Zeer kritische Advocaat wijst naar situaties bij FC Groningen en Heracles

Woensdag, 22 mei 2019 om

FC Utrecht wist zich de voorbije dagen te plaatsen voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Trainer Dick Advocaat is blij dat zijn pupillen over twee wedstrijden te sterk bleken voor Heracles Almelo, maar baalt van de extra duels na het reguliere seizoen. Na afloop van de 3-0 overwinning tegen Heracles is Advocaat kritisch op het format.

"Als je vijfde of zesde bent geworden, heb je daar het hele seizoen voor gespeeld en dan verdien je die positie", aldus Advocaat, geciteerd door NUsport. "Nu moet je het in een extra competitie opnieuw laten zien. Dan kan er soms een winnaar uit de strijd komen die niet zo hoog is geëindigd. Ik denk dat het beter is dat er op basis van de ranglijst keuzes worden gemaakt."

Advocaat, die met de Domstedelingen op de zesde plek in de Eredivisie was geëindigd, vindt het ook jammer dat de wedstrijden na het reguliere seizoen weinig toeschouwers trekken. Dinsdagavond zagen iets meer dan 11.000 mensen in De Galgenwaard hoe FC Utrecht Heracles versloeg, terwijl er doorgaans bij thuisduels circa 19.000 toeschouwers aanwezig zijn.

"Het zit tijdens deze Europese play-offs nergens vol volgens mij", aldus de ervaren oefenmeester. "Bij ons viel het vanavond nog wel mee vond ik. Maar als je bij FC Groningen kijkt. Of bij Heracles vorige week. Daar zit het normaal altijd vol, maar zaterdag was het ook stukken minder. Dat zou toch in de evaluaties meegenomen moeten worden."

Doan hoopt op terugkeer Robben: 'Als het niet ten koste van mijn speeltijd gaat'
Meer video's

Poll

Ben jij het eens met Dick Advocaat?


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door yatsemata)

Advocaat heeft helemaal gelijk m.i. Over het algemeen zijn de ploegen die als 4e, 5e of 6e eindigen ook gewoon sterker dan de nr. 7, 8 of 9. Als we met het Nederlandse clubvoetbal in Europa stappen willen maken, moeten de sterkste ploegen gewoon Europa in. Net zoals de winnaar van de beker, die stroomt in de laatste voorronde EL in, of volgend jaar gelijk in de poulefase, terwijl de nummer 3 van de competitie, meerdere voorrondes moet spelen. Ik heb liever AZ of Feyenoord rechtstreeks in poulefase EL, dan met alle respect PEC Zwolle, Willem II, Groningen o.i.d. als zij de beker zouden winnen.

22 mei 2019 om 09:02

Ik ben het deels met je eens maar geen enkele ploeg die via play offs Europa in is gegaan heeft meer dan 2 rondes overleefd, dus dan doen de nummer 5/6 het niet beter dan de nummer 7/8

22 mei 2019 om 09:24

Erinkamps.

Dus jij denkt dat een club als Groningen het in een tweeluik met Lech Poznan bijvoorbeeld het net zo goed zou doen als Utrecht, Vitesse of Az?
Dat Utrecht uitgeschakeld werd door de uiteindelijke kampioen van de Russische competitie, is natuurlijk geen schande.

22 mei 2019 om 10:06

Sterker nog, we waren er nog dicht bij om Zenit uit te schakelen, totdat ten onrechte dat een uitgoal van van der Streek nog werd afgekeurd in de 2e helft van de verlenging.

22 mei 2019 om 11:46

@isco, het probleem is dat Nlse clubs hun beste spelers verkopen na elk seizoen. Na de winst in de bekerfinale gingen spelers als Botteghin, Chery etc allemaal weg.

Bij Vitesse is Odegaard straks ook weer weg en dat is Vitesse echt een stuk minder. Die vliegen er ook gelijk weer uit.

AZ vloog er ook uit puur omdat ze totaal geen vervangers hadden voor Weghorst, die Friday speelde toen, dan lever je gewoon veel in aan kwaliteit.

22 mei 2019 om 11:49

FC Utrecht heeft het 2 keer verder dan 2 rondes overleefd vorig jaar nog tot de play-off ronde waar ze er na verlenging uit gingen tegen Zenit... 8 jaar geleden (met spelers als Vorm, Mertens en van Wolfswinkel) haalden ze de poulefase waar in ze onder andere 4 keer gelijk speelden tegen Liverpool en Napoli na eerder al in de play-offs afgerekend te hebben met Celtic In beide seizoenen moesten ze behoorlijk wat voorrondes afleggen omdat ze via de play-offs Europa hadden bereikt...

23 mei 2019 om 14:22

Vitesse heeft twee keer op rij de eerste ronde overleefd en werd vorig jaar uiteindelijk door FC Basel uitgeschakeld. Een club met een budget van 100 miljoen, tegen de 25 miljoen van Vitesse...

22 mei 2019 om 09:49

In 2008 werden wij zelfs historisch 3e, maar stortte de boel in de playoffs vervolgens compleet in elkaar en speelden we uiteindelijk met pijn en moeite waardeloze Intertoto. Waanzin.

Toch vind ik dat voor het einde van de reguliere competitie is dit beter. Het blijft langer spannend en je speelt ergens voor. Soms denk ik weleens, deal with it ipv aldoor commentaar te hebben. Het is nu eenmaal zo. Ja ik vind ook dat een nummer 6 het meeste verdient, maar voor spanning en competitie is dit spannender

22 mei 2019 om 09:39

Spanning wel, maar kwalitatief schiet je jezelf ermee in de vingers doordat soms mindere clubs Europa in gaan die onmogelijk punten kunnen binnenhalen.

22 mei 2019 om 11:45

Spelen we nu voor Europa of voor het voetbal in Nederland?

22 mei 2019 om 15:45

Laten we wel even eerlijk zijn... er is geen club in de hoogste divisie van Europa die geen plan heeft liggen om richting europees voetbal te gaan.

Of het nu volgend seizoen betreft voor clubs als Utrecht, AZ of Vitesse. Of een 'meerjarenplan' om zoals een PEC of Willem2 te groeien als club en europa in te gaan. Elke club in Europa speelt om financieel te overleven en dan is europa een extraatje.

Zelfs de Knvb heeft dit seizoen laten zien de europese prestaties op dit moment belangrijker te vinden dan het behouden van een consistente nationale competitie.

Is trouwens echt niks mis mee. Nederland heeft een tijdje achter gelopen dus is het niet gek dat we even de focus leggen op internationale prestaties. Maar ook voor de subtop in Nederland is Europa in gaan doel nummer 1. En dat kan verwezenlijkt worden door zo hoog mogelijk te eindigen bij de play-off plekken

Op basis van de ranglijst had FC Utrecht nu geen Europees voetbal gehad. Nu hebben ze nog een kans afgedwongen. Dat je het maat weet Dick...

22 mei 2019 om 09:09

Hij zegt toch ook niet dat zij het het meest verdienen? Wel mooi dat iemand gewoon een normaal idee oppert en er toch mensen zijn zoals jij die het dan nodig vinden om hem persoonlijk erop aan te spreken door te zeggen "dan zou Utrecht nu geen Europees..". Hij zegt gewoon dat het beter voor de competitie en de punten zou zijn als..
En daar heeft ie gewoon een punt natuurlijk.

22 mei 2019 om 09:14

Sommige mensen zetten hun eigenbelang opzij voor het grotere belang. Zouden meer mensen moeten doen. Wordt de wereld een stuk fijner van. Advocaat heeft in deze volkomen gelijk. Dit "toetje" wordt door maar weinig mensen gewaardeerd (supporters en spelers). Goed dat dit format is geprobeerd, maar het is mislukt. Trek dan je conclusies en stop er maar mee.

22 mei 2019 om 11:51

Het grotere belang? Lees PSV/Ajax? Dit toetje wordt gewaardeerd door ik denk meer dan de helft van de clubs in de competitie. Anders zouden Ado/Heerenveen/Groningen/Vvv/Willem II etc al in maart voor spek en bonen aan de competitie meedoen.

23 mei 2019 om 10:17

Ook als iets in je voordeel werkt kan je het er mee oneens zijn. Het zou zelfs behoorlijk hypocriet zijn om op basis daarvan je mening te veranderen. De play-offs slaan nergens op, ook als we daar straks Europees voetbal door halen.

Ergens is het waanzin, je kunt bij wijze van door een beetje geluk de play off halen en dan 2 x pieken en de club die een goed jaar draaide en 5e eindigde eruit knikkeren.
Maar goed, ergens zal er toch mee ingestemd zijn neem ik aan, als iedereen tegen is zal de Knvb het toch terugdraaien lijkt me?

22 mei 2019 om 14:03

Je kunt ook een half seizoen je drie beste spelers missen door blessures, en dan alsnog op volle sterkte via de play-offs Europees voetbal afdwingen en daarmee je seizoen redden.

22 mei 2019 om 15:51

Bij de ploeg die europees voetbal haalt vanuit de play-offs zul je toch drie van de vier keer moeten hopen dat ze z.s.m een stabiel elftal op de rit krijgen. Ploegen in de middenmoot of subtop van de eredivisie verliezen vrijwel elk jaar de toppers van het afgelopen seizoen (vlap, Odegaard, Doan, Kuwas gaan allemaal vertrekken).

Daarom hoop ik dit seizoen op deelname van FC Utrecht. Die lijken tot nu toe niet veel jongens te verliezen. Behalve spelers die eigenlijk overbodig zijn zoals een Kramer of Letschert die vervangen wordt door Bergstrom.
Dit Utrecht kan over twee maanden al een prima elftal op de mat brengen. Terwijl bij Vitesse sowieso al 4/5 regelmatige basisspelers gaan vertrekken

23 mei 2019 om 14:25

4/5 basisspelers? Wie dan? Buiten Odegaard moet ik het nog maar zien. Wellicht dat Linssen verkocht word, maar ik verwacht verder dart Clarke-Salter komend jaarweer terugkeert. Verder ligt iedereen lang vast...

Het “de competitie blijft spannend “ is wat opgeblazen . “De strijd om play off voetbal “ met veel bombarie de laatste 2 maanden. Maar moet je nu zo blij worden van eventueel nog 4 wedstrijden na een lang seizoen. En als je dan wint dan moet je ergens in Juni al uit naar Oezbekistan terwijl net je sterspelers weg zijn en je nog nieuwe moet kopen en dat terwijl die Oezbeken al weer begonnen zijn. Lig je er uit en duurt je seizoen 2 maanden langer door 2 wedstrijdjes in Oezbekistan , in de 85e minuut 1-0 op een knollenveld.

22 mei 2019 om 09:21

Dit is wel makkelijk roepen, maar je kan je beter bij de feiten houden. Ten eerste is Oezbekistan geen lid van de Uefa, ten tweede is de eerste kwalificatie ronde in juli, niet in junu.

22 mei 2019 om 09:29

Haha. Ok Oekraïne en juli dan. Je begrijpt best wat ik bedoel. Je ziet het ook aan de publieke belangstelling. Half volle stadions tijdens de play offs.

Het “de competitie blijft spannend “ is wat opgeblazen . “De strijd om play off voetbal “ met veel bombarie de laatste 2 maanden. Maar moet je nu zo blij worden van eventueel nog 4 wedstrijden na een lang seizoen. En als je dan wint dan moet je ergens in Juni al uit naar Oezbekistan terwijl net je sterspelers weg zijn en je nog nieuwe moet kopen en dat terwijl die Oezbeken al weer begonnen zijn. Lig je er uit en duurt je seizoen 2 maanden langer door 2 wedstrijdjes in Oezbekistan , in de 85e minuut 1-0 op een knollenveld.

22 mei 2019 om 09:30

Dat is wel heel erg negatief allemaal.

Clubs moeten er ten eerste voor zorgen dat de selectie al veel eerder compleet is ipv elke vanaf half augustus allerlei aankopen te doen.

Dat je al vroeg aan de Europese campagne moet beginnen is niet ideaal, maar kijk eens naar Ajax waartoe het kan leiden. Zulke successen als Ajax zal Vitesse (of Utrecht) niet gaan boeken. Maar plaatsing voor de groepsfase kan zeker tot de mogelijkheden behoren. Alles staat bij een goede voorbereiding (qua samenstelling selectie en qua trainingsopbouw).

22 mei 2019 om 09:42

Ja dat is utopie denken. Het is gewoon allemaal veel te ver weg. Eerst 4 wedstrijden in de play-offs . Als je dat al wint dan begin juli naar een of ander Oostblok land. Als je dat al wint dan nog eens tegen de nummer 6 van Frankrijk of zo. Clubs als Utrecht moeten nu eenmaal voor de echte koopjes wachten tot de deadline van het transfer systeem . Voor die 2 spelers die net de extra kwaliteits impuls geven kunnen zij gewoonweg niet in juni de volle mep betalen. Hoe vaak heeft de winnaar van de play-offs uiteindelijk de poulefase bereikt? Ik vermoed 0 keer. Ze kunnen beter nummer 4 en 5 laten spelen 1 wedstrijd in de Kuip. Dan krijg je nog een beetje cupgevoel. Nu is het zoute hap na het seizoen waar dan ook maar halfvolle stadions voor komen en geen sfeer .

22 mei 2019 om 10:02

Als ik voor m'n eigen cluppie kijk, dan komt die topper (dit jaar Odegaard) pas in augustus.

Maar Vitesse kan er nu al voor zorgen dat er spelers al dan niet transfervrij of voor een beperkte transfersom gehaald worden zodat je daarmee al vroeg de voorbereiding in kan.

Voorbeelden: Bijleveld (jong Ajax), Cerny (jong-Ajax), Schuurs (jong-Ajax), Ramselaar, Rigo (jong Psv), Obispo (jong-PSv), Schouten (excelsior), El Jebli (graafschap), Nieuwkoop (feyenoord), Ayoub (feyenoord), Becker (ado)

Dat zijn allemaal redelijk betaalbare aankopen, die een selectie (zeker in de breedte) sterker maken.

22 mei 2019 om 10:18

Onder trainer Ton du Chatinier overleefde FC Utrecht in 2010 drie kwalificatierondes (tegen Tirana, FC Luzern en Celtic) en beleefde het een paar heerlijke Europese avondjes tegen clubs als Napoli, Steaua Boekarest en Liverpool.

Bron Ad

Dus 1x groepsfase bereikt

22 mei 2019 om 10:22

Ja maar het is nu net odegaard die echt toegevoegde waarde heeft en het verschil maakt. Die andere spelers gaan je niet langs pak m beet Krasnodar en Bordeaux leiden. Tuurlijk het kan allemaal zeker als je wat geluk hebt met de loting. Maar je kunt ook het allemaal vroeg regelen en dan pech hebben met de loting. Nou ja laten we hopen dat de winnaar nu eens een keer door gaat naar de poulefase , dat zou een stimulans voor de toekomst zijn.

22 mei 2019 om 10:23

Ok dat is een mooi voorbeeld inderdaad . Wel 9 jaar geleden ...

Het “de competitie blijft spannend “ is wat opgeblazen . “De strijd om play off voetbal “ met veel bombarie de laatste 2 maanden. Maar moet je nu zo blij worden van eventueel nog 4 wedstrijden na een lang seizoen. En als je dan wint dan moet je ergens in Juni al uit naar Oezbekistan terwijl net je sterspelers weg zijn en je nog nieuwe moet kopen en dat terwijl die Oezbeken al weer begonnen zijn. Lig je er uit en duurt je seizoen 2 maanden langer door 2 wedstrijdjes in Oezbekistan , in de 85e minuut 1-0 op een knollenveld.

Dit jaar is de zin, in het belang van het nederlands voetbal, vaak voorbij gekomen. Als de knvb die lijn doortrekt kunnen ze niet anders dan het afschaffen hiervan. Maar voor de rest vind ik het jammer dat de finales van play offs (voor europees voetbal of promotie) niet 1 wedstrijd op neutraal terrein word gespeeld. Zal vast teveel kosten maar zou de wedstrijden wel mooier maken.

Eigenlijk onbegrijpelijk dat er nu met deze subtop-duels minder toeschouwers zitten dan normaal, terwijl Europees voetbal bereikt kan worden.

Laten we hopen dat het zaterdag en dinsdag in Utrecht en Arnhem nu wel lekker druk en sfeervol gaat worden.

22 mei 2019 om 09:37

Dat heeft met meerdere factoren te maken natuurlijk.
Op een dinsdag spelen is gewoon doordeweeks. Veel mensen moeten de volgende dag weer vroeg naar werk of school.
In Utrecht werd om 18:30 uur gespeeld, maar is voor veel mensen (mede door werk) gewoon niet haalbaar qua tijdstip.
In Arnhem werd om 20:45 uur afgetrapt, waar men dan wel genoeg tijd had om aanwezig te kunnen zijn, maar sommigen zullen pas na 00:00 thuis zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de uitsupporters van gisteren. Zijn ook geen korte reisjes.

Dus ja, er staat meer op het spel maar er is gewoon een hele grote groep die het gewoon niet kan bijwonen logistiek gezien. Kortom, dit is een flater van de Knvb en ik ben ook voor het afschaffen hiervan.

22 mei 2019 om 11:09

Wat dacht je van de factor (ik weet dit niet zeker, heb ik van horen zeggen) dat seizoenskaarthouders gewoon moeten betalen. Dit is deel vam de eredivisie en hoort naar mijn mening bij het seizoen.

22 mei 2019 om 11:28

Feit: seizoenkaarthouders van Vitesse mogen (althans dit jaar) zonder bijbetaling de playoffs bijwonen. Toch waren er in Arnhem gisteren minder toeschouwers dan normaal, wat toch al niet zo'n grandioos aantal is.

22 mei 2019 om 11:48

Bij Utrecht is dat in ieder geval niet. Je kan gewoon met je seizoenskaart naar binnen zonder een extra kaartje te hoeven kopen.
Ook de finale van de play-offs.

23 mei 2019 om 14:28

Sterker nog, ik was zaterdag pas om 32.00 uur thuis uit Groningen en dinsdag om 0.45 uur vanuit Arnhem...

Afschaffen die playoffs, heb je gelijk ook wat meer lucht in je competitie schema. Kun je tot half Mei, begin Juni door voetballen en moet je minder schuiven als er clubs "onverwacht" overwinteren in de Cl.
Gewoon een hele competitie vechten voor de punten die aan het einde wel of niet recht geven op een Europees ticket. Kun je de nummer 15 van de eredivisie nog een promotie/degradatie ronde laten spelen tegen de nummer drie van de kk divisie en klaar.

22 mei 2019 om 12:04

Het probleem is juist dat je niet het hele seizoen vecht voor de punten. Als je geen 5e meer kunt worden (of zelfs 4e met bekerwinnaar buiten top 5) en ook veilig bent van degradatie speel je dus nergens om. Dit wekt ook nog competitie vervalsing in de hand.

Vond het helemaal niet meevallen in Utrecht, ook dat zgn. stadion zat slechts voor de helft of minder vol.
Verder gewoon niets die hele playoffs natuurlijk en ook gewoon oneerlijk, maar alles voor Fox en de poen.

22 mei 2019 om 12:01

Poen lijkt mij ook belangrijk. Zonder playoffs hadden fans van bijvoorbeeld Groningen vanaf februari voor lege tribunes gespeeld omdat Groningen dan nergens meer om speelde.

22 mei 2019 om 12:21

Dat denk ik niet. Wedstrijden in het weekend worden altijd beter bezocht dan dit soort rukpotten door de week en dat zal altijd zo blijven. Daarbij mag ik hopen dat seizoenskaarthouders niet moeten bijbetalen voor deze 'competitie', want dan gaat het helemaal nergens meer over. Als je trouwens in februari nergens meer om speelt en de seizoenskaarthouders blijven weg dan heeft de club dat geld toch al binnen voor het hele seizoen maar is er een ander probleem: nl. dat je de vaste supporters niet weet te binden als club zijnde.

Dit is wat mij betreft een overbodige en oneerlijke extra competitie die de reguliere competitie niet ten goede doet. Het maakt immers niets uit of je 5e of 8e wordt want je hebt nog niets. Weg spanning op de laatste speeldag.

22 mei 2019 om 13:07

Dat met die speeldagen ben ik eens. En ook over de seizoenkaarten heb je een punt al zie je wel meer lege stoeltjes. Het zal dan meer gevolgen hebben voor het seizoen erop. Voor binding heb je ook spanning nodig. Voetbal zonder spanning trekt geen publiek.

Met of zonder play-offs, de Nederlandse clubs welke dan ook geraken nooit ver in de Europa League. AZ en Feyenoord kunnen misschien een EL groepsfase overleven, maar de kans hierop is vrij nihil.

Mét play-off krijgen de clubs nog wat extra inkomsten binnen. Heracles thuis was dan wel niet uitverkocht met 8500 toeschouwers. Met het genereerde wel wat inkomsten voor de club. Ook de voetballiefhebber kunnen een paar voetbalwedstrijden zien op tv. En op VZ hebben we weer wat te discussiëren.

Zie het maar als een bonuswedstrijden voor de voetballiefhebbers.

22 mei 2019 om 11:26

"az en Feyenoord kunnen misschien een EL groepsfase overleven, maar de kans hierop is vrij nihil." Nihil zou ik het zeker niet noemen. In dit decennium is het AZ 3 keer gelukt, waarvan 2 twee keer de kwartfinale zelfs werd behaald.

Ik vind de playoffs prima. Zonder de playoffs heb je veel te vroeg in het seizoen al een hoop clubs die nergens meer om spelen...

Je kunt je alleen zo langzamerhand wel afvragen of het uberhaupt nog zin heeft om nog subtoppers Europa in te sturen. Al acht jaar op rij is de winnaar van de playoffs er niet in geslaagd om de poulefase van de EL te halen.

22 mei 2019 om 10:16

OOh wat gemakkelijk weer om de subtoppers een sneer te geven !

Als onze landskampioen figureert in de CL en het jaar daarvoor door een Kroatische nobody wordt uitgeschakeld in de Europa League moeten we die dan ook maar niet meer inschrijven ?

In CL heette het excuus een moeilijke loting....
Nou dat geldt voor onze subtoppers vaak ook, plus het feit dat er al vroeg na de zomerstop gepresteerd moet worden. Daar mag wat tegen gedaan worden. Begin het hele Europese circus pas in augustus ipv eind juni/ begin juli.

22 mei 2019 om 13:41

"ooh wat gemakkelijk weer om de subtoppers een sneer te geven !"
Zei hij, om onmiddelijk daarna voor de 15.235e keer een sneer uit te delen aan Psv.

"In CL heette het excuus een moeilijke loting...."
PSV zat in een poule met finalist Tottenham, halve finalist Barcelona en Inter, dat een begroting heeft die bijna vier keer zo hoog is als die van Psv. Zwak excuus, inderdaad.

"als onze landskampioen figureert in de CL en het jaar daarvoor door een Kroatische nobody wordt uitgeschakeld in de Europa League moeten we die dan ook maar niet meer inschrijven ?"
PSV heeft in elk geval sinds 2000 nog 12 keer Europees weten te overwinteren. Is dat jouw club uberhaupt al ooit gelukt?

23 mei 2019 om 14:30

Vitesse speelde vorig jaar tegen Basel, met een begroting van 100 miljoen. He verrek, dat is 4 keer de begroting van Vitesse. Jouw argumenten gelden dus net zo goed voor Vitesse...

ik vind die playoffs ook een gedrocht. je speelt 34 wedstrijden om je plek op de ranglijst af te dwingen.als je dan 2 wedstrijden minder speelt en je verliest toevallig dan heb je die 34 wedstrijden voor saus gespeeld

22 mei 2019 om 11:58

Maar wel met een doel.

Ik ben het vollédig met Advocaat eens. Die plays-offs zijn 1 odf 2 seizoenen 'leuk' geweest, maar uiteindelijk is het een gedrocht geworden, die het Nederlands clubvoetbal bovendien Europees gezien een héleboel punten heeft gekost. De eredivisie moet terug naar de basis. Gewoon de kampioen in de Champions League, net als de nr. 2 en de nrs. 3 t/m 5, even afhankelijk welke club de beker wint, in de Europa League. En onderin, die zet hebben ze al gedaan, gewoon de 2 laatsten degraderen en de op twee na laatste club speelt play-offs met de periodekampioenen uit de eerste divisie. Al zou dat eigenlijk ook, net als bijvoorbeeld in Duitsland ook gewoon een promotie-degradatie wedstrijd tussen de nr. 16 van de eredivisie en de nr. 3 van de eerste divisie moeten zijn. Al die kunstgrepen die nu zijn ingevoerd zijn slecht voor het Nederlands voetbal. En dat het commercieel heel interessant zou zijn voor de clubs, dat is inmiddels ook een achterhaald sprookje.

22 mei 2019 om 11:56

Weet je wat ons Europees het meeste punten kost? Dat onze teams in het begin van een seizoen niet klaar zijn voor de competitie en Europa. Sluit de transfermarkt. Dat lijkt mij nuttiger dan dit soort geneuzel.

De Play-offs zijn in Nederland echt een broertje dood.
In de USA draait alles om de Play-offs, daar pieken alle clubs naar toe
Ik denk dat zonder de Play-offs de competitie saaier wordt, omdat als enkel de top 5 Europa in gaat, meerdere clubs in maart al zijn uitgespeeld en er dan veel wedstrijden zijn die nergens meer om draaien, waardoor de inkomsten van clubs dalen (omdat er geen supporters op af komen) en het seizoen als een nachtkaars uitgaat.

Zonder play-offs zouden de meeste clubs al snel nergens meer voor spelen, alleen al om die reden moedig ik de play-offs juist wel aan. Het idee dat we tot het einde van het seizoen ergens voor spelen vind ik belangrijker dan dat die ene EL plaats naar de "terechte" winnaar gaat.

Dat van die toeschouwersaantallen is natuurlijk een non issue. Wat denk je dat er met de toeschouwersaantallen gebeurt als clubs in maart al nergens meer om spelen? Geen spanning en geen publiek tijdens de competitie lijkt mij erger dan in de nacompetitie.

Helemaal gelijk, de winnaar heeft een hele korte vakantie. Voor Vitesse of Utrecht begint het seizoen al erg vroeg, dit zal ook nog wel lijden tot meer problemen in de competitie. Dat de beker winnaar de beste EL ticket krijgt vind ik prima, die club heeft bewezen het best om te kunnen gaan in dat soort wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller378
D. JensenDoelman350
L. GörtlerAanvaller180
O. TannaneAanvaller151
N. VenemaAanvaller154
E. BergströmVerdediger131
L. GuwaraVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

88 fans
Coach, 71 jaar
SeizoenClub
2018- FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Benfica gaat een slag slaan bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren