15:54

@ J.m. Keynes. Je kan het op een aantal manieren belichten.
vanuit het perspectief dat Feyenoord in 2011 als 10e eindigde en daarna elk jaar top 4. Kan je zeggen dat ze aangesloten zijn bij de top. Sindien behaalt Feyenoord gemiddeld 68 punten per seizoen. Ajax zit op 78 en PSV op 76. Uiteraard zit feyenoord er iets achter maar Az heeft in deze periode gemiddeld maar 56 punten. Het illustreert in ieder geval dat Feyenoord de rest van Nederland op Ajax en PSV ontstegen is. Oftewel de best of the rest. Ik zelf vind een gemiddeld gat van 8 a 10 punten nog wel aanhaken. Het is maar hoe je het beredeneert. aanhaken bij PSV of Ajax of de rest zijn onstegen.

22 mei 2019 om 10:28

Zit wel een verschilletje in in je voorbeeld. United beschikt over dezelfde financiele kracht als Liverpool en City, terwijl Feyenoord dat niet heeft ten opzichte van Ajax en PSV... Ot: trainers moeten de tijd krijgen zeker. Komende zomer zal allesbepalend zijn voor Ole. Hoop van harte dat het hem lukt.

22 mei 2019 om 10:31

Liverpool heeft met twee a drie goede transferperiodes ook de top weer teruggevonden. Dit kan United ook lukken.

22 mei 2019 om 10:39

Als je dat echt denkt heb je oprecht geen benul van wat er bij LFC speelt. De kentering is in 2010-2011 al ingezet en nu, acht jaar later, plukt LFC er de vruchten van!

22 mei 2019 om 10:44

Nope dat is niet zo. Kijk eens wat ze allemaal terugkochten voor Suarez. Zat geen enkel idee achter. Voornamelijk sinds Klopp en iets daarvoor is de goede weg ingezet.

22 mei 2019 om 12:35

ja vanaf 2010-2011 was er een briljante visie.
Carrol 41 miljoen verkocht met verlies
Downing 22 miljoen verkocht met verlies
Adam 8,4 miljoen verkocht met verlies
Allen 19 miljoen verkocht met verlies
Borini 13.3 miljoen verkocht met verlies
Iago Aspas 11 miljoen verkoccht met verlies
Luis Alberto 7.5 miljoen verkocht met verlies
Sakho 19 miljoen verkocht met winst
Markovic 25 miljoen transfervrij weg = verlies
Balotelli 20 miljoen transfervrij weg = verlies
Benteke 46.5 miljoen verkocht met verlies

22 mei 2019 om 13:43

@diegelbereds

Dat is natuurlijk onzin. Sinds Klopp er zit is er een overduidelijke verbetering in het aankoopbeleid. Of dat nou aan Klopp of aan het algemene beleid van de club ligt weet ik niet, maar daarvoor was het sportieve beleid een ramp.

Mensen en de media lullen natuurlijk altijd met de wind mee. Mourinho ontslagen en kind van de club neemt de boel over. Paar goede wedstrijden en hij wordt de hemel in geprezen. Vervolgens verliest die er een paar en hij is de slechtste manager sinds Saf. Zoals Van Persie zegt, geef die man een kans. In dat dal zitten ze al een tijdje en zullen ze waarschijnlijk nog wel even blijven zitten. Een persoon het vertrouwen geven is nu het beste wat je kunt doen.

Je moet een nieuwe trainer toch gewoon even de tijd gunnen? Een andere visie, een andere werkwijze, een andere speelwijze...laat ze nu eerst maar eens een volledige voorbereiding draaien voordat Solskjaer wordt afgeschreven.

onder Solskjaer was het idd niet altijd goed maar hij is iig een beter uithangbord voor de club dan de onsympatieke Van Gaal en Mourinho. bovendien kent Solskjaer de cultuur van de club

United moet nu alleen wat echte versterkingen gaan halen en zorgen dat ze De Gea, Pogba en Rashford aan boord houden want dat zijn de enige voetballers die van United niveau zijn

22 mei 2019 om 11:45

Volgens kraam je onzin uit er zijn wel meer spelers van niveau hoor , ik zie elke wedstrijd van United en dat valt wel mee Martial , Lukaku, Shaw zijn ook van heel hoog niveau hoor dus zo slecht is die selectie niet maar omdat ze de CL mislopen is het gelijk slecht ze hebben een beroerd jaar gehad en dat heeft met de de zogenaamde special one te maken die de club bijna naar de kloten hielp met zijn speelwijze met Solskjear heeft de club nog de punten gehaald om in ieder geval Europa League te spelen want onder Mourinho nooit was gelukt .

22 mei 2019 om 13:50

Echter hebben we het hier over 1 van de, al dan niet de grootste club ter wereld. Dat we het nu al een aantal jaren uberhaupt over de Europa League moeten hebben met betrekking tot Manchester United is natuurlijk bedroevend.

Maar goed, daar kan Solskjaer niet veel aan doen. Met deze selectie kun je gewoon niet veel en dat heeft de club te danken aan z'n beleid sinds het vertrek van Ferguson. Deze selectie kwam tot stand door wanhoop, chaos en een volledig gebrek aan visie.

Aanvallend voetbal kun je met deze selectie niet spelen. De verdediging is te slecht en het middenveld is te statisch. Lukaku kan niet goed renderen, want alleen Rashford (nota bene een centrumspits) en Pogba zorgen enigszins voor assists en vaak niet op de manier waarop Lukaku bediend moet worden.

Ole moet een eerlijke kans krijgen, maar de vraag is voor hoelang? Als er volgend jaar ook geen CL wordt gehaald, dan mag hij van mij vertrekken. Een grote club als Man U zonder CL is echt desastreus. Op die manier is AC Milan ook afgegleden destijds (1 van de factoren).

Als de een na de andere trainer " mislukt" waarvan zeker niet de minste zou het dan ook niet aan de selectie liggen of het bestuur?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

1656 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 juni
Bayern München wil Ozan Kabak wegkapen voor de neus van AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren